Rojstni kamni ali Natalni kamni veljajo za močan in duhoven dragulj, ki ga je treba nositi po temeljitem znanju in posvetovanju s strani pooblaščenega gemologa in astrologa. Rojstnodnevna zvezda in mesec imata odločilno vlogo pri odločanju o barvi in ​​vrsti kamna. Če želite izvedeti več o prvih 15 vrstah rojstnih kamnov, barvi in ​​mesecu, povezanem z izbiro kamna, je v tem članku podrobno navedeno.

Različne vrste rojstnih kamnov:

Rojstne kamne lahko uvrstimo med sodobne, mistične in ajurvedske rojstne kamne. Tukaj si oglejte naš 15 najboljših rojstnih kamnov v najnovejših modelih.

1. Garnet Birthstone Ring:

Garnet Birthstone Ring

To je rojstni kamen za ljudi, rojene v mesecu januarju. Po mnenju granata srednjega veka barva granatnega jabolka v rdeči barvi pomaga pri zdravljenju krvnih motenj in ustavi krvavitev. Barva granata je lahko drugačna od rdeče, temno temno rdeča, zelena, svetlo rumena in tudi vijolična. Edina manjkajoča barva je modra. Iz tega kamna lahko naredimo srebrni prstan, ki se vedno dotika kože.

2. Veriga iz rojstnega kamna iz ametista:

Ametistna rojstna kamnita veriga

Je rojstni kamen za ljudi, rojene v mesecu februarju. Ametist je vijolična barva, ki jo bogato vidimo v Braziliji in drugih afriških državah. Kroglice iz ametista se lahko uporabljajo za izdelavo različnih kosov draguljev, kot so verige in zapestnica. Majhen kamen iz ametista skupaj s srebrnim obeskom v obliki srca je najboljša kombinacija.

3. Uhan iz žadnega rojstnega kamna:

Uhan iz žadnega rojstnega kamna

To je mistični kamen, zeleno obarvan rojstni kamen, ki ga priporočajo ljudem, rojenim v mesecu marcu, in tudi z zvezdicim znakom Devica. Deli simbol čiste in krepostne ljubezni in ščiti tudi pred zlom.

4. Ogrlica iz srca iz diamantnega rojstnega kamna:

Ogrlica iz srca Diamond Birthstone Heart

Najdragocenejši dragi kamen, ki je predlagan ljudem, rojenim v mesecu aprilu, je ajurvedski rojstni kamen. Diamant je lahko nepoliran ali poliran, kar je odvisno od nasvetov astrologa in predloga gemologa.

5. Smaragdni obesek iz rojstnega kamna:

Smaragdni obesek iz rojstnega kamna

To je zeleni dragi kamen, ki je rojstni kamen v mesecu maju. Je tudi dragi kamen za horoskopske znake Bik in tudi raka. Ta kamen je eden od starodavnih dragih kamnov, beseda smaragd po grški pisavi pomeni zeleni dragi kamen. Včasih je zdravilo za vse težave z vidom.

6. Pearl Birthstone Veriga:

Pearl Birthstone Chain

To je rojstni kamen za mesec junij, to je tudi posodobljen rojstni kamen. Komplet biserov je mogoče obdariti med prvo obletnico poroke, nakit biser je treba nabrati iz sveže vode. Najpogostejša vrsta nakita je veriga, velikost bisera je lahko različna.

7. Ruby Birthstone Ring:

Ruby Birthstone Ring

To je kamen rojstva in barve za mesec julij. Ruby izžareva svetlo rdečo barvo, zaradi česar je videti bolj dragocen in velja za naslednji najdragocenejši dragi kamen po smaragdu in diamantu. Za ženske je rubin z diamantno ogrlico slavni nakit, ki se uporablja med poroko. Za moške je najboljši dodatek priporočljiv rubinsko narezan prstan..

8. Obroč Peridot Birthstone:

Peridot prstan iz rojstnega kamna

To je rojstni kamen za mesec avgust, barva tega kamna je podobna smaragdnemu. Toda razlika je lahko v rahlem rumenkastem odtenku. verjame se, da je ta kamen Aronov naprsnik po bibliji, razloženi v poglavju Izhod. Prsnik je oblačilo, ki se uporablja v verski priložnosti in ima dvanajst dragih kamnov, ki spominjajo na dvanajst izraelskih plemen, dvanajst zodiakalnih znakov, dvanajst mesecev v letu.

