: Torej, en mesec je minilo od vaše nosečnosti. Kaj se zgodi z vašim 2-mesečnim otrokom? No, veliko! Ko pogledate, boste morda opazili, da se v resnici ni nič spremenilo. Vendar se vaš otrok vsak dan razvija in postaja popolno človeško bitje. Če nam ne verjamete, si oglejte vse, kar morate vedeti o svojem 2-mesečnem dojenčku.

Imamo vse zajeto, od prakse hranjenja do teže in dolžine otroka. Ta članek bo za vas dober vodnik.

2 mesečni dojenček

Teža otroka 2 meseca & Dolžina:

Dvomesečni razvoj otroka se začne s težo in dolžino. Teža dvomesečne punčke naj bo 11,3 kilograma, 2-mesečnega dečka pa 12,3 kilograma. Dolžina deklice naj bo približno 22,5 palca, fantov pa približno 23 centimetrov. Vendar se bosta teža in dolžina otroka razlikovali, kar vas ne bi smelo vznemirjati.

2 -mesečna nega otroka:

Nega otroka je ena najpomembnejših stvari, ki so potrebne za rast otroka. Otrok bo zrasel le, če zanj ustrezno skrbimo. Na tej stopnji bodo samo vložki. Verjetnega izida ne boste videli, vendar boste še vedno verovali v razvojni proces. Prvih nekaj mesecev bo samo enostranska zadeva. Mama mora ohraniti vero v proces, saj tako to deluje. Nasmeh otroka bo zmanjšal vaš stres in motiviral, da bo delal več, da bo otrok srečen. Nega vključuje tudi pravočasno hranjenje in uporabo ustreznih stvari, ki jih zdravnik priporoča za kopanje in uporabo ustreznih losjonov za vlaženje otroka.

To je eden najpomembnejših korakov, ki ga morate upoštevati, ko ste pripravljeni ustrezno skrbeti za otroka. Otrok ne sme biti izpostavljen preveč sončni svetlobi in ga ne hraniti v klimatiziranih prostorih. Notranji organi otroka so v tem času zelo občutljivi in ​​šibki. Pravilno bodo rasle, kar bo vodilo do zdravega življenja otroka le, če bo ustrezno poskrbljeno.

2 -mesečno hranjenje otroka:

Na tem mestu ni nič bolj hranljivega kot materino mleko. Otrok raste in bo pokazal povečane znake lakote. Starega otroka je treba hraniti tudi iz obeh dojk. Dojenček bo včasih potreboval hranjenje čez noč, kar pomeni, da boste izgubili tudi spanec. Nekatere dojenčke je treba hraniti skoraj 5-6 ur med nočmi.

Če je otrok na materinem mleku, ga morate hraniti vsake 2 do 3 ure. Če se otrok hrani s stekleničnim mlekom, ga morate hraniti vsake tri do štiri ure, približno štiri do pet unč.

2 -mesečni otroški spanec:

Spanje je ena najosnovnejših potreb 2 -mesečnega otroka. Vzorci spanja se bodo očitno spremenili. Obstajajo dnevi za spanje in bodo dnevi, ko dojenček sploh ne bo želel spati. Med spanjem dojenček slabo spi približno 1-3 ure in to bo dovolj. Če otroku ni zagotovljen pravilen spanec, bo postal mrzovoljan. Starši morajo sprejeti nekatere ukrepe. Soba mora biti ustrezno okrašena, da bo otrok v teh časih dobro spal. Ne smete biti izpostavljeni motečemu hrupu, ki bi lahko prebudil otroka in s tem zmanjšal število ur spanja. Ne pozabite, da je za pravilno rast potreben tudi spanec.

2 -mesečni razvoj otroka:

Tu je nekaj mejnikov, starih 2 meseca.

 1. Otrok lahko premika oči in ustnice. Včasih se bo tudi nasmehnilo. Razvoj je pri dečkih in deklicah skoraj enak.
 2. Prišlo bo tudi do vedenjskih sprememb. Otrok bo poskušal premakniti svoje okončine in to je eden najboljših dogodkov, ki jih lahko pričakujemo.
 3. Zrel živčni sistem je eden od primarnih znakov razvoja 2 -mesečnega otroka.
 4. Otrok bo zdaj začel sliniti. Na tej točki se razvijejo njihove žleze slinavk, zato bo slinjenje običajno in nered.
 5. Spreminjajo se vzorci spanja. Otrok zdaj trdno spi 5 do 6 ur.

