Lasje po določeni starosti pogosto izgubijo barvo. Toda prezgodnje sivenje las je bolezen las, zaradi katere ste videti stari, tudi ko ste mladi. Naši lasni mešički vsebujejo pigment, imenovan melanin, ko naše telo preneha proizvajati ta pigment, naši lasje postanejo brezbarvni in postanejo beli. Kombinacija belih in črnih las naredi lase sive.

Zdrava prehrana, ki preprečuje prezgodnje sivenje las

Prvi in ​​glavni razlog, zakaj pride do prezgodnjega sivenja las, je pomanjkanje ustrezne prehrane in prehrane. Če si mladi resnično želijo preprečiti sivenje las, potem začnite spreminjati svoje prehranjevalne navade. Le zdrava prehrana lahko resnično pomaga pri preprečevanju.

Živila za preprečevanje prezgodnjega sivenja las:

1. Goveja jetra:

Goveja jetra

Goveja jetra so ena izmed dobro znanih živil, ki lahko resnično preprečijo prezgodnje sivenje las. Goveja jetra imajo zelo veliko cinka in bakra. Zato začnite jesti goveja jetra od spodaj, če imate težave s sivimi lasmi. Vendar ga vključite v svojo prehrano le, če nimate visokega holesterola ali bolezni srca.

2. Mandelj:

Mandelj za sivenje las

Mandlji so povezani z mnogimi zdravstvenimi koristmi. Ni samo bogat z vitaminom E, ampak tudi s cinkom in beljakovinami. Mandlje in oreški v vaši dnevni prehrani ne bodo le zmanjšali sivenja las, ampak bodo tudi izboljšali vašo kožo.

3. Lososove ribe:

Lososove ribe za prezgodnje sivenje las

Če res želite črne dlake in želite ustaviti prezgodnje sivenje las, potem začnite redno jesti ribe lososa. Losos je zelo bogat s selenom in beljakovinami. Losos je tako bogat z omega 3 maščobnimi kislinami, da izboljša kožo in rast las. Losos je prav tako zelo bogat z minerali in vitaminom B, ki pomaga pri proizvodnji pigmenta, imenovanega melanin. Zato poskusite vzeti losos več kot trikrat na teden.

4. Sončnična semena:

Sončnična semena za sivenje las

Mnogi se morda ne zavedajo, kako plodna so sončnična semena za vaše lase. Sončnična semena vsebujejo zelo veliko osnovnih snovi, kot so vitamin E, cink, železo in vitamin B6. Vitamin B6 je zelo pomemben, zato preprečuje, da bi lasje postali sivi. V vsakodnevno prehrano vključite sončnična semena. Če iščete hitro sredstvo za obarvanje las, začnite nanašati tudi sončnična olja, pomešana z orehovo pasto. Pred nanosom samo olje segrejte minuto ali dve na plinskem plinu. Pred umivanjem pustite olje 5-6 ur. Zagotovo boste spremembo opazili v enem tednu.

5. Ostrige:

Ostrige za sivenje las

Ostrige vsebujejo naravna zelišča, ki so res lahko zelo zdrava za vaše lase in kožo. Če ostrig ne jemljete neposredno, lahko zaužijete tudi oljčno olje. Toda ostrige poskusite zaužiti vsaj dvakrat na teden.

6. Zelena listnata zelenjava:

Zelena listnata zelenjava za sivenje las

Folna kislina resnično pomaga, da so vaši lasje nahranjeni in svilnati. Če pa vam primanjkuje folne kisline, bodo vaši lasje morda postali beli. Zelena listnata zelenjava, kot so špinača, kumare, zelje, zelena in paprika, vsebuje zelo veliko folne kisline. Tako redno uživanje zelene listnate zelenjave ne bo le preprečilo sivenja las, temveč bo tudi izgledalo mlado.

7. Tuna:

Tuna za sivenje las

Tuna je zelo znana po visoki vsebnosti beljakovin in omega 3. Že pred leti je bilo dokazano, da tuna pomaga pri preprečevanju belih dlak in spodbuja rast las. Zato začnite vključevati tuno v svoja prehranska dopolnila.

8. Borovnice:

Zdrava prehrana, ki preprečuje prezgodnje sivenje las

Borovnice vsebujejo veliko bistvenih elementov, ki pomagajo pri preprečevanju sivih las. Ti bistveni elementi vključujejo cink, baker, vitamin B6 in jod. Zato začnite uživati ​​borovnice od danes, če imate pomanjkanje pigmenta, imenovanega melanin.

9. Gobe:

Gobe ​​za preprečevanje prezgodnjega sivenja las

Če resnično iščete zdravljenje sivenja las, od danes naprej na oddelkih uživajte gobe Reishi. Reishi ‘je ena vrsta gob, ki vsebuje veliko naravnih zelišč in jih na Kitajskem najdemo v velikih količinah. Naravna zelišča v tej gobi so se izkazala za zdrava za rast las.

Prehrana za prezgodnje sivenje las