Nosečnost je blaženost. Kdo ne želi doživeti in živeti življenja matere? Vendar pot ni vedno lahka in gladka, kot si človek želi. Na ta način obstaja več ovir in težav, zato je treba poskrbeti za zdravje, kar bo posledično vplivalo na plod nerojenega otroka. Za enostavno in udobno premagovanje te faze je potrebna dobra skrb, pozornost, potrpežljivost in mir. 27 tednov nosečnosti je obdobje, ko ste skoraj na pol nosečnosti in se veselite prihoda svojega otroka. Zato je očitno, da imate vso pozornost in navdušenje, da vidite ljubezen svojega življenja. Ta članek vam bo pomagal narediti popoln pregled 27 -tedenskega nosečnice in 27 -tedenskih varnostnih ukrepov. Torej poglejte!

Nosečnost 27 tednov

Kazalo:

 1. Meseci in trimesečje, ki kažejo na 27 tednov nosečnosti
 2. O čem razmišljati ta teden
 3. Simptomi 27. tedna nosečnosti
 4. Velikost in teža 27 tednov nosečnosti
 5. Otrok in trebuh izgledata v 27 tednih nosečnosti
 6. Fetalni razvoj 27 tednov nosečnosti
 7. Dejavnosti 27. tedna
 8. Prehrana za 27 tednov nosečnosti
 9. Vaja za 27 tednov nosečnosti
 10. Seks med nosečnostjo v 27. tednu
 11. Zdravniški testi in pregledi med 27 tedni nosečnosti
 12. Nasveti in previdnostni ukrepi za 27 tednov nosečnosti
 13. Kako premagati stres
 14. Kontrolni seznami v 27 tednih nosečnosti

Meseci in trimesečje, ki kažejo na 27 tednov nosečnosti:

Ste se kdaj spraševali o 27 tednih nosečnosti, koliko mesecev? Ko je ženska v 27 mesecih noseča v 27 tednih, se šteje, da je noseča 5 mesecev in 4 tedne. To obdobje lahko dodatno opišemo kot zadnji teden drugega meseca in zadnji teden drugega trimesečja. Tretji semester prihaja po tem in je izredno ključen, saj je to obdobje rasti ploda.

O čem razmišljati ta teden:

Gre za vprašanje, kjer je potrebna natančnost, skupaj z nekaterimi strogimi in hitrimi pravili, ki jih je treba upoštevati za vsako ceno. Začetek prvega trimesečja nosečnosti je zaznamovan z hitenjem v kopalnico zgodaj zjutraj in nekaterimi primeri jutranje slabosti. Ta jutranja slabost naj bi bila neposredno povezana s prihajajočimi meseci nevarnosti. Prvo trimesečje lahko velja za najbolj udobno trimesečje, zato ga morajo uživati ​​vse bodoče matere. Jutranja slabost pa popusti, ko dojenček začne dobivati ​​formacijo. Ta teden vas bo zaposlil s porastom vzponov in padcev.

Simptomi 27. tedna nosečnosti:

Spremembe pri 27-tedenski nosečnici: kaj človek doživi?

Vedno je tudi mama, ki gre skozi spremembe. Tukaj so simptomi nosečnosti 27 tednov. Lahko so podobni celo 27 tednov nosečnosti s simptomi dvojčka.

Upravljajte svoja čustva:

Za mamo je pogosto naporen urnik, da ohrani notranji mir, medtem ko v njenem umu kriči strah pred takojšnjim porodom, strah pred neuspehom kot mati in še veliko več. To je zato, ker se vaši ženski hormoni proizvajajo v presežku, zaradi česar je to potovanje neznosno težko. Ta čustveni padec lahko vpliva na vaš življenjski slog, vključno z dojenčki, zato ohranite notranji mir. Če se želite izogniti pasti stresa, ne skrbite preveč. Privoščite si dobre stvari, na primer ogled komedije ali prijeten sprehod s svojim najboljšim prijateljem. O vsaki odločitvi, ki jo sprejmete, se pogovorite s svojim zdravnikom, da ne boste šteli trenutkov, ko se sprašujete, ali ste se odločili pravilno. Nekaj ​​nasvetov za obvladovanje stresa je podanih kmalu v članku

Pomanjkanje dihanja:

Zadihanost je lahko zdaj problem, saj dojenček vedno bolj raste in zaseda več prostora kot prej. V obupnem poskusu, da bi naredil več prostora, se otrok nato potisne v prsno votlino, kar lahko povzroči pomanjkanje dihanja.

