Prvi pogled na sebe v ogledalu vsako jutro je lahko grozljiva izkušnja, če imate podočnjake. Te grde dermatološke težave že stoletja pestijo človeštvo in ni računov za milijarde dolarjev, porabljenih za kozmetiko in korektorje, ki se uporabljajo za odstranjevanje podočnjakov. Temne lise pod očmi, čeprav grde, so precej običajne in obstaja veliko različnih načinov za boj proti njim, ko pridete do korenine težave.

Težko je reči, kdo od vaših prijateljev in družine ima pod očmi temo in kdo ne zaradi učinkovitosti sodobnega ličila, vendar je dobro pokritost najmanj tisti, ki ga lahko naredi. Da bi se resnično znebili temnih madežev pod očmi, je mogoče storiti še veliko več. Periorbitalni temni krogi ali tako imenovani samo temni krogi so omejeni na kožo okoli oči. To področje kože je najtanjše in zato bolj dovzetno za temno pigmentacijo. Pogosto je dejstvo, da so ženske, ki imajo pogosto tanjšo kožo obraza kot moški, bolj nagnjene k temnim kolobarjem. Prav tako je običajno, da so moški in ženske afriškega in azijskega porekla bolj dovzetni za temne kolobarje, kar je v večini primerov posledica genetske nagnjenosti k hiperpigmentaciji pri teh tipih kože. Tudi odrasli in starejši ljudje srednjih let imajo najverjetneje temne lise pod očmi, vendar je težava pogosta pri mlajših ljudeh z nezdravimi življenjskimi navadami, kot so alkoholizem, zasvojenost z drogami, pomanjkanje spanja in preobremenjenost.

Preprosti nasveti za zdravljenje temnih krogov za vsak ton kože

Temne sence okoli oči so predvsem dedna težava, vendar obstaja veliko drugih vzrokov, ki jih lahko podrobno raziščemo, ko gremo naprej. Na splošno temni kolobarji pod očmi ne kažejo na resne zdravstvene težave, vendar so večinoma posledica stresa, pomanjkanja spanja, pomanjkanja železa, elastina in kolagena, suhe kože in staranja. Če je vaša prednostna naloga, da učinkovito odstranite temne kolobarje za vedno, morate proaktivno poiskati rešitve za zgoraj omenjena vprašanja in ta priročnik vam je lahko v veliko pomoč, zato preberite več, če želite izvedeti več.

Glavni razlogi za temne kroge in kako jih odstraniti?

Kot smo že omenili, so stres, pomanjkanje spanja, pomanjkanje železa, elastina in kolagena, suha koža in staranje nekateri pogosti razlogi za temne črne kolobarje okoli oči in če iščete nasvet, kako odstraniti temne kolobarje, morate razmislite o tem, kako ugotoviti vzrok težave in se z njo spoprijeti. Če nedvomno ne veste, da so razlogi za vaše temne kolobarje geni, ki so jih vaši starši in njihovi predniki prenesli na vas, je za črnimi krogi pod očmi vzročno -posledična logika, do katere lahko pridete nato se z mero uspeha spopadite s problemom.

Spodaj so navedeni glavni razlogi za temnimi krogi in upamo, da boste lahko prepoznali svojo težavo in temu ustrezno ukrepali.

 • Pomanjkanje spanja ali prekomerno spanje.
 • Stres.
 • Utrujenost in velika utrujenost.
 • Alergije.
 • Dermatološke težave, kot je ekcem.
 • Škodljiva sredstva v izdelkih za ličenje.
 • Škodljiva izpostavljenost soncu.
 • Staranje.

Posvetlite temne kroge, ki jih povzroča stres & Pomanjkanje spanja:

Če vaša edina velika skrb za lepoto odstranjuje temne kolobarje pod očmi, je priporočljivo, da si natančno ogledate vzorec spanja kot primarni ukrep za boj proti tej težavi. Dermatologi in kozmetiki bodo seveda radovedni glede količine spanja, ki ga redno uživate, kadar koli jim predstavite problem zatemnitve pod očmi. Človek bi moral dnevno spati 8 ur in vse, kar je manj od tega, bi lahko povzročilo prvi znak utrujenosti, ki so temni kolobarji okoli oči. Zadostno spanje je verjetno najučinkovitejša rešitev za vas, če iščete odgovore o tem, kako trajno odstraniti temne kolobarje pod očmi in jim preprečiti, da bi se vrnili. Posamezniki, ki jim primanjkuje spanja, so hitro ublažili črne madeže pod očmi, takoj ko so uredili in normalizirali svoje vzorce spanja.

