Proces uvajanja življenja, ki bo raslo v vas, bo vedno poseben. Oba starša sta enako odgovorna za pravilno vzgojo in vzgojo otroka. V prvih tednih nosečnosti se materino telo navadi na spremembe, ki jih prinese rojstvo otroka. Prva sprememba, ki jo vprašate? Mati začne bruhati in zgodaj zjutraj hiti v kopalnico. Ko se je tega popolnoma navadila, se mora še spopasti z različnimi čustvenimi spremembami, ki nastanejo pri odgovornosti za rojstvo otroka. Približno v tem času je 21 -tedenski nosečni razvoj ploda v blastocisti, iz katere se nato spremeni v zarodek in postopoma v plod, ki je kasneje dobil obliko otroka.

21 tednov nosečnosti - odgovori na vsa vprašanja

Kazalo:

 1. Meseci & Trimester, ki kaže na 21 teden nosečnosti
 2. Fetalni razvoj otroka v 21 tednih nosečnosti
 3. Fizične in psihološke spremembe pri 21 -tedenskih nosečnicah (simptomi)
 4. Velikost nosečnice 21 tednov & utež
 5. Baby & Trebuh je videti kot v 21 tednih nosečnosti
 6. Položaj otroka v 21 tednih nosečnosti
 7. Anksioznost in strah Med 21 tednom nosečnosti
 8. Nosečniška dieta & Vaje v 21 tednu nosečnosti
 9. Zdravniški testi & Skenirajte med 21 tednom nosečnosti
 10. Kakšni so nasveti & previdnostne ukrepe v 21 tednu nosečnosti?
 11. Seks med nosečnostjo v 21. tednu
 12. S kakšnimi tveganji se lahko soočite v 21 tednih nosečnosti??
 13. Kontrolni seznami v 21 tednu nosečnosti

Meseci & Trimesečje, ki kaže na 21 teden nosečnosti:

Prvi mesec: 1-6 teden Drugi mesec: 7-11 teden Tretji mesec: 12-16 teden Četrti mesec: 17-20 teden Peti mesec: 21-24 teden. Tako ste v 21. tednu v petem mesecu nosečnosti in v drugem trimesečju. To je ključno obdobje nosečnosti, ko vaš plod raste svoje vitalne organe.

Fetalni razvoj otroka v 21 tednih nosečnosti:

Celotno obdobje nosečnosti, ki naj bi bilo skupaj devet mesecev, se šteje v 40 tednov. Ta tedenska razčlenitev obdobja nosečnosti olajša ultrazvok 21 tednov nosečnosti, zdravniški nadzor in spremljanje. Ti tedni se nato ponovno razvrstijo v tri trimesečja. To je obdobje, ko se tako mati kot plod v njej začneta resnično razvijati. Postopoma minevajo tedni in kmalu je dan za rojstvom otroka. Vsak teden beleži nekaj pomembnih sprememb tako pri materi kot pri plodu.

Potem ko je devet mesecev trpela čustveno in fizično izčrpanost zaradi rojstva otroka, ga mati drži v rokah. Čeprav je samo po sebi rojstvo otroka čarobna izkušnja, prinaša svoj pošteni delež trdega dela in stresa. Teh devet mesecev je lahko primerljivih z nevihto, dojenček pa zlati lonček zaklada pod mavrico, ki jo je povzročil dež. Neprespane noči in ure dela se soočajo z mamo, preden lahko drži svojega otroka v rokah.

1. Ugledni srčni utrip:

Sčasoma se srčni utrip vašega otroka okrepi. Šibki utripi, ki jih zdravnik izmeri s pomočjo naprave z imenom Doppler, se zdaj zdijo kot srčni utrip posameznika. Zdaj lahko zdravnik s standardnim stetoskopom uravnava velikost nosečnice v 21 tednu.

2. Spalni cikli:

Vaš otrok bo začel prikazovati vzorce spanja. Poročilo o ultrazvoku lahko pokaže 21-tedenski položaj nosečnice v maternici, ki mirno spi. Zdaj ima svojo spalno rutino, in če boste imeli srečo, ga boste morda celo ujeli v njegovem najljubšem položaju za spanje. Otrok ima zdaj verjetno svoj subtilen cikel spanja! Zato pazite, da svojega malčka ne motite med spanjem!

