Temni krogi so pomembna skrb za lepoto in zdravje. Zagotovo ne bi uživali v ljudeh, ki bi prišli do vas in vam povedali, da koža pod očmi potemni. To je kot sramota za tvoj lep obraz.

Če ste v mislih, da se temni krogi zgodijo, ker ste nočna žival, to ni povsem res. To je stigma, ki je pritrjena, da so temni krogi pod očmi posledica pomanjkanja ur spanja. Slabe spalne navade so le eden izmed mnogih razlogov. Temni krogi so tudi posledica alergij, zamašenosti nosu in včasih celo zaradi dedne narave.

Temni krogi so znak, da ste prenehali skrbeti zase. To je predvsem posledica hitrega in zasedenega življenjskega sloga, v katerem nimate časa, da se osredotočite na naše zdravje in lepoto. Zato morate začeti takoj. Vitamini so pravzaprav koristni za zdravljenje temnih kolobarjev. Ta članek vam bo pomagal z najboljšimi vitamini za temne kolobarje pod očmi. Temnih krogov tudi ni mogoče obravnavati kot značilnost za vsako starost. Vplivajo na vse generacije, vendar se večinoma pojavljajo na oddelkih v odrasli dobi. Stres je zagotovo eden glavnih razlogov za nastanek temnih krogov.

Vitamini, ki pomagajo očistiti temne kroge

Toda pogost razlog za temne kroge je pomanjkanje vitaminov v telesu. Vitamini izjemno pomagajo pri odstranjevanju podočnjakov pod očmi. Prav tako morate spremeniti prehrano in povečati vnos vitaminov in dodatkov za odstranjevanje temnih kolobarjev. Lahko se odločite tudi za uporabo krem ​​za kožo z bogatimi vitamini, ki pomagajo, da temni krogi izginejo. Pred uporabo takšnih izdelkov pazite na podvojene izdelke ali se posvetujte s svojim specialistom za kožo. S svojim dietetikom se pogovorite tudi o svojem prehranskem načrtu, ki vsebuje vitamine, ker je lahko kateri koli večji ali manjši vnos od zahtevane količine tudi razlog za vašo škodo ali zaskrbljenost.

Zdrava in uravnotežena prehrana bo zagotovo pripomogla k odstranjevanju črnih kolobarjev pod očmi. Ker bi stalna prehrana vsebovala vse bistvene minerale, so hranila in vitamini osnovna zahteva, da koža ohrani sijoče stanje. Če ste torej nagnjeni k neželeni in hitri hrani in ste ljubitelj te ulične hrane, bi vaši prehrani zagotovo primanjkovalo bistvenih in zdravih vitaminov. Sčasoma se bodo pod očmi začeli pojavljati temni kolobarji, ki bodo dodatno motili vaš videz in splošno osebnost. Zato je priporočljivo začeti z vključevanjem esencialne zelenjave, sadja in mlečnih izdelkov za zdravljenje temnih kolobarjev pod očmi. Zato preberite vnaprej, da spoznate vitamine, ki jih jemljete za temne kolobarje pod očmi.

5 ključnih vitaminov za boj proti temnim krogom:

Tu je pet najboljših vitaminov, ki podpirajo in delajo čudeže pri odpravljanju podočnjakov. Pet ključnih vitaminov, ki pomagajo v boju proti zlobnim temnim krogom, so vitamin K, vitamin C, vitamin A, vitamin B3 in vitamin B12. Ti vitamini pomagajo povečati krvni obtok v krvi, zmanjšati staranje z dobrim in temeljitim pretokom krvi, hkrati pa zagotavljajo protivnetni učinek.

1. Vitamin K za temne kroge:

Vitamin K za temne kroge

Znano je, da je vitamin K v maščobi topen vitamin. Vitamin je dobil ime po podobni nemški besedi, ki jo razumemo kot koagulacijo. To ime je ohranjeno, saj je to glavna značilnost vitamina. Imela naj bi pozitivne učinke in dela čudeže pri zmanjševanju podočnjakov.

Kako pomaga?