Skupaj s temi pomožnimi dogodki lahko sledi na primer krčna žila, ki je živčno stanje, ki prizadene predvsem spodnje okončine ali hemoroide zaradi pretiranega pritiska otroka, ki vsak teden pridobi kilogram več. Lahko pride tudi do akutne bolečine v hrbtu, če ne spite na boku. Če želite premagati zadihanost, se ne obremenjujte. Poskusite se sprostiti in vsakih nekaj sekund globoko vdihnite, da se stanje in zdravje normalizirata.

Krči v trebuhu:

Pogosto je opaziti, da se lahko sčasoma krči v trebuhu poslabšajo, skupaj z brcanjem in udarjanjem vašega otroka. Ne skrbite, saj je to za mnoge matere normalno. Poskusite ohraniti položaj svojega otroka, predlagana je dobra drža. Drugi, ki gre narobe, se pojavi veliko trebuha. Ne bi želeli, da bi vas to v 27. tednu motilo, saj je naokoli že toliko dogodkov, zato poskusite vse prebroditi z malo vadbe in uravnoteženim težiščem. To je vse, kar morate storiti, da premagate svojo situacijo.

Nerodnost:

Še en teden do vstopa v tretje trimesečje, zdaj se v polni moči vračajo vsi stari simptomi nosečnosti. Utrujenost in utrujenost se povečujeta. Zaradi teže dojenčka pride do krčev pozno v noč, kar se odraža na težišču matere (zaradi naraščajoče izbokline). Zmanjšan je tudi nadzor mišic in usklajevanje dejanj. Vse te spremembe privedejo do občutka nerodnosti pri materi. Toda ta sprememba je le začasna, do dobave.

Pogosti izleti v kopalnico:

Kmalu po nosečnosti se pojavijo hormonske spremembe, ki povzročijo hiter pretok krvi v ledvice, zaradi česar se mehur pogosto napolni. Pogostost uriniranja je večja ponoči, saj nosečnice, ko se uležejo, tekočine, ki se zadržujejo v nogah in stopalih, pridejo v krvni obtok, ki se nato premakne v mehur, kar vodi do pogostega uriniranja ponoči. Da bi se izognili pogostemu uriniranju, zmanjšajte vnos na diuretične pijače, kot sta kava in čaj.

Velikost in teža 27 tednov nosečnosti:

Pri 27 tednih bo teža nosečnice približno velikost cvetače. Nepopoln bo tehtal okoli 900 gramov. Otrok bo dolg približno 35-38 cm in opazite, da se vam prsi povečujejo in lahko tudi doživijo grozno nihanje razpoloženja. V naslednjih nekaj tednih bo začel hitreje rasti in premike naokrog boste zlahka začutili.

Kako izgledata dojenček in trebuh v 27 tednih nosečnosti:

27 tednov nosečnosti, kaj pričakovati? Ker ste že skoraj na koncu drugega trimesečja, lahko brez težav občutite in opazite, da se vaš otrok premika noter. Otroci od zdaj naprej zavzamejo veliko prostora v maternici. Otrokov srčni utrip bo v minuti približno 140 utripov.

Fetalni razvoj otroka in trebuh 27 tednov nosečnosti:

Nova oblika življenja, ki raste v maternici vaše boljše polovice, je zdaj v njegovem/njenem 27. tednu in v primeru, da se sprašujete, kaj se točno dogaja z njim/njo, je tukaj pokukajte v njegov neverjeten, a majhen svet. Ste se kdaj spraševali o vzroku 27 tednov nosečnosti v trebuhu? Preberite, če želite izvedeti!