3. Fizično stanje:

Po mnenju zdravnika je rast dojenčka v 21 tednu nosečnosti zrasla celoten sklop nohtov in malo las! Lanugo ali mehki otroški lasje zdaj ščitijo otroka. Približno v tem času se njegov živčni sistem začne odzivati ​​na gibanja. Ta teden se boste počutili nenadne gibe dojenčkov v 21 tednih, kot so udarci in brci v trebuh ali čuden ropotajoč občutek, vse to pa bo naredilo le eno samo majhno življenje!

4. Zavedanje:

Ko se otrokovi občutki širijo, postopoma začne razmišljati o stvareh, ki se dogajajo okoli njega. Zdaj je navajen materinega glasu, ker ga je večkrat slišal. Tudi očetov glas mu je znan! Zdaj se zaveda pesmi, ki se predvajajo zunaj, in knjig, ki so se ji prebrale na glas. Tudi okolje in okolica so tega navajeni. Ti majhni sprožilci bodo otroku pomagali, da se olajša po rojstvu.

5. Zaužitje:

Na tej stopnji vaš malček pogoltne plodovnico, tako da je sčasoma pripravljena za prehrano z mlekom, ki ga dobi od vas. Prebavni sistem otroka v tem obdobju deluje najtežje, saj mora obvladati veščine, ki jih potrebuje za zdravo telo po rojstvu. Materam v tem obdobju svetujemo, naj ohranijo ustno higieno.

6. Vizija:

Otrokov vid se v tem času hitro razvija. Njegove obrvi so začele rasti in zdaj lahko razume razliko med svetlobo in temo, tudi če je v maternici, veke pa so zaprte.

Fizične in psihološke spremembe pri 21 -tedenskih nosečnicah (simptomi):

Vas zanima 21 teden nosečnosti, kaj lahko pričakujete? Tukaj morate vedeti.

1. Na tej točki nosečnosti ste verjetno opazno noseči. Morda ste začeli nositi materinska ali večja oblačila, da bi se prilagodili svojemu 21 tednu nosečnemu trebuhu. Spodaj so navedene fizične spremembe, ki jih lahko pričakujete od svojega telesa in svojega otroka, ko boste noseči 21 tednov.

2. Vaše prsi so se morda precej povečale in morda boste imeli razvoj strij.

3. Ne odlašajte, kadar začutite željo po uriniranju. Večino okužb sečil lahko uspešno zdravimo z antibiotiki, ki vam jih predpiše zdravnik, ki so tudi varni za otroka.

4. Okužba ledvic med nosečnostjo velja za nujno. Če se soočite z njim, se nemudoma posvetujte z zdravnikom. Lahko povzroči prezgodnjo porodno bolečino ali celo nizko porodno težo. Morda boste doživeli povečano izpadanje kože.

5. Dojenčki pridejo ven, ko so pripravljeni in so sprejeli svoje naravno okolje. Lahko pa so nepredvidljiva mala bitja. Ne mučite se nad neskončnimi možnostmi; iz vsakdanjega užitka odvzame dragoceno energijo.

6. Večina pričakovanih žensk v tem tednu čuti priliv energije in je manj neprijetno. Uživajte v načrtovanju prihoda vašega otroka.

7. Morda imate 21 tednov nosečnost bolečine v hrbtu. Pričakovana mama mora za lajšanje bolečin v hrbtu te spremembe prilagoditi vaši vsakodnevni rutini.

8. Vitamini B, tako kot B1, B2 in B6, so ključna hranila, saj ponavadi oskrbujejo z energijo za pravilen razvoj vašega ploda. Pomagajo tudi pri spodbujanju dobrega vida in pri izgradnji posteljice skupaj z drugimi telesnimi tkivi.

9. Okužbe sečil (UTI):

UTI so pogoste v obdobju nosečnosti in prispevajo k napredovanju nosečnosti. To je pogosto posledica dodatne teže maternice, ki deluje na mehur in lahko blokira pretok urina. V tem primeru pijte veliko tekočine, da preprečite to stanje.

10. Jutranja bolezen:

Zdaj, ko se jutranja slabost umiri, jo nadomesti občutek odgovornosti, da je nosilec malega življenja, ki v teh 21 dneh nosečnosti raste in neguje v tebi. Ne boste opazili, kako je teh devet mesecev minilo, ta čas pa bo dovolj, da se na čustvenem nivoju povežete s svojim dojenčkom. Vendar, dlje ko se kdo poveže, dlje mora biti v koraku s čustvenimi pretresi. Mama je posebna ženska ne samo zato, ker ji pravijo “mama”, ampak zaradi vseh 21 tednov nosečnosti, telesnega dela in psiholoških sprememb, ki jih mora preživeti, da te nosi.

