Bilo je že leta 1931, ko je bila prva umetniška svila ali umetna svila razstavljena po vsem svetu, če se sprašujete, kaj je saree iz umetne svile? Izumil ga je človek, ki ni imel veliko opravka s tkanino ali s tekstilno industrijo, kar veliko pove o prebojnem izumu. Govorice pa verjamejo, da je nato Henry Ford tisti, ki je nato najel dve kemiki, za proizvodnjo umetnih svilenih vlaken iz vlaken soje. Čeprav je bil vir proizvodnje naraven, proizvodni proces sploh ni bil naraven. Istega leta so ZDA ustvarile najlonsko vlakno, ki so ga poleg vlaken, kot sta rajon ali viskoza, uporabljali tudi za izdelavo umetnih svilenih sari.

Pomen umetniških svilenih saree:

Glavni pomen umetniških svilenih sari je v tem, da so te vrste sari skoraj podobne običajni naravno narejeni svileni sari; zato je smiselno te vrste sare uporabiti za uradne ali polformalne priložnosti. Poleg tega je cena zelo privlačna. Zato bodo kupci, ki želijo kupiti svilene sare in zato ne želijo porabiti več denarja, umetniška svila zanje najboljša možnost. Večja izbira je za kupca vedno boljša, brez dvoma.

Art Silk Sarees Značilnosti:

  • Glavna značilnost umetniških svilenih sari je vrsta tkanine ali vlaken, ki jih uporablja.
  • Kot vsi vemo, sta predelava in proizvodnja naravne svile dragi, s pomočjo vlaken, kot so rajon, najlon ali viskoza, pa so skupni stroški umetnih svile nižji v primerjavi z naravnimi svilenimi sari.
  • Poleg glavnega proizvodnega procesa, ker je vlakno umetno izdelano, bo tudi življenjska doba umetniških svilenih sare večja.

Katera starostna skupina je za ženske najpogostejša:

Umetniške svilene sare lahko nosijo ženske vseh starosti, naj bo to najstnica ali odrasla oseba. Za nošenje sare iz umetne svile ni tako jasnih starostnih omejitev. Zaradi tega so umetne svilene sare še bolj priljubljene in zaželene. Umetno svilo se uporablja tudi v različnih oblačilih salwar kameez in celo lehengas – in to tudi po dostopnih cenah. Torej, ko nameravate nositi umetniške svilene sare, vam res ni treba skrbeti za svojo starost.

Katera oblika telesa ima ženska prednost:

Ne glede na to, ali ste vitka ženska ali debela ženska, bodo umetniške svilene sare brez dvoma videti odlično. Obstaja napačno priljubljeno mnenje, da bi morala biti vaša oblika telesa, če želite nositi najboljše svilene sare, popolna, kar zagotovo sploh ne drži. Odločiti se morate le o vrsti umetniške svilene saree, ki jo želite nositi, in brez razmišljanja se kar odločite. Osebno zadovoljstvo bi moralo biti tukaj ključno.

15 najboljših sare iz umetne svile s slikami:

Ali radi nosite svileno saree? potem so sari iz umetne svile najboljša možnost za vas.

1. Umetniška svilena saree z vezenjem:

Umetna svilena saree z vezenino

Te umetniške svilene sare z vezeninami imajo v glavnem vezenje na robovih saree in nekoliko manj na telesu saree.

Oblikovanje: Pri tovrstnih sarejih se uporabljajo večinoma trdne barve, vezenje pa z zlatimi in srebrnimi nitmi. Modeli se večinoma začnejo od meja saree in se premikajo proti telesu saree.

Tkanina: Kot običajno umetniške svilene sare z vezeninami so narejene iz umetnih vlaken, kot sta rajon ali najlon, skupaj z zlatim in srebrnim tkanjem za modele.

Priložnost: Umetniške svilene sare z vezeninami so odlične za uporabo le za uradne priložnosti.

2. Bhagalpuri Art Silk Saree:

Bhagalpuri Art Silk Saree

Umetniški svileni sariji Bhagalpur so navdihnjeni z umetnostjo Bhagalpurja, Biharja, Ranchija itd. Zato bo vrsta zasnove odvisna od tradicije in kulture Bhagalpurja.

