V naši prejšnji seriji člankov smo podrobno prebrali o negi kože in koristih za nego las. Pravzaprav sem o ricinusovem olju izvedel toliko, da ga zdaj rad imenujem super olje. Od gub do suhe kože do strij do izpadanja las do predzrele sivenja .. Kaj je tisto, za kar ricinusovo olje ne more poskrbeti? Seznam še ni popoln; ima ogromne koristi za vaše telo na splošno in zlasti za vaše oči. Spodaj, v tem zapisu, bi rad raziskal, kako lahko uporabite ricinusovo olje za nego svojih oči in območja okoli oči.

Kako uporabljati ricinusovo olje za oči?

Kako uporabljati ricinusovo olje za oči

1. Znano je, da uporaba prečiščenega, sterilnega ricinusovega olja v obliki kapljic za oko, samostojno ali v kombinaciji z lanenim oljem koristi tistim, ki trpijo zaradi suhih oči. Stanje suhih oči je posledica neprekinjenega, dolgega dela pred računalnikom, pomanjkanja zadostne mišične vadbe in nekaterih zdravstvenih stanj, kot je Sjogrenov sindrom, kjer v solznih žlezah postane hipofunkcionalna. Tudi suhe oči so lahko posledica stranskih učinkov nekaterih zdravil.

Ricinusovo olje je dobra izbira za mazanje suhih oči in lajšanje povezanega neugodja in občutka tujka v očeh. Ugotovljeno je bilo, da redna uporaba kapljic za oči z ricinusovim oljem pomaga pri težavah z očesom in upočasni / ustavi nastanek katarakte v očeh. Bil je tudi sklad, ki deluje kot blag protibakterijski izdelek in pomaga pri odstranjevanju umazanije iz oči. Torej, tisti, ki trpijo zaradi problema s pikom, ga lahko uporabljajo. Preden sem napisal ta članek, sem osebno prebral ocene mnogih ljudi, ki navajajo, da so imeli s tem super oljem koristi.

Vsekakor pa se morate MORATI posvetovati s svojim očesnim specialistom ali ajurvedskim zdravnikom, preden se odločite za kaj od tega in se pogovorite o izvedljivosti in morebitnih neznanih alergijah / draženjih. Prav tako je zelo pomembno, da z oljem ravnate zelo higiensko, da se izognete okužbam oči. Nazadnje bodite pozorni na hladno stiskane ali hladno stisnjene sorte ricinusovega olja.

P.S: Ugotovljeno je bilo, da pri nekaterih ljudeh povzroča pordelost/ draženje, vzroki pa niso znani.

ricinusovo olje za oči

2. Ricinusovo olje je bogato z omega maščobnimi kislinami, zaradi česar olje zelo enostavno prodre v kožo. Torej, če imate v predelu pod očmi tanke gubice in v kotu očesa vrane noge, lahko uporabite malo ogretega ricinusovega olja, pomešanega z vsebino iztisnjene kapsule vitamina E; kombinacija z antioksidanti za nežno masažo kože pod očmi. Pri tem ne smete pritiskati in masirati samo z blazinico prstov. Uporabite to zdravilo, preden se upokojite, nekaj mesecev vsak večer, da vidite vidne rezultate.

3. Ricinusovo olje pomaga zadebeliti obrvi in ​​trepalnice. Torej, če imate skromne trepalnice/ obrvi, s čopičem za maskaro nanesite čisto ricinusovo olje. To je boljša alternativa kot uporaba vseh tistih kemično obremenjenih maskar in polnil za obrvi. Ricinusovo olje je veliko lažje tudi v žepu. Ricinusovo olje lahko uporabite tudi v kombinaciji s katerim koli od naslednjega: oljčnim oljem, beljakom, glicerinom. Pri tem uporabljajte čiste nasvete Q za enkratno uporabo.

Upam, da ste članek z veseljem prebrali in se vam je zdel koristen in boste ricinusovo olje zagotovo uporabili na opisane načine, da si olajšate oči.