Velikost nosečnice 21 tednov & utež:

Vaš dojenček se je povečeval in ni več tako majhen; v zadnjem tednu in prav v tem tednu pa se rast nagiba k upočasnitvi. Enaindvajset tednov nosečnosti je dojenček skoraj enak korenčku. Vendar se vaš otrok še naprej razvija in zori na druge načine, hkrati pa še naprej pridobiva na teži. Pri 21 tednu nosečnosti je vaš otrok precej dobro zrasel in zdaj lahko pogoltne plodovnico, v kateri je prekrit. Otrok pri 21 tednu začne porabljati plodovnico, da se pripravi na mleko, ki ga bo od matere dobil po rojstvu.

Baby & Trebuh izgleda kot v 21 tednih nosečnosti:

Vaš dojenček v 21. tednu nosečnosti je v tej fazi približno polovica velikosti korenja. Je in občutiti bi morali njegove gibe, čeprav so lahko lahki in občutljivi za prepoznavanje. Vendar se pri 21 tednih nosečnosti zgodi gibanje ploda. Ta teden se lahko otroku odprejo oči. Vaš dojenček lahko pogoltne tudi plodovnico in morda bodo opazni njihovi drobni odtisi prstov in prstov. Tvoj trebušček je moral postati močnejši in zdaj je zelo okrogel. Velikost 21 tednov nosečega otroka se v zadnjih nekaj tednih povečuje, vendar se v tem tednu ponavadi upočasni, dojenček pa zori drugače, medtem ko še vedno pridobiva na teži postopoma.

Velikost ploda: približno 18 cm (7,2 palca).

Teža ploda: približno 300 gramov (10,5 unč).

Položaj otroka v 21 tednih nosečnosti:

Želite vedeti, kakšen je položaj nosečnice v 21 tednu? V 21. tednu nosečnosti je rast otroka dobra, zato je položaj ustrezno postavljen. Roke in noge vašega otroka so ta teden v dobrem razmerju, njegovi gibi pa so zdaj veliko bolj usklajeni. Doslej smo merili od krone do zadnjice, zdaj pa začnemo meriti od vrha do pete, kar pojasnjuje, zakaj je nenadoma tako “zrasla”. Jetra in vranica vašega nerojenega otroka že dolgo trdo delajo na proizvodnji krvnih celic. Od krošnje do zadnjice do dolžine od pete do pete je vaš dojenček dolg 10 centimetrov in pol in tehta od 11 do 12 in pol unč, kar je približno velika zrela banana.

Če ste noseči 21 tednov, ste v petem mesecu nosečnosti. Le še štirje meseci do konca!

Okus amnijske tekočine se iz dneva v dan razlikuje glede na obrok, ki ste ga nazadnje pojedli. Ta okus ne bo izgubljen za vašega otroka, saj ima vaš malček že zelo razvite okusne brbončice.

Raziskovalci so ugotovili, da so bili plodi, ki so bili v maternici izpostavljeni individualnim okusom skozi plodovnico, po rojstvu bolj pripravljeni jesti ustrezno hrano s tem okusom. Vaše majhne akcijske figure lahko koreografirajo poteze, podobne Matrixu, pri 21. tednu nosečnosti.

Na žalost doslej ni dokazanega načina, da preprečite nastanek strij in njihovo pot po telesu. Zdaj v takem scenariju lahko vedno uporabite vlažilna sredstva, kot je kakavovo maslo; če ne drugega, bo ustavil suhost in srbenje, povezano s kožo, raztegnjeno med nosečnostjo). Je kakšna dobra novica?

Anksioznost in strah v 21 tednu nosečnosti:

Na neki točki nosečnosti skoraj vsaka pričakujoča mama in celo oče začneta čutiti tesnobo in strah, saj se z ogromnimi spremembami, ki prihajajo za ovinek, od vas obeta. In povsem razumno je, da se počutimo zaskrbljeni, vendar je to še posebej zdravo priznati. Več o svojih občutkih se pogovorite s prijatelji in s partnerjem ali z nekom, ki je že imel dojenčke – zagotovo vas bodo prepričali, da so imeli iste misli. Najpomembneje pa je, da o svojih strahovih pravilno razpravljate s partnerjem, ki verjetno prav tako potrebuje odličen pogovor od srca do srca.

