32 tednov nosečnosti, kaj pričakovati? No, veliko. Če pogledate nazaj, ste z otrokom zelo dobro napredovali, korak na dan bližje porodu. Začetne čustvene ovire bi za vas postale stalnica. Čas je, da se malo sprostite in si vzamete trenutek, da razumete svoje telo.

32 tednov nosečnosti

V katerem mesecu in trimesečju ste pri 32 tednih nosečnosti?

Ste v sedmem mesecu in v zadnjem trimesečju nosečnosti. To pomeni, da imate še nekaj časa, da se psihično pripravite na dan.

32 tednov nosečnosti: simptomi & Dogodki

1. V njegov položaj nastavite:

Ko se bo vse začelo, bo dojenček videl, da plava v plodovnici z glavo navzgor in z nogami navzdol, vendar bo v 32. tednu začutil dneve dopusta in tako boste nekega jutra morda v trebuhu začutili veliko ropotanja in prevračanja in uganite, kakšen bo ultrazvok vašega otroka? Do sedaj se je vaš otrok obrnil na glavo in se postavil na vhodu. Običajni udarci in udarci bi vam dali vedeti, da ne more več živeti v škatli. Vendar ne skrbite, da mu ni neprijetno, saj se njegova glava tako bolje prilega vaši maternici v obliki hruške.

2. Kožne zadeve:

Začetna faza ploda ne bi bila nič drugega kot kos kože na skeletni strukturi, vendar Bog najbolje ve, kako ustvariti popolnega človeka, zato čaka vse te mesece, da izpopolni notranje zadeve. Zdaj, ko se to počne od 30. tedna, se razvijejo notranje plasti maščobe. Zdaj v 32. tednu se dojenčkova nekoč povešena krčkasta koža napolni s plastmi otroške maščobe. Lica se mu napihnejo, črevesje pa tudi, ko porabi več hrane. Bela voskasta snov, imenovana vernixcaseosa, ki je nekoč pokrivala njegovo kožo, je zdaj obrabljena, kar je plodovnici dalo svetlo mlečno barvo. Tudi lanugo ali mehki otroški lasje, ki pokrivajo njegovo telo, se umaknejo.

3. Zaznavanje spola:

Čeprav je spol mogoče spoznati veliko prej kot čakati do 32. tedna, so se spoli že skoraj dozoreli in izpopolnili. Pri dečku se mora skrotum razviti, preden mu začnejo padati moda. Ta proces se zaključi do tega meseca, ko se otrokovi testisi uspešno spustijo v spodnjo mošnjo. Za dekle so njene ustnice velike sramne ustnice zdaj pripravljene in pokrivajo ustnice malih sramnih ustnic. Če ne veste nič bolje, je v njenem majhnem jajčniku že 7 milijonov milijard depozita primitivnega jajčeca. To število se nato zmanjša na 2 milijardi.

4. Dotaknite se možnosti Ups:

Podobno kot v zadnjem trenutku pri dotikih, se otrokovi prsti in nohti na prstih skupaj z lasnimi mešički morda z nekaj lasmi zdaj izpopolnjujejo, ko se pripravlja na odhod. To vključuje tudi živčni sistem z optičnimi živci ali pa se vonj in slušni živci izpopolnijo.

5. Merjenje:

Približno v tem času bo otrok tehtal okoli 107 kilogramov in bo dolg 42 cm od glave do pete. Prvih nekaj mesecev (do 32) bo imel otrok precej dobre možnosti, da preživi in ​​uspeva.

6. Pljuča:

Pljuča bodo eden najpomembnejših delov otroka, čeprav do takrat še ne bodo popolnoma razvita. Ta bo malo zrasel malo pred rojstvom, dojenček pa bo vdihaval plodovnico, da bo ohranil pljuča v ustreznem stanju.

Celih devet mesecev je razdeljenih na 40 tednov, ki so nadalje razvrščeni v tri segmente. Prvo trimesečje je težko za otroka in mater, saj se oba borita za svojo lahkotnost. V drugem trimesečju pridobijo lahkotnost, za katero so se borili, in nazadnje v tretjem trimesečju spet začnejo boj za lahkotnost. Mama skupaj z otrokom doživi tudi določeno število sprememb.

7. Popadki:

Približno v tem času bi začutili, da se občasno pojavlja in ponavlja mehko krčenje. To se v medicinskem svetu imenuje kontrakcija Braxton Hicks, ki ni nič drugega kot vaše telo ali jajčnik, ki se pripravlja na zadnji dan. To je najboljši čas, da se prijavite na delavnice, kjer vas naučijo udobnega načina lažjega poroda. Ti popadki pa niso boleči, vendar lahko povzročijo malo nelagodja.

