Nobena druga država nima toliko festivalov kot Indija. Čeprav je raznoliko, obstaja razlog, da vse proslavimo. Od barve do luči in sladkarij je Puja zabavna, vendar popolnoma nepopolna brez Rangolisa. Tu je naštetih najboljših 9 najboljših idej za oblikovanje festivalskih rangoli s slikami, kar olajša vaše delo, tako da se lahko v celoti osredotočite na zabavo.

9 najboljših modelov Rangoli za festivale s slikami:

Najdemo tukaj s prikazanimi indijskimi festivalskimi modeli rangoli, ki vam bodo dali idejo, kako narediti oblikovanje vaših rangolov.

1. Edinstven okrogel festival Rangoli Design:

Edinstveno okroglo oblikovanje Rangoli -Festival Rangoli Designs

Je ena najbolj podrobnih in slikovitih po videzu in je koristna, če imate goste. To lahko preprosto naredite tako, da naredite veliko krožno obliko in nato na sredini cvetlične vzorce. Okrasite ga med potjo, vendar uporabite kontrastne barve, kjer se prekrivata dva obrisa.

2. Oblikovanje Vasant Panchami Rangoli:

Vasant Panchami Rangoli - Festival Rangoli Designs

Saraswati Puja je čas, ko se vsi otroci v družini zberejo skupaj, da bi častili božanstvo učenja. Da bi bil festival še boljši, lahko vedno uporabite rangoli s pravimi obrobami in oblikami, da naredite laboda ali veene, ki jih nosi boginja.

3. Hindujsko ročno izdelano versko oblikovanje Rangoli:

Hindujsko ročno izdelano versko oblikovanje Rangoli

Od om do svastike je ta Rangoli vsestranski, ki ga lahko uporabljamo za vse priložnosti. Običajno enostaven za izdelavo, izvaja se, ko ne želite, da bi vašo umetnost uničil takoj, ko se festival konča.

4. Umetnost Durga Puja Rangoli:

Durga Puja Rangoli - Festival Rangoli Designs

Da bi ta festival postal rangoli, je pravi način za začetek obraz boginje Durga v bengalskem slogu. Začnite z grobo skico in nato med branjem vnesite barve. Ne pozabite obložiti portreta s svetlimi vzorci.

5. Festival Shining In The Dark Onam Rangoli:

Shining In The Dark Onam Rangoli - Festival Rangoli Designs

Odločite se lahko, da naredite rangoli za Onam, da označite začetek žetve. Lepo videti Kathakali lahko ustvarite z uporabo svojih najljubših temnih barv in jih preoblikujete s čopiči. Ne pozabite dati diy povsod, saj bodo temne barve na ta način pritegnile veliko pozornosti.

6. Lord Ganesha Round Rangoli Design:

Lord Ganesha Round Rangoli Design - Festival Rangoli Designs

Uporablja se v večini domov na ugoden dan Ganesha Chaturthija in je velika norost v delih Mumbaija, kjer ima čaščenje Lorda Ganeshe Rangolija ključni pomen. Začnite tako, da naredite grobo podobo Lorda Ganeshe v sredini, nato pa jo po lastni volji okrasite.

7. Festival Shivaratri Rangoli:

Shivaratri festival Rangoli

Ni treba ugibati, da bi se zavedali, da bi ta Rangoli uporabil simbol Om, da bi poseben pridih prinesel prazniku, ko molite za dolgo zdravje svojega moža. Izgledalo bo čudovito in najprej lahko začnete izdelovati simbol Om, nato pa ga obkrožite z vzorci in vzorci v svetlih barvah.

8. Radha Krishna Rangoli Art za Krishnashtami:

Krishna Rangoli - Festival Rangoli Designs

Nekaj ​​odličnega za umetnost Rangoli je lahko zasnova Radha Krishna Rangoli. Podoba teh ljubimcev je tako lepa, da je Rangoli za festival. Barve morajo biti svetle, Krišna pa v modri barvi, da daje videzu pridih pristnosti.

9. Diyas Rangoli Design za festival Diwali:

Diwali Rangoli Design - Festival Rangoli Designs

Diwali je najsvetlejši praznik v indijskem koledarju in nič se ne razlije tako svetlo kot Rangoli. Med praznično priložnostjo lahko dobite vse pohvale, tako da narišete diye in postavite majhne žarnice.

V naši kulturi je pomembno, da sveti začetek festivala označimo z Rangoli, in teh 9 modelov bi zagotovo morali popraviti vaše rekorde in služiti kot vrhunski vodič skozi vsa praznovanja v letu.