Oči so eden najpomembnejših organov našega telesa in zahtevajo veliko nege in razvajanja, saj so odgovorne za naš vid. Eden najpogosteje uporabljenih naravnih izdelkov za sproščanje in negovanje oči navzven so kumare. Pravzaprav je zelenjava, ki popolnoma služi očem. Če želite v utrujenih očeh vrniti iskrico in ji dodati sijaj, obilno uporabite kumare. Ta članek odpira oči pri uporabi kumar za oči, njenih koristih, razlogih za njeno učinkovitost in previdnostnih ukrepih pri uporabi kumar za oči.

Kumare lahko uporabite kot učinkovito zdravilo tako z zunanjo kot z notranjo uporabo. Navzven ga lahko nanesemo na oči, njegov sok pa lahko porabimo za notranjo okrepitev oči. V idealnem primeru je treba surove kumare narezati. Vzemite dva debela kosa in z njim pokrijte oči približno 15 minut. Pri izbiri rezin je treba skrbeti tako, da pokrivajo celotno oko okoli obraza. Za optimalne rezultate se prepričajte, da so rezine ohlajene. Ohranjanje ležečega položaja v teh 15 minutah nanašanja kumar preprečuje, da bi rezine ves čas odpadle.

Prednosti kumar za oči

Prednosti kumar za oči:

Znano je, da kumare pomagajo zmanjšati zabuhlost oči. Poleg tega obstaja še veliko drugih prednosti uporabe kumare na očeh.

Zmanjšanje temnih krogov:

Razširjene krvne žile, ki obdajajo oči, so glavni razlog za temne kolobarje. Z uporabo ohlajene kumare se te krvne žile zožijo, s čimer se odpravijo temni krogi in ohrani prvotna barva kože.

Odstranjevanje odvečne vode:

Kumara lahko izvleče odvečno vodo iz kožnih celic pod očmi, saj so antioksidantne, vsebujejo kofeinsko kislino in askorbinsko kislino, za katero je znano, da ustavi zadrževanje vode.

Preprečevanje vnetja:

Kumare vsebujejo določene spojine, kot sta beta karoten in magnezij, ki pomagajo pri zdravljenju vnetja, ki je posledica poškodb, utrujenosti in preobremenjenosti oči. Vnetje se znatno zmanjša s terapijo hladnih obkladkov, ki jih ponujajo te ohlajene kumare, ko delujejo na razširjene krvne žile.

Preprečuje vrane noge:

Koža okoli oči ima zelo tanka tkiva in se razteza in naguba, če ni ustrezno navlažena. Nanos kumare deluje kot vlažilec, saj ohranja kožo navlaženo in preprečuje nastanek vranjih stopal.

Kako je učinkovit?

Kumara vsebuje 90 odstotkov vode, kar je glavni razlog za njeno učinkovitost, saj vlaži kožo okoli oči. Ker je voda naravno hladna, se lahko znebi zabuhlosti, srbenja in vnetij. Kumara nima stranskih učinkov, saj je po naravi zelo blaga, kar povečuje njeno učinkovitost.

Previdnostni ukrepi:

Čeprav je znano, da so kumare zelo varne za oči, je treba pred uporabo zagotoviti osnovno varnost. Pred nanosom naj bodo oči zaprte, saj obstaja možnost, da kumarov sok pride v oči, kar lahko draži oči.

Pri nanašanju rezin kumar je treba izbrati relativno varno in sproščeno vzdušje, da se izognemo motnjam, ki bi lahko ovirale želene rezultate.

Za optimalne rezultate je treba paziti tudi, da kumare ohladimo.

Kumara za oči je ena izmed najbolj dostopnih in lahko dostopnih tretmajev za oči, ki jo lahko dobimo z dodatno prednostjo, saj jo lahko izvajamo tudi v svetosti naših domov. Naslednjič, ko se boste morali po nočnem izhodu udeležiti druge zabave in se želite znebiti črnih kolobarjev in zabuhlosti okoli oči, poskusite uporabiti kumare, ki ležijo v hladilniku. Bodite prepričani, da ne boste razočarani.