 • Vitamin K ima glavno vlogo pri strjevanju krvi v našem telesu. Natančneje, če krvni obtok okoli oči ni pravilen in dovolj dober, lahko kri prodre in se začne zbirati pod očmi, kar ji daje temno modrico, podobno senci.
 • Če se vaši temni krogi pojavijo zaradi hemostaze, ki se nanaša na prekinitev krvnega obtoka na prizadetem območju, je vitamin K tisto, kar potrebujete.
 • Temni krogi so običajno posledica kapilarne poškodbe, ki se pojavi zaradi alergij, dehidracije ali celo izpostavljenosti sončni svetlobi. Vitamin K velja za izjemnega zaradi lastnosti strjevanja krvi. Zato je mogoče rešiti vsako vprašanje, povezano s preskrbo s krvjo.
 • Zato skrbi, da je krvni obtok okoli oči popoln in strjevanje poteka na pravilen način brez težav.

Prednosti in uporabe:

 • Na trgu so na voljo kreme, bogate z vitaminom K. Začeti jih morate redno uporabljati. Vitamin K za temne kolobarje deluje kot čudež. Ne pozabite preizkusiti kreme pred redno uporabo in se posvetujte s specialistom za kožo, če se odzove nenormalno.

Vir:

 • Zelena listnata zelenjava, kot so brokoli, špinača itd. In sadje, kot so jagode, kivi in ​​avokado, so bogat vir vitamina K.

2. Vitamin C za temne kroge:

Vitamin C za temne kroge

Vitamin C je popolna sestavina in vitamin pri vseh lepotnih in zdravstvenih težavah, vključno s temnimi kolobarji okoli oči. Ta vitamin za temne kolobarje okoli oči je odlična rešitev zaradi svojih antioksidativnih lastnosti. To deluje tudi kot skrivnost sveže in sijoče kože. Zato lahko temne kolobarje zlahka zdravimo z vitaminom c.

Kako pomaga?

 • Naša koža vsebuje spojino, imenovano kolagen, ki je odgovorna za njeno napetost. Vitamin c povečuje raven kolagena, zaradi česar je koža videti napeta in poučena.
 • Tudi izpostavljenost sončni svetlobi poslabša temne kolobarje in tudi pospeši staranje. Vitamin C preprečuje poškodbe kože zaradi sonca in jo ščiti tudi pred prostimi radikali.

Prednosti in uporabe:

 • Vitamin C je v veliki količini prisoten v L – askorbinski kislini, ki je odlična kombinacija vitamina k in vitamina c. Kožne kreme s to kombinacijo so najboljše za temne kolobarje.
 • Vitamin C je prisoten tudi v sadju, kar je najboljši način, da se znebite temnih kolobarjev.
 • Vitamin C se ne sme jemati v čisti obliki. Odreagira s kisikom, ki je v zraku, je podvržen oksidaciji, kar poveča škodo na koži zaradi prostih radikalov.
 • Vitamin C ni nikoli na voljo v čisti obliki. Koncentracija vitamina C bo v vseh kupljenih kremah za kožo vedno nekje okoli 5%.
 • Najboljši način za jemanje vitamina C je, da ga kombinirate z železom. Železo je bistveno tudi za odstranjevanje podočnjakov. Zaradi pomanjkanja železa koža postane bleda. Vene pod očmi izstopijo, zaradi česar je videti temnejše.
 • Toda vitamin c je na voljo v obliki serumov in nedvomno kakovostnih krem, ki so se izkazale za učinkovite
 • Serum vitamina C za temne kolobarje lahko pripravite kar doma. Je enostaven in zelo učinkovit.

Serum vitamina C.

Sestavine:

 • čisti vitamin C v prahu
 • glicerin
 • destilirano vodo
 • kapsule vitamina E.

Metoda:

 • Najprej popolnoma raztopite prah vitamina C v destilirani vodi.
 • Če uporabljate samo vodo in vitamin C, ste končali. Vendar ga morate shraniti v hladilniku, da zdrži do 2 tedna ali dlje.
 • Če pa uporabljate glicerin, boste morali vitamin C raztopiti v manjši količini vode, nato dodati nekaj glicerina, ga pravilno premešati in shraniti. Ta različica bo trajala mesec dni ali dlje
 • Nabodite kapsulo vitamina E in jo dajte v mešanico destilirane vode. Vitamin E pomaga stabilizirati serum, tako da traja nekaj dni.

Kako uporabiti:

 • Po pravilnem čiščenju obraza nanesite serum na obraz pred spanjem. Vlažite, da preprečite mravljinčenje ali pekoč občutek.

Viri:

 • Vitamin C je v izobilju v agrumih, kot so limona, pomaranča, grozdje itd.
 • Železo večinoma najdemo v zeleni listnati zelenjavi, kot je špinača, v velikih količinah.

