Prihaja do izvora cvetličnih vzorcev saree, za saree je bilo prvič ugotovljeno, da so jih nosili v 15. stoletju. Ta vrsta saree je znana pod različnimi imeni v različnih indijskih državah, kot so Jamdani sarees, Phulkari sarees, tercha work sarees, Patola itd. Priory, cvetlična umetnost v sareesu, je bil predstavljen na bombažnih sarejih, kjer je bil tisk izveden z naravnimi barvil, medtem ko je za poroke enako pripravljal kumkum. Po drugi strani pa so v Bengalu saree s cvetličnim vzorcem ročno tkali iz različnih muslin v časih Mughalov.

Tradicionalno so indijski cvetlični saree dobili cvetlično umetnost le na sareejevem palluju, saj je bil to edini del saree, ki je bil priljubljen. S spremembo časa pa je bilo to izvedeno v celotni saree, danes pa se za oblikovalski pridih saree dodajo različni motivi, biseri, diamanti itd..

Pomen cvetnih sare:

Ste že kdaj pregledali kakšno podobo cvetnih sarees? Vsaka saree bi vam dala drugačen videz z nekaj različnimi ravnmi energije. Po hindujski Dharmi so sari s cvetličnim tiskom pomembni za negovanje in ohranjanje hindujske kulture. Saree simbolizira božanstvo, samozavest, kshatravrutti, skromnost, materinstvo in še veliko več, kar razkriva moč žensk. Saree uči ženske, da ostanejo močne, duhovne in se napolnijo v vseh situacijah, pri čemer odvračajo negativnost iz okolice in zmanjšujejo ekstrovertiranost.

Značilnosti cvetličnih sarees:

Narava nam daje različna darila, rože pa so med najpomembnejšimi in življenjskimi darovi na zemlji. Tudi najnovejše cvetlične sare bi imele funkcije, kot je,

 • Najboljša zasnova za izvedbo festivalov, kot so Pethar Amavasya, Durgashtami, Mahalaya Amavasya itd., Molijo za srečo in dobro počutje
 • Saree zmanjšuje dezinformacije ponižnosti.
 • Delovne sare s cvetjem pogosto pomagajo povečati stabilnost uma in koncentrirati Chitto.
 • Poleg vsega tega so sari s cvetličnim tiskom povezani z različnimi verskimi in posodobljenimi lastnostmi.

Katera tkanina se večinoma uporablja za cvetlične sare?

Ne glede na to, ali iščete tradicionalne in preproste sare ali najnovejše sare v cvetličnem dizajnu, lahko izbirate med različnimi tkaninami saree. Naj bo to georgette, svila, bombaž, poliester, šifon, mreža, bombažna svila, žamet ali kateri koli drug material, so cvetlični odtisi v sarejih vedno dali sareeju čudovit videz, ki je sposoben pritegniti oči v enem samem pogledu. Kjer so bili samo palusi dani cvetlični vzorci, je zdaj celotna saree okrašena z raznolikim dizajnom različnih cvetov.

Kakšne oblike telesa imajo ženske prednost za cvetlične sare?

Ne glede na to, ali imate jabolčno obliko telesa, slastno, hruško, visoko in vitko ali celo majhno obliko telesa, so sare s cvetličnim potiskom vedno nosile popoln videz. Tudi izbira bluze ima poleg materiala saree ključno vlogo. Težka ženska mora za vitko podobo nositi cvetlični sari iz šifona ali katero koli drugo tanko sari. Na ta način bi bili različni materiali primerni za različne velikosti telesa, da bi dobili želeni videz.

Najnovejše in elegantne cvetlične sare za ženske s slikami:

Okrasite se z najnovejšimi sari s cvetličnim tiskom za veličasten videz.

1. Cvetlični tisk Saree:

Cvetlični sarees

Ali želite svoji saree s cvetličnim tiskom dodati nekaj elegantnega videza? Tukaj je drugačen dizajn, ki združuje dva materiala in drobne odtise v sivo beli barvi. Ta ljubka saree je narejena iz satena in mrežaste tkanine ter je oblikovana s čipkastimi obrobami in vezeninami. Saree dobi pallu z barvitimi cvetličnimi potiski, patli pa mrežico s cvetličnim reliefnim dizajnom. Bela cvetlična saree ima tudi zlato obrobo in vezalke za boljši videz.