Oči:

Ves ta čas je vaš otrok uporabljal svojo domišljijo in razvil občutek za dotik ter začel čutiti prostor okoli sebe. Ta teden pa bodo njegove oči začele rasti. Ko se bodo njegove oči razvile, se bo mrežnica v njegovih očeh začela izpopolnjevati. Trepalnice so morale biti oblikovane, ko je začelo delovati in ščitilo oko pred tujimi snovmi, ki so prisotne v maternici. Položaj 27 tednov nosečega otroka je prav tako pomemben pri tem razvoju.

Vzorec spanja:

Zdaj lahko vidite, da se vaš otrok vsakič malo razvija. Če boste imeli srečo, boste v naslednjih tednih lahko svojega otroka zazehali. To je prvi znak, da čuti zaspanost. Zdaj, ko so se njegovi možgani razvili, lahko obvlada določeno število čustev in osnovnih zahtev, kot je spanje. Zato ima zdaj časovne intervale, ki jih nameni spanju. Morda ima celo svoj najljubši položaj za spanje, na primer roko do brade ali roke na sprednjem trebuhu itd. Vse to vodi do 27 tednov nosečnosti.

Rast:

Vrhunec tega tedna je nenaden skok rasti v telesu, ki ga zaznamuje povečanje za cel centimeter skozi ves teden. Konec tega tedna boste opazili, da je vaš dojenček zrasel za popolnoma nov centimeter, zdaj pa tehta nekje dva kilograma s 14-palčno meritvijo. Ta nenaden rast je zelo težko ujeti in se pojavi v trenutku ali včasih čez noč. To lahko privede do hitrega povečanja teže nosečnice v 27 tednih.

Degustacija:

Tu je vrhunec 27. tedna. Oblikovanje njegovih brbončic, ki mu zdaj omogočajo, da preizkusi vse različne okuse hrane, ki jo uživate. Takrat dojenček pobere začimbe iz plodove vode mater in takrat se nauči razlikovati med okusi. Včasih lahko celo kolca, če je občutek drugačen od njega. Pojavi se tudi premikanje 27 tednov nosečega otroka!

Kostni mozeg:

Matične celice se delijo na rdeče krvne celice in bele krvničke ter trombocite. Hematopoetske izvorne celice se nahajajo v specializirani niši in sodelujejo z vaskulaturnimi, osteoblastnimi in plazemskimi celicami. V 27. tednu se občutno poveča obseg eritropoeze in granulopoeze, s čimer se poveča rast kosti. 27 -tedensko gibanje nosečnice pomaga tudi pri pospešeni rasti.

Nega kože:

Večino lokalnih sredstev, ki jih mati nanese na kožo, koža absorbira in lahko prečkajo placentno pregrado. Primeri, kot so retinoidi, ki so prisotni v kremi za kožo (proti staranju), lahko povzročijo prirojene okvare, salicilne kisline iz družine aspirinov (sredstev proti strjevanju) pa se je treba strogo izogniti, saj je med nosečnostjo razvrščena med škodljiva zdravila. večinoma priporočena lokalna krema za težave z aknami.

Najboljši način za nego kože ploda je hidracija. Pitje veliko navadne vode brez sode, kokosove vode in kritičnih sokov je najboljši način za vzdrževanje kože. Zelenjava je tudi dober način za razvoj otroka.

Dejavnosti 27. tedna:

27. teden pomeni ribolov v tretjem trimesečju. Do zdaj mora biti izčrpana z vsemi fizičnimi in čustvenimi spremembami. Toda za ohranjanje zdravja je bistvenega pomena za normalen porod. Redna vadba in enakomerno gibanje pomagata tudi pri rasti otroka. V tej fazi pride do razvoja možganov ploda in širjenja pljuč, pojavijo pa se tudi kontrakcije Braxton Hicksa, kar pomeni, da je med razvojem možganov potrebna zadostna količina kisika, krčenje pa je treba vedno tudi preverjati. Veliko krčenje lahko vodi do nadzora dela.

