Nosečnicam v 22 tednih pogosto postavljajo vprašanja, kot so: “Kako si danes, vse dobro ??” ali kaj podobnega: “Kako je z otrokom v trebuhu?” Odgovori na vsa taka vprašanja se pogosto omenjajo z: “Dobro sem” in “Da, zdaj jasno čutim otrokovo gibanje.” Toda globoko v sebi vsi vemo, da vas zanima, kaj točno vaš otrok počne ta teden. Ali če ste noseči 22 tednov, kaj lahko pričakujete.

No, no, no, nadzirajte svoje navdušenje, saj bi vas ta podatek lahko bolj presenetil, zaradi česar boste bolj previdni glede več dejstev in stvari, ki jih lahko počnete, in stvari, ki se jim morate izogibati. Upajmo, da vam bo ta članek koristil kot znanje, saj vas bomo posodobili tudi z načrtom prehrane, ki ga morate upoštevati, skupaj z nekaj nasveti in previdnostnimi ukrepi, na katere morate biti pozorni !! Ste torej pripravljeni, da boste ta teden vedeli o rasti otroka ?? Več o slikah nosečnosti v 22 tednih.

Morate vedeti točke za 22 tednov nosečnosti

Kazalo:

 1. Meseci & Trimesečje za 22 tednov nosečnosti
 2. Fizične in psihološke spremembe pri 22 -tedenski nosečnici (simptomi)
 3. Velikost nosečnice 22 tednov & Utež
 4. Baby & Trebuh je videti kot v 22 tednih nosečnosti
 5. Namestitev otroka v 22 tednih nosečnosti
 6. Prehrana in vadba za 22. teden
 7. Zdravniški testi & Skenirajte med 22 tedni nosečnosti
 8. Nasveti za 22 tednov nosečnosti
 9. Previdnostni ukrepi za 22 tednov nosečnosti
 10. S kakšnimi tveganji se lahko soočite v 22 tednih nosečnosti?
 11. Kontrolni seznami med 22. tednom nosečnosti

Meseci & Trimesečje za 22 tednov nosečnosti:

22 tednov nosečnosti, koliko mesecev? Mnogi razmišljajo na ta način. 22 tednov nosečnosti se nanaša na dejstvo, da ste opravili polovico nosečniške poti. To potovanje tudi kaže, da ste vstopili v 5. mesec nosečnosti, medtem ko bo to v trimesečju zadnji mesec drugega trimesečja. Srečno nosečnost pred nami.

Poglej več: Gibanje nosečnic 20. tednov

Fizične in psihološke spremembe pri 22 -tedenski nosečnici (simptomi):

22 -tedenska oskrba nosečnosti vključuje veliko varnostnih ukrepov in stvari, ki jih morate upoštevati. V tem obdobju je mogoče opaziti številne spremembe, ki so lahko posledica fizičnih in psihičnih sprememb.

 • Dvaindvajset tednov nosečnosti se bodo pojavili tudi simptomi vidnosti strij. Lahko je rožnate ali vijolične barve in bo vidna na izboklini, skupaj z dojkami in stegni. Sčasoma bodo zaradi hormonskih sprememb, ki jih priča telo, postale srebrne. Lahko pa se sprostite, če ga nežno vmasirate z olji ali kremami.
 • 22. teden nosečnosti, kaj lahko pričakujete, vključuje tudi druge znake otekanja stopal in rok, debelejših ali sijočih dlak, povečano število telesnih dlak itd..
 • Otekle roke in noge lahko opazite z zategovanjem obročev ali čevljev. To je lahko posledica nabiranja več tekočine v telesu, imenovanega edem. Lahko pa opazite tudi nenadno hudo otekanje na obrazu, rokah in nogah, bolečine v rebrih, glavobol s težavami z vidom ali hudo bruhanje; priporočljivo je, da se nemudoma posvetujete z zdravnikom, da se izognete zapletom.
 • Nadalje, kaj se zgodi pri 22 tednih nosečnosti? Poleg tega je lahko nosečnica v 22. tednu priča tudi spremembam, kot je koža, vključno s temnenjem bradavic in areol, spremembo kože in pospeševanjem rasti nohtov.
 • V nekaterih primerih lahko ženske poročajo tudi o izrazitih žilah v prsih, kar je povsem normalno.
 • Po drugi strani pa lahko vaša sprememba kože odraža “poseben sijaj”, zaradi česar je mehkejša in bolj gladka.
 • V izjemnih primerih imajo lahko ženske težave, povezane z aknami, ki jih je mogoče rešiti z uporabo izdelkov za akne, ki so na voljo na trgu.