 • Oblikovanje: Off White in Pink Flower Work Saree s čipkasto obrobo
 • Tkanina: Satin in Net
 • Priložnosti za nošenje: Oblačila za zabave, poroke

2. Dizajnerska cvetlična saree:

Oblikovalec Floral Saree

Dizajnerski cvetlični sari so v teh dneh v trendu. Dizajnerske sare, priljubljene zaradi različnih modelov, ki jih nosijo, dodajo nov pridih priložnosti, ko jo nameravate nositi. Ta salam s cvetličnim tiskom Kalamkari je narejen iz svilenega materiala v bež ali gorčični barvi. Navadni gorčični sari ima na obeh koncih tudi obrobo s cvetličnimi odtisi. Tudi pallu dobijo cvetlični odtisi v dizajnu Kalamkari. Tudi bluza saree je oblikovana podobno kot pallu.

 • Oblikovanje: Mussard in bež kalamkari saree s cvetličnimi odtisi
 • Tkanina: Svila
 • Priložnosti za nošenje: Predporočne funkcije, majhne zabave

3. Cvetlični šifon Saree:

Cvetlični šifon Saree

Cvetoče šifonske sare so bile zelo povpraševane, saj so dale čudovite kombinacije, drobne odtise in živahne barve, ki so vašemu odnosu dodale milost. Ta čudovit dizajn je izveden na oranžni šifon tkanini. Celoten sari ima cvetlične odtise v roza in zeleni barvi, celotna pallu pa ostane navadna. Saree ima tudi zlato obrobo z rožnatimi cevmi. V nasprotju s tem ima bluza kontrastno temno oranžno bombažno svileno tkanino.

 • Oblikovanje: Oranžna cvetlična potiskana šifonska saree
 • Tkanina: Šifon
 • Priložnosti za nošenje: Zabave in dnevne prireditve

4. Cvetlična Georgette Sari:

Cvetlični Georgette Sarees

Iščete preprosto, a hkrati modno saree, da si podarite čudovit videz? Zakaj ne bi izbrali najboljšega iz zbirke cvetličnih sarejev iz georgette? Ta zasnova velja za najbolj cenjene sarije s cvetličnim potiskom. Ta saree natisne velike in majhne rože v svetli barvi. Brez dodatnih cevi, oblikovalskih robov itd., Ta preprosta saree doda drugačno eleganco vašemu videzu.

 • Oblikovanje: Rumena velika roža Print Saree
 • Tkanina: Georgette
 • Priložnosti za nošenje: mačje zabave in majhna srečanja

5. Cvetlična neto saree:

Cvetlična mreža Saree

Neto sarees so bile vedno priljubljene za vsako dekle za vsako priložnost. Brez dodatnega okrasja daje cvetlični mrežasti saree eleganten in privlačen videz. Ta črni cvetlični sari iz najlonske mrežaste tkanine je oblikovan z vezenjem, da izboljša njegov videz. Ponovno ima saree tudi obrobo s pikami, ki ji doda videz. Poleg meje, vtisnjene vezene cvetlice dobijo vmes tudi diamant za oblikovalski pridih.

 • Oblikovanje: Črni cvetlični vezeni sari z okrašeno obrobo
 • Tkanina: Mreža
 • Priložnosti za nošenje: Poroke, koktajli

6. Sabyasachi cvetlični saree:

Sabyasachi Cvetlični Saree

Iščete videz blagovne znamke za poroko? Zakaj ne bi poskusili saree Sabyasachi? Sabyasachi je ostal priljubljen pri dajanju preprostih, a modnih sare, ki združujejo preprostost v oblikovalskih modelih. Ta rožnati cvetlični saree je ustvarjen s kombinacijo mreže in žametnega materiala. Saree ima mrežasto dno z vtisnjenimi majhnimi cvetovi, pallu pa je narejen iz žametnega materiala, kar mu daje težek videz z vezenimi cvetličnimi vzorci.

