Muslinske sare so vrhunske sare, ki so na voljo iz bombažne tkanine navadnega tkanja. Njegova referenca je bila najprej zabeležena s poreklom iz Bengalije, kasneje pa so jo proizvajali v Angliji in na Škotskem. Nekateri ljudje verjamejo, da muslin izvira iz Dake v Bangladešu. Torej, muslin je v bistvu tkanina, iz katere naj bi izdelovali številna oblačila.

Koncept muslin sarees je bil uveden v poznejših 19 -ih, ki naj bi bile takrat najboljše kakovosti. Po 17. stoletju so bile v muslin vnesene številne sorte. Tako so muslinske sare starodavne vrhunske sare, ki so nastale v Indiji in so kasneje prešle v tujino. Danes so te sare na voljo v več kot 500 sortah.

Pomen Muslin Sarees:

Muslinski sari naj bi bili kraljevske sare antičnih časov. Pomen istega je v kakovosti in naravi. Sestavljen je iz bombažne tkanine, ki se uporablja tudi v medicini, šivanju oblačil in kulinariki. Najboljša prednost muslin saree je, da lahko zlahka posuši teksturo. V muslinskih sarijih so na voljo različne barve, ki lahko izboljšajo vaš celoten videz in lepoto. Od vzorcev do kakovosti so povsod najbolje uvrščene muslinske sare.

Značilnosti Muslin Saree:

Muslin je eksotična tkanina in najbolj fascinantna tkanina. Nekatere značilnosti muslin saree so,

  • Čutno je na dotik.
  • Je izredno lahek in visoke kakovosti.
  • Tudi eksotično je videti.
  • Tehnika Jamdani se uporablja za tradicionalno cvetlično tkanje.
  • Vzorci so edinstveni in čudoviti.
  • Muslinski sariji so dovolj dobri, da nudijo popolno izdajo svile in bombaža.
  • Daje kraljevski videz in ostaja po razumni ceni.

V kateri starostni skupini so ženske prednostne?

Tudi muslinske sare so na voljo v različnih sortah. Za vsako resnico lahko obstaja starostna skupina. Na splošno muslin bombažni sari lahko nosijo ženske vseh starosti. Bombaž je občudovanja vreden za ženske. Svilene sare iz muslina so ustvarjalne z novimi oblikami; te sare lahko nosijo dame, stare od 22 do 40 let. Presenetljive barve svilenih sare so resnično občudovanja vredne. Na splošno so muslinske sare primerne za starostno skupino od 20 do 40 let.

Katere oblike telesa imajo ženske prednost?

Večina ustvarjalnih muslinskih sarijev lepoti daje dodaten pečat. Kot vemo, je vitka oblika telesa primerna za vse vrste sari. Enako velja za muslinske sareje, pri katerih je priporočljivo, da ženske s vitkim telesom nosijo svilene sare iz muslina in muskanske sare Dhakai. Poleg tega lahko druge muslinske sarije nosijo vse postave. Lepota muslin saree je takšna, da ni potrebe po popolni postavi telesa.

Najnovejši modeli Muslin Saris za ženske in dekleta s slikami:

Oglejmo si najboljše modele sarejev iz muslinske tkanine.

1. Dhakai Muslin Saree:

Dhakai Muslin Saree

Dhakai muslin sari je ena najbolj obrabljenih muslin sare. Njegove lastnosti so dovolj, da povedo svojo vrednost.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Dhakai muslin saree je položen iz čiste dakajske tkanine s plastjo čudovitih vzorcev. Muslinska saree je v lepem stilu vezena, da zagotovi jasno bistvo bengalske saree. Vogali saree so povezani z majhno čipkasto obrobo. Nekateri modeli imajo nekaj zrcalnih kombinacij.

Priložnosti za nošenje:

Po zasnovi je Dhakai muslin saree primerno za nošenje pri verskih obredih, programih ali porokah.

