Liste in semena piskavice, ki so v Indiji splošno znani kot meti, pridobivajo iz vrste zelišč. To je resnično špekulativna začimba, ki se pogosto uporablja v indijskih kuhinjah za popestritev različnih receptov, kot so curries, dals in vegetarijanske jedi. Tudi listi methi se uporabljajo pri kuhanju. Semena metija so močnega okusa in so zelo grenkega okusa.

Kako uporabljati piskavico pri sladkorni bolezni & amp; Njegovi stranski učinki

Piskavica je bogata z vlakninami, beljakovinami, vitaminom C, kalijem, niacinom, železom, alkaloidi, lizinom, L-triptofanom, vsebuje pa tudi spojino, znano kot diosgenin, ki ima lastnosti, podobne estrogenu, in steroidne saponine. Te spojine zdravijo večino človeških težav. Naj gre za lepotno nego, nego las ali kakršne koli zdravstvene težave; fenugreek je primeren za reševanje vsakega problema. Fenugreek deluje kot protistrup za težave z lasmi in kožo.

Takšna semena piskavice, ki se uporabljajo pri zdravljenju, so domača in so poceni, zato jih lahko vsak preizkusi za svoje posebne zdravstvene težave. Semena piskavice so lahko dostopna in jih je mogoče kupiti v kateri koli trgovini z živili.

Fenugreek je dokazal rezultate pri zdravljenju ali zniževanju sladkorne bolezni pri ljudeh. Ker je sladkorna bolezen ena takih bolezni, ki je prisotna pri vsaj enem članu vsake družine, je to najboljši način za nadzor sladkorne bolezni z rutinsko uporabo naravnih sestavin. V piskavici je naravno topno vlakno, znano kot galaktomanan, ki učinkovito upočasni absorpcijo sladkorja v kri. Aminokisline so prisotne tudi v piskavici, ki je odgovorna za spodbujanje proizvodnje insulina.

Tipi sladkorne bolezni so tipa 1 in tipa 2. Številne raziskave in medicinski testi so dokazali, da je piskavica bolj koristna za zdravljenje ljudi, ki jih prizadene sladkorna bolezen tipa 2. Uživanje piskavice je znatno znižalo raven glukoze v krvi pri ljudeh s sladkorno boleznijo tipa 2. Prisotnost galaktomanana pomaga zmanjšati hitrost absorpcije sladkorja v kri. Zato je piskavica priporočljiva za diabetike, da zaužijejo 500 mg piskavice dvakrat na dan, da bi obvladali svojo težavo.

Več sejalcev in medicinskih testov je pokazalo, da so semena piskavice koristna pri izboljšanju večine presnovnih simptomov, ki so povezani s sladkorno boleznijo tipa 1 in 2 pri ljudeh. Pomagajo nam tako, da znižajo raven glukoze v krvi in ​​izboljšajo toleranco za glukozo. Pomaga tudi tako, da upočasni pretok glukoze v krvni obtok.

Nekaj ​​načinov uporabe piskavice:-

Poglejmo metode uporabe piskavice za zdravljenje sladkorne bolezni ali lahko rečemo, da so koraki za uporabo metija pri zdravljenju sladkorne bolezni.

1. Listi piskavice:

Najprej očistite liste methi in jih uporabite v svojem receptu. Lahko ga skuhate v svojem receptu ali pa jih uporabite za okrasitev recepta.

2. Semena piskavice:

Semena metija operemo v navadni vodi in jih malo zdrobimo. Ta zdrobljena semena skuhajte v vroči vodi in pustite, da se ohladijo. Po 2-3 urah odcedite semena iz vode in jih pijte kot čaj.

Nekaj ​​semen piskavice namočite v skodelici vode in pustite stati čez noč. Zjutraj odstranite semena in precedite vodo. Pitje te vode vsako jutro na tešče zniža krvni sladkor.

3. prah semen piskavice:

V ponvi na majhnem ognju pražimo nekaj semen piskavice, dokler semena ne postanejo temno rjava.

Pražena semena zmešajte v fin meti prah in ga zmešajte z vodo ali katerim koli sokom d ali jih vzemite kot kapsule.

Nasveti pred uporabo semen piskavice:

Fenugreek ima tudi nekaj stranskih učinkov, kot sta astma in znižanje ravni sladkorja v krvi pri ženskah s sladkorno boleznijo. Osebe s sladkorno boleznijo morajo biti pri uporabi te rastline previdne pri nadzoru ravni glukoze v krvi, saj jih pogosto znižajo.

Pred uporabo katerega koli zelišča za zdravljenje sladkorne bolezni se morate vedno posvetovati z zdravnikom, da se prepričate, ali je varno za uporabo ali ne. Obstaja veliko zelišč, vključno s piskavico, ki vsebuje tudi tveganje za zelo nizko raven sladkorja v krvi, če jih jemljemo skupaj s predpisanimi zdravili za sladkorno bolezen.