Svet trenutno obseda debelost, kjer je nenadna sprememba miselnosti ljudi prepričala, da v določenem času ni nič narobe. mama bi rekla, da ji je všeč, da se njen sin dobro hrani in zdravi, zato je debelost le njegovo otroštvo. Mladi pravijo, da je to čas, ko lahko jedo vse, kar želijo, ne da bi imeli težave s telesom, zakaj ne bi kar najbolje izkoristili tega? V zreli dobi ljudje pravijo, da je polovica njihovega življenja minila po strogih pravilih in si zaslužijo tokrat biti sami. Čeprav je debelost trendna tema, ki je naklonjena konfliktom in proti njim, je tukaj nekaj resnih nevarnosti, ki bi jih lahko doživeli zaradi debelosti.

stranski učinki debelosti

Srčne težave:

Zdaj ima debelost vse povezano s srcem in srčnimi težavami. Edino madež, ki ga lahko vidimo, je v vašem zunanjem telesu tik pod plastmi kože, ki se kažejo, in tako vemo, da smo debeli. Toda ali res upoštevamo različne zaloge maščob v notranjih mehanizmih našega telesa? Pogosto so se pojavili primeri, ko so koronarne krvne žile pod velikim kopičenjem maščob pod pritiskom ali pa srce zaradi prekomernega pritiska maščobe ne more nadaljevati z normalnim ritmičnim utripom. To vodi v številne težave s srcem, vključno z očitno možgansko kapjo.

Način nespečnosti:

Ne bi želeli, da bi bil vaš sin debel, ko slišite to točko. Obstaja medicinski izraz, ki se imenuje apneja v spanju, kjer oseba med spanjem zadiha ali samodejno začasno prekine dotok zraka v pljuča. To je predvsem posledica kopičenja odvečne maščobe v in okoli vetra ali cevi za hrano, ki jih pritiska ali zožuje. Debelost je v veliki meri zapletena s to situacijo.

Tveganje med nosečnostjo:

Če ste trenutno noseči in je vaša debelost vaš prijatelj, obstaja velika verjetnost, da bi zaradi velikega kopičenja maščob tvegali izgubo otroka, ko se otrok v vašem organu počuti zadušenega zaradi manjšega prostora in manjše oskrbe z zrakom. To je predvsem razlog, zakaj nosečnica strokovno svetuje, naj zmanjšajo odvečne maščobe in kalorije, ki niso predpisane.

Življenjska doba:

Dokazano je, da bi oseba, ki je debela, samodejno odštela nekaj let od svoje rešilne poti. Debelost je velika težava zunanjih organov, kjer lahko kateri koli del organa preneha delovati pod pritiskom maščob, zato predstavlja manjšo življenjsko dobo.

Povišanje krvnega tlaka:

Zdravniki pravijo, da imajo ljudje z debelostjo ali težavami s prekomerno telesno težo več možnosti za visok krvni tlak, ki za nas ni zdrav. Visok krvni tlak pogosto imenujejo tihi morilec, saj predhodni simptomi niso njihova stvar. Napadejo nenadoma, kar povzroči grozljivo kap ali srčni napad.

Tveganje za nastanek raka:

Nova raziskava je pokazala, da so debeli ljudje bolj ogroženi zaradi raka kot ne debeli. Običajno se rakave celice skrivajo v maščobi in ne kažejo nobenih simptomov do zadnje stopnje, ko postane prevladujoča in resna.

Sladkorna bolezen:

Debelost je pogosto povezana s sladkorno boleznijo, pri kateri zaradi odvečne maščobe pride do okvare izločanja insulina. Nenormalna težava z insulinom se pogosto konča s sladkorno boleznijo, pri kateri nastanek insulina ovira nizka sekrecija ali proizvodnja. Debelost prizadene predvsem sladkorna bolezen tipa 2.

Težave s plodnostjo:

To je v glavnem povezano z ženskami, kjer je bilo večkrat ugotovljeno, da debela ženska naredi več poskusov in več možnosti za zanositev kot debela ženska. To je zato, ker je debelost odgovorna tudi za spremembe v izločanju hormonov, zato je nosečnost zanje lahko nekoliko problematičen prizor.