Ali imate težave z izpadanjem las? Ali potrebujete ustrezno zdravljenje za rast las? Izpadanje las je lahko posledica več dejavnikov, kot so prehrana, stres, sezonske spremembe, hormonsko neravnovesje, nosečnost in drugi. Za želeno dolžino las morate v svoji prehrani imeti dovolj beljakovin. Po mnenju dermatologov Ameriške akademije za dermatologijo je eden od glavnih razlogov za redčenje las in izpadanje las pomanjkanje beljakovin. Zato je vnos hrane, bogate z beljakovinami, bistvenega pomena za zdravo rast las.

Prednosti beljakovin za rast las:

Začeti morate z uravnoteženo prehrano z nizko vsebnostjo maščob in dovolj zelene zelenjave. Poskrbite, da bo za povečanje vnosa beljakovin načrtoval dieto, ki jo bo registriral dietetik ali nutricionist. Uravnotežena prehrana z dovolj beljakovin je pravi način za dolge in zdrave lase. Beljakovine lahko spodbudijo rast zdravih las, saj so bistveni element las beljakovine.

beljakovine za rast las

Upoštevati morate nekatere stvari, da zagotovite, da vaši lasje dobijo ustrezne beljakovine za rast las.

Naravni viri beljakovin naredijo lase lepe:

V svojo prehrano morate vključiti nekaj naravnih virov beljakovin, ki vključujejo jajca (albumin ali beli del), pšenične kalčke, ribe, sojo, tofu, meso, oreščke, stročnice, zrna in jogurt. V povprečju mora odrasla oseba vsak dan zaužiti 1,4 do 2,5 unč beljakovin. Količina vnosa beljakovin pa je odvisna od vaše starosti, spola, višine, teže in drugih takih dejavnikov. Pridobite ustrezno shemo prehrane od strokovnjaka.

Človeške ključavnice so v bistvu narejene iz beljakovin (keratina), ki so sestavljene iz 20 aminokislin. Aminokisline skrbijo za sintezo beljakovin. Človeško telo naravno proizvaja 11 aminokislin. Preostalih 9 je treba vzeti s prehrano za pospešitev rasti las.

Ustrezno spite za pravilno delovanje beljakovin za lase:

Ker je stres pogost vzrok za izpadanje las, morate spati dovolj. Če spite vsaj osem ur na dan, se vaše telo ne obremenjuje in lasje rastejo. Zato morate skupaj z vnosom beljakovin poskrbeti, da beljakovine vstopijo v lase brez stresa.

Oglejte si alternative sintetičnih beljakovin:

Za spodbujanje zdrave rasti las si lahko ogledate tudi izdelke za lase, bogate z beljakovinami, dodatki aminokislin in drugimi podobnimi stvarmi. V oddelčnih trgovinah lahko najdete izdelke za lase, ki jih odobri FDA. Te lahko dobite tudi pri cenjenih spletnih prodajalcih po znižanih cenah. To bo pospešilo rast las in kmalu boste imeli glavo polno debelih, dolgih pramenov.

Če sledite tem trem osnovnim stvarem, boste v kratkem času našli prožne, mehke, debele in dolge pramene las, ki se spuščajo do kolen. Če ste noseča ali dojite, se morate posvetovati z zdravnikom, preden se odločite za kakršno koli sintetično beljakovinsko dopolnilo. Vedno občasno pregledajte svojo prehrano pri strokovnjaku, da se prepričate, da ste na pravi poti. Omamite ljudi sredi svojega družabnega in poklicnega kroga z dolgimi in zdravimi lasmi.