Drugi simptomi:

 • Poleg teh so drugi simptomi, ki jih lahko opazi dvaindvajset tednov nosečnica, težave z zaužitjem, ko vaš otrok začne črpati vašo energijo za svoje potrebe, izcedek iz nožnice in občutljivost v bližini dojk, nerodnost in smrčanje.
 • Kar zadeva izcedek iz nožnice, ni posebnega zdravila ali zdravljenja, ki bi ga ustavilo. Namesto tega se to zgodi z razlogom in kaže, da se vaše telo pripravlja na nadaljnje spremembe v zvezi z nosečnostjo. Vendar je priporočljivo, da območje ostane čisto in suho, da se izognete okužbam.
 • Tudi krči v nogah, zgaga, zaprtje, štrleči popk in omotica so nekateri drugi neobvezni simptomi, o katerih poroča nekaj žensk v 22. tednu nosečnosti. Prav tako je običajno in je posledica hormonskih sprememb ali ko vaše telo še vedno lahko sprejme to nosečnost. Predlagamo pa, da vsako minuto sporočite o vsaki težavi ali težavi, da se prepričate o varnosti svojega zdravja in zdravja otroka.
 • Poleg tega boste pri 22 tednih nosečnosti opazili spremembo popka. Bolj bo proti zunanji strani. Bolj bo všeč oblika navznoter !! Ne bojte se; je posledica spremembe velikosti trebuha. Kmalu po dostavi ne bo več.
 • Poleg tega so nekatere ženske v tej fazi poročale o povečanem spolnem nagonu. Morda je to posledica povečanega libida skupaj s spreminjanjem hormonov v telesu v tem tednu nosečnosti. Ni samo to; obstaja še veliko naslednjih stvari, o katerih se morate zavedati.

Velikost nosečnice 22 tednov & Utež:

Do tega tedna bo vaš ultrazvok 22 tednov nosečnosti. Velikost 22-tedenskega nosečnice bo od krošnje do pete dolga približno 11,8 palca (27,8 cm) in bo predstavljala miniaturo novorojenega otroka.

Nasprotno, teža 22 tednov nosečnice bo okoli 15,17 unč, kar ustreza 430 gramom. Ta pol kilogramček bo nekoliko podoben velikosti kokosa !! Do takrat so se otrokove veke razvile, vendar bodo zaprte do 28. tedna. Njegove šepanje se bodo razvile in začele delovati, mama pa bo lahko čutila njegove brce, gibljive gibe in stiskanje rok kot simptome 22-tedenske nosečnosti. Mama je lahko priča tudi 22-tedenskim nosečnostim gibanjem otroka med počitkom, jedjo in celo spanjem !! Vse to je posledica rastočega ploda, ki pripravlja telo vašega otroka.

Baby & Trebuh izgleda kot v 22 tednih nosečnosti:

Zanimalo vas bo, kaj se zgodi v 22. tednu nosečnosti, saj ste polovico te poti že prevozili. V petem mesecu nosečnosti bodo ustnice, veke in obrvi postale bolj izrazite. Presenetljivo je, da je nastanek oči končan do tega meseca, vendar barvi očesa, znani tudi kot šarenice, še vedno primanjkuje procesa pigmentacije, kar pomeni, da barva oči ni potrjena.

Študije so pokazale, da bo vaš otrok imel le 1% telesne maščobe in se bo sčasoma povečal, da bo ustvarjal in vzdrževal telesno toploto. V medicinskem smislu se telesna maščoba, ki je prisotna v otrokovem telesu, imenuje rjava maščoba, ki se lahko v hipu pretvori v energijo.

