Lasje so eden pomembnih vidikov osebnosti, ki lahko doda ali negativno vpliva na videz in videz osebe. To še posebej velja za ženske, ki lase neposredno povezujejo z lepoto.

Vsak pa se rodi z določenim tipom las, tako kot tip kože. Veliko je žensk, ki so rojene s kodrastimi lasmi. Pomembno je, da vedo, da so kodrasti lasje vsekakor videti elegantno, vendar zahtevajo veliko vzdrževanja. Enkrat je treba zelo skrbeti za vzdrževanje pravih kodrov. Namesto da bi se odločili za drage tretmaje, ki so na voljo na trgu, je treba za nego kodrastih las uporabiti preproste in osnovne nasvete.

Nasveti za nego kodrastih las za ženske

Osnovni nasveti za nego kodrastih las:

Tukaj smo našteli nekaj preprostih nasvetov za nego las za ženske.

Poiščite dobrega frizerja:

Eden glavnih nasvetov, ki se jih morate držati, je, da poiščete frizerja, ki popolnoma ve, kaj želite. Morali bi biti sposobni ravnati in skrbeti za vaše kodre ter vam dati tisto redno podobo in oblikovanje, ki vam ustreza. To vam bo zagotovo olajšalo stvari.

Uporabite specializirane izdelke:

Danes so izdelki za nego las na trgu na voljo ob upoštevanju potreb in zahtev različnih vrst las. Enako je na voljo za kodraste lase. Obstajajo posebni šamponi in balzami, ki jih je treba uporabiti na laseh, ki so posebej izdelani za kodre. Tu vas lahko vodi vaš frizer.

Ne krtačite:

Eden od preprostih nasvetov za čudovito kodraste lase je popolna prepoved uporabe ščetke. Nežno in učinkovito je treba lase raztrgati s prsti in rokami. V ta namen so na trgu na voljo tudi razpršila za razpletanje.

Uporaba brisač iz mikrovlaken:

Najboljši način za sušenje kodrov je uporaba brisač iz mikrovlaken, ki so na voljo na trgu. Tudi brisače ne smete drgniti na kodre, raje poskusite z brisanjem brisati vodo. Tako se boste izognili zvijanju, do katerega so najbolj nagnjeni kodrasti lasje. Sušilnik za lase lahko uporabite na nizkem zraku, da hitreje posušite kodre, če se vam mudi.

Izdelki, ki vam bodo pri roki:

Ker so kodrasti lasje nagnjeni k izsušitvi in ​​praskanju, lahko brez težav veste, da je dan las slab. Če imate pri roki serume, sredstva za zaščito pred toploto in gele za oblikovanje, lahko to krizo premagate na veliko hitrejši in lažji način. Tako bodo lasje bolj obvladljivi.

Potrebni so dodatni pogoji:

Ker so kodrasti lasje suhi in kovrčavi, poskrbite, da lase pogosteje kondicionirate in uporabite več načinov za nego. To še posebej velja za konice las, kjer je težko doseči naravna olja. Balzam je treba uporabiti po vsakem pranju, če pa to ne deluje, pa uporabite balzam v balzamih za boljše rezultate.

Držite roke proč:

Čim dlje držite roke stran od kodrov. Manj ko se igrate z lasmi, bolje bodo ohranjeni. Mnoga dekleta imajo to navado, da se lasje dotikajo bolj pogosto. Če želite nekaj odličnih kodrov, potem ne sledite tej navadi. Pomagal bo pri nadzoru frizz.

Ne umivajte se prepogosto:

Kodrasti lasje so nagnjeni k suhosti in zvijanju. Šamponiranje las večkrat pogosto izpere le naravna olja do te mere, da težava uide izpod nadzora. Zelo priporočljivo je, da si las ne umivate več kot dvakrat na teden.