Mnogo glasno jokanje je bilo umirjeno, še preden je zagledala luč sveta. Velikokrat je bilo življenje nenadoma končano, ne da bi razmišljali o posledicah. Zdrava nosečnost je, ko je tistemu majhnemu otroku v tebi dovoljeno rasti in ko govorimo o splavu, to pomeni nenaden konec malega življenja, ki raste v tebi, ki je namerno v akciji za lastno korist ali družbeni pritisk.

Najpogostejši simptomi in vzroki splava

Simptomi in vzroki splava:

Čeprav splav močno odsvetujemo, so grafi še vedno prikazani v velikem številu po vsem svetu, zato danes razpravljamo o vzrokih in simptomih splava.

Vzroki za splav:

Tu smo navedli nekaj glavnih razlogov ali vzrokov za splav.

1. Zgodovina bolezni:

Pogosto bi bilo včasih zelo verjetno, da se napačen gen matere ali očeta prenese na otroka. V tem času otrok, ki še raste v materinem jajčniku, ni dovolj močan za boj proti tej bolezni. Posledično lahko dojenček velikokrat trpi v notranjosti, včasih pa se lahko mama ali družina odloči za splav samo zato, da otroka reši svoje bede. Zato se v zgodnji fazi ploda od družine zahteva, da predloži podroben dokument o celotni zdravstveni anamnezi družine..

2. Družbeni pritisk:

To je eden izmed vodilnih vzrokov za splav, kjer je nedavna raziskava namenjena najstniški skupini, pozni najstniki pa so bili eden najbolj plodnih časov za spočetje deklice. Mladost in zabava gresta z roko v roki, zato je druga študija, ki podpira prvo, povedala, da je veliko primerov nosečnosti povezanih z najstniki. Zdaj ima družba veliko vlogo pri določanju otrokove usode. V zahodnih državah se to, čeprav se nekateri zaničujejo, počasi sprejemajo, vendar se nekatere države v razvoju še vedno ukvarjajo s tem vprašanjem. Strah pred družbo lahko velikokrat povzroči, da se starši odločijo za tako grozno odločitev.

3. Genocid nad ženskami:

V nezahodnih državah večinoma prevladuje namerno prekinitev otrokovega življenja preprosto na podlagi otrokovega spola. Deklice so še vedno močno vprašanje, predvsem v precej ortodoksnih kotičkih, kjer rojstvo deklice ni cenjeno. Posledično mnogokrat družinski člani sami prisilijo mamo na to pot.

Znaki in simptomi splava:

Splav gre predvsem pod nož, da uniči malo življenja, ki raste v tebi. To je predvsem operacija, ki jo mora opraviti mama, vendar so za to pogosto potrebne nekatere priprave. Tukaj smo dali 10 glavnih znakov in simptomov splava, ki vam bodo v pomoč.

1. Fizična moč:

Podobno kot je potrebna otrokova moč, mora imeti mama pred operacijo določeno količino fizične moči, sicer pa v hudih primerih, operacija pa lahko povzroči smrt ne le otroka, ampak tudi matere.

2. Krvavitev:

Pogosto bi opazili krvavitev, ki z dnevi narašča iz lahke v močno. V tem času lahko doživite spontani splav ali pa ga nameravate. Ta situacija zahteva splav, če so razmere preveč težke.

3. Slabost:

Otrok v tebi bo zavzel ves tvoj prostor. Hranila se bo od vas, delila z vami in živela v vas in vas pri tem počasi črpala iz energije. Podobno bi tudi običajna operacija prekinitve otroka vplivala na vaše zdravje. Prvih nekaj dni se običajno mama počuti šibko in slabo.

4. Bolečina:

Pogosto, ko je naravni proces poškodovan, dojenčka nenadoma vzamejo ven, zato lahko bolečina v vašem trebuhu ostane približno teden dni. To sega od blagega zbadanja do mehke, a pomembne bolečine, ponavadi, ko v predelu trebuha pritisnete.

5. Bolečine v hrbtu:

Eden najpogostejših simptomov splava je bolečina v hrbtu (blaga ali huda). To je eden glavnih simptomov žensk, ki gredo skozi splav, in to lahko zlahka zaznajo tako moški kot ženske, saj je včasih bolečina neznosna in ljudje se bodo težko spopadli z njo. Ljudje, ki že imajo težave s hrbtom, lahko ugotovijo, s kakšno bolečino se bodo soočili, ko bodo prešli to točko. Bolečina v hrbtu je eden najpogostejših simptomov pri mladih ženskah. Temu se nikakor ne morete izogniti.

6. Krči:

Krči so pogosti tudi po splavu. Ljudje se bodo po postopku splava soočili s krči v nogah ali hrbtom. To je eden najpogostejših simptomov pri ženskah, ki splavijo v starosti, kar je relativno več kot običajno. Krči so res bolečina zadaj in vam lahko pokvarijo dan. Očitno obstajajo določena zdravila, ki lahko fizično razbremenijo krče (ki trajajo dlje časa in učinkovito zmanjšujejo bolečino). Ženskam, ki se po splavu spopadajo s krči, priporočamo, da se posvetujejo z zdravniki (zdravniki).

7. Bolečine v trebuhu:

Oseba se bo soočila s hudo bolečino v trebuhu, če je prestala fazo splava. Vsi vemo, kako boleč je proces. Toda bolečina ne izgine samo. Zdi se, kot da vas celotno telo boli po tem, ko ste opravili postopek. Za trebušni del lahko rečemo, da je eden najbolj prizadetih delov ženske, ki se je soočila s splavom. Bolečina je huda in simptom je pogost pri ženskah (ne glede na njihovo starost).

8. Vaginalna krvavitev:

Simptomi splava se ne končajo le. Po mnenju žensk je med vsemi simptomi splava ta najbolj moteč. Ženske se pogosto soočajo s tem simptomom, včasih pa pride do hude krvavitve. Včasih bo prišlo tudi do pretoka krvi skupaj z urinom. Ženske se bodo morale spopasti z loom, potem ko bodo opravile postopek splava.

9. Odkrivanje:

Za madeže lahko rečemo, da je eden najpogostejših simptomov splava. Po splavu se ženske soočajo s simptomi, kot je madeži, ki se običajno pojavijo na koži okoli nožnice. Mnoge ženske kažejo običajno težnjo, da bi jo zamenjale z levo nad krvnimi pikami zaradi menstruacije.

10. Utrujenost:

Utrujenost lahko rečemo za enega najverjetnejših simptomov splava. S tem se sooča veliko žensk in lahko rečemo, da je to eden od pogosto pojavljajočih se simptomov splava. Utrujenost se bo držala telesa, kot dlesni in papir.