3. Vitamina E in A za temne kroge:

Vitamina E in A za temne kroge

Kombinacija vitaminov E in A močno vpliva na temni krog. Kombinacija deluje zelo učinkovito. Vitamin e za temne kolobarje je znan po svojih zdravilnih lastnostih in vplivu na staranje. Čudežno deluje na kožnih izpuščajih, gubah in podočnjakih.

Kako pomaga?

 • Vitamin A koži vrača življenje, jo naredi svežo in pomlajeno.
 • Po potrebi pomaga tudi pri obnavljanju tkiva okoli oči. Zaradi svojih antioksidativnih lastnosti ščiti kožo pred gubami, redčenjem in staranjem.
 • Vitamin E pa povečuje učinkovitost vitamina A. Kombinirati ga je treba z vitaminom A, saj ščiti kožo pred onesnaženjem in prostimi radikali. Prav tako izboljša prekrvavitev okoli oči.
 • Vaše temne kolobarje je treba zdraviti z rezinami buče. Buča je rezervoar vitaminov. Vsebuje vitamine K, C in A, ki pomagajo pri odpravljanju učinka temnih kolobarjev. Če vsak dan za 10-15 minut položite rezine buč na področje pod očmi, boste opazili spremembe.
 • Listi mete so še eno zdravilo za zdravljenje temnih kolobarjev, saj imajo na kožo hladen, mravljinčast učinek, kar povzroči povečan pretok krvi v predel pod očmi. Nevroni v koži imajo beljakovine, ki se zelo dobro odzivajo na občutek hlajenja. Prednosti lahko izkoristite le, če liste mete najprej zdrobite in nato nanesete na temne kolobarje približno 10 minut. Obrišite ga z obraza s čisto in vlažno bombažno krpo
 • Rosewater je še eno skladišče vseh vitaminov, ki so potrebni za odstranjevanje podočnjakov, razen dejstva, da je tudi zelo hladen. Vsebuje vitamin A in C ter nekatere flavonoide. to je tudi odličen naravni adstringent s protivnetnimi lastnostmi za dopolnitev. Prav tako je neverjetno pomirjujoč, pomlajevalni in osvežujoč z prijetnim vonjem.
 • Odtrgajte nekaj vrtnic iz svojega vrta in jih v destilirani vodi dušite, kar je dovolj, da jih prekrije. Ko opazite, da so cvetni listi izgubili barvo in so bledi, precedite tekočino in pustite, da se ohladi. Shranite ga v kozarcu ali steklenici. Kroglico potopite v rožnato vodo in jo redno nanašajte na področje temnih kolobarjev.

Viri:

 • Vitamin A najdemo v listnati zelenjavi, jajcih, bučah, jetrih, nekaterih plodovih in nekaterih kremah za kožo.
 • Živila, bogata z vitaminom E, so oljke, šparglji, nekaj sadja, listnate zelenice in kreme za kožo.

4. Vitamin B3 kot rešitev za temne kroge:

Vitamin B3 kot rešitev za temne kroge

Vitamini B odlično zmanjšujejo in odpravljajo podočnjake. Delujejo na zabuhlih očeh, ki so glavni razlog za nastanek temnih kolobarjev pod očesnimi predeli. V tem trenutku zmanjšujejo tudi zadrževanje vode. Obstajajo različne vrste vitaminov B, ki lahko skupaj pomagajo pri preprečevanju temnih kolobarjev. Med njimi pazite, da vitaminov ne boste preskočili za temne kolobarje pod očmi. Živila, kot je grški jogurt, so koristna za zdravljenje temnih krogov z vitamini B3 in B6. Poleg tega so živila, kot so špinača (z B6 in B9), orehi (z B1, B6 in B7) skupaj z ostrigami (B12) odlična za zmanjšanje podočnjakov in zabuhlosti okoli očesnih predelov.

Ta vitamin, znan tudi kot niacin, je zaradi številnih koristi pomemben element za odpravo temnega kroga.

Kako pomaga?

 • Vitamin B3 je v glavnem odgovoren za zaščito kože pred škodljivimi učinki sončnih žarkov.
 • Ob ustrezni porabi lahko ta vitamin obrne razbarvanje kože, kar je znak staranja.
 • Izboljša tudi pretok krvi v telesu, kar je bistveno za zmanjšanje temne pigmentacije naše kože.
 • Prav tako se bori proti vnetjem in uravnava raven krvi.

