Gharchola saree je starodavna saree iz regij Gujarat in Rajasthan. Začelo se je v Khambatu, ki je v Gujaratu, kjer so te sare uporabljali izključno za poroke. Ker je bil Khambat pristanišče, so številni trgovci odšli iz tega kraja in pripeljali tkalce svile. To je povečalo veličino saree Gharchola. Ker so bili ti tkalci dobri v umetnosti umiranja, so ustvarili bogate rdeče barve, ki so zdaj sinonim za poročno obleko.

Gharchola saree ima poseben vzorec, ki je mreža. To se uporablja za vstop neveste v nov dom. Beseda “Ghar” pomeni dom, “Chola” pa oblačila, zato je to nevestin kostum, ko vstopi v svoj novi dom.

Pomen Gharchole Sarees:

Gharchola saree je tradicionalna saree, ki pokaže nevesto znak dobrodošlice, ko vstopi v ženinovo hišo. Versko mati ženina podari to Gharcholo nevesti. Nato si jo bo prekrila, da bi izkazala spoštovanje in blagoslove. Ta drapa je pomembna tudi zato, ker kaže ljubezen tašče in skrb, ki jo bo zdaj prevzela do svoje nove snahe. Gharchola se uporablja tudi kot del poročnih ritualov, ko je vezana na ženinovo ukradenko.

Značilnosti Gharchola Saree:

Gharchola sarees so poročne sare Gujarata in Rajasthana.

 • Nevesta nosi Gharcholo kot dupatto, ki jo obleče na glavo.
 • En konec saree je v pasu vezan na pas.
 • Drugi konec je nameščen na desni rami.
 • Ta konec saree lahko uporabite tudi za privezovanje na ženinovo ukradenko. To se običajno počne med poročnimi obredi, ko par obide sveti ogenj.

Katere tkanine se uporabljajo v Gharchola Sarees?

Tradicionalna sare Gharchola je narejena iz bombaža Venkatagiri, bogatega bombaža iz Andhra Pradesha. Ta bombaž ima prijeten občutek in se mu sveti, zaradi česar je kot nalašč za poroke. Bombaž je odličen za dihanje in absorbira vse bogate barve, kot so rdeča, kostanjeva itd. Lahko dobite tudi sare Gharchola v mešanici svile in bombaža, vendar čista svila ni priporočljiva. Gaji svila je edina vrsta svile, ki lahko prenese proces umiranja barv, zapleteno delo pa se opravi na sareeju.

Katere oblike telesa imajo ženske prednost?

Ker je Gharchola za neveste, ni pomembno, v kakšni telesni obliki ste. Saree je kot nalašč za vse vrste nevest. Lahko so kratki, visoki, vitki ali težke postave. Saree ne dopušča, da bi se počutili drugače. Na čudoviti sare Gharchola boste na poročni dan videti osupljivo in lepo. Zato ne obupajte zaradi kakršne koli oblike telesa, saj boste zaradi Gharchole na najpomembnejši dan izgledali in se počutili kot kraljica.

Lepi modeli Gharchola Sarees za ženske s slikami:

Tu so najboljši modeli Gharchola saris, ki so trenutno v trendu.

1. Oblikovalka Gharchola Saree:

Oblikovalka Gharchola Saree

Tukaj je ljubka oblikovalka Gharchola saree v oranžni in zeleni barvi. Vzorec mreže je znan in zlati zari, ki je povsod po sareeju, je popoln. Zlati zari na meji saree je zelo tradicionalen. Ta saree je narejena iz kakovostnega bombaža. Bogata barva zelene in oranžne prihaja takoj. Na tej saree je prisoten tudi bandhanski odtis.

 • Tkanina: Bombaž
 • Priložnosti za nošenje: Poroke in celo verske prireditve
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitka telesa

2. Bandhani Gharchola Saree:

Bandhani Gharchola Saree

Izberite to čudovito saree v svetlo rdeči barvi za popolno funkcijo. Ta bandhani Gharchola saree je ravno pravšnja, da v rdeči saree izgledate seksi. Tukaj lahko izberete paleto barv in globokih odtenkov, ki jih ponuja ta saree. Zasnova te saree je v bistvu bandhani kontrolni vzorec s funkcijami vezave. Tako je rdeča in bela kombinacija skupaj z zlatom videti zelo lepa.

 • Tkanina: Gaji Silk
 • Priložnosti za nošenje: Festivali in sprejemi
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitke postave

3. Gharchola Silk Saree:

Gharchola Silk Saree

Tukaj je čudovit svileni saree Gharchola iz tradicionalnega svilenega materiala gaji. Ta čista svilena tkanina je kot nalašč za delo Gharchola na telesu. Nosite ta osupljiv kos za svoj najpomembnejši dan. Zasnova te saree vključuje oblikovalsko ročno delo na palici in telesu. Obrobje motivov in motivi obarvajo saree, da postane osupljiva.

 • Tkanina: Gaji Silk
 • Priložnosti za nošenje: Poroke, obredi in festivali
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitke postave

4. Gharchola Panetar Saree:

Gharchola Panetar Saree

Če ste nevesta iz regije Gujarat, bi bila najboljša obleka za vas sahar Gharchola panetar. Ta čudovita saree ima svetle barve rdeče in zelene. Tako je popolna poročna saree Gharchola. Saree je narejen iz čistega bombaža Gharchola tkanine. Tu se bela z rdečo in zeleno kombinacijo spremeni v nekaj izvrstnega. Tradicionalno nošen, vam bo prinesel številne blagoslove.

