Ne glede na to, koliko sodobnih materialov je vstopilo v stropni segment, leseni stropni modeli še naprej prevladujejo na prizorišču. Razlog- so elegantni, vsestranski in stroškovno učinkoviti. Ne glede na to, ali gre za stanovanjsko ali poslovno hišo, je les enostaven za namestitev, nudi zvočno zaščito in celo poveča skupni prihranek energije.

Sodobni leseni stropni modeli

To še ni vse! Uporaba lesenih plošč je zelo enostavna za namestitev na strop in lahko z malo nege in vzdrževanja precej napreduje. So tudi okolju prijazni, če jih pridobivajo s trajnostnimi praksami. Da sploh ne omenjam elegance in elegantnega občutka, ki ga ponujajo celotnemu notranjemu dekorju! Torej, če želite svojemu domu dodati prijeten in topel občutek, je čas, da si ogledate te sodobne ideje za oblikovanje lesenih stropov.

Najnovejši leseni stropni modeli v Indiji:

Preberite skupaj in raziščite 12 preprostih in najboljših lesenih strešnih stropov s slikami in podrobnostmi. Oglejmo si jih.

1. Leseni stropni modeli Pop:

Leseni stropni modeli Pop

Tukaj je ena najboljših sodobnih lesenih stropnih idej, ki uporablja eklektično mešanico popa in lesenih plošč. Slog navdihujejo kmečke koče, v katerih so strehe izdelane z močnimi hlodi. Opazite lahko, kako je preostali dekor, kot so stranske plošče, usklajen z isto temo. Preostanek stropa ohranite v beli barvi, da poudarite ta koncept.

2. Leseni stropni modeli za dnevno sobo:

Leseni stropni modeli za dnevno sobo

Če vaša hiša deluje na leseno temo, zakaj pustite streho pri miru? Oblikujte ga z uporabo močnih lesenih hlodov, ki pokrivajo celotno površino stropa. Močni leseni nosilci se uporabljajo za podporo osrednjih plošč, hkrati pa vaši dnevni sobi dodajo čuden čar. Za dopolnitev strukture uporabite svetlo pohištvo.

3. Leseni stropni dizajn za dvorano:

Leseni stropni dizajn za dvorano

Okrasite svoj hodnik s čudovitim obarvanim lesenim stropom. Uporaba lesenih trakov za pokrivanje strehe lahko daje razkošen videz spregledanemu območju vašega doma. Za boljšo vidljivost v temi lahko vnaprej načrtujete označevanje svetilk. Dodajte nekaj barvitih poudarkov na steno ali celo postavite nekaj zelenja, da dvignete okolje.

4. Leseni stropni modeli za spalnice:

Leseni stropni modeli za spalnice

Oglejte si ta osupljiv stropni dizajn vaše spalnice. Videz “brlog” se ustvari z lesenim okvirjem, ki poteka vzdolž območja postelje. Pritrjen je na strop in nosi bele poudarke. Za lažji čas branja so nanj pritrjene LED nastavljive žarnice. Po želji jih lahko zavrtite ali izklopite za dober spanec.

5. Leseni stenski stropni modeli:

Leseni stenski stropni modeli

Ali ste vedeli, da je zdaj trend usklajevanja stranske stene s stropnim vzorcem? Ja! Tu je en tak primer, v katerem je streha pokrita z lesenim okvirjem, ki je izdelan s tanko odrezanimi trakovi. Vodoravno razporejen strop je v nasprotju z navpično postavitvijo na stranski steni. Elementi, kot so svetovne ure, police in celo drobne rastline, oživijo okolje.

6. Leseni kuhinjski stropni modeli:

Leseni kuhinjski stropni modeli

Čeprav se mnogi izogibajo uporabi lesa za kuhinjske strope, strokovnjaki menijo, da to sploh ni slaba ideja! Uporaba posebej obdelanega lesa, ki je ognjevaren in odporen proti vlagi, je odličen način za okrasitev vašega kuhalnega mesta. Tu je en tak primer, v katerem je streha nad števcem otoške peči okrašena s preperelim lesom, da doda rustikalni pridih.

