Modele Rangoli izdelujejo ljudje in jih nato obarvajo za različne priložnosti v državi Indija. To je oblika ljudske umetnosti, ki je glede na regijo dobila različne izraze. Tamilski rangoli modeli imajo različne načine za prikaz določenega festivala ali poklon osebnosti itd. Tamili to obliko umetnosti imenujejo Kolam in na splošno je znana kot Rangoli.

Tamilski Rangoli modeli

Tamilski modeli Rangoli:

Tukaj je predstavljenih top 9 modelov tamilskih rangoli s slikami.

1. Cvetlični vzorci:

Cvetlični vzorci

Tamili običajno uporabljajo tovrstne oblike. Vključujejo veliko cvetličnih vzorcev, nekateri so ukrivljene oblike, nekateri pa so ostri. Imajo geometrijske vzorce, ki se vrtijo okrog in tvorijo sloje rangolija in so izjemno pisani. Od središča imamo cvetlični vzorec v vijolični barvi, ki mu sledijo rdeči in zeleni vzorci. Potem tudi temu sledi roza plast in nato rjava ter na koncu po vsem krogu imamo rožico, ki je obarvana v črni barvi.

2. Kolamovo oblikovanje:

Kolam Design

To je precej lep Kolamov dizajn, ki je bil običajno označen z belo, nato pa napolnjen z dobrimi barvami, da bi bil rangoli videti res svetel. Indigo in mornarsko modra prevladujeta v notranji opremi, sledi pa roza na zunanji strani zaradi lepo narisanih lotusov. Psihodelični cvetlični vzorec na sredini izgleda res lepo in barvna kombinacija je preveč privlačna.

3. Oblikovanje živali in cvetja:

Oblikovanje živali in cvetja

Kolamovi modeli poleg običajnih modelov in oblik vključujejo tudi veliko cvetja, živali in dreves. Na zgornji sliki imamo pave narisane in obarvane v roza barvi. Imajo vijolične repove in modra krila. Vsi sedijo na vejah dreves, ki so bile vključene tudi v zasnove.

4. Rangoli modeli za novo leto:

Rangoli modeli za novo leto

Na zgornji sliki vidimo skupino žensk, ki slikajo celo pot z geometrijskimi vzorci modelov Kolam. Delajo samo z navadno belo barvo, vendar so modeli tako dobri in spretni, da ne morete odtrgati oči od njih.

5. Enostavno Kolamovo oblikovanje:

Preprosta Kolamova zasnova

Slika prikazuje zelo zanimiv dizajn kolama, narisan in nato napolnjen s sestavinami hrane namesto z barvami. Imamo žita, čilijeve kosmiče in celo majhen rumen cvet, ki je bil postavljen čez belo obrobljeno obrobo. Ta vrsta rangoli koncepta je težko najti, vendar nam daje idejo, da smo edinstveni in razmišljamo malo izven okvira.

6. Big Kolam Design:

Veliko Kolamovo oblikovanje

Na zgornji sliki imamo lepo delo Kolamovega oblikovanja. Prav na sredini imamo narisan cvetlični vzorec z zelenim ozadjem, nato je sledilo še več vzorcev in celoten rangoli je narejen v krožni obliki z različnimi barvami, zaradi česar je videti lepo.

7. Lepa Kolamova oblika v beli in rjavi barvi:

Čudovit dizajn Kolam z belo in rjavo barvo

Slika se zdi kot učiteljica ali mati, ki hčerko uči te oblike umetnosti. Vidimo čudovit dizajn kolama navzdol v belih in rjavih obrobah, ki ima na notranji strani vzorce, zaradi katerih se zdi, da je zelo težko, vendar ga je mogoče z malo pozornosti in truda pravilno narediti.

8. Pav Rangoli:

Pav Rangoli

Na zgornji sliki imamo pavovega rangolija. Lepo je videti, kako je bila celotna zasnova najprej začrtana v beli barvi, nato pa pobarvana z modrimi odtenki, da je postalo telo pava. Prav tako ima obliko obrnjenega lotosa in zdi se, kot da pav sedi na tem.

9. Beli Rangoli:

Beli Rangoli

Tu spet vidimo likovno umetnost na cestah. Vzorci so bili zelo lepo narisani s pomočjo belega rangolija in vsekakor je to nekaj, kar navduši oko.