2. Muslin svilena saree:

Muslin svilena saree

Sari iz svilenega muslina so vrhunske sare iz hladne sorte svile. Svilene sare so na splošno opremljene z barvitimi vzorci.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Muslin svilena saree je ena najboljših izbir žensk s fino tkanino. Na sareeju je tradicionalna vezeninska narava s čudovitimi vzorci cvetja. Čista svila skupaj z muslinom izboljša kakovost tkanine. Saree ima tudi debelo obrobo s tanko plastjo dragocenih šivalnih in ujemajočih se bluz.

Priložnosti za nošenje:

Najboljša mesta za nošenje muslinske svilene saree so lahko formalne funkcije, zabave, preprosta srečanja, majhne funkcije itd.

3. Muslin Jamdani Saree:

Muslin Jamdani Saree

Muslin Jamdani sari je znan iz antičnih časov in ima kraljevski videz kot Mughals.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Starodavni model ima najboljše materiale, kot je zlato. Muslin Jamdani saree vključuje zapleten proces tkanja z nekaj okrasnimi idejami. Njegova dela vključujejo uporabo svilenih in bombažnih niti z debelimi obrobami, da se zagotovi popoln videz starodavnih Mughalov. Poleg tega je prevlečena in okrepljena z nekaj čudovitimi cvetličnimi vzorci za dodatno bogastvo.

Priložnosti za nošenje:

Muslin Jamdani saree je primeren samo za kraljevske funkcije ali poroke.

4. Muslin bombažni sari:

Muslin bombaž Sari

Bombažne sare iz muslina so najpreprostejša oblika vrste muslin. Čisti bombaž je namenjen izboljšanju njegovega videza.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Sari iz bombaža iz muslina so lahko navadne ali tiskane sari. Močna kakovost čiste tkanine, kot je srebro Zari, se uporablja za oblikovanje njene notranjosti. Meje na koncu so glede na uporabo lahko debele ali tanke. Večino časa je navadni muslin bombažni saree bolje nositi povsod.

Priložnosti za nošenje:

Bombažne sare iz muslina lahko nosite za vsakodnevno uporabo ali jih obdržite za manjše funkcije ali zabave.

5. Beli muslin saree:

Beli muslin saree

Beli muslin sari je na splošno kombinacija srebra in bele barve. Bela barva zagotavlja najbolj osupljiv videz vitkih teles.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Bela muslinska saree je na splošno orientirana s srebrno tkanino Zari. Nekateri od njih lahko uporabljajo zlato tkanino. Notranjost je opremljena z majhno plastjo srebra. Tanke obrobe bele saree ji dajejo lep videz. Majhni modeli so običajno namenjeni navadnim belim sarejem. Rezbarije so v celoti namenjene izboljšanemu videzu.

Priložnosti za nošenje:

Beli muslin shari lahko obstaja v okviru doma ali na uradnem sestanku.

6. Bandhani Border Muslin Saree:

Mejni Bandhani Muslin Saree

Obročna muslin saree bandhani ponuja bogato naravo Zari Kote. Je ugoden saree za velike priložnosti. Mejne sare so posebne v smislu posebnega hrepenenja po mejah.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Tkanina, uporabljena v sareeju, je Zari Kota. Bandhani obroba v rdeči in zlati barvi daje bistvo najnovejšega modela na trgu. Meja je oblikovana na bolj edinstven način v skladu s tradicionalnim in sodobnim videzom. Bela barva bi bila res ganljiva.

Priložnosti za nošenje:

Ta muslin saree bo vzgojen za kraljevske funkcije.

7. Delo z bleščicami Muslin Saree:

Delo z bleščicami Muslin Saree

Delo z bleščicami se običajno izvaja v dveh barvah. Videz tega muslinskega sarija mu bo zagotovil bleščice ali zlati sijaj.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Čisti muslin je tkanina, ki se uporablja za izboljšanje dela saree z bleščicami. Delo z bleščicami daje sijaj na majhnih območjih saree. Ta sijaj je mogoče opaziti v obliki majhne podloge iz zlata. Poleg tega je saree videti pregleden in lep v vseh oblikah. Na njem lahko poskusite katero koli preprosto bluzo.