9. Ogrlica iz safirnega rojstnega kamna:

Ogrlica iz safirnega rojstnega kamna

Rojstvo safirja je uvrščeno pod Moderniziran rojstni kamen za mesec september. To je najboljše darilo med 23. ali 45. obletnico poroke. Da bo ta kamen poseben, ga lahko izrežemo v pisani mavrični obesek, razen rdeče barve, ki je barva dragega kamna Ruby.

10. Obesek za rojstni kamen iz balvana opal:

Boulder opal obesek za rojstni kamen

To je ena izmed vrst rojstnih kamnov Opal, Opal je razvrščen v dragocen opal, kjer sestavek iz etil silicijevega dioksida redno pakira. Ta rojstni kamen je mesec oktober. Kamen je sestavljen iz železa z nepravilno oblikovanim opalovim kamnom. Barva, ki seva, se imenuje ogenj zaradi barvnih delitev od zelene do rdečkasto rumene barve zaradi delcev silicijevega dioksida, delcev zemeljske kamnine skupaj z vodo.

11. Rumeni uhan iz rojstnega kamna Topaz:

Rumeni uhan iz rojstnega kamna Topaz

Ta sodoben in ajurvedski rojstni kamen, imenovan tudi zlati barvni topaz, je mesec november. Prav tako je za zodiakalno znamenje Škorpijon in Leo.Ta kamen je lahko uporabljen kot darilo za obletnico poroke, še posebej za 23.. Ta dragi kamen je viden v Rusiji, ZDA in Braziliji, kar vam vliva vero in zaupanje v življenje.

12. Ogrlica iz oniksovega rojstnega kamna:

Ogrlica iz oniksovega rojstnega kamna

To je eden od rojstnih kamnov za mesec december in tudi Leo v zodiakalnem znamenju. Ta kamen najdemo v Indiji, Braziliji, ZDA. Ta ton je črne barve z gladko teksturo. Ta kamen naj bi zdravil srčne bolezni, nevrološke motnje, težave z ledvicami in apnejo v spanju. Kroglice iz črnega barvnega kamna ONYX so oblikovane v ogrlico s srebrnim obeskom na sredini.

13. Čist mesečev obroč:

Čist Mesečev prstan

To je posodobljen Birthstone za mesec junij, ki je za mesec julij razvrščen kot barvni kamen. Barvni ton prikazuje pomembno značilnost dragega kamna, imenovanega mladost, izjemno sevajočo barvno kakovost tega kamna. Po hindujski mitologiji velja za sveti kamen. Ta kamen pomaga pri boju proti prebavnim težavam, glavobolom.

14. Obesek za rojstni kamen iz turmalinskega zelenega mačjega očesa:

Obesek za rojstni kamen iz turmalinskega zelenega mačjega očesa

To je barvni kamen za mesec julij in tudi rojstni kamen za mesec oktober. Ta kamen je v drugačni barvi, od katerih je zelena z značilnostjo mačjega očesa. Barva je posledica mineralne komponente Vanadij. Svetloba, ki se razprši iz središča dela, spominja na mačje oko. Rez za to vrsto neprozornega dragega kamna je na kabošonski način, ki ima zaobljeno obliko kot fasetiran rez, ki je običajno raven in narejen za prosojne drage kamne.

15. Zapestnica iz krvnega kamna:

Zapestnica iz krvnega kamna

Kalcedon je barvni kamen za mesec marec. Krvav kamen spada pod sorto kalcedon. Ta kamen je sestavljen iz kristalno kremenovih delcev. Krvavi kamen ima ogromno zdravilnih lastnosti.

Treba je izbrati prave rojstne kamne po mesecih, ki se ujemajo z barvo in vrsto kamna glede na zodiakalno znamenje. Astrolog bo predlagal izbiro barvnega rojstnega kamna ali rojstnega kamna, povezanega z znakom zodiaka. Zaradi različnih prednosti je vredno časa dobro raziskati pravo vrsto nakita Birthstone in jih uporabiti za pozitivne vibracije okoli sebe.