Otroci se radi igrajo. Igrajo se na vrtu, pesku, blatu in v bistvu povsod. Starši jih želimo zaščititi. To je naravni nagon. Kako so dojenčki varni v materinem trebuhu. Na žalost pa jih ne morete držati v rokah za vedno. Moraš jih pustiti. Otrokom ne morete preprečiti zabave.

Vsa ta zabava vodi v veliko izpostavljenost številnim mikroorganizmom. Ta izpostavljenost milijonom mikrobov lahko povzroči bolezni. Videti, da vaš otrok zboli, je lahko zelo srčno.

zvišana telesna temperatura pri otrocih

Virusna bolezen je vročina. To je lahko posledica številnih razlogov, kot so bakterije, virusi in temperatura. Večinoma je nalezljivo. Toda ne jemljite ga naključno, pravočasno morate spremljati zvišano telesno temperaturo. Dojenčki s trimestno številko so lahko nevarni. Takoj jih morate odpeljati k zdravniku.

Po šestih mesecih imajo dojenčki običajno vročino, ki jo spremlja vneto grlo, izcedek iz nosu, glavoboli, mrzlica, bolečine v telesu, utrujenost in driska. Če simptomi te vročine prevladujejo več kot štiriindvajset ur, bi morali pokazati zdravniku. Pri večjih otrocih od dveh let na oddelkih vročina običajno ostane 2-3 dni.

Pri otrocih vročina pomeni, da se naš imunski sistem bori proti prehladu ali okužbi. To pomeni, da se imunski sistem krepi. Morate mu dati čas. Njen vzrok bi morali najti kot vsako okužbo, prehlad ali temperaturo.

Vročina ima različne učinke na različne starostne skupine. Tudi zdravilo se razlikuje glede na starost. Običajno se zdravilo daje vsake štiri ure. Če po treh dneh temperatura ostane, morate opraviti krvni test. Pri vročini ne smete paničiti, vendar ne smete tvegati.

Parametri za normalno in visoko vročino – Tabela otroške vročine:

Vročina kaže na nekatere simptome zaradi visoke temperature in kožnih izpuščajev po telesu vaših otrok. S poznavanjem temperature lahko rečemo, ali gre za visoko ali nizko temperaturo. Naslednja tabela vam daje predstavo o normalnih temperaturah in visokih temperaturah.

Tabela normalnih temperaturnih območij:

  • Ustna območja: 35,5 ° C – 37,5 ° C (97,9 ° F – 99,5 ° F)
  • Razpon pazduh: 36,5 ° C – 37,5 ° C (97,8 ° F – 99,5 ° F)
  • Rektalna območja: 36,6 ° C – 38 ° C (97,9 ° F – 100,4 ° F)

Simptomi:

Vzroki za vročino pri otrocih so številni. Če zvišano telesno temperaturo spremlja prehlad, potem zvišana telesna temperatura 1. stopnje. Če vročino spremlja driska, je to lahko želodčna okužba. Včasih ima lahko vročina gripo in sezonske učinke. Vročina z žganjem v urinu je lahko okužba urina. Vročina z bolečino v ušesih je lahko okužba ušesa. Če opazite modre pike na koži ali nohtih z vročino, morate preveriti meningitis. To je lahko usodno; zato je treba otroka takoj odpeljati na urgenco.

Nekega dne so vstali in se igrali. Naslednji dan tudi ne morejo vstati iz postelje. To je lahko nekoliko strašljivo, če ima otrok astmo ali sladkorno bolezen. V takih primerih morate v 24 urah narediti nekaj testov za gripo.

Vzroki za vročino so številni. To so lahko okužbe, poškodbe in vnetja. Nekaj ​​spodaj navedenih.

Akutna vročina:

Akutna vročina je vročina, ki je okoli 101 ° C. Tam je manj kot 7 dni.

