Rangoli je bistvena oblika umetnosti, ki se v Indiji izvaja že nekaj desetletij. Sorodni so hindujski veri in med festivali; našli jih boste izdelane na vhodu v hišo ali na kraj dogodka. Ne odražajo le umetniških sposobnosti države, ampak so tudi odraz običajev in tradicij. Rangoli je večinoma ročno izdelan, in če iščete nekaj predlogov, smo v naslednjih odstavkih za vas našteli prvih devet.

Preprosti ročno izdelani Rangoli modeli:

Tu so najbolj priljubljeni ročno izdelani modeli rangoli s slikami.

1. Očarljiv ročno izdelan dizajn Rangoli:

Očarljiv ročno izdelan dizajn Rangoli

Za ustvarjanje očarljivega ročno izdelanega modela Rangoli potrebujete le svetle barve, vrtnice in pomoč starejšega. Ustvarite preproste in tradicionalne vzorce ter napolnite modele z edinstvenimi barvami. Obkrožite ga s plastičnimi vrtnicami, saj bodo vaši preprosti rangoli videti bolj živahni in zabavni. Dizajn je kot nalašč za vsako priložnost

2. Sodobna ročno izdelana oblika Rangoli:

Sodoben ročno izdelan dizajn Rangoli

Vaš dizajn Rangoli je lahko sodoben, če uporabljate nove vzorce in sloge ter ga poudarite z nekaj odličnimi bleščicami. Uporabite lepe barve in uporabite dovolj prostora, da ustvarite mojstrovino. Če upate, da boste ustvarili kaj za tekmovanje v Rangoliju, je to zagotovo tisto, kar bi morali uporabiti.

3. Preprosta ročno izdelana oblika Rangoli:

Preprosta ročno izdelana oblika Rangoli

Ni vam treba vedno uporabljati domišljijskih in razkošnih vzorcev, da bo vaš Rangoli videti poseben, lahko uporabite tudi preprost cvetlični vzorec, da bo videti čudovito kot ostali. Uporabite svetle barve, kot sta roza in vijolična, okoli nje pa dodajte nekaj čudovitih zelenih listov. Za poudarjanje njene lepote lahko postavite tudi nekaj Diyas.

4. Preprosti ročno izdelani Rangoli Ganesha:

Preprost ročno izdelan Rangoli Ganesha

Vaš ročno izdelan Rangolis lahko prevzame katero koli obliko ali vzorec. Lahko celo ustvarite podobo Lorda Ganeshe, da bo videti ugodno. Naredite dobro definiran krog in ustvarite majhno podobo Ganeshe. Na sredino postavite znak Om, da poudarite njegov čar in lepoto. Tale vam bo zagotovo prinesel komplimente.

5. Vijolični ročno izdelani Rangoli:

Vijolični ročno izdelan Rangoli

Z vijolično barvo lahko naredite privlačen dizajn Rangoli. Naredite krog s trdno vijolično barvo in narišite modne vzorce. Bela je najboljša barva, ki jo lahko uporabite za to. Na sredini lahko naredite še nekaj vzorcev. Tako bo vaš Rangoli videti pomemben in pristen.

6. Profesionalno izdelana ročno izdelana oblika Rangoli:

Profesionalno izdelan ročno izdelan dizajn Rangoli

Ročno izdelan Rangoli, ki je bil ustvarjen pod nadzorom strokovnjaka, bo zagotovo videti domišljijsko in ekstravagantno. Vsekakor bo ukradel predstavo in vam prinesel veliko število komplimentov. Uporabite veliko število vzorcev in se prepričajte, da uporabljate prave barve, ker lahko napačna vrsta barv pokvari vaš Rangoli.

7. Ročno izdelana boginja Lakshmi Rangoli:

Ročno izdelana boginja Lakshmi Rangoli

Med naslednjo Lakshmi Pujo lahko ustvarite čudovit dizajn Rangoli z uporabo podobe te dragocene boginje, tako da jo obkrožite z elegantnimi sloni. Diyas lahko dodate tudi ob straneh, da bo videti še bolj privlačno. Poskrbite, da boginja sedi na lotosu, saj bo to povečalo lepoto Rangolija.

8. Rdeči in beli ročno izdelani Rangoli:

Rdeči in beli ročno izdelani Rangoli

Rdeče -beli ročno izdelan model Rangoli je primeren za vsako priložnost in ga lahko izdelate z uporabo preprostih vzorcev, modelov in barv. Ne zahteva veliko prostora in ga je mogoče ustvariti brez večjih težav.

9. Diwali ročno izdelan dizajn Rangoli:

Diwali ročno izdelan dizajn Rangoli

Ročno izdelan Rangoli Diwali uporablja različne barve in en privlačen vzorec.