Prehlad in kašelj sta tako pogosta težava, ki je dobila obliko gripe! Mnogi od nas se soočajo s to težavo, kadar se letni čas spremeni ali če ne spremljamo prehrane, včasih postane zelo hudo, da postanemo letargični pri opravljanju rutinskega dela, včasih pa postane dražeč zaradi tečenega nosu. Poskušamo vzeti paro, popiti tople napitke in jemati različna zdravila za prehlad, vendar vseeno traja več kot teden dni, da se zdravje povrne v normalno stanje!

Tukaj je hitro, enostavno in najcenejše domače zdravilo za rutinsko prehlad. Česen! Da, česen je tisti, ki je resnično zelo koristen pri zdravljenju in preprečevanju prehlada, saj je česen znan po svoji toploti, ki jo zagotavlja notranjemu telesu, poleg tega pa ima številne antioksidativne lastnosti, zaradi česar je še bolj poseben.

Kako uporabljati česen za prehlad & amp; Gripa 2 Najboljše naravne metode

Česen je močan za preprečevanje in zdravljenje prehlada. Česen je poln antioksidantov, redno uživanje česna pa bi lahko koristilo vašemu imunskemu sistemu. Če se vam prehladi prikrade, lahko popijete čaj s česnom. Nekaj ​​minut sedite v strmem sesekljanem ali mletem česnu, nato precedite in popijte to! Naslednjo uro bo prehlad izginil. Za izboljšanje okusa lahko dodate malo medu ali ingverja.

Običajno imamo v italijanski hrani raje malo praženega česna, toda vzeti nekaj strok naravnost in surovo je povsem druga zgodba! V času prehlada in gripe ali babice priporočajo, da zaužijete žlico surovih, sesekljanih strokov česna – ali celo glodate svež strok!

Kot smo že omenili, je česen močan antioksidant s protimikrobnimi, protivirusnimi in antibiotičnimi lastnostmi. Pri prehladu in gripi ima tudi dekongestivne in izkašljevalne učinke, vendar se postavlja vprašanje, da ga ne morete jesti surovega, na kakšne druge načine ga lahko zaužijete? Spodaj so načini, kako ga lahko zaužijemo na različne načine, namesto da ga uživamo surovega.

Kako uporabljati česen za prehlad & Gripa:

Tu smo našteli 2 najboljša naravna zdravila o uporabi česna za prehlad in gripo. Oglejmo si jih.

1. Česen & Pomarančni sok:

  • Vzemite nekaj svežega česna
  • Narežemo jih na kocke in narežemo, nato pa jih olupimo s kože
  • Zdaj vzemite žlico česna v usta in ga pogoltnite s pomarančnim sokom
  • to je dober način uživanja česna, saj vam ga ne bo treba žvečiti in samo pogoltniti s sokom
  • Bolje je, da to storite ponoči, podnevi ne želite nikogar užaliti zaradi vonja, najpomembneje pa je, da se prepričate, da to zdravilo resnično deluje.
  • Najboljši čas za to je, ko greste naravnost v posteljo, potem ko vzamete česen. Opazili boste, da se lahko počutite rahlo vročinsko.

Brez lastovke brez žvečenja:

  • Ne poskusite te metode na prazen želodec. Morate vzeti samo rezino nageljnove žbice in jo 15 minut sesati, tako da sokovi delujejo čarobno na vsako bolečino!

2. Česen & Limonska voda:

Potrebujete samo:

  • 5-6 strokov česna
  • Topla voda
  • Ena velika limona

Česen česna olupimo in ga nato narežemo na majhne koščke. Dodajte to v toplo vodo in v to mešanico stisnite limono, pustite, da česen sedi nekaj minut, nato pa lahko dodate malo naribanega ingverja in žlico medu, da pijači dodate okus. Zdaj ga precedite in pijte! Ta pijača je res zelo učinkovita, saj vsebuje vse tiste snovi, ki vam zagotavljajo toploto in se borijo proti mrazu.

Končno je surov česen res čudovito domače zdravilo za boj proti prehladu in gripi. Poskusite piti ali žvečiti česen zgodaj zjutraj ali pred spanjem ali pa obakrat v skladu z zahtevami, ki vam resnično pomagajo.