7. Leseni stropni dizajn za pisarno:

Leseni stropni dizajn za pisarno

Poleg odlične delovne kulture ima dobro opremljena pisarna ključno vlogo pri motiviranju zaposlenih. Tu je sodoben delovni prostor z minimalno notranjostjo za hrastove lesene plošče. Streha in tla so gola in le poudarjena z lesenim okvirjem. Tako lahko preprosto prepoznate ključna področja pisarne, na primer preddverje!

8. Leseni stropni modeli za jedilnico:

Leseni stropni modeli za jedilnico

Z vlaganjem v dobro dekoracijo naredite svoj večer bolj prijeten. Tu je značilno ameriško jedilnico, ki jo sestavljajo lesena tla in svetla notranjost. Vendar pa je strop tukaj pomemben. Beli stropni strop je poudarjen z velikimi, rustikalnimi lesenimi tramovi, ki vnašajo čuden čar v celotno vzdušje.

9. Leseni stropni modeli za dnevno sobo:

Leseni stropni modeli za dnevno sobo

Če želite ustvariti sodobno dnevno sobo, hkrati pa uporabiti les, je to ena fantastična ideja. Lepo oblikovan stropni strop je poudarjen z lesenimi laminati na stranskih stenah. Bogata rjava barva služi kot presenetljiv kontrast popolnoma beli tematski sobi. Opazujte, kako so tla usklajena s svetlo osvetljeno sobo!

10. Leseni stropni dizajn za trgovino:

Leseni stropni dizajn za trgovino

Ljudje prihajajo v kavarne in nakupovalne prostore, ne samo po hrano in blago, ampak tudi zaradi edinstvene notranjosti. Če želite pritegniti ljudi v svoj center in jih prisiliti, da se vrnejo, potem morate vlagati v dobro zgornjo mejo. Tu je ena takšnih idej, zasnovanih za jedilnico, ki je videti naravnost iz igranega filma. Z abstraktnim dizajnom, izrezljanim z lesom, boste zagotovo zmagali pri kupcih.

11. Modeli stropa iz lesa tikovine:

Zasnova stropa iz lesa tikovine

Tikovina je eden najdražjih in trajnih lesov doslej! Zlasti v domovih starejše generacije je bil tikovina osnovni material za izdelavo oken, vrat in celo stropov. To je ena tako čudovitih oblik, izdelanih iz trpežne tikovine, ki dekorju daje vrhunski zaključek. Strop iz lesenih ploščic v slogu padca je vsekakor prislužil tone komplimentov za vaš edinstven okus!

12. Leseni spuščeni strop iz lesa:

Leseni lažni spuščeni strop

Kot smo že omenili, je lesene strope precej enostavno namestiti, še posebej, če gre za že pripravljen model. Oglejte si ta strop v jedilnici, ki ima viseč lesen element nad sedežno površino. Lahko naročite eno takšno strukturo za svojo sobo, tako da zagotovite prave meritve in zahteve. Cene se razlikujejo glede na vrsto uporabljenega materiala in velikost. Vse, kar morate storiti, je, da to dodatno opremo pritrdite na strop in voila! opazujte, kako vaša soba dobi novo obliko!

To so nekateri izmed najboljših lesenih stropov, na katere morate biti pozorni! Preden vlagate v enega, vam priporočamo, da temeljito pregledate kakovost lesa in zagotovite tudi, da je kemično obdelan, da se upre insektom, vlagi, vremenskim spremembam in celo ognju. Poceni kakovostnega lesa se je najbolje izogniti, saj lahko odvzame lepoto prostora in se celo zelo hitro pokvari. Poiščite zaupanja vredne blagovne znamke in naložba se vam bo splačala!