Ljudje v Andhra Pradeshu, Telangani, Karnataki in Maharaštri vsako leto praznujejo novo leto v mesecu marcu ali aprilu, ki pade na prvi dan hindujskega koledarskega meseca Chaitra. Ta tradicionalni praznovanje novega leta ljudje v Andhri in Telangani, Karnataki in Maharaštri, imenovani Gudi Padwa, imenujejo Ugadi. Na ta dan ljudje okrasijo svoj hišni vhod z nekaj neverjetnega pisanega kolama ali imenovanega Rangoli z Ugadi rangoli s pikami ali Ugadi festival posebnimi rangoli brez pik. Če želite izvedeti več o modelih Ugadi rangoli, bi bil ta članek v pomoč.

9 tradicionalnih rangoli modelov za Ugadi s slikami:

Tukaj predstavljamo najbolj priljubljene modele rangoli za Ugadi. Če želite preizkusiti te modele doma, v templjih in na ulicah, bi bil ta članek v pomoč.

1. Oblikovan blatni lonček Ugadi Rangoli Design:

Oblikovan blatni lonček Ugadi Rangoli Design

Tradicionalni način dekoriranja hiše med novoletnim dnem je zagotovo lahko s privlačnim dizajnom rangoli. Ti tradicionalni modeli vključujejo oblikovanje rangoli iz blatnika z barvito dekoracijo.

 2. Preprosta cvetlična bela barva v prahu Rangoli:

Preprosta cvetlična bela barva v prahu Rangoli Design

Preprosta bela posebna oblika Ugadi rangoli bi lahko ob vsaki posebni priložnosti naredila veliko sprememb. Ena takih priložnosti je Ugadi. Beli prah s sijočo podobo, oblikovan v cvetlični rangoli, je neverjetnega dizajna.

3. Prostoročno oblikovanje Rangoli za Yugadi:

Prostoročno oblikovanje Rangoli za Yugadi

Prostoročno oblikovanje rangolija je najpreprostejši način skiciranja dizajna rangolija na tleh. Da bi se izognili pikčastim oblikam rangoli pri njihovem risanju, je ta prostoročna oblika rangoli, v kateri so številni modeli, ena primerna oblika bi lahko bila viseča oblika listov.

4. Prostoročno oblikovanje Peacock Rangoli:

Prostoročno oblikovanje Peacock Rangoli

Peacock je najbolj privlačna in barvita ptica, ki jo Indijanec imenuje nacionalna ptica. Če želite v svojo hišo prinesti srečo in veselje, bi bilo dobro, če bi vhod v hišo s prostoročno zasnovo zasnovali kot rangoli za festival Ugadi.

5. Oblikovanje Ganesha Rangoli:

Ganesha Rangoli Design

Lord Ganesha, ki je eden glavnih bogov med hindujci, za ljudi, ki so veliki oboževalci Lorda Ganesha in radi ustvarjajo obliko rangoli, kot da bi tradicionalno funkcijo, kot je Ugadi, vzeli za enega najboljših časov kot enega od posebnih rangolij Ugadi.

6. Prostoročno oblikovanje Ganesha Rangoli:

Črtkana oblika Rangoli za Ugadi

Modeli Rangoli za festival Ugadi imajo lahko izjemno žilavost pri risanju; lahko je tako preprosto, kot je risba visečega lista. To je ena izmed posebnih prostoročnih zasnov Ganesha rangoli za festival Ugadi.

7. Oblikovanje Star Rangoli:

Star Rangoli Design

Ugadi je kulturni festival, ki je za ženske zahteval veliko priprave doma, kar vključuje čiščenje hiše in okrasitev, pripravo sladkarij, ki vabijo sorodnike in prijatelje. Enostaven in lep način dekoriranja hiše je oblikovana oblika rangoli.

8. Enostavno oblikovanje obrobja Rangoli za Ugadi:

Enostavno oblikovanje obrobja Rangoli za Ugadi

Da bi bilo preprosto in lepo, lahko dame med prazničnim dnem Ugadi okrasijo svoj vhod v hišo s tem preprostim obrobom rangoli, ki je običajno prosto ročno cvetlično oblikovanje ali viseči listni dizajn, imenovan “Thornalu”.

9. Oblikovanje Deepa Ugadi Rangoli:

Deepa Ugadi Rangoli Design

Ugadi je vsekakor najbolj slavljen festival v Indiji; za dame, ki radi uporabljajo Diya kot glavno temo za risanje rangolijevega dizajna. Deepam rangoli design je lahko najboljša oblika oblikovanja. Lahko ste vrhunec s pisanim prahom rangoli.

Zadnje misli:

Praznovanje tradicionalnih praznikov je eden od načinov spominjanja na tradicionalno vrednost in kulturo. Najboljši način za ohranitev tradicionalne vrednosti bi lahko bil slediti tradicionalnemu načinu oblikovanja lastne hiše, kar je mogoče narediti s skiciranjem rangoli modelov za Ugadi letos 2020.