Madisar saree, znan tudi kot Koshavam Saree, je med tradicionalnimi sareji, ki jih izvajajo tamilske brahminke. Sari saree je nastal sredi 2. stoletja pred našim štetjem do 1. stoletja našega štetja. V tej fazi sta bila oblačila antariya in uttariya združena, da sta prinesla eno samo oblačilo. Po starodavnih slikah sare Madisar je mogoče razkriti, da saree izvira iz družine Tagore Jnanadanandini Devi.

Madisarjeve sare večinoma zavijejo Iyers in Iyengars z rahlo razliko v prelivu pallu. Sprva so Madisar nosili bodisi v rjavi ali rdeči barvi; vendar je zdaj na voljo v različnih barvah in vzorcih po izbiri uporabnika in priložnosti.

Pomen Madisar Sarees:

Madisar saree, ko je nastala, so južnoindijske ženske nosile samo za poroko. Kasneje je prišel do simboličnega in praktičnega pomena, ki razkriva zaščito in skromnost. Ta 9-metrski saree je simbol enotnosti načel moškega in ženskega v vesolju, saj je oblika dhoti in pallu. Izvaja se tudi za številne verske tradicije v Chennaiju, saj je podoben ardhanareeswari.

Značilnosti Madisar Sarees:

Madisar sarees ima številne značilnosti, povezane z njegovo tradicijo in vero. Tukaj je nekaj priljubljenih.

  • Madisar saree lahko zdaj nosite s 6-dvoriščnim sareejem namesto 9-dvoriščnega sareeja
  • Obloga te saree od spredaj je videti kot školjka, ki jo povezuje z nekaterimi verskimi načeli, kot so Shri Krishna tattva, Lakshmi Devi tattva, Chaitanya in Marak-Shakti.
  • Še enkrat velja, da bi čaščenje med nošenjem zbirke saree Madisar aktiviralo Pancha prano v telesu
  • Torej, ali ni to zelo religiozna in smiselna saree za nošenje!

Katera tkanina se najpogosteje uporablja za Madisar Sarees?

Zbirka Madisar saree je na voljo v različnih tkaninah. Od čistega bombaža lahko kupite tudi druge materiale, kot so poliester-bombaž, svila, bombažna svila in različne druge mešanice. Saree je bil predhodno oblikovan iz čiste bombažne tkanine samo z dokaj osnovnimi odtisi. To je ženskam olajšalo oblačenje in ohranitev svežine poleti. S spremembami modelov in stilov pa so bili kasneje na voljo tudi v drugih tkaninah, kar je povpraševanje ob različnih priložnostih povečalo.

Kakšne oblike telesa imajo ženske raje to saree?

Večina žensk v Indiji je zdravih in zaobljenih. Madisar saree je med sareji, ki vsem dajejo popoln videz. Brez dvoma je bila prej ta saree dovoljena ženskam samo po porokah, trenutno pa so se razmere spremenile. Ne glede na to, ali ste med vitkimi in fit ženskami ali zdravimi in zaobljenimi, je ta saree primerna za vsako žensko. Ženska s težkimi mejami na splošno raje nosi 9-metrsko saree, za vitko in srednje telo pa je dovolj tudi 6-jardov.

10 najboljših lepih modelov Madisar Sarees s slikami:

Pojdite tradicionalno z zbirko saree Madisar za kulturni videz.

1. Tradicionalni Sungudi Madisar Saree:

Tradicionalni Sungudi Madisar Saree

Če iščete tradicionalno in precej preprosto sašo Madisar, je to najstarejša in natisnjena saree, s katero lahko greste.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Če razmišljate o tem, kako nositi slog Madisar saree Iyengar, je to za začetek najboljša saree. Narejena iz finega bombažnega materiala, ima to zeleno in rdečo barvo s črtami na njej. Pallu je rdeče barve z zlatimi trakovi in ​​obrobami za drugačen videz.

Priložnosti za nošenje:

Od običajne do občasne obrabe ta saree daje popoln videz kadar koli. Saree je tudi najboljša za oblačila.

