Katera hranila so potrebna za rast las. Obstaja šest osnovnih hranil, ki spodbujajo rast las in varno nadzorujejo izpadanje las. Hranila so ogljikovi hidrati, minerali, vitamini, beljakovine, maščobe in voda.

Najboljša živila s hranili za rast las

Rast las je subjektivna glede na obroke in vrsto hranil, ki jih zaužijete. Ta članek navaja deset najboljših živil, ki jih morate vključiti v svojo prehrano za bistvena hranila za rast las in preprečevanje izpadanja las in plešavosti:

Hranila za rast las

Najboljša hranila za rast las:

Tukaj smo dali seznam 10 najboljših živil s polnimi hranili za rast las, ki lahko varno nadzorujejo izpadanje las.

Najboljša hranila za rast las

1. Losos- vitamin D., beljakovine in omega 3 maščobne kisline:

Losos za rast las

Losos je bogat z vitaminom D in beljakovinami. Vsebuje tudi omega-3 maščobne kisline. Te kisline telo ne more naravno proizvesti- in so bistvene za rast las. Te maščobne kisline so ključne in tvorijo približno 3% dejanske gredi las. Te kisline omega-3 so koristne pri ustvarjanju naravnih olj, ki so potrebna za ohranjanje vlažnosti lasišča. Skrivajo se v celičnih membranah lasišča. Te esencialne maščobne kisline lahko dobimo tudi iz drugih rib, kot so postrv, sardele, sled in skuša. Najdemo jih tudi v orehih, bučnih semenih in avokadu. To je eno najboljših hranil za rast las.

2. Orehi- biotin, vitamin E, baker in maščobne kisline omega 3:

Orehi za rast las

Orehi so bogati z biotinom in omega 3 maščobnimi kislinami. Bogati so tudi z vitaminom E. Vitamin E ščiti celice telesa pred poškodbami DNK. Ker naši lasje od sonca ne dobijo veliko sence, sončni žarki razjedajo lase in to preprečuje. Pomanjkanje biotina v prehrani lahko povzroči izpadanje las. Orehi vsebujejo tudi baker, ki vam pomaga ohraniti bogato barvo las. To je eno najboljših hranil za rast las.

3. Ostrige- cink in beljakovine:

To je odlična beljakovinska hrana za rast las. Ostrige so izredno bogate s cinkom. Pomanjkanje cinka povzroči suho in luskasto lasišče. To pa vodi do izpadanja las. Tri unče cinka, ko jih zaužijete, vsebujejo 493% dnevne vrednosti, potrebne v vaši prehrani. V obogatenih žitih in polnozrnatem kruhu je vsebnost cinka visoka. Tudi ostrige vsebujejo veliko beljakovin. Ostrige imajo 97% beljakovin. Telo potrebuje beljakovine, da nadomesti dlake, ki jih telo naravno izloča vsak dan. Zaradi pomanjkanja beljakovin so lasje šibki, suhi in lomljivi. Orehi, jajca in govedina so bogati tudi s cinkom.

4. Sladki krompir- vitamin A (beta karoten):

Sladki krompir za rast las

Antioksidant beta karoten vsebuje veliko sladkega krompirja. Te telo pretvori v vitamin A. Vitamin A pomaga pri proizvodnji in zaščiti eteričnih naravnih olj, ki hidrirajo lasišče. Če vašemu telesu primanjkuje vitamina A, bo to povzročilo srbeč dražeč prhljaj. To je eno najboljših živil za rast las.

5. Jajca- beljakovine, cink, železo, žveplo in selen:

Jajca- beljakovine za lase

Jajca so polna hranil, ki spodbujajo rast las. Jajca so tudi bogat vir beljakovin. Obremenjeni so tudi s štirimi osnovnimi in ključnimi minerali, ki jih telo potrebuje: železo, cink, selen in žveplo. Ti najboljši minerali in beljakovine za rast las. Železo je potrebno za zaščito lasnih mešičkov in za zdravo rast las.

6. Špinača- folati, železo, vitamin C in beta karoten:

Špinača za rast las

Špinača je bogata z beta karotenom, železom, vitaminom C in folatom, ki pomaga ohranjati zdrave lasne mešičke in pomaga krožiti eterična olja lasišča. Špinača je najboljša hrana, polna mineralov in vitaminov, ki dobro vplivajo na rast las in ustavijo izpadanje las.

7. Leča- biotin, cink, železo in beljakovine:

Leča je še ena odlična hranilna hrana za rast las. Leča je majhna, vendar bogata s hranili. So bogati z biotinom, cinkom, železom in beljakovinami. Zato so odličen prigrizek za obrok.

8. Grški jogurt- vitamin B5, beljakovine in vitamin D:

Grški jogurt proti izpadanju las

Grški jogurt je bogat z beljakovinami in vitaminom B5. To je najboljša hrana z vitaminom B za rast las. Vsebuje tudi vitamin D. Pomagajo pri rasti foliklov v laseh. Jogurt je še eno neverjetno živilo, polno hranil, kot so maščobe, vitamini in ogljikovi hidrati, ki prav tako podpirajo rast las.

9. Borovnice- vitamin C:

Borovnice- vitamin C

Borovnice so super živilo. Vsebujejo najvišjo vsebnost vitamina C, ki je najbolj potrebno hranilo za rast vaših las. vitamin c je tudi zelo pomembno hranilo za moč las, sicer lahko povzroči močno izpadanje las. To je eno najboljših hranilnih snovi za rast las.

10. Perutnina- cink, beljakovine, železo, vitamin B:

Perutnina je izredno bogata s cinkom. Pomanjkanje cinka povzroči suho in luskasto lasišče. To pa vodi do izpadanja las. V obogatenih žitih in polnozrnatem kruhu je vsebnost cinka visoka. Tri unče cinka, ko jih zaužijete, vsebujejo 493% dnevne vrednosti, potrebne v vaši prehrani. Perutnina naravno vsebuje veliko beljakovin.

Dodati morate ta odlična živila, bogata s hranili, ki so bistvena za rast las. lahko delite druga hranilna živila rast las tukaj v polju za komentarje, sprejemamo vas.

10 najboljših živil s hranili za rast las