Poglej več: Nosečnost 21 tednov

Namestitev otroka v 22 tednih nosečnosti:

S tem 22-tedenskim položajem nosečnice bo oprijem, sluh in vid vašega otroka vse močnejši. Spodaj je seznam 22 tednov nosečnosti, ki jim bo priča vaš otrok:

1. Krvne funkcije:

Približno v tem času otrokova jetra zdaj začnejo v celoti delati z njim in proizvajajo urin, ki ga filtrirajo jetra. Toda glavni poudarek tedna so rdeče krvne celice vašega otroka. Vse te tedne se je hranil z vašim deležem krvi in ​​do 22. tedna lahko otrok proizvede rdeče krvne celice. Te rdeče krvne celice, ki jih je treba razgraditi z encimi, ki bodo do zdaj čudežno začele proizvodnjo v telesu vašega otroka. Nato pride vprašanje energetskih celic, razbitih iz rdečih krvnih celic. Vaš otrok lahko zdaj proizvaja bilirubin.

2. Sense Alert:

Do 22. tedna ste kot mati že prestopili srednjo vrednost in tudi vaš otrok. Vaš dojenček je zdaj na pol oblikovan in deluje kot sijoč nov peni. Njegova akutna mrežasta mreža živcev v telesu se je zgradila in rasla. Živčni spoji, mielin, so začeli pošiljati hitre impulze v možgane, zato se njegova čutila postopoma razvijajo. Opazimo zehanje in obrazne poteze, kot je nasmeh. Med drugimi pomembnimi novicami se njegov oprijem krepi, ko se mu izboljšuje vid, in pazi, da se vaš glas seznani.

3. Premiki:

Z gibanjem dojenčka v 22. tednu nosečnosti je mogoče hitro določiti spol otroka, kar zdravniki ne smejo omeniti. Toda tisto, kar je mogoče ujeti pri ultrazvoku, je, da vaš otrok počasi oživi. Ultrazvok, ki je bil 22 tednov noseč, bi lahko zajel podobe njenega gibanja glede spreminjanja položaja in celo spanja v njegovem drugem najljubšem položaju. Opazimo lahko nekatere premike, na primer dotikanje obraza ali sesanje palca, nasmeh ali mrgodenje itd.

4. Rast otroka:

Do 22 tednov nosečnosti se je dojenček izoblikoval v posameznika, ki je podoben mini obliki matere ali očeta. Obraz je zdaj izrazit, zobni brsti in dlesni se krepijo. Dojenčkov srčni utrip je zdaj jasno slišan in zdaj tehta dobrih 1 kilogram. Prsti in nohti na nogah so oblikovani, tudi oči; šarenica pa še ni razvita.

5. Organi:

V tej fazi se bo otrok razvil v vseh notranjih organih in že bodo začeli delovati. Začelo se bo delovanje jeter in ledvic; odpadke bodo filtrirali ledvice in jetra bodo začela proizvajati rdeče krvne celice. Pljuča bodo začela vnesti kisik in izdihniti ogljikov dioksid. Začelo bo delovati tudi Srce; srčni utrip je mogoče slišati s stetoskopom na materinem trebuhu. Živčni sistem se na tej stopnji razvije, ko v telesu pride do množične medsebojne povezanosti živcev. Ustvarjena bo tudi funkcija možganov.

6. Kosti:

To je čas, ko so se kosti začele razvijati in postale močnejše. Otrok zdaj dobi sposobnost premikanja svojih organov, ne tako kot gibi v zgodnji fazi, vendar bodo gibi zdaj drugačni in opazni. Kot dojenček ima zdaj razvite kosti in sklepe, njegove repne kosti se začnejo razgrajevati. Najpomembnejša stvar, ki jo morate upoštevati pri svojem stanju in stanju vašega otroka na tej stopnji, je vzdrževanje vnosa kalcija. Vnos mlečnih izdelkov in živil, bogatih s kalcijem, je pomemben, saj dojenček potrebuje več kalcija za razvoj kosti.

