Vas mučijo bolečine v hrbtu? Ali poznate razlog za to?

Vzroki za bolečine v hrbtu

Bolečine v križu so lahko posledica stanj, ki premikajo kostno ledveno hrbtenico, diske med vretenci, vezi okoli hrbtenice in diske, hrbtenjačo plus živce, mišice križa, notranje organe medenice in trebuh, koža pokriva ledveno območje.

Vzroki za bolečine v hrbtu:

Tu je 14 najboljših razlogov za bolečine v hrbtu.

1. Sindrom Cauda Equina:

Konjski rep je sveženj korenin hrbtenjačnih živcev, ki se pojavljajo na spodnjem koncu hrbtenjače. Ljudje s sindromom kopitarja imajo poleg analgezije (pomanjkanje občutka) v zadnjici, genitalijah in stegnih še dolgočasno bolečino v spodnjem delu hrbta in zgornji strani zadnjice. Občasno se pojavijo motnje delovanja črevesja in mehurja. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

2. Nosečnost:

Dodatna teža nošenja otroka lahko dodatno obremenjuje hrbet; dodatno razlagajte o bolečinah v hrbtu med nosečnostjo. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

3. Kajenje:

lowbackpain_target_32971296_m_0

To je lahko posledica poškodbe tkiva hrbta zaradi kajenja, sicer dejstva, da so ljudje, ki kadijo, nagnjeni k nezdravemu načinu življenja kot ljudje, ki ne kadijo. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

4. Iztiskanje drugače razpokanih diskov:

Diski delujejo kot blazine med kostmi (vretenci) v hrbtenici. Prožen material v disku se lahko izboči, sicer se razpoči, poleg tega pa pritisne na živec. Kljub temu imate lahko izbočen ali drugače pretrgan disk brez bolečin v hrbtu. Bolezen diska se mimogrede pogosto pojavi, ko iz drugih razlogov doživite rentgenske žarke hrbtenice. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

5. Vaš pisarniški stol, sicer kavči doma:

Zaradi daljšega bivanja v enem položaju bi lahko trpeli zaradi bolečin v hrbtu, pa naj bo to sedeč v pisarniškem stolu, na voznikovem sedežu, sicer pa stojite na enem mestu kot element svojega dela. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

6. Nosite težko ramensko torbo, sicer ročno torbo:

Nekaj ​​časa morate pretehtati težo torbice, torbice ali težke denarnice v zadnjem žepu, spremenite krivino hrbtenice, ki lahko povzroči bolečine v hrbtu, ker dodatno obremenjujejo hrbtenico in lahko povzročijo spodnji del hrbta bolečina. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

7. Artritis:

Bolniki z osteoartritisom imajo običajno težave s sklepi v bokih, kolenih, rokah in spodnjem delu hrbta. V nekaterih primerih se lahko spinalna stenoza razširi – prostor okoli hrbtenjače se zoži.

8. Odsotnost vadbe, sedeči način življenja in mišična šibkost:

Sedenje lahko povzroči povečanje telesne mase in simptome bolečine v hrbtu. Druga možnost je, da vam vaje nudijo mišični tonus, ki ga potrebujete za držanje hrbta, in ga ohranite brez bolečin. Povečanje hrbta pomaga zmanjšati stres na hrbtenici in zmanjša možnosti poškodb.

9. Nenormalna ukrivljenost hrbtenice:

Če se hrbtenice ukrivijo na čuden način, bo bolnik zelo verjetno obvladal bolečine v hrbtu. Primer je skolioza, hrbtenica pa se ukrivi vstran.

10. Mišični ligamentni sev:

Pogosto dvigovanje težkih obremenitev sicer lahko nenadno nerodno gibanje obremeni hrbtne mišice skupaj s hrbteničnimi vezmi. Če ste v prikrajšanem fizičnem stanju, lahko stalna obremenitev hrbta povzroči boleče mišične krče. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

11. Skeletne nepravilnosti:

Bolečine v hrbtu se lahko pojavijo, če se hrbtenica nenavadno ukrivi. Skolioza, stanje, pri katerem se hrbtenica ukrivi vstran, lahko poleg tega povzroči bolečine v hrbtu, vendar običajno le, če je skolioza ostra.

12. Slaba žimnica:

Nedvomno vzmetnica ne zadržuje natančnih delov telesa in vzdržuje hrbtenico naravnost; obstaja večja nevarnost naraščajočih bolečin v hrbtu.

13. Slaba obutev:

Vsi vemo, da čevlji niso najboljši čevlji za hrbet. Vendar pa lahko razumen par čevljev spremeni vašo hojo in vodilo do bolečin v hrbtu, če so podplati obrabljeni, zato obvezno postavite stare čevlje. Ne pozabite, da je prileganje najpomembnejše, da vaša obutev poleg bolečin v nogah ne povzroča tudi bolečin v hrbtu. To je eden od razlogov za bolečine v hrbtu.

14. Stres plus depresija:

Strokovnjak meni, da je to najverjetneje mešanica življenjskega sloga (če postanete sedeči, ko vas stres premaga, sicer depresija), pa tudi dejstvo, da čustva lahko povzročijo bolečino, se počutijo slabše.

Upam, da so vam razlogi za bolečine v hrbtu iz zgornjega članka koristni.