8. Razlitje in lakiranje:

Doslej boste morda doživeli, da vaše telesne žleze in mišice izgubijo prednosti. Vaš kolčni pas se lahko zdaj razširi in povzroči rahlo bolečino. To lahko velja tudi za vaše prsi, ki bi se zdaj lahko tudi razširile, in ko telo proizvaja vedno več ženskih hormonov, se lahko pojavijo rahle bolečine v mlečnih žlezah. Z raztezanjem jajčnikov je možna tudi rahla bolečina v predelu trebuha, kar je povsem normalno.

9. Nasvet za prevzem:

Doslej bi morali biti vse bolj previdni pri prihajajočih težavah in nasvetih in zvijačah, ki vas bodo doletele. Zato se je najbolje posvetovati z zdravniki in babicami. Stroga shema, ki jo je oblikoval zdravnik, bi morala biti mantra vašega tedna.

10. Pomožne težave:

Dodatne težave so povezane z rastjo otroka. Do sedaj vaš otrok meri skoraj 19 centimetrov in tehta 4 kilograma, zato dojenček ves čas potiska vsebino v želodcu navzgor. To povzroči, da se želodčne komponente potisnejo navzgor in krčijo prazen prostor, zaradi česar se pljuča manj širijo. To povzroča zadihanost. Druge težave vključujejo prebavne motnje, zgage in pogosto uriniranje. Na tem mestu bodo nastale tudi telesne težave.

11. Utrujenost:

To je eden najpomembnejših simptomov v tem času, ki je precej pogosto viden. Utrujenost je verjetno ena tistih, ki jih boste morali preživeti. Poleg utrujenosti morate preživeti še eno stvar, to so neprespane noči. Če želite z otrokom živeti zdravo, poskusite podnevi malo spati. Tako boste lahko ponoči ostali budni, ostalo pa bo odpravilo tudi utrujenost. Mnoge ženske se spalnemu dnevu sprva zdi težko. Kasneje pa vsi gredo skozi to in se na to tudi prilagodijo.

12. Simptomi napenjanja:

Nekateri najpogostejši simptomi v 32 -tedenski fazi nosečnosti so zgaga, otekanje kolena, kislost itd. In druga podobna zdravstvena stanja, zaradi katerih se lahko počutite slabše. Če iščete resno rešitev simptomov, zmanjšajte ta vprašanja, medtem ko imate čas. V nasprotnem primeru boste kasneje morali iti skozi to in to bo resno vprašanje. Zgago in kislost lahko zmanjšate z ustreznimi zdravili, obstajajo pa tudi nekatere tehnike, vaje, zdravila itd. Za zmanjšanje otekline kolen. Posvetovanje z zdravnikom po prejemu teh simptomov bi bilo primerno.

Velikost in teža 32 tednov nosečnosti:

Teža vašega otroka pri 32. tednu nosečnosti bo 3,8 kilograma in 16,7 palca. Vaš otrok bo zdaj velikosti bučke! Ja, nekoliko bolj zrasel od zadnjega tedna.

32 tednov nosečnosti trebuh in dojenček:

Vaš trebuh bo meril približno 30 do 34 centimetrov, od vrha maternice do medenične kosti. Se sprašujete, kako je otrok v 32. tednu nosečnosti? No, najverjetneje bo v položaju z glavo navzdol. On ali ona se bo zdaj počutil še bolj utesnjenega.

Pri 32. tednu nosečnosti z dvojčkoma se lahko počutite zelo obremenjene. Obstaja tudi možnost, da bi bili bližje porodu, saj je povprečna nosečnost dvojčkov 37 tednov.

Desetindvajset tednov nosečnosti:

Med tednom se bo dogajalo marsikaj, večina pa bo za vas nekaj novega. Vaš dojenček bo postajal vse težji, prav tako boste vi in ​​tu pride do vprašanja prekomerne teže. Telo je vedno zasnovano tako, da vzdrži potrebno težo, nekatere ženske pa zelo skrbijo. O tej zadevi ni treba skrbeti, dokler se ne vzdržuje ustrezna prehrana. Zaradi pravilne prehrane bo telo lahko imelo pravo hrano, ki bo telesu zagotovila moč in tudi v tem času ohranila njeno kondicijo.