Mejniki starega 2 meseca:

Tukaj je nekaj mejnikov, starih 2 meseca, ki ste jim lahko priča.

 1. Dojenček se zdaj okrepi in bo med trebuščkom dvignil ramena. Dvigne glavo tudi v sedečem položaju.
 2. Otrokove brce postajajo močnejše, noge pa se tudi poravnajo kot prej.
 3. Morda je že začel sesati pesti.
 4. Prav tako se bo začel odzivati ​​na vse vaše zvoke.

2 meseca stare zdravstvene težave in varnost dojenčkov:

Na nekatere stvari morate biti pozorni.

Varnost otroka je vedno pomembna pri pravilni rasti. Otrok ne sme biti izpostavljen elementom, ki povzročajo škodo, kot so ostri in koničasti predmeti. Otroka je treba obdati z bombažnimi blazinami, med spanjem pa je treba zagotoviti ustrezno zaščito, da tudi če se otrok poskuša zviti, ne pade.

2 -mesečni urnik in dejavnosti starega otroka:

Za 2-mesečnega dojenčka ni določene dejavnosti ali urnika. Bolj ali manj se zjutraj hranijo, igrajo in dremajo. Popoldne je namenjeno igranju, dremanju, hranjenju in igranju. Večeri so o dremanju, hranjenju, igri, kopanju. Noči bodo hranjenje, spanje, hranjenje, spanje, hranjenje in spet spanje.

Vendar to ni univerzalno, zato tudi svojega dvomesečnega dojenčka ne ocenjujte glede na to. Prav tako jim tega ne smete vsiliti.

2 -mesečna nega otroka:

Oglejte si nekaj skrbi, ki bi jo morali prenesti na svojega otroka.

 1. Obiskujte svojega otroka, kadar koli joče. Ne morejo razložiti, kaj je narobe, in zapomniti si, da je to lahko vse od lakote do pozornosti. Ko boste naslednjič videli jok, mu/ji dajte vso skrb. Stisnite se, pomirite in pomirite ga.
 2. Potrebe po hranjenju otroka se bodo povečale, zato je pomembno, da ugotovite 2-mesečno rast otroka glede na njegov apetit.
 3. Udeležite se urnikov spanja. V drugem mesecu lahko spijo dlje. V pomoč bo opazovanje vzorca spanja vašega mlajšega. To vam bo pomagalo razumeti njihov cikel spanja.
 4. Komunicirajte s svojim malčkom. Kuhajte skupaj z njim in jih pogosto nasmejte. Poigrajte se z nosom in videli boste, kako aktivno se bo odzval.

Nasveti za 2-mesečnega otroka:

 • Ne pozabite ga peljati na dvomesečni pregled.
 • Če nameravate dopolniti vitamin D za 2-mesečnega otroka, se morate pogovoriti s svojim zdravnikom.
 • Nadaljujte s cepljenjem in veste, kdaj kaj dati.

2 -mesečna otroška hrana in igrače:

Otrok bi moral biti še vedno odvisen od materinega materinega mleka in od česa drugega le, če ga priporoči zdravnik. Ko gre za igrače, je treba dojenčku priskrbeti mehke in barvite igrače, ki ga bodo takoj razveselile. Dokler so mejniki sporni, bodo prisotni znaki prostovoljnih refleksov.

Z navdušenjem boste videli nekaj urnika 2-mesečnega dojenčka in njegove dejavnosti. Morda so zelo majhne in včasih te spremembe ostanejo neopažene. Vendar pa se vaš otrok z vsakim dnem pripravlja, da bo odrasel. Preživite veliko časa in ne pozabite klikniti slik z njim!

Pogosto zastavljena vprašanja & Odgovori:

V1. Koliko spanja lahko potrebuje 2 -mesečni dojenček?

Odgovor: Dvomesečni dojenček bo potreboval približno 7 ur spanca, kar je razdeljeno med 3 dremanja ponoči. Nočni spanec naj bo približno 8,5 ur. To pomeni, da bo potreboval 15,5 ur spanca na dan.

V2. Ali lahko 2 -mesečni dojenček pije vodo?

Odgovor: Ne! materino mleko ali adaptirano mleko zadostuje za njihovo hidracijo. Če vam zdravnik ne predlaga, vam morda ne bo treba dati vode.

V3. Zakaj se pri 2 -mesečnem otroku slinijo?

Odgovor: Otrokove žleze slinavke se začnejo razvijati in tako začne dojenček veliko sliniti, kar povzroči tudi nered!