Ne glede na to, ali ga imate v solatah, sendvičih, testeninah ali pa jih imate samo po začimbah in na žaru, so bile kumare priljubljene. Toda ali veste, da pri kuhanju obstajajo različni stranski učinki kumar? Da, tako kot je napolnjen z različnimi hranili, ima tudi posebne stranske učinke na zdravje.

Stranski učinki prevelikega odmerjanja kumar

Slabosti kumar:

Tu so najpogostejši stranski učinki kumar pri prenajedanju, to so pogoste pomanjkljivosti kumar.

1. Povečanje uriniranja:

Povečanje uriniranja

To je eden izmed priljubljenih stranskih učinkov kumar. Kumara je naravno diuretik. Kumara poveča proizvodnjo urina v telesu. Tudi presežek urina vodi do dehidracije.

2. Prihaja s strupenim elementom:

Prihaja s strupenim elementom

Ste že kdaj doživeli grenko kumaro? Razlog za njegovo grenkobo je element, znan kot kukurbitacin, ki je strupena spojina na visoki ravni. Ker je strupen, je med različnimi pomanjkljivostmi kumar, kar vodi v blage in resne zdravstvene težave.

3. Napihnjenost in prebavne motnje:

Napihnjenost in prebavne motnje

Ali vam uživanje kumar povzroči podrigovanje? To je lahko eden najpogostejših stranskih učinkov morskih kumar. Cucurbitacin, ki je prisoten v kumarah, vodi v prebavne motnje, kar še dodatno povzroči bolečine v želodcu in napihnjenost. V hudih razmerah lahko prevelika poraba kumar povzroči tudi drisko.

4. Alergijske reakcije:

Alergijske reakcije

Če iščete stranske učinke kumarinega soka, so lahko eden od razlogov alergijske reakcije. Obstajajo ljudje, ki so se soočili z reakcijami, kot so srbenje, otekanje obraza ali ust, okužbe grla itd.

5. Ali lahko ogrozite ledvice:

Lahko ogrozite ledvice

90% kumar je voda. Eden od stranskih učinkov kumarove vode je, da je lahko tvegan za ledvice. Preveč vode iz kumar bi povzročilo pritisk na volumen krvi in ​​nato na krvne žile in srce, kar lahko poškoduje ledvice, kar vodi v neravnovesje.

6. Presežek vitamina C:

Presežek vitamina C

Šokantno, ampak to je res. Seznam pomanjkljivosti kumar vključuje tudi količino vitamina C, pridobljenega iz nje. Presežna količina vitamina C v kumarah s seboj prinaša lastnosti, kot sta pro-oksidant in antioksidant, kar povečuje možnosti za težave, kot so akne, rak, prezgodnje staranje itd..

7. Škodljivo za ledvice:

Škodljivo za ledvice

Neželeni učinki ekstrakta morske kumare vključujejo hiperkalemijo, ki se pojavi zaradi velike prisotnosti kalija v telesu. To lahko vodi tudi v druga stanja, kot so trebušni krči, napihnjenost, črevesni plin itd.

8. Za srce je lahko tvegano:

Za srce je lahko tvegano

Kot je navedeno zgoraj, kumara vsebuje dobro količino vode, kar poveča pritisk volumna krvi. Nato se tlak poveča v krvne žile in srce. To lahko povzroči resne poškodbe plovil.

9. Težave s plinom:

Privede do plinskih težav

Eden od stranskih učinkov uživanja kumar ponoči so težave s plinom. Kumara prihaja s cucurbitacinom, kar vodi v situacije, ko prebavni sistem odpove, kar vodi v napenjanje in napihnjenost. To povečuje tudi možnosti za nastanek plina.

Kumara ima nedvomno številne prednosti; podobno ima tudi nekaj stranskih učinkov, ki si jih je treba zapomniti. Zato je priporočljivo, da imate kumare v zmerni količini, da pridobite koristi, ki jih prinaša. Glede na našo prehrano lahko našemu nutricionistu priporočamo pravilno prehrano, tudi če je kumara slaba, morda pa se včasih ljudje soočajo z draženjem kože ali izpuščaji. Takim težavam se lahko izognemo s pomočjo svetovalca za prehrano.