Osvetlite temne kroge

Spodaj je navedenih nekaj priročnih nasvetov za tiste, ki ne spijo zlahka in pogosto leže budni v postelji dolge ure, kar na koncu privede do temnih kolobarjev pod očmi. Naštetih je tudi nekaj priročnih nasvetov za spopadanje s stresom, alergijami, dermatološkimi težavami in drugimi dejavniki, ki lahko povzročijo temne kolobarje okoli oči.

 • Izogibajte se spodbudnim pijačam, kot sta kava ali čaj, tik pred spanjem.
 • Joga in meditacija sta učinkovit način za pomiritev obrabljenih živcev; če vas in vaš lepotni spanec ovira stresno poklicno življenje. Joga in meditacija vas spodbujata, da se znebite stresa in težav v pisarni, o katerih več ur razmišljate, medtem ko ležite budni v postelji.
 • Pomirjujoča glasba in aromaterapija lahko pogosto povzročita spanje pri mnogih posameznikih, enaka učinek ima lahko tudi ustrezna šibka osvetlitev v spalnici.
 • Omamljanje in alkohol povzročata le to, da se onesvestite, kar pa ne pomeni, da je pravi počitek. Izogibajte se čim večji zlorabi substanc, da se počutite resnično spočiti, in se borite proti temnim kolobarjem.
 • Odmaknite se od mobilnega telefona tik pred spanjem. To je sodoben vzrok za pomanjkanje spanja, saj mnogi posamezniki zlorabljajo ure, namenjene spanju, za branje e -poštnih sporočil ali spletno vključevanje v družabna omrežja. Te navade se čim bolj izogibajte tako, da izklopite telefon ali ga vklopite v tihi način tik pred spanjem.
 • Če je območje okoli oči srbeče ali vneto, je lahko vzrok za temne kolobarje dermatološka težava, kot je ekcem. To ni razlog za paniko, saj vam bo usposobljen dermatolog pomagal najti hitro in učinkovito rešitev.
 • Sončne opekline so eno najmočnejših povzročiteljev temnih kolobarjev in to le zaradi neuporabe učinkovitega losjona za zaščito pred soncem. Losjon za zaščito pred soncem s SPF 30 ali več je najboljši za vroče in sončne dni. Par odtenkov za vaše oči, medtem ko ste na soncu, je še en odličen način za zaščito pred sončnimi opeklinami.
 • Alergije, ki so nosne narave, lahko povzročijo zatemnitev območja okoli oči. Čim prej obiščite zdravnika ORL, da pridete do korenine problema in se z njim borite z ustreznimi zdravili.
 • Pretirano spanje lahko povzroči tudi senco pod očmi in obstaja več razlogov, zakaj posamezniki spijo. Slabi vzorci spanja, zloraba drog in alkohola, depresija in bolezni lahko povzročijo prekomerno spanje. Čim prej poiščite strokovno pomoč.
 • Izjemna utrujenost se pogosto pojavi v obliki temnih kolobarjev pod očmi. Dobra novica je, da se to lahko z ustreznim počitkom zlahka odpravi. Če je vaša utrujenost posledica preobremenjenosti, razmislite o prednostih odmora. Če vam nespečnost ne omogoča dovolj počitka, obiščite zdravnika, da se olajšate. Drug način za spopadanje s skrajno utrujenostjo je, da si vzamete odmor od svojega poklicnega življenja. Vzemite si dopust in si privoščite razkošje, da se sprostite in sprostite.
 • Duševni stres, depresija in tesnoba lahko vplivajo na vašo kožo in se pogosto pojavijo kot temni obroči. Poiščite strokovno psihiatrično pomoč, saj lahko težava preraste v veliko več kot v slabo kožo. Svetovanje in psihoterapija lahko veliko pomagata pri lajšanju tesnobe, depresije in duševnega stresa, psihiater ali psiholog pa je najboljša oseba, ki vam bo pomagala pri teh vprašanjih.