2. Madisar Mami Tussar Saree:

Madisar Mami Tussar Saree

Razmišljate, kako nositi Madisar saree oblikovanja Mami Tussar? No, na vaše presenečenje lahko to saree nosite v slogu Iyer in Iyengar ali običajno, kot se nosijo druge saree.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Ta ljubka navadna saree je narejena iz svilenega materiala, oblikovanega z osupljivo mejo. Modra saree ima rožnato in zlato vodoravno obloženo pallo, celotna saree pa ima podobno obrobo z geometrijsko obliko, oblikovano v njej.

Priložnosti za nošenje:

To je dizajn, ki ga tradicionalno spremljajo poroke, festivali, korporativni dogodki ali druge manjše funkcije.

3. Poročna Madisar Saree:

Poročna Madisar Saree

Poročne sare za Iyers in Iyengars so vedno ostale v rjavi ali rdeči barvi. Tu je ena najbolj obrabljenih poročnih sare Madisar, ki daje tipičen etnični poročni videz.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Ta tradicionalna poročna saree je narejena iz bombažnega svilenega materiala z enobarvno barvo. Za izboljšanje videza sareeja dobi zlato obrobo s pikčastim delom na zlati obrobi. Pallu dobijo tudi vodoravne zlate črte za bogat videz.

Priložnosti za nošenje:

Kot že ime pove, gre za poročno obleko, ki jo nosijo na porokah ali verskih praznikih.

4. Pripravljen Iyer Madisar Saree:

Pripravljen Iyer Madisar Saree

Razmišljate, kako nositi Madisar saree na 6 jardih? Da, 9-jardsko saree je nekoliko težko zaviti, vendar je danes s 6-dvoriščno saree to težavo rešeno s pripravljeno saree.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Ta gotova sare Madisar je narejena iz poliestrsko-bombažnega materiala v zeleni barvi. Saree že ima dhoti podobno pripravljeno strukturo, ki se preprosto obrabi in zaveže. Pallu v rdeči barvi z zlato obrobo je tudi dobro strukturiran, da se preprosto ovije.

Priložnost za nošenje:

Poroke, plesni programi, festivali itd. So najboljše priložnosti, da nosite to pripravljeno saree.

5. Kariran Madisar Saree:

Karirano Madisar Saree

Želite imeti nekaj novega iz zbirke Madisar saree? Preizkusite ta karirast dizajn z več barvami. Saree ima tako enostaven dizajn saree kot karirast dizajn v kombinaciji natisov.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Ta preprosta rumena saree iz bombažne svile ima pallu, ki je oblikovan s karirastim dizajnom v različnih barvah. Razmišljate, kako nositi Madisar? No, pallu odsek v čekih ostane na sprednji strani, medtem ko bo navadna rumena ostala navzdol z navadno zlato obrobo.

Priložnosti za nošenje:

To saree lahko nosite ob različnih priložnostih, kot so poroke, zabave, družabni dogodki itd.

6. Kuberan Madisar Saree:

Kuberan Madisar Saree

Vam je všeč kombinacija rdeče in zelene? Tukaj je še ena oblika Madisar sarees, ki vam bo zagotovo vzela srce. Zaradi kombinacije barv in oblikovanja je priljubljena med ženskami.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Samo poglejte slike saree Kuberan Madisar in spoznali boste, da je saree narejen v rdečih in zelenih barvah z zlatim vezenjem, da izboljša njegov videz. Saree je narejen iz svilenega materiala, ki daje lep videz, ko ga nosite.

Priložnosti za nošenje:

Poroke, festivali, pooji, zabave itd. To je vsestranski saree, ki ga lahko nosite v kateri koli funkciji.

7. Polka Design Madisar Saree:

Polka Design Madisar Saree

Ali želite sari Madisar dodati nekaj retro sloga? Kaj pa oblikovanje s pikami, ki je vladalo v starih časih? S preprostimi odtisi ta oblika daje sareeju osvežujoč videz.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Oblikovana v rdeči in rumeni barvi, je ta saree izdelana iz čistega bombažnega materiala. Saree dobi rdečo pallo, medtem ko je saree rumene barve. Tako saree ima polka pike v rdeči in zlati barvi, pallu pa zlato obrobo.