 • Oblikovanje: Svetlo rožnate in vinske barve cvetlični pol in pol saree
 • Tkanina: Net in žamet
 • Priložnosti za nošenje: Poroke, podelitve nagrad, modne revije

7. Cvetlični Kota Saree:

Cvetlični Kota Saree

Ste ljubitelj Kota sareesa? Kaj pa, če saree dobi cvetlični dizajn? Da, v paleti preprostih, a klasičnih cvetličnih Kota Saris imajo svoje mesto. Izdelana iz finega svilenega materiala, je ta pripravljena saree opremljena z umetninami iz tkanega dela zari, resham in zari, izdelanega za povečanje lepote saree v cvetličnih vzorcih. Saree ima tudi zlato debelo obrobo z umetniškim dizajnom Kota v temni senci za povečanje njene lepote.

 • Oblikovanje: Barvna breskev cvetlična Zari delovna saree
 • Tkanina: Kota svila
 • Priložnosti za nošenje: Zabave, festivali, zabave

8. Cvetne bombažne sare:

Cvetne bombažne sareje

Bombažne sare in cvetlični odtisi dajejo neverjetno obliko za izvedbo, ne glede na priložnost. Bombažne sare se dobro prenašajo v poletnih mesecih, kar daje ženskam nekaj prostora za uživanje v funkcijah namesto za znojenje. Ta rumena saree z drobnimi cvetličnimi potiski je narejena iz čistega bombažnega materiala. Saree ima svetle cvetlične odtise. Za dodano lepoto ima saree tudi zlato obrobo z ustrezno debelino.

 • Oblikovanje: Rumeni cvetlični tisk Sari z zlato obrobo
 • Tkanina: Bombaž
 • Priložnosti za nošenje: Predporočne funkcije, zabave, verske funkcije

9. Cvetlični pol saree:

Pol cvetne sare

Zrcalno delo, cvetlični vzorci in težka obroba. Združite vse to in zagotovo boste prejeli eno najboljših cvetličnih pol sare s pristnim videzom. Ta neverjetno modra cvetlična saree ima dvojni videz z navadnim preprostim pallujem in spodnjim patlijem s cvetličnimi vzorci v oranžni barvi. Narejena iz materiala georgette, ima saree tudi zrcalno obrobo skupaj z zlato obrobo. Kombinacija sareeja z zlato bluzo izboljša njen videz.

 • Oblikovanje: Modra cvetlična saree z zrcalno obrobo
 • Tkanina: Georgette
 • Priložnosti za nošenje: Zabave in dnevne prireditve

10. Svilena saree s cvetličnim potiskom:

Svilene sare s cvetličnim potiskom

Želite videti prefinjeno podobo s čudovito oblikovano saree? Svilene sare s cvetličnim tiskom so vedno zagotavljale edinstven slog, ki ga je treba izvesti za nujne priložnosti. Ta zelena cvetlična saree je narejena iz svilenega materiala, ki ima cvetlične vzorce v različnih barvah. Ponovno ima saree grobo zlato obrobo z drugačno navadno obrobo, da poveča videz saree. Meja sareeja ima na koncu temno zelene cevi.

 • Oblikovanje: Zelena in bež cvetlična delovna saree
 • Tkanina: Svila
 • Priložnosti za nošenje: Festivali, poroke

11. Cvetne krep sare:

Cvetlični krep sarees

Želite biti v trendu s svetlimi barvami in najnovejšimi modeli? Poskusite cvetlične krep sare z različnimi odtenki in drobnimi potiski za elementaren in moden videz. Ta gladka oblikovalska saree je narejena iz umetnega krep materiala. Saree ima svetlo kraljevsko modro barvo, ki vključuje različne odtenke modre. Saree vsebuje tudi cvetlične odtise v različnih svetlih barvah. Celotna saree ima v vsem podobno zasnovo.

 • Oblikovanje: Modra cvetlična potiskana krep sari
 • Tkanina: Krep
 • Priložnosti za nošenje: Redna oblačila, majhna srečanja

12. Satenska cvetlična saree:

Saten cvetlični saree

Lepa, ljubka, elegantna. To bi poslušali, ko bi nosili satenski cvetlični sari. To je popolna saree za ženske s katero koli postavo ali obliko telesa. Narejena iz satenskega materiala, ima ta saree barve, kot sta rožnato rožnato in vijolično na obrobju. Sari fenomena daje cvetlične odtise skupaj s pticami, ki mu dajejo vrtnast videz. S potiski v različnih barvah ima tudi saree podobno bluzo.