Enostavno odstranite temne očesne kroge, ki nastanejo zaradi staranja:

Staranje lahko pogosto povzroči temne kolobarje okoli oči skupaj z vranovimi stopali in vrečasto zabuhlo kožo. Staranje prinaša določene temeljne spremembe v teksturi in volumnu kože obraza. To je predvsem posledica izgube kolagena, elastina ter gostote kosti in maščob. V takšnih okoliščinah bo koža na obrazu vse bolj ohlapna in tanjša in nikjer ni tako očitno kot pod očmi. Kadar je vaša glavna skrb preprečevanje ali odstranjevanje podočnjakov, ki nastanejo zaradi staranja, bi morali biti vaša prizadevanja usmerjena v upočasnitev procesa staranja. Najprej se lotimo teme upočasnitve znakov staranja in preprečevanja črnih obročev pod očmi, preden nadaljujemo s pomočjo ljudem, ki so že malo stari in temni kolobarji so že precej vidni.

Spodaj je navedenih nekaj živil, ki jih lahko dodate v svojo prehrano za boj proti znakom staranja, kot so temni krogi, ki jih povzroča zmanjšana proizvodnja kolagena in elastina. Mnoga od teh živil so tudi bogat vir železa in drugih vitaminov, ki se učinkovito borijo proti znakom staranja. Pri starejših posameznikih lahko uživanje teh bistvenih živil pomaga odpraviti znake staranja in prepreči nadaljnjo izgubo kolagena in elastina. Spodnji prehranski predlogi so mešanica vegetarijanskih in nevegetarijanskih živil. Izberite po svojih željah. Več predlogov vam omogoča tudi izbiro živil, ki so vam všeč in so lokalno na voljo.

Temni krogi pod očmi

Večina teh živil kaže na enostavne in stroškovno učinkovite spremembe v vaši prehrani in sčasoma preprečite ali se znebite temnih kolobarjev. Te majhne spremembe prehrane so najbolj zaželen in naraven način za boj proti črni koži pod očmi v primerjavi z eksperimentiranjem z vsemi izdelki za ličenje in kozmetiko, ki obljubljajo pomoč. Večina teh kozmetičnih izdelkov, ki se agresivno tržijo, vsebuje močne kemikalije, ki se lahko ali ne ujemajo z vašo kožo in nikoli ni zagotovila, da bodo ti izdelki delovali. Po drugi strani pa bo zdrava prehrana pokazala rezultate in prispevala k vašemu splošnemu počutju, vključno s svetlejšo, svetlejšo in lepšo kožo.

 • Ribe:

Maščobne membrane okoli kožnih celic na obrazu so tiste, ki jih podpirajo; ohranite celoten mladosten videz in preprečite temne kolobarje pod očmi. Ribe, kot sta losos in tuna, bogata z olji Omega 3 in maščobnimi kislinami, učinkovito ustvarjajo močnejše celice in imajo velik prispevek k bolj zdravi koži obraza.

 • Paradižnik, paprika in pesa:

Rdeča zelenjava, in sicer paradižnikova paprika in pesa, je bogata z likopenom, ki je bistven antioksidant. Likopen je naravno sredstvo za zaščito pred soncem, ki spodbuja tudi proizvodnjo kolagena za boj proti znakom staranja, vključno s temnimi kolobarji.

 • Vegetarijanski viri vitamina C:

Temno zelena zelenjava je vrhunski vegetarijanski vir vitamina C, ki spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina. Špinača in ohrovt sta odlična primera zelenjave, bogate z vitaminom C, ki bi morala vsekakor najti mesto v vašem prehranskem načrtu.

 • Vegetarijanski viri vitamina A:

Starost bi lahko zelo zahtevala povečan vnos vitamina A zaradi njegovih obnovitvenih lastnosti kolagena. Pomarančna zelenjava, kot sta korenje in sladki krompir, sta odličen vegetarijanski vir vitamina A.

 • Školjke za pomanjkanje železa:

Staranje povzroča zmanjšano raven energije in utrujenost ter zunanje znake, kot so temni krogi okoli oči. Večja poraba hrane, bogate z železom, je eden od načinov za reševanje teh vprašanj. Mekušci, kot so školjke, školjke, ostrige in pokrovače, naj bi bili bogati z železom, da bi nadomestili pomanjkanje, ki lahko pogosto tvori temne kolobarje okoli oči.