Nosečniška dieta & Vaje v 21 tednu nosečnosti:

Prehrana:

21. teden bo večinoma namenjen sprostitvi, počitku in spanju, saj boste izčrpani. Preostale dejavnosti bodo vključevale preglede in poskušali najti hobi, da bi preživeli čas, ki bo ostal navidez za vedno. Druga polovica dneva bo obsegala vadbo in dieto, to pa je najbolj kritičen del dneva, saj vam bo ustrezna vrsta vadbe pomagala, da se ustrezno sprostite. 21-tedenska nosečnostna prehrana je pomembna, pri tem pazite, da ne preskočite nobene hranljive hrane.

Kaj jesti v 22 tednih nosečnosti?
 • Otrok je vsak dan težji in težji. Mati je zelo neprijetna, saj se njene mišice razširijo in vključijo dodatno težo. Pogosteje se utrudi. Če želite na tej stopnji premagati 21 -tedensko povečanje telesne teže nosečnice, je najbolje, da se prepustite lahkim telovadbam in zdravi prehrani.
 • Najpomembnejša hranila med nosečnostjo so vitamini. Pomagali vam bodo zmanjšati pomanjkanje okusa. Namesto zdravil jejte sadje in zelenjavo, saj vsebujejo zdrave vitamine.
 • Sadje in zelenjava vsebujeta več hranil kot druga živila. Nekatere rastline vsebujejo prava hranila, ki pomagajo izboljšati vaše zdravje.
 • Voda je nepogrešljiv vir hidracije vašega telesa med nosečnostjo; redno jemljite več vode za svoje telo. Voda vam pomaga ohranjati dobro telo in nadzoruje pridobivanje teže.
 • Pusto meso vam daje veliko beljakovin in vlaken; ki vam omogoča, da povečate metabolizem in energijo. Morska hrana in svinjina sta primerna tudi za zdravje in v tem času lahko vedno poskusite piščanca; to vam bo pomagalo, da boste ves čas zdravi in ​​nahranjeni.
 • Železo je bistveno za nosečnice, saj ima pomembno vlogo in pomaga povečati pretok krvi v različne vitalne organe vašega telesa. Vzeti morate nekaj agrumov, kot so pomaranče in brokoli. Poskusite tudi jajca in oreščke. So bogat vir železa.

Vaja:

 1. Pri 21. tednu, ko se otroški udarec že pojavi, čeprav se morda zdi precej čuden, bo spanje v običajnem položaju težko in bolj kot vaja, ki jo morate obvladati. Poskusite se raztezati med nosečnostjo. To vam daje prožnost in moč, ki jih potrebujete v tem obdobju.
 2. Dihanje iz želodca vam bo pomagalo izboljšati dihanje med nosečnostjo. Lezite naravnost in z blazino podprite glavo; bo olajšalo vaše telo. Kolena naj bodo zložena in se dotaknite tal. Nato se sprostite in počivajte ob strani. To ponavljajte 10 minut.
 3. Plitko dihanje bo pomagalo pri oskrbi s kisikom in olajšalo vaš dihalni vzorec. To bo poleg tega ohranilo zdravje vaših pljuč in jih odlično okrepilo. To vajo je treba izvajati vsaj 5 minut vsak dan.
 4. Med dihanjem skozi prsi stojite pokonci in naj bodo noge vzporedne. Zaprite usta in dolgo vdihnite od 1-15. Nato držite roke na prsih. Celotno vajo desetkrat ponovite za koristi. To je nekaj 21-tedenskih pravil za nego nosečnosti, ki jih lahko upoštevate, da boste lažje potekali.
 5. Druga je medenična vaja, ki vam bo pomagala pri zmanjševanju medeničnih težav in vam dala moč, potrebno za vaše medenično območje. Temu se reče pravilna praksa. To je najboljša vaja za nosečnost.

Ko hodite sami in razmišljate o napredku, ki ste ga dosegli, bo vedno vrnil izgubljeno pozitivnost. Če ste zaradi vsega pod stresom, zaspite. Potrebujete počitek, prav tako vaš otrok. Vaša drža je zdaj pomembnejša kot kdaj koli prej. Bodite v pravem položaju, saj lahko poškoduje vaše telo. Zdrava prehrana je bistvenega pomena in ima pomembno vlogo, če ne želite tvegati otroka s podhranjenostjo. Vedno imejte okoli sebe vodo in zaščito pred soncem. Preden se odpravite na sprehod, se prepričajte, da nobena od teh dveh ne manjka.

