Rast las je za mnoge lahko resna težava. Nepravilno rast las je mogoče izslediti pri številnih telesnih težavah. Vendar pa lahko poleg ohranjanja zdravja poskusite tudi z naravnimi zelišči, ki izboljšajo kakovost las in jim omogočijo normalno rast.

Najboljša indijska zelišča za rast las

Naštetih je nekaj najbolj priljubljenih in enostavnih zelišč, ki so koristna pri spodbujanju rasti las. Večino teh je mogoče uporabiti z osnovnimi sestavinami, ki so na voljo doma, in koristijo lasnemu sistemu. Vse, kar potrebujete, je redna rutina, da lasje naredijo svojo čarovnijo.

Zelišča za rast las:

Tu je naših 8 najboljših zelišč za rast las.

1. Amla – kosmulja– (Emblica Officinalis):

Amla - kosmulja za rast las

Amla je ena najčistejših in najstarejših oblik vitamina C. pomaga pri prehranjevanju las, preprečuje bele lase in bledenje las ter jih tudi odebeli. Amla se uporablja za nanašanje in porabo za izboljšanje kakovosti las. Če zjutraj na tešče popijete približno 3-4 soka Amlas, lasje postanejo močnejši in spodbujajo rast las. Uporablja se tudi v različnih pakiranjih za lase skupaj z drugimi zelišči za oživitev lasišča. To je eno najboljših indijskih zelišč za rast las.

2. Shikakai– (Acacia Concinna):

Shikakai za izpadanje las

Druga možnost, imenovana “plod las”, ima koristi Shikakai za lase nešteto. Ima naravni pH, ki poveča odbojnost las in jih naredi tudi mehke. Očisti lasišče, ne da bi mu odvzelo naravno vlago, in pospeši rast las. To je eno najboljših indijskih zelišč za rast las.

3. Ghritkumari – Aloe Vera:

Ghritkumari - Aloe Vera za lase

Aloe vera je znana po svojih koristih na koži, vendar gel aloe vere, pomešan z olji, koristi tudi za lase. ne le dodaja telo in sijaj las, ampak spodbuja rast las s krepitvijo foliklov in izboljšanjem krvnega obtoka. To je eno najboljših zelišč za rast las.

4. Bhringraj – lažna marjetica- (Eclipta Alba):

Bhringraj za rast las

Zelišče se uporablja v obliki prahu iz listov. Spodbuja naravno in učinkovito rast las v primerjavi z večino drugih načinov rasti las. Uporaba brahmijevega olja pomlajuje lasišče in izboljša prekrvavitev ter tako spodbuja rast las. Uporablja se tudi v laseh. Zelišče je eno najbolj cenjenih v ajurvedi in naravni vodi za zdravljenje različnih težav z lasmi. To je eno najboljših zelišč za rast las.

5. Brahmi zelišče za rast las:

Brahmi zelišče za rast las

Brahmi je znan po svojih odličnih rezultatih pri zdravljenju možganskih motenj, kar je novega, je njegova uporaba za lase, da so videti osupljivo lepi in zdravi. Pomaga ohraniti naravno barvo las in z redno uporabo ohranja njihov sijaj in mehkobo. Masaža z brahmijevim oljem je koristna za obogatitev lasnih mešičkov in njihovo krepitev. To preprečuje izpadanje las in jih obnavlja.

6. Aritha-Soapnuts- (Sapindus Mukorrosi):

Aritha-Soapnuts- (Sapindus Mukorrosi)Je koristen tonik za lase, ki ohranja splošno zdravje las in se bori proti težavam z lasmi, kot so prhljaj in razcepljeni konci. Deluje kot balzam in ohranja lase sijoče in poskočne. Čisti lase in lasišče ter z redno uporabo povzroči rast tudi iz neaktivnih mešičkov. To je eno najboljših indijskih zelišč za rast las.

7. Muleti – Licorice– (Yucca Schidigera):

Muleti - sladki koren proti izpadanju las

Muleti se uporablja v različnih izdelkih za lase, ki spodbujajo rast las. Ohranja lasišče škripajoče čisto, navlaženo in navlaženo, saj so te lastnosti bistvene za zdravo rast las. Vsebuje naravne encime, ki pomlajujejo lasišče in spodbujajo krvni obtok. Sladki koren pomaga tudi pri preprečevanju plešavosti in prezgodnjega sivenja las. To je eno najboljših zelišč za rast las.

8. preslica:

Preslica za izpadanje las

Preslica je bogata s silicijevim dioksidom, ki krepi lase, kosti in nohte. Obnavlja splošno zdravje las, preprečuje lomljenje in suhost. To je naravna formula za obnavljanje las, ki zaradi svojih prijaznih lastnosti tudi pospešuje rast las. Uporaba zelišča je v večini izdelkov za lase. To je eno najboljših zelišč za rast las.

Večina teh zelišč je na voljo v trgovinah in jih je enostavno uporabljati. Obstaja več načinov, kako lahko koristijo vašim lasem in spodbujajo njihovo rast.