Hiša je zdaj veselo mesto in vsi okoli so izkoriščali vašega otroka z darili in blagoslovi. Srečni ste in vidite, kako se vaš otrok razvija. Vendar prvo leto pomeni tudi veliko drugih stvari. Zdaj na primer zahteva pojasnila za vse, česar ne odobrava. Za premikanje rok in nog je izrazil nenaklonjenost in končno lahko vidite, kako se njegova osebnost razvija.

11 -mesečni dojenček - teža, nega otroka, razvoj & amp; mejniki

11 -mesečni mejniki starega otroka:

Poglejmo spremembe v teži, razvoju in skrbi za dojenčka pri 11 -mesečnem dojenčku.

1. Teža:

Leto dni in vaš otrok je tako zrasel. Težko si je predstavljati, da je bil nekoč 1/4 njegove trenutne velikosti. Če lahko dobro stoji, zabeležite njegovo višino in jo odnesite zdravniku v oceno. Če govorimo o njegovi teži, bi moral tehtati približno 2 kilograma več kot njegova prvotna teža. Morda boste želeli razumeti, kako se rast razvija. Ne pozabite fotografirati vsak mesec, tako da jih lahko do konca primerjate in sami vidite razliko. Letni rekord vam bo zlahka pomagal ugotoviti, ali imajo geni vašega ali vašega partnerja večji učinek na vašega otroka.

2. Nega dojenčkov:

Medtem ko vaš otrok komaj čaka, da razišče, kaj ponuja svet, se morate prepričati, da je vse okoli njega enako varno, kot je potrebno, da je dojenček v bližini. Morate ga prepričati, saj je zdaj čas, ko bo tudi najmanjše nelagodje imelo veliko težav pri njegovem vzorcu rasti. Občasno privijte svojega otroka in mu dajte samozavest. Poskrbite, da ste njegov starš, nenehno ostanite ob njem. Tla v hiši naj bodo čista, saj se bo raje bolj plazil, saj je pred kratkim obvladal to umetnost. Pred spanjem si umijte roke, saj jih boste verjetno dali v usta, da pokažete, da ste lačni. Končno bo začel ljubiti svoj čas kopanja, zato ga ne pustite brez nadzora v bližini bazena ali kadi. Pustite kajenje ali ga vzemite ven, saj to sicer poveča možnosti za težave z dihanjem in astmo za vašega otroka. Ne pozabite dokazati svojega doma in ga nato naučiti, da stvari uporablja samostojno. Tako se bo prepričal, da ni le še en šepetajoči malček.

3. Hranjenje:

Dojenje v starosti 11 mesecev za vašega otroka je seveda dobro, vendar le dojenje ni. V primeru, da vaš otrok ne mara jesti drugega sadja in zelenjave, ga spodbujajte, namesto da odneha. Za rast potrebuje sveža hranila in zdaj bi mu bilo bolje ponuditi skodelice mleka namesto steklenic. Izogibajte se za zdaj kravjemu mleku in ga raje vzemite s sesalnimi črpalkami. Rešitve formule se lahko izkažejo kot dobra izbira za vas in vedno se lahko prepričate, da je v njegovi prehrani dobro kuhan riž, meso in ribe. To bi mu moralo pomagati vedeti, kakšna bo njegova prihodnja krmna prehrana, in se ga bo lahko navadil. Ni razloga za paniko, če ne kaže zanimanja za privoščenje ničesar drugega kot materinega mleka, samo poskusite imeti hrano pred seboj in se dobro izrazite, da ga zaintrigirate v to, kar mu ponujate.

4. Spanje:

Njegov vzorec spanja ob koncu 11 mesecev bi moral biti bolj natančno opredeljen. Poleg noči morata obstajati dva večja časa za spanje. Jutranji čas je, ko vaš dojenček ne kaže znakov boja in se preprosto umiri. Popoldanski spanec je čas, ko se prikradejo težave in morda bo imel težave s spanjem zaradi hrupa v gospodinjstvu. Poskusite delati po urniku, potem ko opazite, kako običajno spi. Odvisno od njegovih dejavnosti je čas, ko je utrujen, takrat, ko zaspi. Zato se morate prepričati, da razmik med dvema njegovim dremanjem ostane bogat. Pogovarjajte se z njim in ga spodbujajte k igri, s čimer ga boste dodatno utrudili in povečali možnosti, da zaspi.

5. Razvoj:

Do konca 11. meseca vaš dojenček še raste in razvija svoje sposobnosti. Dovolite mu, da nadaljuje s svojim tempom, ko ga odpeljete na kraje zunaj, da lahko več komunicira. Vaš dojenček je v tej fazi morda začel hoditi ali mu je zelo blizu. Naj pride tja. Njegovi akademski potenciali še niso določeni, vendar bi bila dobra vpis v šolo za igranje na njegovi stopnji. Zdaj zagotovo lahko razume cele stavke, čeprav je odvisno od njegovega razpoloženja. Morate biti še posebej previdni glede tega, kako visok je zrasel in kako velik je njegov doseg. Temu primerno dokazilo za dojenčka. Vidite, kako se zdaj spreminjajo njegove obrazne poteze in potrebuje večja oblačila, da se prilagodi svojemu telesu v razvoju. Na tej stopnji je mogoče opaziti tudi spremembe vokala in višine.

6. Recepti in igrače za hrano:

Zdaj, ko njegova prehrana vsebuje več trdnih snovi, se prepričajte, da vse, kar vnesete, vsebuje vsa bistvena hranila. Dobra mešanica mleka, zelenjave in sadja bi morala biti idealna. Verjetno bo veliko tekal, zato mu dajte drobne prigrizke, da bo napolnjen z energijo. Ne silite ga na obrok in vedno ne pozabite dodajati okusov, da se bodo njegove brbončice hitreje razvile.

7. Mejniki:

Takrat bo vaš otrok pred začetkom pogovora pregledal vsako osebo. Pričakujete lahko zdravo vez zaupanja med vami in vašim otrokom ter partnerjem. Čim več časa preživite s svojim malčkom.

Ključ do vzgoje vašega malega kot srečnega otroka bi bil, da ne izgubite razuma in mu dovolite, da sam raziskuje stvari okoli sebe, seveda z veliko previdnosti.