Oblikovanje: Bhagalpur umetniške svilene sare imajo zelo preprosto zasnovo z uporabo dveh ali več barv, skupaj z vzorci, ki so narejeni na obrobah saree iz rdeče umetne svile, pa tudi na telesu saree.

Tkanina: Opozoriti je treba, da imajo umetne svile Bhagalpuri sarees enako tkanino, to je rajon ali najlon, kot druge umetniške svilene sare.

Priložnost: Umetniške svilene sare Bhagalpuri lahko nosite za priložnostno ali vsakodnevno nošenje.

3. Banarasi Art Silk Saree:

Banarasi Art Silk Saree

Banarasi umetne svilene sare so najboljše, ko gre za celoten dizajn in edinstvenost zlate umetniške svilene saree kot celote.

Oblikovanje: Najboljši del sana iz umetniške svile v Banarasiju je, da je oblikovanje navdihnjeno iz tradicije in kulture Varanasi in poteka po vsem sareeju – bodisi na telesu ali obrobju, skupaj s trdnimi barvami ali barvnimi prelivi..

Tkanina: Tkanina, ki se uporablja v banarskih umetniških svilenih sarih, je večinoma rajon ali najlon.

Priložnost: Umetniško svileno sare Banarasi lahko nosite za pol formalne priložnosti ali uporabite kot vsakodnevno.

4. Kanjivaram Art Silk Saree:

Kanjivaram Art Silk Saree

Te sare so zelo priljubljene zaradi obsega dizajna, iz katerega je narejena vsaka barvna barva svilene saree, večina jih je skoncentrirana proti pallu.

Oblikovanje: Barvni gradienti se uporabljajo skupaj z običajnimi ali izvrstnimi vzorci predvsem na mejah saree in pallu, manj pa jih je na telesu saree.

Tkanina: Vse umetniške svile iz Kanjivarama so večinoma narejene iz rajona, včasih pa se uporabljajo tudi najlonska vlakna.

Priložnost: Umetniški svileni sariji Kanjivaram se lahko enostavno nosijo za formalne dogodke. Saree bo primerna tudi za pol formalne priložnosti.

5. Oblikovalec Art Silk Saree:

Oblikovalec Art Silk Saree

Oblikovalske umetne svilene sare so zelo znane po svojem osredotočanju na oddelek za oblikovanje, ki je predstavljen po celotnem delu kremne svilene saree.

Oblikovanje: V tovrstnih sarejih je dizajn prisoten na vseh delih saree, bodisi na telesu ali obrobi, z oblikovalskimi ali umetniškimi odtisi in uporabo različnih vrst barvnih gradientov.

Tkanina: Kot običajno Designer art svileni sariji so spet sestavljeni iz najlonskih ali rajonskih vlaken.

Priložnost: Umetniške svilene sare Designer lahko uporabite tudi za uradne, polformalne in celo priložnostne dogodke. Vsakodnevna nošnja ni priporočljiva.

6. Fancy Art Silk Saree:

Fancy Art Silk Saree

Fancy art svileni sariji so odlični za priložnostno nošenje, saj nimajo posebnega videza, ki bi jih lahko ločil od množice.

Oblikovanje: Oblikovanje Fancy art svilenih sari se največ vrti okoli uporabe umetniških in oblikovalskih vzorcev, skupaj z uporabo trdnih ali barvnih prelivov. Modeli so vzpostavljeni tako v ohišju saree kot na obrobah.

Tkanina: Tako kot vse umetne svilene saree so tudi fancy umetniške svilene sare narejene iz najlonskih ali rajonskih vlaken.

Priložnost: Modne umetniške svilene sare bodo brez dvoma fantastične za vsakodnevno nošenje.

7. Plain Art Silk Saree:

Plain Art Silk Saree

Navadne umetniške svilene sare so le običajne umetniške svilene sarije z zelo minimalnim dizajnom in so zelo preproste tudi po videzu.

