Beseda galicha pomeni preproga ali preproga. Zato naj bi bil galicha rangoli narejen zelo lepo in bi moral imeti v njem dobro delo. Zapleteni detajli izgledajo lepo in izgledajo kot preproga. Uporaba svetlih barv bo naredila privlačnejšo. Ta vrsta rangolija traja veliko časa, vendar je končni rezultat izjemen.

Lepi modeli Galicha Rangoli s slikami:

Oglejmo si prvih 9 modelov Galicha rangoli, ki jih lahko poskusite v kateri koli festivalski sezoni.

1. Galicha Rangoli v obliki polkroga:

Polkrožna oblika Galicha Rangoli

Galicha rangoli je mogoče narediti v različnih oblikah. Če želite videti drugače, lahko naredite polkrog. Ta oblika najbolje izgleda pred vrati ali vhodnim prostorom. Svetle in kontrastne barve izgledajo najbolje. Lahko ga izdelate tudi z uporabo plakatnih barv. Najbolje pa izgleda, če ga naredite s praškom rangoli. Zaradi številnih podrobnosti z belim prahom je videti čudovito.

2. Tradicionalno oblikovanje Galicha Rangoli:

Tradicionalno oblikovanje Galicha Rangoli

Podobo bogov ali boginj lahko naredite tudi na tleh. To je lahko za vsakogar težko risati, vendar izgleda zelo dobro, če je narejeno na festivalih. Ta vrsta vzorca se izkaže za zelo tradicionalnega. Velikost rangolija se lahko razlikuje. To je mogoče storiti v velikem obsegu ali na majhnem območju. Na zgornji sliki je gospodar Ganesha v krogu z ogromnimi pravokotnimi površinami, ki segajo z dveh strani. Ta vzorec izgleda dobro, če ga naredite na poti.

3. Galicha Rangoli za Diya:

Galicha Rangoli za Diya

Galicha rangoli lahko naredite okoli diya ali stojala za diya. To bo poudarilo diya in vaša hiša bo videti lepa. Zasnova je na splošno preprosta in izvedena na majhnih površinah, tako da ne zavzame veliko prostora. Dve takšni galicha rangolis na dveh straneh istih vrat z diyas na njej izgledata spektakularno. Podrobnosti o zasnovi rangoli lahko naredite glede na udobje.

 [ Poglej več: Rangoli Portraits Designs]

4. Galicha Rangoli, kvadratna oblika:

Kvadratna oblika Galicha Rangoli Design

Dizajn Galicha rangoli je lahko izdelan tudi v kvadratni obliki. Na splošno naj bi se to izvajalo v središču hiše ali na vhodu. Poleg kvadrata lahko vzorce naredimo tudi zunaj meje. Zaradi tega je rangoli videti še bolje. Za privlačen videz je treba uporabiti kontrastne barve. Izogibati se je treba uporabi preveč vrst barv in izbrati tri do štiri odtenke.

5. Cvetlični dizajn Galicha Rangoli:

Cvetlični dizajn Galicha Rangoli

Cvet lahko naredite z različnimi barvami kot rangoli. Da bi bilo lepo, lahko podrobnosti naredite z različnimi odtenki, oblika rože pa se lahko razlikuje. Obrobje vzdolž glavnih cvetov bo dopolnilo videz. Meja ima lahko tudi liste in majhne cvetove. To vrsto rangolija je mogoče narediti na vhodu ali v središču hiše.

6. Fluorescentno obarvana Galicha Rangoli:

Florescentno obarvana Galicha Rangoli

Namesto navadnega rangolijevega prahu lahko uporabite florescentni prah. Tako rangoli ne bodo le videti privlačnejši, temveč bodo tudi podrobnosti videti značilne. Hkrati se takšne barve ne uporabljajo pogosto, zato bo rangoli samodejno izgledal drugače. Verski simboli so lahko izdelani, da ustrezajo priložnosti.

[ Poglej več: Enostavni modeli Rangoli s slikami]

7. Galicha Rangoli v obliki pava:

Galicha Rangoli v obliki pava

Galicha rangoli lahko naredimo iz pava. To daje zelo tradicionalen videz. Najbolje izgleda, če ga naredite na veliki površini. Namesto, da bi se lotili številnih podrobnosti, je treba odtenke pravilno izbrati. Podrobnosti je treba narediti le z belim prahom, saj bo tako oblikovanje vidno. V notranjosti pava lahko naredite senčenje, s čimer se bo pav razlikoval od običajnega vzorca.

8. Mavrično obarvana Galicha Rangoli:

Mavrična barvna Galicha Rangoli

Odtenke mavrice lahko uporabite za izdelavo rangolija. V sredini lahko uporabite odtenke, nato pa z belim prahom naredite podrobnosti zunaj kroga. Tovrstno oblikovanje ni običajno in izgleda zelo trendovsko. Ne samo barve, zaradi katerih je videti privlačna, temveč tudi podrobnosti, ki jih naredi bel prah. Velika površina bi bila najboljša za to vrsto vzorca.

 [ Poglej več: Lesene slike Rangoli]

9. Galicha Rangoli za velik prostor:

Galicha Rangoli za velik prostor

Ta vrsta rangolija izgleda najbolje, če jo naredite na veliki površini. Izogiba se uporabi različnih odtenkov; namesto tega se na vrhu različnih odtenkov uporablja bel prah. Senčenje senčil lahko izvedete, kot je prikazano zgoraj. To mu bo dalo prednost. Lepota tega rangolija se odraža le, če ga naredite na velikem območju. Beli prah lahko uporabite tudi za izdelavo vzorcev zunaj kroga, kot je prikazano zgoraj.