Rangolis so sinonim za svetle barve in inovativen dizajn, saj krasijo vhod v skoraj vse domove v Indiji med festivalom Diwali in na drugih indijskih festivalih. Ta starodavna umetnost se je prenašala iz roda v rod in se skoraj izvaja kot ritual. Ti rangoli so ponavadi dobrodošli v domovih blagoslovov in dobre volje boginje Lakshmi. Rangoli so lahko različnih oblik in velikosti, lahko pa so tudi tako pisani ali mračni. Naslednji modeli se bolj osredotočajo na vzorce rangoli brez uporabe pik.

Modeli Rangoli brez pik:

Celoten krog:

modeli rangoli brez pik

Ta rangoli je ogromen in zaradi svoje okrogle oblike izstopa. Zaradi uporabe različnih barv je tudi vrhunec. Dva odtenka modre (svetlejši in temnejši odtenek) skupaj z apno zeleno, oranžno, rdečo in rumeno naredijo resnično umetniško. Zapleteni vzorci, ustvarjeni z belo, so precej mojstrsko narejeni in občutno izboljšajo videz rangolija.

Vrtljivi učinek:

Vrtljivi učinek

Ta rangoli je resnično predstavnik duha Diwalija – živahen, barvit in poln življenja. Z uporabo osnovnih barv na nekakšen način, podoben valovom, je videti toliko bolj zanimivo. Beli okraski samo dodajo nekaj dodatnega celotnemu dizajnu. Ta rangoli zahteva nekoga, ki je spreten, da mu to prizna, saj je potrebna velika pozornost do podrobnosti.

Dizajn pava:

Peacock Design

Ta relativno srednji rangoli ima veliko značaja. Celoten srednji del je bil oblikovan z nekaj res lepimi in živahnimi barvami. Vzorec, ki obdaja srednji del, je bolj subtilen, kar omogoča, da njegov drugi del resnično izstopa in z dobrim razlogom. Oblika pava je narejena čudovito in zahteva veliko potrpljenja in umetniških spretnosti.

Diya navdihnjen dizajn:

Diya navdihnjeno oblikovanje

Ta rangoli uporablja nekaj živahnih odtenkov za ustvarjanje subtilnega, a močnega dizajna. Kontrast barv izstopa. Zaradi uporabe rumene, črne in oranžne barve je na nek način videti zelo kraljevsko. Uporaba “diyas” pri oblikovanju pomaga izboljšati celoten vzorec rangoli in mu daje ta praznični pridih. Zato je pri oblikovanju nekaj zelo dodelanega, a subtilnega, zaradi česar je zelo dobro videti.

Umetniški Rangoli:

Umetniški Rangoli

Ta rangoli je bil narejen tako dobro in zaradi barve še bolj izstopa. Zaradi belega ozadja celoten dizajn resnično izstopa. Uporaba rumene, rdeče, zelene in modre barve za oblikovanje zanimivih vzorcev je bila opravljena precej dobro. Vsak sloj celotne zasnove lahko ponudi nekaj edinstvenega. Vzorci in oblike na vsaki plasti so različni in se zelo dobro dopolnjujejo.

Veličastno:

Veličastno

Ta oblika rangoli je resnično veličastna, saj oživi z uporabo barve zlata. Prefinjene barve, uporabljene v tem dizajnu, poudarjajo lotosov dizajn na sredini. Uporaba mehkih odtenkov, kot so vijolična, modra in zelena v prahu, med drugim preprečuje, da bi rangoli izgledali preveč bleščeče. Vendar pa je oblikovanje povečano z uporabo zlata v obodu. Zaradi tega je rangoli videti zelo drag in dobro izdelan.

Oblikovanje večplastnega cvetja:

Večplastno cvetlično oblikovanje

Ta dizajn rangoli je resnično lep za opazovanje. Z uporabo barv za ustvarjanje zrcalne podobe osrednjega cvetličnega dizajna je zmagovalec. Prevladujoča barva v oblikovanju je rumena in njeni različni odtenki. Zato druge barve odlično dopolnjujejo prevladujočo rumeno barvo.

Lord Ganesh Rangoli:

Lord Ganesh Rangoli

Ta zasnova rangoli uporablja le tri glavne barve – rožnato fuksija, temno vijolično in rdečo. Vendar pa uporaba bele barve pomaga dokončati celotno zasnovo. Strateška umestitev Lorda Ganeshe na sredino omogoča, da domovi popolnoma sprejmejo ta vzorec rangoli za Diwali.

Dizajn, ki ga navdihuje lonec:

Oblikovanje, ki ga navdihuje lonec

Ta zasnova, ki jo navdihujejo lončki, je subtilna, barvita in mojstrsko ustvarjena. Uporaba barv, ki se ujemajo, na čuden način, čeprav je bila izvedena pametno. Le če opazujete zasnovo, boste resnično opazili uporabo loncev, ki se uporabljajo za praznike.