Umetni rangoli so pisani vzorci iz različnih barvnih materialov. Ti materiali niso praškaste barve, kot so običajno rangoli. Narejene so iz kroglic, nakita, cvetnih listov, listov, že pripravljenih nalepk rangoli in drugih spretnih načinov za izdelavo rangolijev. To prispeva k različicam umetnosti in olajša delo.

Čudoviti umetni modeli Rangoli s fotografijami:

Tukaj je seznam najboljših umetnih modelov rangoli s slikami, ki jih je enostavno narediti in daje lep videz okolici.

1. Vzorec Rangoli v obliki srca:

Rangoli vzorec v obliki srca

Na zgornji sliki lahko vidimo lepo šivan vzorec rangoli. Ta vzorec vključuje okroglo krpo, zašito s kroglicami in vzorci ter obrobljeno z rjavo vrvjo. Sredi dveh robov vidimo, da se modra barva rangoli enakomerno razprostira, na zunanji strani pa vidimo 8 srčatih šivanih vzorcev, ki obkrožajo celoten krog.

2. Snemljiv vzorec Rangoli:

Snemljiv vzorec Rangoli

Na sliki je prikazan snemljiv vzorec rangoli. To je zeleni rangoli, opremljen z rjavimi, rdečimi, srebrnimi in zlatimi kroglicami. Krožni del v rangoliju je pritrjen z različnimi deli oblike, podobne cvetnim lističem, na zunanji polovici. Nadalje so dodani z majhnimi modeli “Pradeep”.

3. Dizajn pava z uporabo kroglic:

Dizajn pava z uporabo kroglic

Modeli pavovih rangolov izgledajo lepo zaradi popolnosti, s katero so bili narejeni. Vključeval je različne oblike, ki so naredile pavovo telo, obroba telesa je bila narejena z drobnimi rumenimi kroglicami, krila so bila oblikovana z mešanimi barvami, perje na hrbtu je bilo popolnoma oblikovano, da je bilo oblikovanje bolj primerno. Okrogla oblika na sredini, narejena s podobnimi kroglicami, je oblikovala ustrezno obliko.

4. Lord Ganesha Rangoli z uporabo lesa:

Lord Ganesha Rangoli Uporaba lesa

Lesorez v obliki Lorda Ganeshe je bil za podlago obarvan z rdečo barvo. Modeli so bili dodani z različnimi barvami rumene, oranžne, zelene, vijolične itd. Zaradi tega je bil rangoli videti privlačnejši in je primeren za priložnost, kot sta Diwali ali Ganesh Chaturthi.

5. Oblikovanje rangoli z biseri:

Oblikovanje Rangoli z biseri

To je še en rangoli z biseri, ki ima štiri vzorce z dvema kontrastnima barvnima kombinacijama in je postavljen v štiri različne smeri. V sredini je majhen krožni vzorec, v središču pa kroglice. To je eden najbolj znanih in najlepših umetnih rangolijevih modelov s kundani v obliki romba.

6. Preprosti modeli nalepk Rangoli:

Preprosti modeli nalepk Rangoli

Nalepke rangolis so že pripravljene rangolije, ki jih dobite na trgu. Le kupiti jih morate, odlepite pokrov in ga prilepite na tla, kjer želite, da je vaš dizajn. To ne porabi časa in truda, olajša delo in ljudje, ki se bojijo, da bi svoje rangolije zmešali, se na to nagibajo. Ta umetna nalepka rangoli je lepa in barvita, ker je narejena z živahnimi barvami rdeče, rumene, modre, zelene in vijolične.

7. Nalepke Rangoli za festivale:

Nalepke Rangoli za festivale

Zgornji rangoli je nalepka, primerna za Laxmi Puja ali Diwali. Znak stopal je običajno zasnovan za boginjo Laxmi za ljudi, ki želijo, da pride v njihove domove in jih blagoslovi z blaginjo in srečo. To je preprosta oblika rangoli z modro, rdečo, črno in rumeno barvo. Med obema nogama je oblikovana rumeno-zelena roža, ki dizajnu ne izgleda prazna.

8. Modeli Rangoli iz umetnega cvetja:

Modeli Rangoli iz umetnega cvetja

Umetni Rangolis so narejeni tudi s cvetjem. Na zgornji sliki vidimo cvetne liste rumenega in oranžnega ognjiča, vrtnice, liste drevesa ter cvetne liste bele in vijolične rože. Enakomerno so postavljeni na rangolisu, ki je zvezda v krogu in ki ima spet krog na sredini. Te so najprej oblikovane s kredo in nato dodane s cvetličnimi materiali, da je videti popolno.

9. Umetni modeli Kundan Rangoli:

Umetni modeli Kundan Rangoli

Zgornji rangoli so narejeni s Kundani, ki so priljubljeni v južni Indiji, zlasti v Bangaloreju. To je celoten nabor modelov, ki se prodaja že pripravljen ali pa ga je mogoče sešiti in izdelati. Ta umetni vzorec Kundan rangoli je zelo lep in privlačen.