Zobje so sestavni del obraza, kjer ne le povečajo nominalno vrednost, ampak so tudi izjemno pomembni pri žvečenju hrane. Zato jih je treba varovati in vzdrževati. Eden najbolj uporabnih izdelkov za vzdrževanje naših zob je olje nageljnovih žbic. Je odlično naravno zdravilo za vse vrste zobnih bolezni in ima tudi številne druge koristi. Če imate hud zobobol in zobozdravnik ni na voljo za olajšanje, lahko vedno poskusite uporabiti olje nageljnove žbice na prizadetem območju, čeprav morda ne bo popolnoma rešilo težave, bo prineslo znatno olajšanje. Za uporabo tega olja moramo razumeti njegov izvor, kemično sestavo, lastnosti olja iz zaliva, način uporabe tega olja in previdnostne ukrepe, ki jih je treba upoštevati pri njegovi uporabi.

kako uporabljati olje nageljnove žbice za zobe

Kako uporabljati olje nageljnove žbice za zobe?

Izvor:

Kot že ime pove, olje nageljnovih žbic pridobivajo iz delov rastline nageljnovih žbic in dreves, ki jih avtohtono najdemo v bližini ekvatorja. Nageljnove žbice so cvetni brsti, ki ob sušenju postanejo rdečkasto rjavi, olje pa se ne izloči samo iz teh brstov, temveč tudi iz listov in stebla.

Kemična sestava:

Nekatere kemikalije, prisotne v olju nageljnovih žbic, so eugenol acetat, kariofilen, izo-eugenol, predvsem pa je eugenol glavna kemikalija, ki je prisotna v olju nageljnovih žbic in je odgovorna za številne lastnosti tega olja..

Kakovost olja nageljnove žbice:

Nageljnovo olje je terapevtske narave in ima številne zdravilne lastnosti, ki so koristne pri zdravljenju težav, povezanih z zobmi

1. Ima antiseptične lastnosti:

Olje nageljnovih žbic je znano po svojih antiseptičnih lastnostih. Kemične sestavine, prisotne v olju nageljnove žbice, so najprimernejše za boj proti primarnim okužbam in če se z marljivo uporabo preprečujejo zobno gnilobo

2. Analgetik v naravi:

Zaradi prisotnosti eugenola je v naravi analgetik. Je zelo učinkovito zdravilo proti bolečinam in zagotavlja takojšnje olajšanje, če ne celo trajno.

3. Proti spazmodiki:

Večkrat se pri osebi, ki trpi zaradi zobne bolezni, pojavijo krči, ki so zelo moteči. Olje nageljnove žbice je po naravi proti krčem in tako preprečuje nastanek teh krčev.

4. Protivirusno:

Nageljnovo olje je odlično za preprečevanje kakršnih koli sekundarnih okužb. Pri zobni gnilobi se bodo takšne okužbe zagotovo zgodile, vendar uporaba nageljnovega olja zagotavlja, da se izognejo kakršnim koli okužbam.

5. Uporablja se kot polnilo:

Zobozdravniki se dobro zavedajo kemikalij, kot je eugenol, ki ga vsebuje olje nageljnove žbice, zato ga združijo s cinkovim oksidom in ga uporabijo kot začasno polnilo. Eugenol uporabljajo tudi kot tesnilo za koreninski kanal.

6. Antibakterijske lastnosti:

Zalivsko olje ima antibakterijske lastnosti in se v bistvu daje tam, kjer je huda zobna bolečina, ki bi se lahko pojavila zaradi pokvarjenega zoba, razpokanega zoba, ki bi povzročil bakterijske okužbe, ki bi prišle do korenin zoba in sprožile bolečino.

Metoda:

Nanos olja nageljnove žbice je razmeroma preprost. V to olje namočite vato in jo vstavite na prizadeto območje. Za večjo učinkovitost bombaž menjajte vsako uro. Drug način uporabe tega olja je, da vzamete bris, poln tega olja, in ga kot balzam nanesete na dlesni in ciljno območje. Mnogi ljudje raje uporabljajo vrečko čaja, namočeno v razredčeno raztopino nageljnovega olja; ta metoda je običajno učinkovita v blagih primerih.

Previdnostni ukrepi:

Izvajanje nekaterih previdnostnih ukrepov je vedno v pomoč, saj je olje nageljnove žbice močno in ima lahko, če ni ustrezne oskrbe, škodljive učinke. Uporabljati ga je treba le kratkoročno, saj je sredstvo za začasno olajšanje in ne ustrezna rešitev za kakršen koli problem.

Olje nageljnove žbice je močan medij za reševanje težav, povezanih z zobmi, če pa se problem nadaljuje, bi ga bilo smiselno pokazati zobozdravnikom, da bi se izognili prihodnjim zapletom.