Vzroki vročine pri otrocih:

Okužbe dihal, kot so prehlad, gripa. To je posledica virusa. To je predvsem posledica sezonskih sprememb in velike količine cvetnega prahu, dima in prahu. Količina onesnaženosti zraka danes na dan je tudi eden od razlogov.

Otroci včasih pijejo vodo iz steklenic drug drugega in odpirajo pipe. To vodi v okužbo želodca, večkrat pa jo zaužije tudi zunanja hrana. Ta okužba pri povratku segreje telo. Gastroenteritis je posledica virusa v kontaminirani vodi in hrani.

Okužba ušesa povzroča zvišano telesno temperaturo. Imenuje se Otis media. Obstaja izcedek iz ušesa. To spremlja blaga do zmerna zvišana telesna temperatura. Večinoma je posledica izpostavljenosti ušesa hladnemu zraku in vodi ter je poškodovana.

Voda, ki jo uporabljamo za umivanje po urinu in stolih, povzroča tudi okužbo urina. Velikokrat tudi uporaba plenic in nehigienična uporaba bombažne plenice povzročita okužbo urina. To vodi v zvišano telesno temperaturo. Večinoma traja dan ali dva. Redno pranje zasebnih delov s toplo vodo pomaga preprečiti to.

Večkratna cepljenja in nekatera zdravila povzročijo zvišanje telesne temperature. Ta vročina je zelo blaga in mine v nekaj dneh. Zdravniki običajno opozarjajo starše v času cepljenja, samo da bi jih vnaprej pripravili.

Kronična vročina:

Kronična vročina je vročina s trimestno temperaturo. Traja več kot 7 dni. To lahko privede do hude izgube teže in izgube apetita. V hudih primerih lahko povzroči poškodbe možganov.

Vzroki za kronično vročino pri otrocih:

Kronična vročina je lahko posledica dolgotrajnih virusnih bolezni, kot so hepatitis, tuberkuloza in HIV.

Ponavljajoča se virusna bolezen lahko povzroči tudi kronično vročino.

Mnoge vrste okužb, kot so hepatitis, sinusitis in pljučnica, lahko pri otrocih povzročijo virusno vročino. To lahko oslabi dihalne poti. Povečana okužba povzroča visoko vročino.

Komar:-

Komarji povzročajo bolezni, kot so malarija, denga, chikungunya in prašičja gripa. Te bolezni povzročajo zelo visoko vročino. Komar prenaša virus od osebe do osebe. To so življenjsko nevarne bolezni. V tropskih območjih je zelo pogosta kot pasma komarjev na stoječi vodi.

Možnosti okužbe so neskončne. WBC se bori proti virusom in bakterijam, ki povzročajo okužbo. To vodi v zvišanje telesne temperature, to je vročino.

Lahko se izognemo stiku z mikrobi, da preprečimo zvišano telesno temperaturo. Koliko pa se lahko izognemo. Otrokom ne moremo preprečiti igre. Prav tako jih ne moremo ves čas opazovati.

Previdnostni ukrepi za preprečevanje vročine pri otrocih:

Obstajajo še drugi načini za preprečevanje zvišane telesne temperature pri otrocih.

Prezrite živila od zunaj:

Hrana zunaj je izpostavljena številnim mikroorganizmom. Odprti so, prihajajo muhe in sedijo na njem, zaradi česar ni primeren za prehranjevanje. Včasih kakovost uporabljene zelenjave in olja ni na nivoju. To povzroči okužbo želodca in črevesja. Zato preprosto ne smemo jesti zunaj hrane. Če nam ne preostane drugega, kot da jemo zunaj hrane, bi morali jesti z varnega in odobrenega mesta.

Nosite pravilno toplo oblačilo:

Zaradi hladnega vremena se otroci pogosto prehladijo, če bi lahko manjši prehlad brez nadzora povzročil zvišano telesno temperaturo. Nošenje tople tkanine preprečuje izpostavljenost hladnemu vetru. Prav tako rešuje otroke pred ušesnimi in nosnimi okužbami.

