Geometrijski modeli rangoli imajo v sebi nekonvencionalen obrat. To ni edino skupno pri njih. Enostavne so za izdelavo, končni rezultat pa je popolnoma prijeten. Če želite za svoje festivale poskusiti in proslaviti nekaj drugačnega, poskusite z enim od teh vzorcev.

Lepi geometrijski modeli Rangoli s slikami:

1. Trg Diwali Rangoli:

Geometrijski modeli Rangoli

Ustvarjanje tega je tako enostavno kot dan, saj morate samo izbrati dve svetli barvi in ​​narediti 4 križajoča se kvadrata alternativnih barv, da tvorite večjo. Pokrijte sredino z dvema velikima Diyas in vaše delo je končano. Ja, tako enostavno je!

2. Krožni cvetlični gujarati Rangoli:

Krožni cvetlični gujarati Rangoli

Če želite to narediti, izberite svetle barve, kot sta rumena in rdeča, ter začnite izdelovati okrogle lupine za nekaj cvetov, vsaka na velikodušni razdalji. Nato naredite cvetne liste z uporabo črte ali trikotnih vzorcev, ki obkrožajo krog. To je najlažji del te serije in najboljša možnost, ko se vam mudi.

3. Rdeča in bela zvezda Rangoli:

rdeče-bela-zvezda-rangoli

Narejen z izjemno smrtonosno kombinacijo rdeče in bele, ta geometrijski dizajn rangoli ni nič drugega kot popolnost. Rangoliju lahko vedno dodate več barv in zasukate, če želite, da je svetlejši. Začnite z osrednjo rdečo zvezdo in okolico napolnite z belimi zvezdicami, tako da je vsaka nekoliko večja od prejšnje. Na sekajočih se črtah dodajte rdečo barvo, da dobite boljši pogled na konec.

4. Povezana piramida Rangoli:

Piramida Rangoli

Precej umetniški je ta vzorec barvit in primeren za festivale, kot sta Holi in Diwali. Naredite črne obrobe in najprej oblikujte 3D piramidno okostje. Nato vanje vnesite različne barve in zapolnite proste prostore, da bodo videti kot trikotnik.

5. Kvadratni lok Rangoli:

Square Arc Rangoli

To je še en rdeče -beli rangoli, primeren za svetla svetla območja in temna tla, kjer bo izstopala bela. Začnite z majhnim osrednjim kvadratom in pustite puščice na vseh straneh. Dokončajte svoj vzorec tako, da naredite večji kvadratni lok, ki pokriva notranjo geometrijsko umetnino rangoli.

6. Krožni Om Rangoli:

Krožnik Om Rangoli

Če praznujete Shivaratri, to ne bo veliko težav in vas ne bo zlahka utrudilo, tudi če ste hitri. Ko naredite osrednji “Om” z rumeno, modro, rdečo in belo, pojdite naprej in naredite obrobo s svetlimi barvami in vaše delo je končano.

7. Trikotnik Diwali Rangoli:

Trikotnik Diwali Rangoli

Za to boste potrebovali svetle odtenke in duševno pripravo, da narišete veliko trikotnikov, to je to. Narišite zaporedne trikotnike v vseh oblikah in barvah, nato pa postavite Diyas okoli sebe, da poudari barvo. Končni rezultat vas bo navdušil.

Torej, če vam je dolgčas z običajnimi običajnimi vzorci rangoli, lahko okrasite svojo dvorano ali svoj vhod s temi vzorci in zberete pohvale vsem za vašo popolnost.