 • Oblikovanje: Roza roza in vijolično cvetlično natisnjena saree
 • Tkanina: Saten
 • Priložnosti za nošenje: Zabave, dogodki, funkcije

13. Saree za cvetlično vezenje:

Saree s cvetličnim vezenjem

Želite za poroke obleči nekaj modnega, etničnega, a treznega? Poskusite težko saree s tradicionalnim delom skupaj z barvami tria. Ta tradicionalna cvetlična saree za vezenje iz cvetja je narejena iz svile in georgette v svetlih barvah, kot so rumena, steklenička zelena in roza. Saree dobi tradicionalni pridih s čipkastimi obrobami, vezenjem v reshamu in obdelavo kamna zari. Saree ima tudi cvetlično obrobo, ki izboljša njen videz.

 • Oblikovanje: Rumeno -zelena cvetlično vezena saree

 • Tkanina: Georgette

 • Priložnosti za nošenje: Poročne zabave, festivali

14. Rožnata cvetlica Saree:

Rožin cvet Saree

Je vrtnica vaša najljubša roža? Zakaj istega ne bi nosili v svoji najljubši saree? Da, rožnati saree z različnimi barvami je v teh dneh precej povpraševan. Tu je ena takšna zasnova, ki je zelo zahtevna. Ta črna cvetlična saree je narejena iz najlonske tkanine. Saree dobi črno barvo z rdečimi vrtnicami ter zlato obrobo in vezenino. Saree pallu je oblikovan z lepimi rdečimi vrtnicami v obliki vezenja, sprednja stran saree pa ima zlate vodoravne črte.

 • Oblikovanje: Črna saree z vezenim delom iz rdeče vrtnice
 • Tkanina: Mreža
 • Priložnosti za nošenje: Poroke, obleke za zabave

15. Cvetlični Lehenga Saree:

Cvetlični Lehenga Saree

Bi radi na svoji poroki izgledali drugače? Preizkusite oblikovalsko cvetlično lehenga saree, ki bi vam dala drugačen in čudovit videz. Ta srčkan rožnati cvetlični saree lehenga je narejen iz svile, georgette in mrežastega materiala. Dupatta v roza barvi ima cvetlično obrobo, podobno lehengi, s sivo debelo obrobo, medtem ko je lehenga v sivi barvi oblikovana s sivobelim delom s cvetličnimi vezeninami, zlatimi čipkami, biserno obrobo itd., Da izgleda bleščeče.

 • Oblikovanje: Sivi in ​​roza cvetlični tisk Lehenga Saree
 • Tkanina: Svila, Georgette, Net
 • Priložnosti za nošenje: Poroke, verske funkcije, Sangeet

Kako oblikovati cvetlične sareje?

 • Indijsko cvetlično saree lahko nosite v številnih stilih. Lahko se nosi v stilu kanjivaram, bengalsko, gujarati pallu in še veliko več.
 • Tradicionalne sare v cvetličnih vzorcih so v bistvu prišle s pallu odtisi, zato so jih nosili na način, kot so odprti pallu, slog gudžaratija itd., V katerem je bil pallu viden.
 • Danes pa lahko oblikovalske saree rožnate modele izvedete na različne načine, da dobite eleganten videz, ki omogoča oblikovalskim bluzam, da se pokažejo.

Cvetlične sare ali lehengas so modeli, ki so vedno ostali v trendu. S spreminjajočimi se slogi, oblikami in delom so sare vedno zajemale srca. Ne glede na to, ali iščete redno nošenje ali kaj težkega za pomembne funkcije, vam najnovejše sare s cvetličnim dizajnom ponujajo široko paleto modelov, med katerimi lahko izbirate. Pogosto sestavljeni v svetlih barvah so cvetlični vzorci izvedeni tudi v svetlih barvah, ki dajejo edinstven videz. Ali torej želite dodati nekaj osvežilnega in zimzelenega za vsako sezono, za vsako priložnost? Preizkusite katerega od zgornjih modelov in se polepšajte.