Uporabite čisto vodo:

Velikokrat virusi vstopijo v naše telo skozi vodo. Za pitje, kuhanje, kopanje in celo za pranje oblačil moramo uporabljati čisto vodo. Klice vstopijo v naše telo s kakršno koli izpostavljenostjo.

Izogibajte se komarjem:

Komarji so vzrok za velike bolezni, ki povzročajo zelo visoko vročino. Ne smemo jim dovoliti, da se razmnožujejo. To pomeni, da nikjer ne sme biti stoječe vode. Za zaščito pred komarji lahko uporabimo tudi mrežo in razpršila.

Zdravljenje za uravnavanje temperature (vročine) v otroškem telesu:

Sredstva za zvišano telesno temperaturo pri otrocih

Kolikor otrokom preprečujemo zvišano telesno temperaturo, se mikroorganizmom ne moremo izogniti. Če ima otrok vročino, lahko pomagajo naslednja zdravila.

1. Nsaid:

Nsaid je nesteroidno protivnetno zdravilo, ki se uporablja za lajšanje bolečin. Uporablja se tudi za zniževanje vročine. Na voljo je v številnih vrstah in formulah. Večinoma dojenčki in dojenčki ne dobijo nobenega zdravila za alopatijo, dokler to res ni potrebno. Najmanjši odmerki se dajejo malčkom v obliki suspenzij in sirupov. Otroci, stari 2 leti in več, dobijo blage tablete za žvečenje. Toda večina staršev se izogiba zdravilu, dokler ni resnično potrebno ali le, če zdravnik reče, da ga da. Ima stranske učinke, kot so poškodbe možganov, težave z jetri, težave s srcem in črevesjem.

2. Vnos tekočine:

Vročina pogosto povzroča dehidracijo pri otrocih. To vodi do sušenja kože in ustnic. Zato naj bi zaužil veliko tekočine. Voda, sok, hladna juha, jogurt in led. S tem ohladite telesno temperaturo in ohranite otroka hidriranega.

3. Obkladek iz mokre tkanine:

Pogosto, ko je vročina trimestna, zdravniki predlagajo, da ob čelu držite mokro krpo. Voda, v katero je potopljena krpa, je hladna. Občasno bi ga bilo treba spremeniti. To otroka ohladi in potolaži.

4. Gobica:

Večinoma otroci dobijo gobico v vročini. Ves čas hladi telesno temperaturo. To se naredi z rahlo toplo do običajne vode. Vsake štiri urne spužve se kopajo otroci, ki imajo zelo visoko vročino. Če se vaš otrok trese, morate obleči odejo, dokler se ne ogreje, in se ne kopati z gobo.

5. Lahka oblačila:

Ko ima otrok vročino, je telesna temperatura visoka. Za boj proti tej visoki temperaturi se naše telo ponavadi znoji, da se ohladi. Ta znoj mora biti prepojen. Zato zdravniki vedno svetujejo lahka oblačila.

6. Uporabite ventilator:

Ko imajo otroci vročino, ne smejo biti v klimatizirani sobi. Zračna soba je dobra za hlajenje visoke vročine. Lahki ventilator je dober za znižanje temperature.

7. Ostanite v zaprtih prostorih:

Če ima vaš otrok vročino, ne sme iti ven. Veter in izpostavljenost soncu lahko zvišata temperaturo. Z vadbo lahko otroci postanejo bolj dehidrirani. Za hitro okrevanje po zvišani telesni temperaturi vedno priporočamo popoln posteljni počitek.

Vročina je vsakodnevna bolezen. Toda neprespane dolge noči otroka in staršev so lahko zelo utrujajoče. Morda boste želeli vedeti vzrok zanj in več kot to bi želeli takoj poklicati svojega zdravnika. Zato je vedno bolje preprečiti. Veliko tekočine in ohlajanje z mokro krpo bo to zmanjšalo.