Prehrana za 27 tednov nosečnosti:

Za zdrav plod je treba strogo upoštevati naslednjih 27 tednov nosečnosti:

5 velikih hranil: V prehrano morajo biti vključeni folati, kalcij, cink, kalcij in vlakna. Ker folata (, oblike vitamina B ne izloča samo telo. Prehranska dopolnila s folati so potrebna. Dodatki vitamina B pomagajo preprečiti okvare nevralne cevi

“Železo je težko dobiti s prehrano, zato vzemite železovo dopolnilo ali prenatalni vitamin z železom,” svetuje dr. Hope Ricciotti, izredna profesorica OB-GYN na Harvardski medicinski šoli. Železo je za vas pomembno hranilo, saj potrebujete veliko rdečih krvnih celic za razvoj vašega malčka. Poskrbite, da takoj po zaužitju hrane, bogate z železom, ne pijete kave ali čaja.

Ne jejte v dvoje: kar vodi le v povečanje telesne mase. Medtem ko je za 27 tednov nosečnosti potrebno povečanje telesne mase, je za zdravo mamo in plod priporočljiva ustrezna kombinacija prehranskih vlaknin in vitamina

Polnozrnato hrano, bogato z vlakninami, cinkom, magnezijem, lahko nadomestimo z rižem, kar lahko prepreči mladostniško sladkorno bolezen.

Omega 3 dodatki maščobnih kislin. Nacionalni inštitut za zdravje nosečnicam in doječim ženskam priporoča vsaj 300 miligramov DHA v dnevni prehrani. Laneno olje, ribe, orehi so odličen naravni vir maščobnih kislin in antioksidantov

Vaja za 27 tednov nosečnosti:

Tukaj smo za matere pripravili 27 tednov nosečnosti seznam vadbe:

Medenične raztezanja:

Ta vrsta vadbe pomaga ublažiti bolečine v hrbtu, ti raztežaji pa se osredotočajo tudi na dihanje, kar pomaga pri lajšanju napetosti. Vrste raztezanja so lahko podobne raztezanjem križa nazaj s fitnes žogo, nagibom stoječe medenice, vrtenjem trupa. Vsako vajo lahko ponovite 10 -krat. Vsako nelagodje med vadbo se morate nemudoma posvetovati z zdravnikom.

Počep:

Ena najpomembnejših in najbolj koristnih vaj med nosečnostjo. S široko razmaknjenimi nogami od ravni ramen in hrbtenico naravnost. Telovadbi polovičnega sedenja in vstajanja sledi pravilen cikel dihanja. Prednosti počepa so: povečanje mišične moči medeničnega dna, preprečevanje bolečin v hrbtu in medenici, priprava na porod, močnejši porodni položaj ploda

Joga:

Joga pomaga olajšati normalen porod. Pomaga pri pomiritvi telesa pred stresom in hormonskim neravnovesjem. Ginekolog vedno priporoča tečaj prenatalne joge. Najbolj priporočene joga asane so kot Butterfly stretch, Cat-Cow, Side side pozi. Prav tako morate poskusiti combinhelpoga in kardio vaje, kot je hoja, da zmanjšate zaplete med porodom in po porodu.

Medenični počitek:

Zdravniki priporočajo medenično aktivnost med nosečnostjo. To je domiseln način, da v tej fazi rečete, da ne seksate. Če sledite dol, lahko povzroči krvavitev, prezgodnje porodne bolečine, zaplete v posteljici.

Hoditi:

Kardio aktivnost je zelo priporočljiva, saj pomaga pri uravnavanju oskrbe s kisikom, sproži pa se tudi aktivnost krvne črpalke. To je preprost način telesne dejavnosti, ki ne potrebuje naložb. Dober par čevljev za hojo, ki so edina zahteva, in udobna oblačila.