Priložnosti za nošenje:

Od običajne obrabe do majhnih funkcij ta saree ustreza klasičnemu videzu uporabnika.

8. Oranžna in zelena Madisar Saree:

Oranžna in zelena Madisar Saree

Druga priljubljena barva, ki vlada že pripravljeni zbirki Madisar saree, je kombinacija oranžne in zelene barve, ki po južnoindijski kulturi velja za zelo sveto.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Se sprašujete, kako nositi Madisar saree? Ta pripravljena saree je pripravljena za nošenje z dhotijem, povezanim s pallujem. Izdelan iz bombažnega svilenega materiala ima saree oranžno barvo s temno zeleno pallo in obrobami. Zeleno barvo sestavljajo tudi zlate obrobe.

Priložnosti za nošenje:

Naj bodo poroke, verske prireditve, festivali ali celo zabave, to saree lahko nosite kjer koli za čudovit videz.

9. Tamil Iyer Madisar Saree:

Tamil Iyer Madisar Saree

Želite v nošenje saree Madisar dodati nekaj dodatka? Vse, kar morate storiti, je, da poskusite Tamil Iyer Madisar. Saree ne daje le popolnega videza spredaj, ampak tudi zadnjo stran.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Oblikovan v poročnih barvah kostanjeve in zelene barve, pripravljen za nošenje saree prihaja z dhotijem v zeleni barvi. Pallu saree je rjave barve z zlato obrobo. Glavna atrakcija Tamil Iyer Madisarja je, da daje zložen dhoti pogled od zadaj.

Priložnosti za nošenje:

Kot pravi barva, je ta oblika priljubljena za poroke in zabave.

10. Brahmin Madisar Saree:

Brahmin Madisar Saree

Brahmini tudi saree zavese, podobne drugim madisarskim sarejem, edina razlika je v tem, da palu stran položijo na ramo, ki se spremeni v levo.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Ta Brahmin Madisar je temno roza barve, narejen iz čiste svile. Saree ima tudi zlato obrobo srednje debeline skupaj s črno obrobo pod njo. Celotna saree je navadna, pallu pa je oblikovan z zlatimi črtami.

Priložnosti za nošenje:

Tovrstni Brahmin Madisar se dobro nosi na porokah in podobnih verskih obredih za lep in tradicionalen videz.

Kako nositi Madisar Sarees?

  • Madisar saree je kombinacija sloga Ireeja in Iyengarja v obliki sareeja.
  • Razmišljate, kako nositi Madisar saree? Za ženske, ki poskušajo nositi to saree, je to lahko dober čas vadbe, saj vključuje preveč upogibanja, zvijanja, premikanja rok sem ter tja itd..
  • Priljubljen med vsemi je slog dhoti, kjer je saree zložena med nogami in zataknjena zadaj. Drugi konec sareeja je zataknjen na pas za videz kot videz.

Katera bluza je primerna za Madisar saree?

Samo preverite katero koli fotografijo Madisar saree in ugotovili boste, da tradicionalno saree ni prišla z bluzo. Sčasoma pa so ženske začele nositi bluze. Trenutno se glede na vrsto Madisar nosijo preproste oblikovalske bluze, ki so bodisi kombinacija barve in dizajna saree bodisi v nasprotju. Tako kot saree prihaja iz različnih materialov, lahko bluze prihajajo iz različnih materialov, med katerimi lahko izbirate.

Danes bi ženske lahko vzele Madisar saree kot tradicionalno in antično obleko, Madisar ima močno bazo verskih dejstev, ki so zelo pomembna. Saree se primerja s številnimi obredi in svetimi stvarmi, zaradi česar je za nevesto pomemben blagoslov, zaradi česar ji je prvič podarjen na poročni dan. Saree priljubljeno nosijo tudi na drugih festivalih, kot so Varathas, Karthigai Pandigai, Pongal, otroške prhe itd. Sare iz bombaža in sintetičnega materiala večinoma nosijo za redno nošenje ali med smrtnimi obredi. Saree je odlična kombinacija feminizma in duhovnosti.