 • Goveja in piščančja jetra za pomanjkanje železa:

Goveja in piščančja jetra so znana tudi kot odličen vir železa. 3 unče govejega ali piščančjega jeter je vir 3,5 miligrama železa, zato je enostavno ugotoviti, kako lahko uživanje teh živil pomaga pri premagovanju pomanjkanja železa, ki v mnogih primerih povzroči temne kolobarje.

 • Jagode za boj proti svobodnim radikalom:

V svoj vsakodnevni načrt prehrane ne pozabite dodati jagodičja različnih vrst za boj proti prostim radikalom, ki povzročajo znake staranja, kot so podočnjaki, gube in vrane noge. Borovnice in maline so odličen primer, ki ga lahko preprosto dodate žitaricam za zajtrk.

 • Soja blokira znake staranja:

Soja je bogata z genisteinom, ki je rastlinski hormon, ki deluje tudi kot antioksidant. Antioksidanti veliko prispevajo k preprečevanju staranja in tudi odpravljajo znake staranja, kot so temni kolobarji. Genistein spodbuja tudi proizvodnjo kolagena, kar je vedno super, če iščete načine, kako naravno odstraniti temne kolobarje ali kako jih preprečiti.

 • Česen za gradnjo poškodovanih kolagenskih vlaken:

Poškodovana kolagenska vlakna močno prispevajo k nezdravim kožnim celicam, ki pogosto povzročijo podočnjake. Zdrav odmerek česna v vašem dnevnem prehranjevalnem načrtu vas bo dopolnil z lipoinsko kislino in tavrinom, ki pomembno vplivata na obnovo poškodovanih kolagenskih vlaken.

 • Lizin in prolin za proizvodnjo kolagena:

Beljaki so bogat vir prolina in lizina, ki spodbujajo proizvodnjo kolagena. Za vegetarijance in vegane so oreščki s poudarkom na arašidih dober vir lizina.

 • Citrusi za pretvorbo aminokislin v kolagen:

Verjetno veste, da so agrumi bogat vir vitamina C, poleg tega agrumi pomagajo pri pretvorbi aminokislin, kot sta lizin in prolin v kolagen. Staranju sledi zmanjšanje kolagena, kar vodi do nezdrave kože in podočnjakov, zato je enostavno videti, kako agrumi preprečujejo nastanek podočnjakov in jih celo pomagajo odstraniti.

 • Beli čaj za strukturno podporo beljakovinam:

Beli čaj veliko prispeva k podpori in zaščiti proteinske strukture kože. Razčlenitev te strukture povzroči gube, vranove noge in temne kolobarje, beli čaj pa je odličen preventivni in zaščitni ukrep.

 • Oves za dodajanje železa:

Če so temni kolobarji posledica pomanjkanja železa v vaši prehrani, dodajte veliko ovsa v svoj vsakodnevni načrt prehrane, da ustrezno dopolnite železo, ki je potrebno za svetlo in sijočo kožo. Znano je, da ena skodelica ovsa ob kuhanju vsebuje 13,4 mg železa, kar je 19% priporočenega vnosa s hrano.

 • Kvinoja za železo, vitamine, beljakovine in ogljikove hidrate:

Kvinoja je priljubljena žitna jed, znana po tem, da je bogat vir ogljikovih hidratov, beljakovin, vitaminov in železa. Vse to prispeva k zdravi koži. Znano je, da 1 skodelica kuhane kvinoje vsebuje 2,8 mg železa, kar je 16% priporočenega vnosa s hrano.

 • Stročnice kot dodatek železa:

Znano je, da so skoraj vse vrste stročnic bogat vir železa. Dodajte v svojo prehrano stročnice, kot so tofu, leča, fižol in grah, da dobite odmerek železa, ki bo zagotovo ohranil zdravo kožo in odstranil temne kolobarje pod očmi.

 • Orehi in semena za ustrezen vnos železa:

Orehi in semena so odličen dodatek k vašemu dietnemu načrtu, če želite povečati vnos železa, da bi odstranili temne kolobarje ali jih preprečili. Sezam, laneno seme, indijski oreščki, pinjole, konopljina semena in bučna semena so bogati viri železa.

 • Krompirjeva koža za povečan vnos železa:

Uživanje krompirja s kožo je lahko odlična ideja, če želite povečati vnos železa, ne da bi pri tem bistveno spremenili svojo prehrano. Morda bo presenečenje, vendar je tako majhna sprememba prehrane lahko odgovor na vprašanje, kako odstraniti temne kolobarje doma, saj lahko zadosten vnos železa naredi veliko razliko.

