Ko govorimo o protinu, morate vedeti, da gre za vrsto artritisa. Običajno se to zgodi v predelu palca in spremljajo oteklina in bolečina. Pravzaprav, če ostane dlje časa, lahko trajno poškoduje kite, tkiva in sklepe. Po raziskavah so bolečine in napadi protina pogostejši pri moških kot pri ženskah. Ko je v krvnem obtoku preveč sečne kisline, se ta začne kopičiti in kristalizirati v sklepnem predelu ter tvoriti trde kristale, kar vodi v pogoje protina. Pred kakršnim koli ustreznim strokovnim zdravljenjem pa je vedno priporočljivo, da ste 100 -odstotno prepričani v krizo v telesu.

Simptomi protina

Če razumete seznam znakov in simptomov, ne le potrdite bolezen, ampak tudi razumete njen pojav v zgodnejši fazi za največje in najhitrejše okrevanje. Spodnji vodnik vsebuje nekaj vrhunskih in najpogostejših simptomov, povezanih s protinom, o katerih morate vedeti.

Top 9 simptomov protina:

1. Omejeno gibanje:

Eden od prvih znakov protina, ki se pojavi v katerem koli delu telesa, je, da se začne gibati omejeno. To samo pomeni, da območje ni tako prilagodljivo kot nekoč. Pri premikanju prizadetega dela telesa na običajen in ne boleč način obstajajo velike težave.

2. Ekstremni napadi bolečine:

Protin ne vodi ves čas na boleče prizadeto območje. Namesto tega vodi v napade v delu, ki prinaša ekstremno in nevzdržno bolečino. Boleči napadi so zagotovo znak, da bi morali pričakovati od te zdravstvene težave.

3. Luščenje kože:

No, spet je eden od vidnih znakov, povezanih s težavami s protinom, luščenje kože okoli prizadete regije. To je eno od precej zahtevnih vprašanj v primeru te oblike artritisa. Vendar se običajno zgodi, ko je protin v fazi okrevanja.

4. Srbenje v koži:

To je spet eden od znakov protina, ki se običajno pojavi, ko ste na pravi poti zdravljenja krize. Srbenje kože je v tem primeru zanesljiv pojav. Med zdravljenjem bodite pozorni na ta simptom.

5. Barvna sprememba kože:

Običajno je barva kože okoli protina rdeča ali vijolična v senci. V tem primeru se sklepi lahko zdijo zelo okuženi. To je eden od simptomov, skozi katere boste zagotovo šli.

6. Vnetje:

Zelo razširjen znak, povezan s težavami s protinom v bolečinah v sklepih, ki jih je prizadela bolezen. To se imenuje tudi vnetje, ki prinaša rdečkasto barvo tako zunaj kot znotraj kože.

7. Nežnost v sklepih:

Sklep, ki ga je prizadel protin, je običajno tako nežen, da se ga niti ne morete dotakniti. To je eden od znakov, da je nekaj večjega artritisa, kot je protin, prizadelo telo v sklepni regiji.

8. Podatkovni pogoji:

Kadar so skupaj oteklina, bolečina, občutek toplote in občutljivost, se stanje imenuje podagra in je pogosto eden od simptomov protina. Pri tem je bolečina ponavadi na vrhuncu ponoči in lahko traja celo ure. Pravzaprav je bolečina preveč intenzivna, da bi jo prenesla.

9. Področja pojavljanja:

Obstaja le nekaj posebnih in majhnih področij in sklepov, na katerih se lahko pojavi protin kot oblika artritisa. Ti vključujejo palec, komolce, gležnje, kolena, zapestja in prste.