Prehrana in vadba za 22. teden:

Prehrana:

Dieta za 22. teden nosečnosti zahteva dober in hranljiv vnos. To je zato, ker vaš otrok zdaj potrebuje dobro hrano, saj mora vsebovati energijo iz vašega telesa. Ženske se v tem obdobju večinoma počutijo dehidrirane, zato je priporočljivo, da je voda najboljša spremljevalka. Ne bo samo hidriralo telesa, ampak bo tudi nahranilo otroka !! Druga prednostna naloga je dodeljena beljakovinam; poskrbite za prehrano, bogato z beljakovinami, da zagotovite zdrav in nemoten razvoj v 22 tednih nosečnosti ploda.

Kaj jesti pri 22 tednih nosečnosti? Za matere, ki niso vegetarijanci, se lahko potreba po beljakovinah pokrije z vnosom mesa in mesnih izdelkov, medtem ko za te vegetarijanske nosečnice nalogo dopolnijo s stročnicami, tofujem, sojinimi izdelki in drugimi živili. Zaradi varnosti pa lahko zdravnika prosite tudi, naj vam predpiše kakovosten beljakovinski dodatek.

Tudi ženske se med nosečnostjo soočajo s problemom zaprtja. Zato v svoj prehranjevalni program vnesite solato s polnim krožnikom. Solate so lahko sadje, zelenjava ali kombinacija obeh. Vaše telo bo dopolnilo z zahtevano količino vlaknin, ki bodo rešila težave z zaprtjem. Ne pozabite dodati paradižnika, korenja in pese na ta krožnik z banano, lubenicami in jabolki.

Priporoča se tudi vključitev zelene listnate zelenjave v 22-tedensko nosečnostno prehrano, saj pomaga pri oskrbi z železom. Poleg tega lahko to sadje pretlačite tudi s kozarcem mleka, da naredite smoothie za spremembo!!

Vaja:

Na splošno so se medenični odseki izkazali za najboljše za redne dostave. Ta vaja je sprostila medenično območje in jo lahko naredite s pomočjo žoge, stola ali celo blazine !! Za sprostitev telesa lahko vadite tudi jogo. Njegov namen je tudi pomiriti živčni sistem in povečati vir energije, skrit v telesu. Poleg tega hoja velja za najboljšo vadbo v 22. tednu nosečnosti.

Zato je priporočljivo, da redno hodite 30 minut, da ste fit in zagotovite dobro zdravje. Ta hoja bo zagotovila tudi zdravo rast ploda in potrdila običajne prenose tekočine iz telesa matere v telo ploda!!

Poleg tega lahko nosečnica skupaj z izboljšanjem ravnotežja vadi tudi plašč za krepitev zadnjice in zadnjice ter kvadricepsa. Poleg vložkov je stranska ležanja notranjega in zunanjega stegna koristna tudi za nosečnice !! In ima za posledico močno jedro in notranjo stran stegen. Plank vadba, kodranje in dvigovanje ter vrstica ene roke so nekatere druge dejavnosti, ki jih lahko izvajate med to nosečnostjo.

Poleg tega mora vsak dan 22-tedenska rutina vadbe za nosečnost vključevati tudi 25 počepov, 25 dosegov mize, 25 sklec, skupaj s 25 podaljški nog za polaganje, 12 bočnih tricepsov sklekov na stran, 12 zibajočih udarcev na nogo in poševno dvigovanje nog na stran vsak !! Te vaje je treba izvajati samo pod nadzorom strokovnjaka. Za izpolnitev tega merila se lahko pridružite tudi tečajem joge ali telovadnici v vaši bližini.

Poglej več: 29 tednov razvoj ploda

Zdravniški testi & Pregled med 22 tedni nosečnosti:

Dvaindvajset tednov oskrbe nosečnosti vključuje tudi nekaj rutinskih pregledov in testov. Večina žensk bo ta mesec naročila ultrazvok. Poleg tega vam bodo predpisali tudi urinski test, krvni test in test tolerance na glukozo. Zdravniki lahko predlagajo tudi nekatere druge teste, ki temeljijo na zdravju matere, skupaj z njeno anamnezo. Vendar pa je treba težo in krvni tlak vsakič preveriti, spremljati zdravje bodoče matere skupaj z njenim otrokom. V primeru nizkega krvnega tlaka lahko mami svetujemo nadomestke, kot sta kokosova voda ali mešanica sladkorja in soli za vzdrževanje krvnega tlaka. Za varovanje zdravja vašega nerojenega otroka vam lahko priporočijo tudi test s trojnim zaslonom ali test trojnega označevalca, krvni test skupaj s spolno prenosljivimi okužbami ali spolno prenosljivimi boleznimi.