 • Gobe ​​za boj proti temnim krogom:

Morda bo presenečenje, vendar so gobe bogat vir železa, ki spodbuja bolj zdravo kožo in se učinkovito bori proti znakom staranja, vključno s temnimi kolobarji.

 • Oljke so bogate z železom:

Oljke so že nekaj časa eno najbolj priljubljenih sadežev zaradi njihovih potencialnih koristi za zdravje, med prednostmi dodajanja oliv v vašo prehrano pa je dejstvo, da so ti sredozemski sadeži odličen vir železa.

 • Murve za boj proti staranju:

Skodelica murv je vir 2,6 mg železa, kar je točno 18% priporočenega vnosa s hrano, zato so murve električno orodje v boju proti znakom staranja, vključno s temnimi kolobarji.

Zdravite temne kroge, ki jih povzroča hiperpigmentacija:

Temni krogi se pogosto spremenijo s spremembo prehrane, povečanim vnosom vitaminov in rednim 8 -urnim spanjem, vendar mnogim ljudem tudi te spremembe načina življenja in prehrane ne pomagajo. To je najverjetneje posledica hiperpigmentacije. Za hiperpigmentacijo je značilna prekomerna proizvodnja melanina, ki povzroči, da nekatera področja kože obraza in telesa postanejo temnejša. To stanje je najbolj izrazito pod in okoli oči, kjer je koža tanjša in bolj dovzetna za hiperpigmentacijo. Hiperpigmentacija je najpogosteje problem, s katerim se srečujejo ljudje afriškega in azijskega porekla. Statistično gledano so moški in ženske indijskega porekla najbolj dovzetni za hiperpigmentacijo med vsemi rasnimi in etničnimi skupinami.

Lokalni losjoni in kreme za temne kroge pod očmi, kupljene s hiperpigmentacijo-

Če iščete odgovore, kako doma odstraniti temne kolobarje pod očmi, ki so po vašem mnenju posledica hiperpigmentacije, je najbolje, da poiščete nasvet usposobljenega dermatologa. Na trgu je kar nekaj losjonov in krem, ki vam lahko pomagajo pri tem, vendar je pogosteje potrebno strokovno mnenje, preden se odločite, kateri izdelek uporabiti. Maj teh široko dostopnih in agresivno trženih kožnih izdelkov ima močna belila za posvetlitev kože.

Številni tipi kože teh belilcev ne jemljejo zlahka. Prav zato je najboljša izbira izdelek, ki ga priporoča dermatolog. Večina dermatologov bo predpisala losjon ali kremo na osnovi hidrokinona za hiperpigmentacijo. Hidrokinon je sestavina za posvetlitev kože, ki jo najdemo v široki paleti krem ​​in losjonov. Hidrokinon je učinkovit način za boj proti hiperpigmentaciji in temnim kolobarjem, ki jih povzroča hiperpigmentacija. Te kreme in losjoni so široko dostopni na trgu in ne bi smelo biti težav pri iskanju hidrokinonskega izdelka priznane kozmetične znamke.

To so 4 preprosti nasveti za odstranjevanje temnih krogov, ki jih povzroča hiperpigmentacija-

 • Sončne opekline so glavni vzrok za hiperpigmentacijo; drugič po dednih razlogih. Ostanek na soncu ali uporaba učinkovite kreme ali losjona za zaščito pred soncem je odlična rešitev in preventivna metoda.
 • Neučinkovito zdravljenje aken lahko povzroči brazgotinjenje, ki je posledica hiperpigmentacije. V skrajnih primerih je zdravljenje aken nujno, saj je temna pegasta koža nezaželena.
 • Znano je, da svetlobni in laserski tretmaji eksponentno odstranijo temne kolobarje, ki jih povzroča hiperpigmentacija.
 • Pomembno si je zapomniti, da ni odgovorov o tem, kako trajno odstraniti temne kolobarje, še posebej, če je vzrok hiperpigmentacija, vendar se lahko izognete soncu kot učinkoviti preventivni metodi in se zatečete k uporabi kreme za sončenje vsakič, ko stopite na prostem kot učinkovita metoda preprečevanja.

