Varanasi ali Kasi ima pomembno mesto v indijski kulturi. Ima nekaj najboljših indijskih templjev in je tudi rojstni kraj Banarasi ali Varanasi Sarees. Te sare poosebljajo kulturno bogastvo Indije v smislu barv in vezave. Znani so po poročnih sarejih, po svetlih odtenkih in zapletenih podrobnostih. Prihajajo predvsem iz svile, ponujajo pa tudi sare v bombažnih materialih. Nekateri najboljši indijski oblikovalci, na primer Sabyasachi, gradivo pridobivajo pri tkalcih Varanasi Sarees. Oglejte si ta članek, zakaj je treba te sare kupiti:

Lepe Varanasi Sarees s slikami:

Tu je prvih 12 Varanasi sarees, ki sledijo, s čudovitimi slikami.

1. Varanasi Pattu Sarees:

Varanasi Pattu Sarees

Ta čudovita sarana Varanasi Pure Pattu je ročno tkana do popolnosti. Na voljo je v pav odtenkih, kot sta zelena in modra, da popestri vaš videz. Zaradi zapletenega cvetličnega tkanja na meji izgledate osupljivo. Najboljši del te saree v bogati pallu, ki je sestavljena iz čistega srebra zari.

2. Varanasi bombažne sareje:

Varanasi bombažne sareje

Te sari so obvezni za ljubitelje bombažne saree. Izgledajo kraljevsko in ponujajo dostojanstven videz. Te so kot nalašč za majhne priložnosti, ko želite obleči nekaj lahkega, a hkrati videti pripravljene. Varanasi bombažne sare so na voljo v številnih barvah, bogate, lepo tkane obrobe pa so vrhunec.

3. Varanasi ročne sarees:

Varanasi Handloom Sarees

Varanasi slovi po ročnih sarejih. Te sare so skrbno vtkane v zlate in srebrne niti. Varanasi ročne sarees so po vsem svetu znane po svojih bogatih tonih. Te sare so priljubljene med zvezdniki, ki radi na mednarodnih forumih predstavljajo indijski tekstil.

4. Dizajn rdeče varanasi saree:

Rdeči dizajn Varanasi Saree

Žalostno, a res, na trgu je trenutno na voljo veliko ponarejenih sarana Varanasi in ljudje, vendar menijo, da so pristni. Pravega Varanasi sareeja lahko zlahka prepoznate, če pogledate material iz tkanine in ga pravilno občutite. Ta rdeča je najboljši Varanasi saree, ki si ga sploh lahko zamislite.

5. Varanasi Silk Saree:

Varanasi Silk Saree

Iščete dobro svileno varanasi saree? Ta je verjetno eden najboljših v tej kategoriji. Barve, uporabljene pri oblikovanju tega, so glavna privlačna lastnost tega sareeja in prav to bo ukradlo ves videz.

6. Čista Varanasi svilena saree:

Čista Varanasi svilena saree

Ali potrebujete dobro varanasi saree? Lepo si oglejte to in bleščeče barve vas bodo zlahka navdušile. Saree izgleda res privlačno in jo je mogoče igrati med prazničnim dogodkom. Vzorec, ki mu sledi ta saree, je precej impresiven, obrobe pa so tudi zelo privlačne,

7. Tiskana Varanasi Saree:

Tiskana Varanasi Saree

Ta saree ima resnično privlačen tiskani dizajn, ki je narejen na rdeči podlagi. Zasnova je narejena v zlati barvi, vzorci na obrobah pa so tako privlačni, da bo vsak navdušen nad njeno privlačnostjo in bo pripravljen nositi to čudovito indijsko tradicionalno žensko oblikovalko skoraj povsod.

8. Globoko rdeča Varanasi Saree:

Globoko rdeča Varanasi Saree

To je ena najlepših rdečih sare, ki jo lahko ženska kdaj nosi. Saree ima na obrobah zelo privlačen vzorec zlate barve. Glavni del saree je prav tako okrašen z vzorci flore in to je glavna atrakcija te saree.

9. Poroka Varanasi Saree:

Poroka Varanasi Saree

Ta poročna saree je verjetno ena najlepših. Ima rožnato barvo skupaj z majhnimi zlatimi vzorci na sareeju. Brez dvoma je to eden najboljših indijskih oblačil, ki jih lahko ženska nosi na telesu.

10. Tradicionalna poroka Varanasi Saree:

Tradicionalna poroka Varanasi Saree

Poročni časi so na njihovem telesu in dobro bi morali biti opremljeni le z najboljšimi indijskimi oblačili vseh časov. Na spodnji sliki je zelo privlačna saree, shranjena na ploščadi. Izgleda zelo privlačno z vsemi majhnimi, a edinstvenimi in pristnimi vzorci zlate barve na rožnatem platnu. Vzorec obrobnih oblog, ki mu sledi ta saree, je tudi zelo privlačen. Vsak Indijanec, ki odsvetuje nošenje sare, bo nad tem dizajnom navdušen in ga bo zagotovo želel nositi na telesu.

11. Oblikovalka Silk Varanasi Saree:

Oblikovalka Silk Varanasi Saree

Ko gre za svilo, zaupajte Varanasi sarees. Ta posebna saree je opremljena z lepimi obrobami in uporabo več barv. Na kratko lahko rečemo, da je ta saree ena najbolj impresivnih Varanasi svilenih sari vseh časov.

12. Vijolična Varanasi Saree:

Vijolična Varanasi Saree

Iz čudovitega mesta Banaras prihaja ta še lepša vijolična saree, ki je posebej namenjena vitkim ženskam. To vrsto sare je treba kupiti ob upoštevanju tipa telesa.

Večina sarana Varanasi je navdihnjena z moghulskimi vzorci, ki prikazujejo motive, kot so cvetlice, listi. Glavna oblika Varanasi saree v brokatu, ki ima kovinsko zlato barvo. Varanasi sarees so najbolj cenjena lastnina vsake indijske neveste. Nobena pomembna priložnost ni popolna brez teh saree. Čiste Varanasi saree so zelo drage, glede na čas, ki ga potrebujejo za dokončanje. Na voljo pa so cenejše alternative, ki so imitacija čistih sari.