 • Tkanina: Bombaž Gharchola
 • Priložnosti za nošenje: Poroke
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitke postave

5. Bombaž Gharchola Saree:

Bombaž Gharchola Saree

Ta bombažna saree Gharchola je ravno prava vrsta saree za nevesto. Svetlo rdeča barva saree razkriva nevestino poštenost. Zapleten proces umiranja in bandhansko delo, ki se izvaja v mrežnem vzorcu, sta izvrstna. Bombažni sahar Gharchola ima mrežasti vzorec, znotraj vsakega omrežja pa ima vzorec tehnike vezave bandhani. Zlata obroba zari daje tej saree bogat pridih.

 • Tkanina: Bombaž Gharchola
 • Priložnosti za nošenje: Poroke in festivali
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vse tipe telesa

6. Gharchola Zari preveri Saree:

Gharchola Zari preveri Saree

Glavni oblikovalski element saharjev Gharchola zari v vzorcu preverjanja. Tu se zlati zari oblikujejo v kvadrate, nato pa se vmesni prostor izvede v zapletenem dizajnu. Gharchola saree ima čisto delo zari. Tkanina, uporabljena za sahar Gharchola, je lahko bombaž ali gaji svila. Tu se zari tkajo v kvadrate, vmes pa se izvede vezava. Ta preverjeni vzorec je večinoma povsod po sareeju.

 • Tkanina: Bombaž in Gaji svila
 • Priložnosti za nošenje: Verski festivali
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitke postave

7. Poročna Gharchola Saree:

Poročna Gharchola Saree

To je popolna poročna obleka za nevesto iz regije Gujarat. Ta poročna sahar Gharchola je svetla z barvami in vzorci, ki so simbolični. Kostum neveste za poročni dan je lep in etničen. Poročna saree je narejena iz čistega sijočega bombaža. Zasnova ima tradicionalni mrežni vzorec. Vsaka mreža ima svoj dizajn, kot so ptice itd. Palla ima bolj simbolične oblike, kot je nevesta na pallaki s slonom itd..

 • Tkanina: Bombaž
 • Priložnosti za nošenje: Poroke
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitke postave

8. Georgette Gharchola Saree:

Georgette Gharchola Saree

Čudovita georgette Gharchola saree, ko jo nosi lepa ženska, izgleda še bolj osupljivo. Ta čista georgette saree ima vse lastnosti lepega dediščine. Na naslednji funkciji, ki se je boste udeležili, se boste radi razkazovali. Ta saree je narejena iz čiste georgette, zapleten vzorec mreže zari pa je povsod. Saree ima tudi obrobo zari linij in se konča z Jhumkas. To je tipično rajasthansko delo Gharchola saree.

 • Tkanina: Georgette
 • Priložnosti za nošenje: Verski dogodki in festivali
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vse tipe telesa

9. Roza in oranžna Gharchola Saree:

Roza in oranžna Gharchola Saree

Ta roza in oranžna sare Gharchola je še ena klasika, ki jo boste radi nosili ob priložnostih. Barve so svetle in lepe. Saree ima prazničen videz. Poskusite to čudovito saree in zagotovo boste uživali, kako v njej izgledate. Sahar Gharchola ima navadno telo s široko obrobo mrežastega vzorca. Roza in oranžna barva sta barvno blokirana na telesu, kar daje zelo sodoben pridih.

 • Tkanina: Svila in šifon
 • Priložnosti za nošenje: Festivali Posebni dnevi
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vitke postave

10. Satin Silk Gharchola Saree:

Satin svilena Gharchola Saree

Tukaj je čista satenasta saree Gharchola, ki je videti super. Barve te saree so drzne in svetle. V tej neverjetni ročno izdelani saree se boste radi pokazali. Tkanina, ki se tukaj uporablja, je čista satenska svila. To daje sareeju zelo mehak občutek. Zari delo, opravljeno na sareeju, je povsod in v vzorcu mreže. Palla saree je opravila polno delo zari.

 • Tkanina: Saten in svila
 • Priložnosti za nošenje: Festivali in poročni sprejemi
 • Primerna oblika telesa: Primerno za vse tipe telesa

Katera bluza je primerna za Gharchola Saree?

Podoba Gharchola sari vam bo vedno pokazala čudovito pisano bluzo, ki jo nosite, da poudari saree. Ta bluza je lahko iz bombaža ali gaji svile. Barva mora biti barva kontrasta v sareeju. Zari delo lahko opravite tudi na bluzi. Nevestina bluza bo imela tudi bolj zapletene oblike, kot so delo z nitmi, delo zari, vzorci in simboli. Izdelava bluze bi morala biti tudi izjemnega pomena. Kroj in slog bluze morata odražati običaje in biti moderna, da ustrezata nevesti današnje generacije.

Kako oblikovati Gharchola Saree?

Sahar Gharchola lahko oblikujete na različne načine:

 • Ko ga nosite za uradno poročno slovesnost, ga boste morali obesiti čez ramo.
 • Lahko ga nosite v običajnem indijskem slogu za druge festivale in funkcije.
 • Kot gudžaratsko obleko jo lahko nosite tudi na gudžaratski način s palico, ki je narisana spredaj.
 • Zapleteno delo palle je treba vedno razkazovati, zato palice ne nagibajte na rami.

Gharchola saree je utelešenje gudžaratskih in rajastanskih tkalcev in stvarstva. Ta čudovit kos tkanine, ko je prepleten z ljubeznijo, prinaša najboljše. V bogatih odtenkih rdeče in zlate barve je to saree tisto, kar večina žensk rada nosi na najpomembnejši dan v svojem življenju. Gharchola sari s svojim zapletenim vzorcem mreže in učinkom bandhanija daje veličasten videz, ki vas loči od drugih. Zato dodajte ta del zgodovine v svojo zbirko sarees. Tudi če niste iz Gujarata, je super, če imate sari s tega kraja.