Med mišičnimi težavami je danes precej pogosta, zlasti pri ljudeh, ki vstopajo v srednja leta, bolečina v kolenu. Bolečine v kolenu se pogosto pojavljajo tudi pri ženskah, starih od 40 do 55 let. Ne glede na to je bolečina v kolenu zagotovo ena izmed neprijetnih in neprijetnih težav, s katerimi se lahko odpravite. Če pa se dejansko držite učinkovitih in vidnih načinov zdravljenja, morate dobro poznati ne le znake in simptome, ampak tudi osnovne vzroke. Dobro poznavanje vzrokov za bolečine v kolenu lahko v veliki meri pomaga tudi pri preprečevanju situacije.

Vzroki za bolečine v kolenu

Za vse tiste, ki si želijo pridobiti ideje o bolečinah v kolenu, ima ta spodnji vodnik nekaj vrhunskih in zajamčenih vzrokov, povezanih s to boleznijo. Dobro jih preglejte, če želite izvedeti več.

Vzroki za bolečine v kolenu:

1. Tendonitis:

Oteklina v tetivi nog, znana tudi kot tendonitis, je eden najpomembnejših vzrokov, ki je neposredno povezan s težavami pri bolečinah v kolenu. Običajno se ta bolečina in vnetje pojavita zaradi prekomerne uporabe kite.

2. Akutne poškodbe:

Raztrgani ligamenti in zlomljene kosti so nekateri od številnih primerov akutnih poškodb v predelu kolena, ki lahko zlahka povzročijo težave z bolečinami v kolenu. To je nekaj, kar skrajno povzroča bolezen.

3. Dislokacija:

Pogost prizor, ki ga vidimo pri mnogih ljudeh, je izpah kosti. Lahko se pojavi na katerem koli delu telesa, vključno s kolenom. V primeru kolena, ko se pogačica, ki je trikotna kost, ki pokriva območje, zdrsne, pride do izpaha in zato povzroči bolečino v kolenu.

4. Bolečine v kolku ali stopalu:

Vsako področje spodnjega dela telesa, na primer kolk ali stopalo, je lahko pod stalnim pritiskom in bolečino. Po mnenju strokovnjakov lahko bolečina na teh področjih povzroči enako tudi v kolenu. To je samo zato, ker hodite v drugačnem slogu, da se izognete bolečinam v kolku in stopalu, ki vodijo v stres na kolenu.

5. burzitis:

Bursa je medicinski izraz, ki se uporablja za vrečko tekočine, ki deluje bolj kot blazina za sklepe, da jih zaščiti pred poškodbami ali nesrečami. Ta je prisoten tudi v kolenu. Prekomerna uporaba, padci in ovinki lahko povzročijo draženje burse ter oteklino in bolečino. Posledica tega so tudi bolečine v kolenu.

6. Težave s sindromom medialnega Plica:

Gube tkiv, znane tudi kot plica v sklepih, se lahko velikokrat soočijo z draženjem zaradi prekomerne uporabe kolen in prekomernega pritiska, ki povzroča oteklino in bolečino.

7. Nekatera zdravstvena stanja:

Artritis je na primer ena najpogostejših težav v današnjem času, zlasti pri ženskah, ki povzroča bolečine v kolenu. To je izključno zaradi vrzeli med kostmi, ki se zaradi stalnega pritiska zmanjšuje in povzroča trenje. Okužbe določenih vrst lahko povzročijo tudi isti problem bolečine v kolenu zaradi vnetja in bolečin, ki jih prinašajo okužbe.

8. Sindrom illiotbialnega pasu:

Trdno tkivo, illiotbialni pas, se začne od kolka in teče do golenice. No, prekomerna uporaba območja lahko povzroči draženje, oteklino in vnetje na območju, kar vodi do številnih težav, vključno z bolečinami v kolenu. Po mnenju znanih strokovnjakov je eden od znanih vzrokov težav s kolenom.

9. Odrezane kosti:

Velikokrat se zgodi, da lahko kakršne koli poškodbe povzročijo razpoke kosti ali hrustanca. Ti se lahko spet zataknejo v sklepih in povzročijo zmrzovanje kosti. Povzroča otekanje in bolečine v kolenu.