Plodovi rastline, ki jo poznamo kot kaktus opuncije, so tisti, ki so znano razširjeni kot bodika. Morda se sprašujete, kako je lahko kaktus rastlina užitna ali za katero koli uporabo?

Ja! Opuncija je eno izmed okusnih in ovalnih plodov iz kaktusa, ki imajo tudi velike koristi za zdravje. Barva plodov je lahko od zelenkasto rumene do temno rdeče in celo vijolične. Poleg tega, da je del prehrane, je opuncija znana tudi po svojih zdravilnih lastnostih. Lahko ga uživamo tako surovega kot posušenega. Jugozahodna regija Združenih držav in Mehike opaža veliko rast, kar zadeva bodikasto hruško.

Zdravstvene koristi sadja koprivnice

Neverjetne zdravstvene koristi sadja bodike:

Preden lahko sadje dejansko uporabite, je pomembno vedeti, kaj vas čaka za dobro počutje. To vam bo pomagalo pri lažjih in boljših odločitvah. Če želite izvedeti več, preverite spodnji seznam:

1. Zdravljenje sladkorne bolezni:

Po mnenju strokovnjakov hipoglikemični učinki so ena od glavnih lastnosti bodika, ki jih lahko uporabite. Je eden od naravnih izdelkov, ki se uporablja za sladkorno bolezen in že več kot 1000 let. To še posebej velja za ljudi, ki bivajo v Srednji Ameriki.

2. Pomaga pri prebavi, zdravi zaprtje:

Prehranske vlaknine so prisotne v veliko sadja, zelenjave in celo žitaric in so v naravi netopne. Ta vlakna pomagajo pri uravnavanju prebavnega sistema in pri zdravljenju težav z zaprtjem. Enako je prisotno tudi pri bodiku. To pomaga pri prebavi in ​​preprečuje težave z želodcem in črevesjem.

3. Znižuje slab holesterol:

No, spet visoke ravni prehranskih vlaknin delujejo v vašo korist in iz telesa izpirajo ravni slabega holesterola, znanega tudi kot LDL, s čimer preprečujejo težave s srcem. Pomaga pri zmanjševanju tveganja kapi in napadov ter tako dobro ščiti srce.

4. Zagotavlja bistvene minerale:

Minerali, kot sta kalij in magnezij, pomagajo pri izločanju encimov v telesu, ki pomagajo uravnavati vse telesne funkcije. Pravzaprav pomagajo tudi pri izboljšanju presnove in proizvajajo dobro raven energije. Prav tako pomaga pri rednem srčnem utripu in pravilnem delovanju mišic in živcev.

5. Moč kosti

Hrupna hruška skupaj z razvojem kosti pomaga pri zagotavljanju ustrezne moči in dobrega zdravja kosti. To sadje je eno najboljših, ko gre za visoke ravni kalcija. Približno 1 porcija sadja je dovolj, da dobro prispeva k dnevnim potrebam po kalciju.

6. Pomaga pri uravnavanju telesne teže:

Nenasičene maščobe in omejene kalorije so pomembne za pravilno obvladovanje telesne teže. Bodljikava hruška je nedvomno ena največjih možnosti pri obvladovanju in izgubi teže. Vse, kar morate storiti, je, da del tega sadja vključite v prehrano za najboljše namene.

7. daje aminokisline:

V bodiki je približno 8 aminokislin, ki jih telo ne more pripraviti in jih potrebuje iz virov hrane. Aminokisline so zelo pomembne za pravilne funkcije in potrebe telesa. Nobeno vprašanje ni, da ima bodika največ aminokislin v primerjavi z drugimi.

8. Zdravi mačka:

Za zmanjšanje posledic slabega mačka je opuncija zagotovo dobra izbira. Vse neprijetne občutke, povezane z mačkami z alkoholom, kot so slabost, bruhanje in suha usta, je mogoče zdraviti s tem sadjem.

9. Krepi imuniteto:

V bodiki so polisaharidi, ki pomagajo pri spodbujanju imunskega sistema in so še ena od prednosti, ki pomagajo v boju proti boleznim in okužbam.

Vir slike: Shutterstock