Oblikovanje: Kot je bilo že rečeno, imajo svilene sare Plain art svilene minimalne oblike, večinoma skoncentrirane na obrobe saree, skupaj z uporabo samo trdnih barv.

Tkanina: Navadne svilene sare so narejene ali izdelane predvsem iz najlonskih vlaken.

Priložnost: Plain art svilene sare lahko uporabite tako za vsakodnevno kot za vsakodnevno nošenje. Te vrste sare imajo vsestranskost in preprostost, da jih lahko nosite kadar koli in kjer koli.

8. Art Silk Cotton Saree:

Art Silk Cotton Saree

Pri tovrstnih sareh iz umetne svile so glavne zanimivosti uporabe bombaža z mešanico umetnih vlaken, tako da postane material tudi veliko bolj udoben in zračen.

Oblikovanje: Bombažne sare iz umetne svile imajo pošten delež umetniških in oblikovalskih odtisov, skupaj z uporabo večinoma barvnih prelivov in ne enobarvnih.

Tkanina: Tkanina prihaja z mešanico bombaža in umetnih vlaken, kot sta rajon ali najlon.

Priložnost: Sare iz bombaža iz umetne svile se lahko uporabljajo za vse vrste priložnosti, pa naj bodo to običajni ali priložnostni dogodki ali pa uradni in polformalni dogodki.

9. Tiskana saree iz umetne svile:

Tiskana saree iz umetne svile

Tiskane umetniške svilene sare imajo različne umetniške odtise, narejene predvsem na telesu saree, pri čemer je glavni poudarek na videzu saree.

Oblikovanje: Tiskane umetniške svilene sare imajo precej enostaven dizajn z uporabo dveh ali več enobarvnih barv, skupaj z umetniškimi odtisi in obrobami saree, ki so čim tanjše.

Tkanina: V tem primeru je tkanina sestavljena iz najlonskih ali rejonskih vlaken.

Priložnost: Tiskane umetniške svilene sare lahko preprosto uporabite za vsakodnevno ali priložnostno nošenje. Te sare lahko uporabite tudi za polformalna oblačila, ne da bi razmišljali ali se odločali.

10. Art Silk Pattu Saree:

Art Silk Pattu Saree

Z Art silk pattu saris boste dobili sari z zelo manj poudarka na oblikovalskem delu in več poudarka na izbiri barv po vsej saree.

Oblikovanje: Patre sarees iz umetne svile imajo zelo manj modelov, zato so glavne zanimivosti uporaba različnih vrst barv in tudi barvni prelivi.

Tkanina: Patre sarees iz umetne svile imajo tkanino iz rejona ali najlonskih vlaken.

Priložnost: Te vrste sare so večinoma delujoče na uradnih dogodkih. To vrsto saree lahko uporabite tudi za polformalne dogodke.

11. Mimoza Art Silk Saree:

Mimoza Art Silk Saree

Kar zadeva umetniško svileno saree Mimosa, so meje saree glavna atrakcija zaradi svoje širine in tudi oblikovalskih vzorcev, ki jih najdemo tudi na njih.

Oblikovanje: Mimosa art svilena saree uporablja večinoma barvne gradiente, skupaj z umetniškimi oblikami bolj na širokih obrobah saree in manj na celotnem telesu saree.

Tkanina: Mimosa art svilena saree ima tkanino, izdelano iz najlonskih ali rejonskih vlaken.

Priložnost: Umetniški svileni sari Mimosa lahko nosite za uradne, priložnostne ali celo napol formalne priložnosti. Nošenje umetne svilene saree Mimosa kot vsakodnevne obleke ni priporočljivo.

12. Art Silk Half and Half Saree:

Art Silk Half and Half Saree

Najboljša stvar pri sarisu Art silk half je, da ima ena polovica saree eno trdno barvo, druga polovica saree pa eno trdno barvo.

Oblikovanje: Umetniška svilena pol sare ima zelo minimalen dizajn, večina je skoncentrirana proti mejam sareeja, telo saree pa ima le trdne barve.