Kakšni so nasveti & previdnostne ukrepe v 22 tednih nosečnosti?

Najprej čestitke za uspešno zaključeno polovico nosečnosti! Vendar ne pozabite, da se tekma nadaljuje !! Zato se zavedajte nekaj bistvenih nasvetov in previdnostnih ukrepov, ki jih morate pričakovati pri 22 tednih nosečnosti, ki so potrebni za vas, pa tudi za zdravo rast in razvoj otroka.

Nasveti za 22 tednov nosečnosti:

1. Bodite vedno sproščeni in srečni in se izogibajte stresu zaradi česar koli; to bo okrepilo otrokovo rast!!

2. Poskrbite za pravilno uravnoteženo prehrano, ki bo obogatila vaše telo z vsemi bistvenimi hranili, ki bodo zadoščala potrebam telesa. Izogibajte pa se prenajedanju; namesto tega se lahko osredotočite na nekaj manjših obrokov.

3. Bodite pozorni na otrokovo gibanje, saj je bistveno oceniti razvoj ploda. Če dolgo ne morete čutiti ničesar, se takoj posvetujte z zdravnikom.

4. Poskusite malo zadremati, namesto da bi čez dan spali dolgo. To vas bo osvežilo in preprečilo stres.

Previdnostni ukrepi za 22 tednov nosečnosti:

5. Poskusite opraviti rutinske preglede brez vmesnih presledkov. Ti pregledi vas bodo obvestili o pravilnih in pravilnih informacijah o razvoju rasti otroka.

6. Izogibajte se dieti med nosečnostjo, saj je naravno, da ima vsaka ženska v tem obdobju 22 tednov nosečnost. Lahko pa zmanjšate svojo težo, če ste po porodu preobremenjeni.

7. Izogibajte se uživanju kakršnih koli neželenih tablet, tablet ali zdravil. Če je potrebno, se lahko pred uporabo posvetujete z zdravnikom, da boste na varnejši strani.

8. Začnite dan z blagimi vajami. In ne pozabite vključiti pribl. Trideset minut hoje v vaši rutini !! Ta hoja bo zagotovila telesno pripravljenost!!

9. Poskusite čez dan zaužiti ustrezno količino tekočine !! Lahko je v obliki kokosove vode, sadnih sokov, juh, napitkov, mleka itd. Lahko poskusite tudi z nekaj domačimi limonadami, sestava soli in sladkorja bo uravnotežila vsebnost elektrolitov v vašem telesu in bo koristna do 22 tednov tudi noseči plod!!

Poleg tega je treba s partnerjem ohraniti enako ljubezen in naklonjenost. Nihanje razpoloženja je naravno in se med nosečnostjo pri ženskah povečuje. Ampak, vse pritožbe pustite ob strani in znova uživajte v ljubezni !! Prav tako morate partnerja obvestiti o vseh možnih spremembah, ki jih opazite v svojem telesu, ne glede na fizični, psihološki in čustveni stres. Ta delitev in skrb bosta povzročila tudi spodbujanje nastajanja hormonov sreče v telesu, lajšanje stresa in tesnobe.

S kakšnimi tveganji se lahko soočite v 22 tednih nosečnosti??

Bistveno se je zavedati tako zapletenih pogojev za normalen porod; ta tveganja lahko poškodujejo vas ali vašega otroka med 22. tednom nosečnosti !! Poleg splošnih testov se mora nosečnica zavedati splavov in njihovih možnosti. Splav se nanaša na izgubo nosečnosti v prvih 20 tednih. Opazimo ga lahko pri vaginalnem madežu ali krvavitvi. Če opazite, da se vam to dogaja, priporočamo, da nemudoma odidete k zdravniku.

Poraba kofeina je še vedno vprašljivo dejstvo. Nekatere študije dajejo prednost uživanju kofeina, druge pa poročajo o napačnem uživanju kofeinskih izdelkov. Zato omejite uporabo kofeinskih izdelkov v vaši prehrani. Ženske lahko opazijo tudi redne popadke pred 37. tednom nosečnosti zaradi prezgodnjih ali prezgodnjih porodnih bolečin. Otrok, rojen pred tem tednom, je pogosto priznan kot nedonošenček.