Veliko vaj za jogo in vadbe za noge, kot je počep, je treba vaditi, da se znebite bolečine v prvih delih okončin. To je pomagalo mnogim ljudem in zagotovo bo pomagalo tudi vam. Plod bo vadil dihalne gibe in se pripravljal tudi na porod. Zagotovo se bodo pojavili občutki, kot so depresija, nihanje razpoloženja itd. In želite skrbeti za svoja čustva tako, da se družite s pravimi ljudmi, ki širijo pozitivnost. Naslednji teden se ne želite odpraviti z žalostjo

obraz, vendar z velikimi pričakovanji in navdušenjem.

Poglej več: 34 tednov nosečniški simptomi

Nosečniška prehrana in vadba:

Za obvladovanje takšnih situacij je vedno potrebna ustrezna prehrana. Če niste pripravljeni spremeniti načrta prehrane, bodo prišli časi, ko boste zlahka zboleli, nato pa bo okrevanje resna težava. To je verjetno zadnje trimesečje in za to boste potrebovali resno zdravniško oskrbo. V tem obdobju se poveča potreba po energiji za podporo otrokove rasti.

1. Kalorije:

To je pomembna stvar v tem tednu. Zahtevane kalorije morajo biti izpolnjene. Noseča mati v zadnjem trimesečju potrebuje le okoli 200 kalorij in to zahtevo je mogoče zlahka izpolniti. Čeprav obstaja nekaj strokovnjakov, ki priporočajo porabo približno 300 kalorij. Ustrezna potreba po zelenjavi, kruhu, sadju itd.

2. Ostanite hidrirani:

Če prebivate v tropskih državah, je vedno potrebna ustrezna hidracija, saj se proces znojenja ne bo ustavil niti med nosečnostjo in s tem dodatnim življenjem, ki raste v vas, zagotovo ne želite izgubiti soli iz telesa. To je precej resno vprašanje in ne pozabite, da bo uživanje prave hrane otroku zagotovilo tudi prave stvari. Ko greste ven, nosite filtrirano ali kuhano vodo.

3. Prekomerna vročina:

Če imate težave z želodcem, na primer prebavne motnje, in to zaradi vročine, potem nekaj hladnih prilog s hrano ne bo škodilo. Če v tem času popijete več vode, bo vaše telo hidrirano in sveže, v tem času pa vam bodo v pomoč ustrezne količine hrane, kot so ananas, korenje itd., Indijske priloge, kot so zelenjavni curry, raita itd. Pijte nekaj kokosove vode, da zmanjšate stres.

Telovadba je vedno pomembno vprašanje, ko ste noseči, saj fitnesu ni konca. Če ste pripravljeni ostati fit, vam bo vedno pomagalo zmanjšanje bolečin v različnih delih okončin. Če želite zmanjšati bolečino med nosečnostjo, poskusite z jogo, hojo itd. Ne delajte teka v tem tednu trimesečja. Ker ste v trimesečju, se izogibajte izvajanju vaj, ki bodo resno obremenjile trebuh.

4. Seks v tem tednu:

Ni ravno, da vam bo seks v tem času zadnja misel. Čeprav se veliko žensk, ki pridejo v fazo trimesečja, izogibajo spolnim aktivnostim, je povsem v redu spolni odnos. Včasih se lahko izkaže, da popolnoma spremeni igro pri spodbujanju poroda. Tudi seks spreminja misli. Ko se boste naveličali stresa, prekomerne telesne teže otroka in telesne škode, boste pripravljeni narediti nekaj resnih sprememb v svoji vsakodnevni rekreaciji, spol pa je lahko eden izmed njih. Zagotovo vam lahko odvzame um od stresa in vam omogoči zabavo s partnerjem. Poleg tega, kdaj je sladka ljubezen povzročila kakršne koli težave? Včasih bo seks edina možnost. Med spolnim odnosom pa poskusite izogniti faktor intenzivnosti iz enačbe.

Nasveti za premagovanje stresa v 32 tednih nosečnosti:

Premagovanje stresa je kot zmaga v bitki med nosečnostjo, ko je že dovolj zmagano. Veliko žensk ima različne razloge za svoje stresno obdobje med nosečnostjo. Če ste pripravljeni premagati stres med nosečnostjo, se o tem pogovorite s kakšnim strokovnjakom ali se posvetujte s prijatelji. Če ostanete s partnerjem, je lahko ves čas eden od razlogov za stres, ko se razpoloženje povečuje. Včasih lahko prekomerni stres povzroči motnje spanja, depresijo, slab apetit itd. Morate biti duševno močnejši, da se spopadete z vsemi težavami, ki vas lahko odpravijo. Če ste pripravljeni zlahka zmanjšati stres, potem poiščite strokovno pomoč in se pogovorite s tistimi, ki jim je mar in jih dejansko razumejo.