Seks med nosečnostjo v 27. tednu:

Med nosečnostjo je potreben medenični počitek, saj je motnja posteljice in poškodba zarodne vrečke največji dejavnik tveganja, ki bo privedel do splava.

Zdravniški testi in pregledi med 27 tedni nosečnosti:

Na tej stopnji se opravi krvni test, s katerim se preveri, ali vaš otrok trpi zaradi kakršnih koli nepravilnosti. V vsakem trimesečju se vedno opravi ultrazvočni pregled, da se preveri gibanje in položaj ploda. Zdrava hrana in brez alkohola bosta v teh dneh preprečila bolečino in nelagodje. Izogibati se je treba zobozdravstvu (radiografsko skeniranje) v 1. in 3. trimesečju. Invazivno zdravljenje ni priporočljivo. Zdravila se dajejo le po nasvetu zdravnika in jih je treba porabiti takoj po posvetovanju z zdravnikom.

 1. Bolečine in bolečine- acetaminofen. Izogibajte se ibuprofenu in naproksenu.
 2. Alergija- antihistaminiki in loratadin. Izogibajte se psevdoefedrinu in dekongestivom, kot je fenilefrin.
 3. Kašelj- dekstrometorfan in gvaifenesin.
 4. Zaprtje- Metamucil in Colace. Izogibajte se odvajalom in mineralnim oljem.
 5. Zgaga- antacidi in famotidin.

Nasveti in previdnostni ukrepi za 27 tednov nosečnosti:

Tukaj je nekaj 27 -tedenskih varnostnih ukrepov, ki jih morate upoštevati.

 • Pri kožnih izpuščajih in razjedah lahko uporabljamo zeliščne recepte, ki sledijo naravnim domačim receptom. Pri kožnih izpuščajih je prednost kokosovo olje, saj ima protiglivične lastnosti ali razjede Kurkuma v prahu se lahko uporablja, ker ima protivnetni učinek
 • Sredstva proti bolečinam, kot je Tylenol (lahko vzamete acetaminofen)
 • Ne pretiravajte na delovnem mestu. Redno gibanje med delovno uro je pomembno. V času kosila morate vaditi dihalne vaje.
 • Pogovorite se z družinskimi člani o svojem napredku.

Kako premagati stres, da bi se izognili kakršnim koli oblikam tveganja med nosečnostjo:

 • Finančna vprašanja potrebujejo vašo pozornost takoj, 27. teden pa pomeni sedmi mesec in zdaj bi bil pravi čas za začetek. Na novega človeka bi morali biti dobro pripravljeni. Morate biti dobro opremljeni za vse vrste izzivov in izrednih razmer, ki lahko zahtevajo veliko finančne pomoči v eni sami seji.
 • Uravnoteženo življenje z dobro prehrano in dobrimi mislimi je ključ do izogibanja stresu. Branje veliko knjig pomaga umiriti um. Poslušanje klasične glasbe in ogled dokumentarnih filmov o uspešnih ali znanih ljudeh bi lahko vplival na oblikovanje intelekta vašega otroka.
 • Vso podporo, ki jo želite, lahko dobite pri predporodnih tečajih, zato ne pozabite preveriti tiste okoli vašega območja. Starši vam bodo dali individualne nasvete, ki bi vam lahko koristili.
 • Joga je odličen način, da opustite vse, kar vas skrbi in okrepi vaš um. Poskusite se znebiti stresa. Za bodoče matere se izvajajo nekateri posebni tečaji joge, ki ne samo krepijo vaše jedro, ampak vam tudi pomagajo v določenih situacijah, ki bi lahko obremenile vaše šibko telo.
 • Če načrtujete porod na domu, bi bil zdaj pravi čas za začetek. Pogovorite se z nekom, ki vam lahko uredi babico. Morate biti popolnoma prepričani v vse procese, ki bi jih lahko imeli pred porodom, da se boste med rojstvom svojega otroka zelo počutili. Miren um resnično pomaga med rojstvom vašega otroka.

