Ste zaskrbljeni zaradi umikajočih las? Razmišljate o dragi alternativi, imenovani cepljenje las? Z redno uporabo minoksidila za najmanj sedem mesecev lahko vidite osupljive rezultate za vaše lase. To ne bi samo prihranilo na stotine vašega težko zasluženega denarja, ampak tudi ustavilo izpadanje las. S pravilnim zdravljenjem z minoksidilom boste v nekaj mesecih opazili čudežno rast las. V tem članku zavračamo uporabo minoksidila za rast las?.

minoksidil za rast las

Prednosti minoksidila za rast las:

Minoksidil za rast las:

Minoksidil je pravzaprav zdravilo, ki ga je odobrila FDA in je splošno znano po blagovni znamki Rogaine. Po raziskavah in raziskavah to zdravilo resnično deluje na ljudi, ki ga redno uporabljajo. Zdravilo je na voljo v dveh in pet odstotkih koncentracij. Če zdravilo uporabljate dvakrat na dan, se ne bo ustavilo samo izpadanje las, ampak se bo tudi obnovilo. Zdravilo širi krvne žile okoli lasnih mešičkov. To poveča zalogo hranil in posledično poveča rast las.

Minoksidil za rast las

Minoksidil poveča sintezo DNK, ki je posledica rasti las:

To zdravilo tudi izboljša sintezo DNK v lasnih mešičkih. Če ga nanesete na lasišče, se absorbira v lasne mešičke in proizvaja katalizator, imenovan sulfonil transferaza. Naloga tega katalizatorja je pretvoriti običajno neaktiven minoksidil v aktivno sulfitno spojino. Ta aktivirana spojina aktivira vse kalijeve kanale, kar posledično povzroči hitro rast las.

Nanesite kremo ali tekočo raztopino Minoksidil za rast las:

Lahko se odločite za kremo minoksidil, ki je na voljo v 10%ali 12,5%ali pa uporabite tekočo raztopino, ki je v 2%, 4%, 5%in 8%. Ta postopek pospeši ponovno rast las. Stopnja uspeha je odvisna od teksture las osebe, območja umikajočih las in jakosti zdravila. Rezultat se lahko razlikuje od 2% blage raztopine do ekstra močne 8% raztopine. Odstotek zdravila pa mora določiti strokovnjak. Vedno se posvetujte z zdravnikom, da ugotovite, koliko moči potrebujete za lasnice. Če je plešavost huda, zdravniki včasih priporočajo tudi uporabo dodatnih ojačevalcev, kot so kofein, azelaična kislina in MPG ali medroksiprogesteron. Ti odmerki so namenjeni predvsem moškim. Včasih zdravniki priporočajo tudi kombinirano uporabo propecije z minoksidilom. Prvi je tudi zdravilo, ki ga je odobrila FDA.

Minoksidil deluje tudi čudežno pri rasti las pri ženskah:

To zdravilo ima dokazan uspeh pri pospeševanju rasti las pri ženskah. Večina žensk je po uporabi blage raztopine 2% minoksidila v nekaj mesecih opazila čudežno ponovno rast las. Če želite videti največji rezultat, morate to zdravilo uporabljati vsaj sedem do osem mesecev.

Preden se lotite zdravljenja izpadanja las z minoksidilom, se morate posvetovati s strokovnjakom. Kot vsako drugo zdravilo ima tudi to zdravilo nekaj manjših stranskih učinkov. Ti so zelo blagi in ne povzročajo dolgotrajne škode. Nekateri možni neželeni učinki so glavoboli, palpitacije, izpuščaji in rast las na obrazu. Vendar se ti neželeni učinki zmanjšajo v kratkem času po prenehanju uporabe minoksidila. Višji odmerek tega zdravila lahko poveča možnosti teh neželenih učinkov. Zato bodite zelo previdni pri izbiri pravega odstotka raztopine ali kreme in poskrbite, da vaši lasje zrastejo do želene dolžine.