S katerimi tveganji se morate soočiti?

 • Doživeli boste več popadkov Braxton Hicksa. Zdaj postajajo vse močnejši in pogostejši.
 • Opazovali boste temne bradavice in nihče ne ve, zakaj se to zgodi.
 • Zasoplost je pogost simptom.
 •  Puščajoče prsi so zdaj pogoste. Vaše prsi se povečajo in bi začele proizvajati kolostrum, gosto rumeno tekočino.
 • Tudi izcedek iz nožnice bo zdaj pogost. To je način, kako se vaše telo pripravi na porod z zadrževanjem okužbe.

Zdravljenje in redni pregledi:

V tem obdobju nosečnosti je treba obravnavati veliko zdravstvenih stanj. Najpogostejša so zdravstvena stanja, kot so pretiran stres, kašelj, težave z želodcem, krči v nogah itd. Tukaj bomo razpravljali o nekaterih zdravilih, ki vam bodo, upam, pomagala pri vseh verjetnih zdravstvenih stanjih.

 1. Za prekomerne telesne bolečine je acetaminofen eno najboljših zdravil.
 2. Težave z želodcem in črevesjem, kot je zaprtje, Dulcolax je zelo dobro zdravilo, ki ga je mogoče zlahka izkoristiti.
 3. Za glivično okužbo lahko rečemo, da je Gyne-Lotrimin najboljši.
 4. Nekatere ženske trpijo zaradi prehlada, Vicks Formula 44 pa je ena najboljših v tej kategoriji. Poleg tega, če iščete resno zdravilo, se pred jemanjem kakršnih koli močnih tablet proti prehladu posvetujte z zdravnikom.
 5. Redno je treba opraviti pregled za spremljanje in gibanje ter rast otroka.

Nasveti in previdnostni ukrepi v tednu nosečnosti 32 tednov:

Obstajajo nekatere stvari, ki jih je treba upoštevati. Večine telesnih težav med nosečnostjo ni mogoče vnaprej določiti.

 • Če se spopadate z resnimi telesnimi težavami, morate imeti znanje in zmožnost, da jih vnaprej prepoznate. Na primer, za spremembe v materničnem vratu, ki jih povzroči krčenje, so lahko odgovorne membrane.
 • Če imate okužbo na membranah ali prezgodnji prezgodnji pretrg membran, je lahko zamuda pri porodu eden glavnih izidov. To je verjetno eden najboljših in redkih nasvetov, ki vam jih lahko vsakdo ponudi v tem obdobju nosečnosti.
 • Zaradi previdnosti se morate izogibati nekaterim stvarem. To so intenzivne vadbe, kajenje, alkohol, pretirano mastna hrana itd.

Kontrolni seznami za 32 tednov nosečnosti:

 1. Čas je, da se dogovorite za naslednji teden predporodnega obiska.
 2. Začnite nakupovati in v avto namestite otroški sedež.
 3. Čas je tudi, da sklenete zavarovanje.

Članek je vpogled v vse, kar se vam in vašemu otroku dogaja v 32. tednu nosečnosti. 32 -tedenski nosečniški ultrazvok postane vznemirljiv in morda boste dejansko videli miniaturnega človeka. No, tesnoba vas lahko včasih zamoti, zato se je nujno, da se zdaj nekoliko sprostite. Imejte zdravo pot!

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

1. Ali je varno potovati pri 32 tednih nosečnosti??

Ja, res je! Pri 32 tednih lahko potujete. S seboj morate prinesti le tisto, kar potrebujete, da zagotovite varno potovanje.

2. Kako spati pri 32 tednih nosečnosti?

Običajno se to zgodi pri 32. tednu nosečnosti, ko spanje postane neprijetno. Otrok in trebuh sta velika in morda ne boste našli pravega položaja za spanje. Svetujemo vam, da spite na levi strani za boljši pretok krvi in ​​zagotovite oskrbo posteljice s hranili.

3. Kdaj se posvetovati z zdravnikom?

Če menite, da je vaše krče in bolečine težko prenašati, se morate posvetovati z zdravnikom. Zato se začnite naučiti razlikovati med pravim in lažnim krčenjem.