15 učinkovitih metod za zdravljenje in zdravljenje temne kože pod očmi:

Obstaja kar nekaj nasvetov, ki obljubljajo, da bodo učinkoviti proti temnim kolobarjem in ta članek vam bo ponudil čim več. Razumljivo je, da vseh teh sredstev morda ne bo mogoče uporabiti, vendar je namen bralcu ponuditi več možnosti izbire. Dostop do toliko domačih sredstev bo bralcu omogočil tudi, da preizkusi eno ali dve, preden najde zdravilo, ki ima najmočnejši učinek odstranjevanja temnih kolobarjev. Prav tako lahko izberete zdravila, ki temeljijo na tem, katere sestavine so na voljo na njegovem lokalnem območju.

Preberite več, če želite izvedeti več. Pomembno je omeniti, da so mnoge od teh rešitev babičine, ki so se prenašale skozi stoletja in potrdile strokovnjaki za nego kože. Kot vsa babičina naravna zdravila za temne kolobarje pod očmi je treba zdravljenje redno ponavljati, da se pokažejo pozitivni učinki. Za razliko od izdelkov za posvetlitev kože z močno kemično sestavo ta naravna zdravila v določenem času delujejo tako, da naravno odstranijo podočnjake. Predanost in potrpljenje se bosta zagotovo obrestovala, če boste vsakodnevno izkoristili ta sredstva.

Odstranite temne kroge pod očmi z oljem sladkega mandlja:

Vsakodnevna uporaba in masaža nekaj kapljic olja sladkega mandlja na predel okoli oči se je izkazala za odlično zdravilo za temne kolobarje pod očmi. Najbolje je, da to storite kot nočno rutino in pustite, da se koža čez noč namoči v mandljevem olju. Ta masaža deluje, saj je mandljevo olje odlično pomirjevalno sredstvo in bogat vir vitamina E. Uporabljajte samo olje sladkega mandlja, saj grenka različica ni namenjena za lokalno uporabo.

Gel masaža z aloe vero za temne obroče:

Aloe Vera gel, ki je lahko dostopna sestavina, lahko učinkovito uporabite za zdravljenje temnih kolobarjev. Gel preprosto nanesite na predel okoli oči in pustite, da se vpije 10 do 15 minut. Anti-pigmentacijske lastnosti aloe vere bodo začele učinkovati, ko to počnete redno.

Odstranite temne kroge z arganovim oljem:

Redno nočno nanašanje arganovega olja na predel okoli oči bo pozitivno vplivalo na temne kolobarje. Olje je treba pustiti, da se čez noč vpije v kožo, vitamin E in antioksidativne lastnosti arganovega olja pa niso nič drugega kot čudežne.

Odstranite temne kroge z uporabo ACV:

Redna uporaba jabolčnega kisa s pomočjo Q-Tip-a na predel okoli oči bo povzročila odlično posvetlitev kože in sčasoma odpravila podočnjake. Vsebnost vitaminov, mineralov in encimov v jabolčnem kisu zagotovo pozitivno vpliva na temne kolobarje.

Temne kroge obdelajte s kokosovim oljem:

Verjetno se že zavedate številnih zdravilnih lastnosti kokosovega olja, zato vas ne sme presenetiti, da je lahko dostopno kokosovo olje močno orodje za odstranjevanje podočnjakov. Preprosto vmasirajte kokosovo olje v predel okoli oči in pustite, da se čez noč vpije v kožo. Suha koža je lahko tudi vzrok za temne kolobarje in vlažilne lastnosti kokosovega olja so v tem pogledu zelo učinkovite.

Masaža z ricinusovim oljem za temne kroge:

Organsko ricinusovo olje lahko nanesete okoli oči in pustite, da se čez noč vpije v kožo. Ricinusovo olje bo učinkovito nahranilo stanje in zmehčalo kožo okoli oči ter imelo učinek posvetlitve nadure.

Kumara za črnino pod očmi:

Debele rezine kumar, ki ostanejo na očeh, imajo hladilni in pomirjujoč učinek na kožo okoli oči. To je staro in priljubljeno babičino zdravilo za posvetlitev kože in odstranjevanje podočnjakov. Glede na priljubljenost tega zdravila je enostavno domnevati, da je resnično učinkovito. Za to zdravljenje najbolje delujejo hladne hladne kumare, minimalni čas nanašanja pa je običajno deset minut, da rezine kumar vplivajo na predel okoli oči. Naredite to enkrat ali dvakrat na teden in uživajte v pozitivnih učinkih.