Tkanina: Pol sare iz umetne svile so narejene večinoma iz rejonskih vlaken.

Priložnost: Pol sare iz umetne svile lahko uporabite za vse priložnostne izlete ali zabave. Poleg tega lahko to vrsto saree uporabite tudi za vsako uradno priložnost.

13. Poročna saree Art Silk:

Poročna saree Art Silk

Te vrste sare, narejene samo za poročno sezono, imajo najboljše oblike in barve.

Oblikovanje: Poročne sare Art svila so sestavljene iz umetniških in oblikovalskih odtisov po celem telesu saree, pa tudi na obrobah saree in pallu. Barve, ki se tukaj uporabljajo, so večinoma enobarvne.

Tkanina: V tem primeru je tkanina večinoma sestavljena iz rejonskih in najlonskih vlaken.

Priložnost: Očitno so poročni sari iz umetne svile narejeni večinoma za poročne dogodke. Toda to vrsto saree lahko uporabite tudi za druge formalne ali polformalne dogodke.

14. Bela umetniška svilena saree:

Bela umetna svilena saree

Glede na ime barva sareeja res ostaja bela, oblikovalski odtisi pa so večinoma tudi umetniški.

Oblikovanje: Oblikovanje bele umetniške svilene sari ostaja koncentrirano na obrobah saree, z minimalnimi vzorci na telesu saree. Barva, ki se uporablja, je večinoma bela, modeli pa v drugih barvah.

Tkanina: Tkanina bele umetniške svilene saree je najlon ali rejonsko vlakno.

Priložnost: Te vrste sare so narejene samo za uradne ali polformalne priložnosti. Te sare lahko uporabite tudi za vsakodnevno uporabo.

15. Pink Art Silk Saree:

Pink Art Silk Saree

Roza umetniška svilena saree je zelo podobna zasnovi bele umetniške svilene sare, zato med njimi ni veliko razlikovati, razen barve.

Oblikovanje: Zasnova je sestavljena iz umetniškega dela na mejah saree in tudi telesa saree. Glavna barva saree ostaja roza.

Tkanina: V tem primeru je tkanina saree sestavljena iz rajonskih ali najlonskih vlaken.

Priložnost: Roza umetniško svileno saree lahko nosite za običajne formalne priložnosti in tudi za polformalne priložnosti. Te sare lahko nosite tudi vsak dan.

Katera bluza je primerna za umetne svilene sare:

Obstajajo različne vrste bluz, ki jih lahko povežete z umetniškimi svilenimi sari, pa naj bodo to tiste z visokim vratom ali čolnaste. Toda nekakšna bluza, za katero bi se res morali odločiti, je bluza s tremi in četrtimi rokami z vratom čolna, ki ima vrat čolna, skupaj z bluzo, ki pokriva polovico vaših rok. To je najboljša kombinacija bluz, ki jih lahko dobite za svoje umetniške svilene sareje. Slog lahko vedno spremenite.

Kako oblikovati umetniške svilene saree:

Vsako umetniško svileno sare lahko preprosto oblikujete z dvema glavnima stvarma – prva bi bila uporaba dolgih uhanov. To pomeni, da lahko uporabite imitacijo nakita ali zlati nakit. Poleg tega lahko s to kombinacijo uporabite tudi debelo ogrlico, ki bo na vratu videti kot zadušitev. Ti dve stvari bosta dovolj za začetek. Mešanici lahko vedno dodate tudi svojo ustvarjalnost.

Zato lahko zlahka ugotovimo, da kljub temu, da je na današnjem trgu na voljo toliko različnih vrst umetniških svilenih sari, glavna tkanina ostaja enaka povsod – bodisi iz rajona ali najlona. Če vam torej zgornje umetne tkanine ne ustrezajo, potem ne bo pametno, da nadaljujete z umetnimi svilenimi sari. Sicer pa so sari iz umetne svile najboljši način, da ne samo prihranite denar, ampak imate v omari tudi eno najlepših sari. Upajmo, da vam bo ta članek pomagal izbrati najboljše za vas in vaše posebne potrebe.