Zdaj, ko je vaš otrok dopolnil 1 leto, čestitam, da ste celo leto starši. Čeprav je to lahko prav posebna izkušnja in tudi učenje, še niste končali. Pravzaprav se učite do konca starševstva. In to je nekaj, kar se nikoli ne konča. Rečeno je, da se učenje v življenju nikoli ne konča in da se vsak dan učimo nekaj novega in starševstvo ni nič drugače. Čeprav ste morda veseli, da ste lahko ključno leto prestopili brez večjih zastojev, še niste končali. Ne pozabite na veliko stvari, saj vaš enoletni otrok zdaj potrebuje več pozornosti kot kdaj koli prej. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate podrobno upoštevati.

1 leto star dojenček

1. Hranjenje:

Hranjenje vašega otroka je lahko zabaven čas. Vendar ne bo tako zabavno, če morate otroku potisniti hrano v usta. Ni vedno prav hraniti jih ves čas. Ker smo odrasli navajeni na tri obroke na dan, jih nameravamo držati tudi urnika. Vendar še vedno niso prišli do naše stopnje časa. Zato dovolite, da vaš otrok preskoči obrok. Je popolnoma v redu. Toda ne pozabite jim dati hrane, ko so lačni. To pa še ne pomeni, da boste še naprej služili tako, kot zahtevajo. Zapleteno desno?

No, najprej si omislite, da hrano vzamete ob rednem obroku, da bodo vedeli, da je čas za hrano. Verjemite ali ne, sčasoma bodo to zaznali. Vedeli bodo, ko bo prišel čas hranjenja. Vsekakor pa morate poskrbeti tudi, da poleg treh obrokov tekom dneva potrebujejo tudi nekaj prigrizkov. Zdaj je to prehrana za enoletnega otroka. Zato bodite pozorni in spremljajte, kaj se hrani in kaj ne.

2. Teža vašega otroka:

Ena najpomembnejših stvari, ki jih morate upoštevati, je teža. Le tako lahko ugotovite, kako zdrav je vaš enoletni otrok. Zdaj, če ugotovite, da ima prekomerno telesno težo, poskusite ugotoviti nekatere dejavnosti za 1 -letnega otroka in to storiti z njimi ter jih ohraniti aktivne in sledite navodilom zdravnika glede prehrane. Če pa ugotovite, da ima vaš dojenček premalo telesne teže, vas bo kmalu napadel panika. Ne zamudite ničesar, kar vam bo zdravnik vašega otroka povedal glede teže. Na splošno bi moral vaš enoletnik tehtati zdravih 22 kilogramov, če je to ona, zdravih 23 pa on. Zato spremljajte telesno težo in spremljajte obiske zdravnika.

3. Trajanje spanja:

Ste zaskrbljeni, če vaš otrok dovolj spi? Morate razumeti, da bo vaš enoletnik malce zmoten, če ne bo spal v zadostni količini. Čeprav se zelo razlikuje od otroka do otroka, na splošno otrok spi skoraj 14 ur na dan od 24 ur. 14 ur se običajno razdeli na dva dneva za spanje podnevi in ​​eno ponoči, ki je običajno daljša. Če je star eno leto, potem nimate za kaj skrbeti, saj ste morali ugotoviti rutino. Če pa niste, je zdaj pravi čas.

Vaš enoletni otrok 2

4. Razvoj vašega otroka:

Vnos hrane za enoletnega otroka je zelo pomemben za vidik rasti in razvoja, ki sta neposredno povezana. Za izpolnitev zahtev morate skrbeti za vidik “prehrane za enoletnega otroka”. Razvoj vašega otroka je v tem letu velik in tisto, kar boste morda čakali, da boste slišali vse življenje, je lahko to, kar boste. Njegove prve besede. Ne spuščajte se, če ne potegnejo “očeta” ali “mame”. Bodite ponosni na to, kar je vaš otrok naredil, in na dejstvo, da se razvija.

Radi raziskujejo. Zato se znebite vseh stvari, zaradi katerih bi lahko kasneje obžalovali. Poskrbite, da se bodo tudi oni prevrnili, padli in se povzpeli po vaših omarah ter poskrbeli, da boste imeli 1 -letnega otroka dovolj dejavnosti, da vam lahko pokažejo, česa so zmožni in da boste lahko ugotoviti razvojni proces. Poskrbite tudi za cepljenja vašega otroka in to vam bo pomagalo pri zaščiti pred večino bolezni.

5. Hrana  & Igrače:

Vaša glavna prioriteta je, da vaš otrok dobi redno prehrano za enoletnega otroka.

Prav tako založite igrače za enoletnega dečka, ker jih potrebuje bolj kot kdaj koli prej, da razvije veliko svojih motoričnih sposobnosti.

6. Mejniki vašega otroka:

Če se sprašujete, kaj bi vaš otrok določil kot mejnike v tem enem letu, potem ste za priboljšek. Vaš enoletni dojenček bi lahko samo ploskal z vami. Bodite ponosni starši in ploskajte z roko tudi za svojega otroka. Konec koncev je bil to njegov prvi ploskanje. In za najpomembnejši mejnik doslej pripravite svojo priročno kamero in pazite na prvih nekaj korakov. Videli boste tudi, kako razvijajo smisel za humor in se smejali tistemu, kar se jim zdi smešno. Zato pojdi naprej in se delaj norca. In ko končate, se vam bo morda celo zdelo, da vas posnemajo. Zato se držite, da si ogledate vse to in uživate in ujamete prvi pogled.

Če v tem obdobju ne boste imeli dovolj časa, da bi se odločili za svojega enoletnega otroka, potem zamujate tisto, kar je morda najboljše leto vašega starševstva. Prve besede in prvih nekaj korakov kot starši ne želite zamuditi. Zato se prepričajte, da ste tam, da navijate in ploskate ter z možem potočite nekaj srečnih solz.