Majhno število nosečnic je nagnjenih tudi k preeklampsiji, kar je povezano z visokim krvnim tlakom v telesu. Poleg tega lahko vsebnost beljakovin v jetrih, ledvicah ali urinu spodbuja to stanje.

Kontrolni seznami med 22. tednom nosečnosti:

Vaš kontrolni seznam 22 tednov nosečnice mora poznati naslednja merila:

 1. Pijte veliko vode, da telo ostane hidrirano. Poleg tega bodite pozorni na barvo urina, saj vas bo obvestil o potrebi po vsebnosti vode v telesu.
 2. Ne bodite leni in začnite dan z nekaj udobnimi in lahkimi vajami. Začnete lahko tudi s hojo in raztezanjem. Ta vaja bo preprečila zategovanje mišic in sprostila vaš um in telo.
 3. Jejte zdravo hrano in ves dan žvečite. Izogibajte se prenajedanju in povečajte število majhnih obrokov na dan, vključno z uživanjem zdravih prigrizkov.
 4. Izogibajte se dolgim ​​spanjem, raje podnevi dremajte.
 5. Ohranite spomine na nosečnost z zapiski in fotografijami. Mogoče bodo nekoč za vašega otroka zgodba za spanje.
 6. Začnite načrtovati zabavo za dojenčke in izberite nekaj privlačnih imen za svojega otroka !! To načrtovanje bo na zelo kreativen način ohranilo vaše 22 tedne nosečne slike.
 7. Pred porodom načrtujte potovanje pred nosečnostjo. To potovanje ne bo samo osvežilo vašega razpoloženja, ampak bo tudi pokrilo razdaljo med vami in vašim partnerjem, ki je nastala zaradi vaših nihanj razpoloženja.

Nenazadnje, uživajte v nosečnosti na polno !! To obdobje je nepozabno doživetje, ki vas bo razveselilo, ko boste videli, da se vaš otrok smeji!!

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Kakšna bi morala biti dejanska velikost izbokline med 22. tednom nosečnosti?

Odgovor: Vaš otroški udarec se bo povečal vsak dan do roka. Ta rast naj bi bila dobra 22 tedna nosečnosti, saj jo lahko uporabimo za napovedovanje otrokove rasti. Na splošno bo dojenček v tem obdobju nosečnosti približno 20 do 24 cm daljši, če ga merimo od medenične kosti do vrha maternice..

V2. Ali obstaja kakšna posebna stopnja, na podlagi katere se lahko izračuna gibanje otroka med 22. tednom nosečnosti?

Odgovor: Ne, ne obstaja tak izračun za presojo otrokovega gibanja. V celoti je odvisno od rasti ploda. Vendar bodo ta gibanja s časom vse močnejša. Za 22. teden nosečnosti ni specifično, kaj lahko pričakujete, vendar ima tudi vaša prehrana odločilno vlogo pri razvoju ploda.

V3. Ali moram biti med 22. tednom nosečnosti še kaj posebnega?

Odgovor: Ne, v tem obdobju ni treba narediti nič posebnega. Vendar morate pravilno spremljati svojo prehrano, da ohranite zdravo zdravje otroka. Prav tako ne pozabite redno obiskovati zdravnika !! Naj bo vaše telo ogreto z blago vadbo in hojo. In v telo vnesite zadostno količino tekočine.

Dvaindvajset tednov nosečnosti je vmesni mejnik med nosečnostjo in vas bo vedno znova spominjal na pot, ki ste jo opravili z ljubeznijo in naklonjenostjo. Na preostanek potovanja se morate pripraviti. V tem obdobju je lahko veliko vzponov in padcev, vendar ne pozabite na majhno življenje, ki prodira v vas. Konec koncev se otrokov nasmeh pri 22 tednih ne more primerjati s takšno nosečnostjo. Osredotočite se le na zdravo prehrano, pravilen spanec, rutinske preglede in teste, vadite jogo ali telovadite in ste korak bližje, da svojega otroka držite v naročju.