Paradižnikov sok za črno pod očmi:

Vsebnost likopena v paradižniku ima zaščito pred poškodbami kože, zato je za popolno uporabo priporočljivo nanesti paradižnikov sok na območje okoli oči. Znano je, da mešanica paradižnikovega in limoninega soka blagodejno vpliva na temne kolobarje in nanos močnega napitka na območje okoli oči, dvakrat na dan tri tedne bo imel pozitivne učinke.

Uporaba zelene čajne vrečke za temne kroge pod očmi:

Vrečke svežega zelenega čaja preprosto potopite v toplo vodo, jih za nekaj časa shranite v hladilniku in pustite, da počivajo na vaših vekah približno 15 minut, preden si umijete obraz. Ta preprosta hladilna terapija, ki se izvaja vsak dan, bo pokazala izboljšanje. Ta terapija bo delovala, saj ima vsebnost tanina v zelenem čaju pomirjujoč učinek na razširjene krvne žile pod očmi.

Masaža olja grozdnih semen za temne kroge:

Vsakodnevna masaža nekaj kapljic olja grozdnih pešk na koži okoli oči lahko močno zmanjša temne kolobarje pod očmi. Naredite to nočno rutino in pustite, da se grozdna semena čez noč vpijejo v kožo. Flavanoidi v grozdnih semenih imajo učinkovite antioksidativne in protivnetne lastnosti, ki lahko znatno zmanjšajo temno pod očmi.

Uporaba rožne vode:

Namakanje ohlajene vrtne vode na predel okoli oči ima hladilni učinek, ki bi lahko zelo dobro zmanjšal temne kolobarje pod očmi. Za večji učinek lahko postavite tudi bombažne kroglice, namočene v hladni rožni vodi. Naredite to čim bolj redno in rezultat bo zagotovo pozitiven. Antioksidativne lastnosti rožne vode močno pripomorejo k zdravljenju poškodovanih kožnih celic, ki pogosto povzročajo podočnjake.

Aplikacija medu za temne kroge:

Med je stalnica lepotnih tretmajev in to zaradi močnih antioksidativnih lastnosti. Nanesite plast medu na predel pod očmi, pustite stati 15 do 20 minut in nato sperite. Naredite to čim pogosteje in opazujte, kako antioksidanti v medu čez čas brišejo temno območje okoli oči.

Soda bikarbona za temne pod očmi:

Nanesite raztopino sode bikarbone in vode s pomočjo bombažnih kroglic na področje pod očmi. Vate pustite nekaj časa počivati, da raztopina sode bikarbone začne učinkovati. Naredite to enkrat na dan in pustite, da protivnetne lastnosti in posvetlitev kože sode bikarbone pozitivno vplivajo na vaše temne kolobarje pod očmi.

Masaža z oljem jojobe za temne kroge:

Jojobino olje s svojimi pomlajevalnimi in negovalnimi lastnostmi lahko pozitivno vpliva na temne kolobarje. Če želite preizkusiti to teorijo, masirajte dve do tri kapljice olja jojobe okoli oči in pustite, da se vpije čez noč. Naj bo to nočna rutina in uživajte v prednostih.

Aplikacija limoninega soka za temne kroge:

Nanos limoninega soka okoli oči ima učinek posvetlitve kože, ki lahko pomaga izbrisati temne kolobarje. Limonin sok je naravno in močno sredstvo za beljenje kože, zato bo vsakodnevna uporaba limoninega soka okoli oči zagotovo v pomoč. Limonin sok lahko tudi izsuši kožo, zato ne pozabite navlažiti.

Invazivne in neinvazivne medicinske terapije za temne kroge:

Industrija kozmetične kirurgije je skokovito rasla in se zato ponaša s številnimi invazivnimi in neinvazivnimi tretmaji za temne kolobarje pod očmi. To vključuje lasersko terapijo za temne kolobarje, kemični piling in intenzivno terapijo s pulzno svetlobo. Vsi ti trije kozmetični tretmaji pogosto potrebujejo več kot en obisk v ordinaciji kozmetologa in so lahko precej dragi. Če pa si jih lahko privoščite, imajo le malo ali nič stranskih učinkov, povzročajo malo ali nič bolečine ali nelagodja in vam ne vzamejo veliko časa. Te operacije vam omogočajo, da začnete znova z lepšo in bolj mladostno kožo, vendar morate biti previdni, saj ni zagotovila, da se temni kolobarji ne bodo več vrnili.

