Dojenčki so res dragoceni in kot vsaka dragocena stvar morate zanje posebno skrbeti. Obstaja nekaj korakov, ki jih morate strogo upoštevati. Zaradi malega je treba paziti na ustrezno težo, hrano, razvoj, igrače, spanje itd. Eden najpomembnejših dejavnikov je starost otroka, ki vse spremeni. V tem članku bomo razpravljali o dojenčkih, starih 9 mesecev, njihovih navadah in nasvetih za intenzivno nego. Devetletni otrok ima resne razlike od devetih ali osmih mesecev in o tem tukaj razpravljamo.

9 mesecev star dojenček

V tem članku boste dobili ustrezna dejstva o teži, negi otroka, hranjenju, razvoju, hrani, igračah, spanju itd. Pa začnimo!

Teža 9 mesecev starega otroka:

V bistvu takšne fiksne teže za 9 -mesečnega otroka ni. Ena stvar, ki jo boste morali spremljati, je, ali dojenček stalno pridobiva na dobri teži. To je eno najpomembnejših dejstev o otroku. Če iz nekaterih razlogov izgubite pot in pride do neenakomernega pridobivanja ali izgube teže, je to lahko za otroka res škodljivo. Če pa pride do nepričakovanih sprememb v teži, veste, koga poklicati, kajne? Zdravnik. Ker se otrok že 6 mesecev hrani z materinim mlekom, bo večina otrokove teže odvisna tudi od snovi mleka in hranilne vrednosti mleka. Teža otroka je eden najpomembnejših dejavnikov pri pravilni negi otroka.

9 -mesečna nega dojenčka:

Otrok bo pokazal nekaj relativnih znakov gibanja. To je precej naravno. 9 -mesečni otroci zlahka postanejo malčki in to je eden glavnih razlogov, zakaj je treba sprejeti posebno nego. Nega dojenčka vključuje tudi ustrezno nego otroka, na primer hranjenje greha in njegovo dobro vzdrževanje s pomočjo vlažilcev. Uporabljajte samo tiste izdelke za kožo in obraz, ki jih priporočajo zdravniki. Otrok bo v tej starosti potreboval dodatno ljubezen in takrat nastopi ljubezen in naklonjenost matere. Otrok se bo v tej starosti obnašal malo navihano in to je naravno. Otrok se bo poskušal naučiti novih stvari in pri njem bo prišlo do kompleksnih sprememb, ki jih bodo morali prepoznati starši (takšne spremembe običajno vključujejo vedenjske spremembe).

9 -mesečno hranjenje otroka:

Hranjenje je tisto, zaradi česar bo otrok fizično rasel. Ta stopnja je nekoliko neurejena in lahko pride do sprememb v otrokovem apetitu. Otrok se bo poskušal sam pojesti, zato bo njegovo vzdrževanje čisto. Po drugi strani pa strokovnjaki pravijo, da je treba dojenčku omogočiti raziskovanje novih stvari, ena izmed njih pa je hrana. Včasih starši dovolijo otroku, da sam poskusi hrano. Prenos hrane v usta bo umazal oblačila in krmo za hranjenje, vendar je vredno, saj to vedenje dokazano spodbuja duševni razvoj. Čas obroka običajno nadzorujejo starši, zato za to ni strogega in strogega pravila.

9 -mesečni otroški spanec:

Nekaj ​​se bo spremenilo tudi pri spanju otroka. Hranjenje čez noč je minilo in mama ne bo imela veliko neprespanih noči. Toda v glavi bo še vedno stalna napetost za čiščenje plenic, kar je ena pogostih težav, povezanih z dojenčki. Dojenčki v 24 urah zaspijo od 3 do 2 spanj, kar je ena najbolj vidnih vedenjskih sprememb pri dojenčkih te starosti. Ta faza (9 mesecev) prinaša tudi številne druge spremembe spanja, na primer, če se ponoči iz nekega razloga zbudi in čuti, da staršev ni v bližini, da bo veliko jokal in to bo sčasoma prebudilo starše. Čas je, da lahko dojenček spi s starši z opozorili o gibanju. Med spanjem bo prišlo do resnih sprememb gibanja, kar je tudi pogosto pri otrocih.

9 mesecev star razvoj otroka:

To je čas, ko bodo možnosti za rast zob in otroka lahko odpeljete tudi k zobozdravniku, če ni znakov rasti zob. Rast zob bo pokazala, da otrok raste. V trgovinah je na voljo rast mlečnih zob, ki vam bodo pomagale spremljati rast zob pri dojenčkih. Dojenček bo potreboval nekaj pravih oblačil in zanj bo primerna krpa velikosti 1. Obstaja veliko odličnih podjetij, ki ponujajo privlačna oblačila za dojenčke te starosti. Glede na raziskave je bilo ugotovljeno, da dojenčki te starosti dobesedno rastejo, kar pomeni, da bo tudi vaš dojenček zelo hitro rasel. Vnaprej boste morali urediti vse pomembne stvari, ki jih bo otrok potreboval, ko bo več zrasel.

Med 9 -mesečnimi aktivnostmi so najpogostejše igranje z novimi stvarmi, dajanje v usta in poskušanje prehranjevanja samega. Te dejavnosti so pogoste pri skoraj vseh dojenčkih.

9 mesecev stara otroška hrana in igrače & Mejniki:

Igrače v tej starosti običajno vključujejo učne igrače. Prstna hrana je pogosta hrana, ki jo dojenčki uživajo v tej starosti. Otroku je treba dovoliti, da skupaj je, in to bo eden najpomembnejših korakov k razvoju. Mejniki vključujejo pravilno sedenje, samo ležanje, pravilno gibanje okončin itd.

Nadziranje dojenčkov je lahko naporno, še posebej, če hitro rastejo. Eden najboljših načinov, kako dojenčkom omogočiti pravilno rast, je sledenje razvoju in izdelava ustreznega grafikona potrebnih igrač, zaužite hrane itd..