Zdravniški testi & Pregled med 21 tednom nosečnosti:

Tukaj je nekaj priporočenih zdravniških testov, ki jih morate opraviti v 21. tednu nosečnosti.

 1. Imenovanja pri zdravniku so resna. Zdravnik bo vedel, kaj je za vas najboljše. Lahko vas izvleče iz večine vaših skrbi in misli. S seboj imejte tudi bistvena zdravila.
 2. Fantastičen način sprostitve in sprostitve v vaši situaciji so masaže! Lahko povprašate za najboljšega maserja v mestu!
 3. Če želite izvedeti, kakšne spremembe na vas vplivajo vsak dan, so prednatalni tečaji zabaven kraj. So odličen način, da preusmerite misli. Prijavite se zdaj, če niste!

Nekatera zdravila brez recepta, ki pomagajo ublažiti ta učinek, so:

 • Bolečina- acetaminofen. Ne uživajte v Ibuprofenu in Naproxenu.
 • Alergija- antihistaminiki in loratadin. Ne pomislite niti na uporabo psevdoefedrina in
 • Dekongestivi, kot je fenilefrin.
 • Zaprtje- uporabite Metamucil. Izogibajte se odvajalom in mineralnemu olju.
 • Za zgago- uporabite antacide. Poskusite se čim bolj hidrirati.

Kakšni so nasveti & previdnostne ukrepe v 21 tednu nosečnosti?

 1. Zaradi najmanjših stvari boste žalostni, vendar ne dovolite, da vas to doleti, saj je to le del vaše psihologije. Ne popuščajte hrepenenju tudi zato, da ga ublažite.
 2. Vedno imejte okoli sebe vodo in zaščito pred soncem. Preden se odpravite na sprehod, se prepričajte, da nobena od teh dveh ne manjka.
 3. Hodite naokoli v udobnih čevljih, saj tesen otežuje hojo in se lahko spotaknete.
 4. Ko se otrokova teža povečuje, se povečujejo tudi bolečine v hrbtu. To je tipičen scenarij, zato ne skrbite. Ker dojenček hrepeni po več prostora, nenehno potiska hrbtne mišice in kosti, da mu naredi prostor, to pa se še poslabša, če spite na hrbtu. Zato se materi pogosto priporoča, da spi na bokih.
 5. Ves čas vas spremlja smešen okus v ustih, kisel ali kovinski. Morda se boste težko borili, da bi premagali občutek; vendar je zdravilo zanj precej enostavno. Poskusite raznovrstno hrano z vsemi okusi; preizkusite kombinacijo različnih likov, saj bodo otroku dali edinstven občutek. Poskusite lahko tudi svojo najljubšo hrano.
 6. Zelo pogosto se zgodi, da telo v tej fazi nosečnosti poviša temperaturo. Morda je samo prehlad ali majhna bolezen, ki jo telo doživlja. Če gre le za rahlo spremembo, kar verjetno pomeni, da vaš otrok potrebuje toplino. Če želite premagati situacijo, imejte zdravila za zvišano telesno temperaturo v bližini, če jih boste potrebovali kasneje.

Akne:

Akne so le redni pojav med nosečnostjo, ki vključuje kožne izpuščaje, lise in strije ob aknah na obrazu in hrbtu. Pomagalo bo vedeti, da v vseh teh 21 tednih simptomi nosečnosti izginejo takoj po rojstvu otroka. Ne pozabite hraniti aloe vere ali krem ​​proti mozoljem, vitamin E pa dela čudeže kot eno najboljših sredstev za odstranjevanje madežev na koži. Pitje več vode pomaga tudi pri vzroku.

Seks med nosečnostjo v 21. tednu:

21. teden je v tem času precej varen za seks. Zapleteni položaji lahko obremenjujejo vaš trebuh, zato se jim izogibajte. Prednost tega je, da to povečuje intimnost med parom. To pomaga pri pravilnem načrtovanju družine in tudi pri odločanju, kaj storiti po rojstvu otroka.

S kakšnimi tveganji se lahko soočite v 21 tednih nosečnosti??

Tudi po 21 tednu nosečnosti obstaja velika verjetnost splava. Vaginalna krvavitev je običajno prvi pomemben opozorilni znak. Vzroki za splav so:

Maternični septum. Stena ali bolje rečeno septum v maternici jo deli na dva ločena dela.