Tveganja, s katerimi se lahko soočite v 27 tednih nosečnosti:

Morate biti bolj previdni in opaziti vsako majhno spremembo, ki se od zdaj naprej dogaja s vašim telesom. V primeru hude otekline, ki se lahko pojavi pri nekaj nosečnicah, se morate nemudoma posvetovati z zdravnikom. Vse vrste krčev v predelu trebuha ali medenici je treba prijaviti tudi zdravniku. Zmanjšano gibanje ploda in težave z dihanjem so druga vprašanja, ki jih je treba opaziti in paziti.

Kontrolni seznami v 27 tednih nosečnosti:

Naslednji seznam je mogoče uporabiti, ko je plod v 27 tednu nosečnosti in je ženska skoraj v tretjem semestru:

 • Zavedajte se otrokovih gibov in jih po možnosti zapišite za prihodnjo uporabo.
 • Zapišite si predporodne obiske in teste, ki jih morate opraviti v tem času.
 • Izobražite se o bančništvu s popkovnično krvjo in se po možnosti pogovorite z najbližjim virom, ki ponuja takšne storitve.
 • Vpišite se v nekaj porodnih razredov ali spoznajte nekaj novih tehnik za dojenčke. Za to so na voljo tudi posamezni spletni tečaji.
 • Prihodnje matere bi se morale truditi, da bi svoje telo prilagodile novim značilnostim dojenja.
 • Do zdaj se morate odločiti za določenega zdravnika za svojega otroka.
 • Do zdaj bi morali sprejeti nekatere velike odločitve, da boste v nekaj preostalih dneh nosečnosti popolnoma brez stresa.
 • V tem času morate otroku dodeliti sobo. Če si ne morete privoščiti sobe, morate otroku pospraviti nekaj prostora za spanje.

Ko ste prebrali toliko informacij, ste se morali zavedati, da je treba vedeti o 27 tednih nosečnosti in 27 tednih nosečnosti. Nekatere posredovane informacije morate dobro poznati. Poskusiti morate slediti vsaj nekaterim od teh, saj so zaradi svojih koristi prišli v javnost. Vsak človek mora vedeti za vse te drobne informacije, saj povečujejo popolno nosečnost tako za mater kot za ljudi, ki ji v tem obdobju pomagajo.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori:

V1. Bi moral v tem času narediti več ultrazvoka??

Odgovor: Če imate nosečnost z nizkim tveganjem, bi zadostovali štirje pregledi v celotnem obdobju nosečnosti. Zdravnik bo pregledal rast in preveril, ali otrok dobro raste. Čeprav lahko le redki primeri zaradi tveganj ali zapletov vsake toliko zahtevajo ultrazvočni pregled, ga ne potrebujete vsakič, ko obiščete zdravnika v tem trimesečju, da se prepričate. To tudi ni tako priporočljivo.

V2. Je ta teden dober 2d ali 3d ultrazvok??

Odgovor: To je odvisno od zdravnika. Na splošno bo v večini primerov opravljen 2d, če pa vaše zdravje ali primer zahteva natančnejši pregled in pregled dojenčka, vam bo zdravnik morda priporočil 3D ali celo včasih 4d ultrazvočni pregled. Toda v lastnem interesu je priporočljivo, da se ne odločite in to storite zgolj zaradi navdušenja.

V3. Kaj storiti, če otroška glava v tem tednu ni spuščena?

Odgovor: Ne skrbite, dojenček se v tem času še naprej premika, glava pa se sčasoma spusti, med 27. in 30. tednom nosečnosti. Torej, če ne zdaj, bo do 30 tednov dojenček obrnil glavo navzdol. Počakajte malo, preden vas zajame panika, podrobnosti pa prepustite zdravniku.