Lasersko zdravljenje hiperpigmentacije:

Laserski tretmaji so se izkazali za metodo, ki prebija pot za reševanje širokega spektra kozmetičnih težav, vključno s temnimi madeži, pegami in podočnjaki, kupljenimi s hiperpigmentacijo. Ta postopek učinkovito osvetli kožo, izbriše brazgotine in sledi ter celo temne kolobarje pod očmi. Laserska terapija za zdravljenje problema hiperpigmentacije lahko običajno zahteva več kot nekaj sej v ordinaciji dermatologa, vendar je brez dvoma učinkovita možnost.

Intenzivno zdravljenje s pulzno svetlobo:

Intenzivna pulzna svetloba je še ena priljubljena neinvazivna kirurška metoda za zdravljenje temnih kolobarjev. Intenzivna pulzna svetlobna obdelava uporablja uporabo močne in ročne naprave za oddajanje svetlobe širokega spektra, ki jo nadzira računalnik. Ta močna svetloba se uporablja za usmerjanje presežka melanina in oksihemoglobina ter jih segreva, dokler jih telo ne uniči in absorbira. Za razliko od laserskih tretmajev se intenzivna pulzna svetloba uporablja tudi za druge kozmetične tretmaje, kot je odstranjevanje dlak. Intenzivna pulzirana svetloba je lahko precej draga in je lahko za nekatere posameznike denarna obremenitev. Upoštevati je treba tudi dejstvo, da pogosto traja več kot ena seja tretmajev intenzivne pulzne svetlobe, da se proaktivno spopademo s hiperpigmentacijo, ki povzroča temne kolobarje.

Rešitve za kemični piling za hiperpigmentacijo:

Mnogi kozmetologi zagovarjajo prednosti kemičnih pilingov za posvetlitev kože in boj proti hiperpigmentaciji. Prednost kemičnega pilinga je v tem, da se mnogi od njih lahko izvajajo doma. Dermatolog vam bo lahko povedal, katera od teh rešitev vam bo najbolj ustrezala. Kemične raztopine za piling vsebujejo veliko različnih kemikalij, zato je pametno raziskati sestavine in ugotoviti, ali so varne za vašo kožo ali ne. Za mnoge posameznike je običajno, da imajo preobčutljive reakcije na te kemikalije, zato raztopine za kemični piling morda niso za vsakogar. Kemični piling s pomočjo kozmetologa je vaša najboljša možnost za učinkovito odstranjevanje temnih kolobarjev pod očmi. Te postopke kemičnega pilinga lahko pogosto ponovimo večkrat, da dosežemo želeni učinek.

Ličila in kozmetika:

Čeprav ličila in kozmetika ne obljubljajo, da bodo odstranili temne kolobarje, so primerni za njihovo prikrivanje, čeprav se trudite, da jih trajno odstranite. Tudi če se borite s temnimi krogi, je ličila morda vaša edina možnost, da jih prikrijete, ko vsak dan stopite iz hiše v službo ali druga opravila. Ni skrivnost, da so ti izdelki za ličenje zelo učinkoviti, če želite preprosto prikriti temo pod očmi. Korektor in druge različice ličil za oči lahko prekrivajo temne kolobarje, če jih nanesete estetsko. Učinkovitost teh izdelkov za ličenje je pogosto povezana z njihovo blagovno znamko in ceno.

Preprosto je ugotoviti, kako temne kolobarje lahko povzročijo številni različni dejavniki, z njimi pa se lahko spopademo s prav toliko ali celo več zdravili in zdravljenji. Mnogi posamezniki imajo raje tradicionalne in naravne domače lepotne nasvete za temne kolobarje pod očmi, kot so spremembe prehrane in domača zdravila. Mnogi posamezniki celo zaupajo v kozmetične tretmaje, da bi dobili zdravljenje. Očitno je tudi, da temni kolobarji niso nekaj, s čimer se ponašajo in jih večina ljudi rada prikrije z ličili, dokler ne najdejo boljše rešitve.

Kako odstraniti temne kroge