Avtoimunske bolezni. Te bolezni se lahko pojavijo, ko vaš imunski sistem napade zdrave celice.

Kromosomske nepravilnosti ploda. To je primer spontanega splava, ko je nekaj narobe z otrokovimi kromosomi, ki so celice, ki so sestavljene iz DNK.

Nesposoben maternični vrat. Ko se maternični vrat odpre prehitro, pogosto vodi v zgodnji porod.

Poleg tega, če ste imeli Rh-negativno kri, morate dobiti injekcijo imunoglobulina (RhoGAM), če imate med nosečnostjo krvavitev. Ta imunoglobulin je protitelo, ki deluje kot beljakovina v vašem imunskem sistemu in proizvaja izdelke, ki prepoznajo in se borijo proti škodljivim snovem, kot so bakterije in virusi.

Kontrolni seznami v 21 tednu nosečnosti:

Bodite pozorni na udarce in trzanje vašega otroka, celo na zvitke in takoj obvestite svojega zdravnika ali celo babico, če opazite zmanjšanje gibanja. Manjše gibanje je lahko signal za močan problem, zato boste morali preizkusiti in preveriti stanje vašega otroka. Vaš zdravnik vam je morda priporočil, da vsak dan preživite nekaj časa in preštejete otrokove brce ter poskusite izvedeti, kako narediti “štetje udarcev”.

Najverjetneje boste morali opraviti ustrezen pregled vsaka dva tedna od 28 do 36 tednov. Lahko se odločite za prehod enkrat tedensko po 36 tednih do dostave. Ker se bliža tudi rok, lahko pričakujete, da boste opravili veliko fizičnih pregledov in testov skupaj z razpravljanjem o nosečnosti in rojstvu z zdravnikom. Prav tako se lahko začnete učiti o doječih otrocih in se pogovorite z doječimi mamicami, če želite izvedeti več. Preberite dobre članke o nosečnosti, da se boste lahko seznanili z okoljem in čustvi, s katerimi se lahko srečate. Zapišite si, da imate pri sebi zdravstveno zavarovanje in pri zdravniku preverite, ali sprejema vaše zavarovanje.

Ne skrbi; počasi se bližate roku. Vse, kar potrebujete, je, da si vzamete čas in ohranite duševni mir. Moraš narediti tisto, kar imajo radi, in slišati pesmi, ki so lahko pomirjujoče. Nadaljnji počitek in prehrana sta vedno pomembna. Imejte srečno nosečnost!

V tem času je zelo pomembno skrbeti za svoje zdravje. Sledite vsem prej omenjenim dietnim načrtom in dobro se boste lotili. Več pozornosti namenite vadbi in počitku. Zdravila vzemite pravočasno in se redno posvetujte z zdravnikom. Tudi sadje je odličen vir prehrane!

Upamo, da vam je branje tega članka koristilo. Srečno starševstvo! Spodaj pustite svoje dragocene komentarje in nam sporočite, ali se vam je zdel ta članek koristen ali ne.

Pogosta vprašanja:

V1. Ali je normalno, da med 21 tednom nosečnosti ne čutite?

Odgovor: To je lahko zato, ker je vaša posteljica nameščena na zgornji steni maternice. Ker boste občasno imeli zdravniške preglede in preglede, vam ni treba skrbeti za zdravje otroka. Ko se otrok začne krepiti. Počasi boste začeli čutiti udarce.

V2. Je v šestem mesecu nosečnosti v redu veganstvo in vegetarijanstvo?

Odgovor: Vaša prehrana mora biti bogata in uravnotežena; to je tisto kar je pomembno. Poskrbite za dobro količino beljakovin, železa in sorodnih mineralov. Pomagajo vam, da postanete močnejši in pomagajo pri nadaljnji rasti ploda. Pomembno je, da imate za vsako ceno bogato prehrano, pa naj bo to vegetarijanska ali veganska.

V3. Kakšen je lahko normalen srčni utrip za plod pri 21. tednu?

Odgovor: Srčni utrip vašega otroka je zdaj mogoče slišati s pomočjo stetoskopa. Vendar pa je ta utrip težko razlikovati od vašega takta. Otrokov srčni utrip se lahko giblje od 120 do 160 utripov na minuto. Brez dvoma bo dvojno kot vaše.