Priložnosti za nošenje:

Splošni sestanki in manjše zabave so priljubljena mesta za to muslinsko saree.

8. Pol muslina in pol Khadi Saree:

Pol Muslina in pol Khadi Saree

Popolno mešanico Khadija in muslin saree je mogoče opaziti v pol muslina in pol khadi saree.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Zasnova saree je razdeljena na dve polovici. Nekateri deli kažejo barvo muslina, drugi pa naravo kadija. Vključitev obeh daje popoln videz popolnosti. Glavna tkanina je muslin za uporabo v sariju. Tudi najbolj zaželen saree so črni in zlati motivi napol muslin in napol kadi saree.

Priložnosti za nošenje: Nekatere bogate in kraljevske zabave se lahko udeležijo prek istega muslin sharija.

9. Royal Blue Muslin Saree:

Royal Blue Muslin Saree

Modra barva velja za najvišjo barvo licenčnine. Enako barvo lahko opazimo v vrhunskem muslinskem sareeju.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Tkanina je lahko različnih vrst v istem sareeju. Kraljevsko modra barva daje popolno bistvo muslin sarija. Meje so tanke in fine. Na sareeju je na voljo nekaj slojev s pridihom sijaja. Muslin khadi saree se priporoča tudi v isti vrsti. Na splošno je dragocen saree v muslinski tkanini.

Priložnosti za nošenje:

Kraljevski modri muslin shari se hrani za kraljevske poroke.

10. Resham Jamdani Muslin Saree:

Resham Jamdani Muslin Saree

Jamdani saree je ena najboljših sort muslin saree. Oblika na sareeju daje občutek bengalske kulture.

Oblikovanje in tkanina Saree:

Tkanina Resham se uporablja za izdelavo popolnega videza sareeja. Najboljša izbira v isti kategoriji je papagaj zelena Jamdani saree. Ta muslin saree je oblikovan iz vrhunske tkanine, ki daje bistvo papige. Meje so tanke in dovolj dobre za popoln videz. Na sareeju je mogoče videti čisto delo muslina.

Priložnosti za nošenje:

Na splošno majhne dogodke omogočajo muslim saree Resham Jamdani.

Katera bluza je primerna za muslin sarees?

Bluza je na splošno izbrana glede na vrsto muslin saree. Navadni beli muslin sari se lahko poda v katero koli barvo bluze. Toda nekatere oblikovalske sare, kot so Jamdani, svila, Dhakai muslin sare, zahtevajo isto oblikovalsko bluzo. Bluza mora biti v skladu z zasnovo saree. Poleg tega lahko navadno bluzo uporabite za preproste muslinske sare doma. Rokavi so neobvezen del bluze, ki si ga lahko izberejo ženske.

Kako oblikovati muslin sarees?

Slog muslin shari je na splošno izbran glede na vrsto priložnosti. Lahko poskusite nekaj tradicionalnega videza v stilu seedha pallu. Za nekatere bogate priložnosti lahko muslinsko saree oblikujete v skladu z bengalsko kulturo. Slog pallu in debele obrobe je mogoče spremeniti kot slog athpourey ali slog nauvari saree. Svilene sare iz muslina se lahko za majhne priložnosti predstavijo formalno. Torej, odvisno od materiala in videza, lahko sareje oblikujete za dodatno bogastvo.

Avtorski honorar je ohranjen le iz antičnih časov, muslinski sari pa so odličen primer tega. Najboljši in dragoceni zaključek saree je dovolj za njegov ponos. Muslijeve sare so na voljo v številnih sortah in stilih z najnovejšimi modeli. Te najnovejše modele lahko nosite za velike funkcije in poroke. Bombažna tkanina iz boljšega materiala je prevladujoča tekstura bogatega muslina. Zdi se, da rastlina zagotavlja nahranjen muslin, ki se neposredno uporablja za številne namene. Eden glavnih lepih namenov so muslinske sare, ki so najboljše kakovosti, videza, vrste itd. Primerne so tudi za vitke dame.