Prednosti in uporabe:

 • Dodatki vitamina b3 so na voljo na trgu. V nasprotnem primeru lahko jeste tudi hrano, bogato z vitaminom b3
 • Avokado je poln številnih hranil, kot so kalij, vlaknine, folati, vitamin B in vitamin E, ki pomagajo osvetliti temne sence. Ne samo, da je dober za guacamole, ampak lahko služi tudi kot pomoč proti staranju. Pod vsako oko lahko položite rezine zrelega avokada ali naredite mešanico 3 rezin avokada in pet kapljic mandljevega olja ter ga zmešajte, da nastane pasta.

Viri:

 • Vitamin b3 je bogat s hrano, kot so svinjina, ribe, piščanec, zeleni grah, gobe, arašidi, avokado in sončnična semena.

5. Vitamin B12 kot odlična pomoč za temne kroge:

Vitamin B12 je odličen

Vitamin B12 je eden izmed najbolj priljubljenih vitaminov in je znan po številnih prednostih, ki se jih drži. Je ključna sestavina za zmanjšanje temnih krogov okoli očesnih območij. Ta vitamin je topen v vodi in ga je zato mogoče hraniti več let. Poleg tega vitamin B12 deluje tudi kot krepitev kože za obnovo poškodovanih celic in odpravlja temne kolobarje pod očmi kot čudež.

Kako pomaga?

 • Vitamin B12 je spodbujevalec nastajanja novih celic, ki sproži tudi tvorbo krvi. Tako koža ostane mehka in voljna, kar olajša zmanjšanje podočnjakov.
 • Če v vaši prehrani primanjkuje vitamina b12, lahko imate anemijo. V tem stanju vaša koža bledi in izgledate izčrpani. In takrat temni krogi postanejo bolj očitni.
 • Vitamin B12 zdravi tudi številne kožne težave, kot so ekcem, nepravilne bele lise itd. Če se vitamin B12 porabi s pravim deležem vitamina B, deluje tudi dobro, da zmanjša suhost, rdečico in težave, povezane z aknami.
 • Vitamin B12 ima tudi primarno vlogo pri pospeševanju presnove v telesu.

Viri:

 • Vitamin B 12 lahko najdemo v živilih, kot so sir, mišično meso, jetra, mesna jajca, ribe in mleko.
 • Poleg tega ga lahko najdemo tudi v okrepljenem sojinem mleku, okrepljenem kvasu, nekateri morski listi pa so odličen vir vitamina B12 za vegetarijance.

Dodatni nasveti Vitamini za temne kroge:

 • Vitamini so lahko v veliko pomoč pri zmanjševanju podočnjakov, če jih jemljete pravilno. Za najboljše vitamine za temne kolobarje je treba upoštevati nekatere nasvete in trike.
 • Dieta je učinkovita in takojšnja rešitev za vse zdravstvene težave. V svoje obroke vključite vse zgoraj omenjene vitamine, ki so nujni za različne vire, in vitamine, dobre za temne kolobarje pod očmi. Zelena listnata zelenjava, sadje itd. So odličen vir skoraj vseh vitaminov.
 • Dodatkom ne gre zaupati. Bolje je, da greste po naravni poti in rešitvah, namesto da bi jemali zdravila ali uporabljali kreme, ki so bogate z vitamini. Sprejemljivo je, če so vaši temni krogi v groznem stanju. Kolikor je mogoče in mogoče, poskusite vključiti vitamine v svojo prehrano.
 • Začni dobro spati. Delajte na svojih spalnih navadah. Potrebno je najmanj 6 ur ustreznega spanca, ne le za odstranjevanje podočnjakov, ampak tudi za izboljšanje splošnega zdravja.

čajne vrečke za temne kolobarje

 • Začnite s pripravo dietne karte in v svoj dnevni režim vključite vse bistvene in potrebne vitamine. Zdijo se bolj ugodni in usmerjeni k rešitvam, saj se temni krogi sčasoma začnejo zmanjševati. Vitamini za zmanjšanje podočnjakov delujejo kot čarovnija.
 • Čajne vrečke so še en fantastičen način, da se znebite temnih kolobarjev. Čaj vsebuje kofein in antioksidante, ki so zelo koristni za odstranjevanje podočnjakov skupaj z zabuhlostjo pod očmi. Čaj doseže ta rezultat s krčenjem krvnih žil in zmanjšanjem zadrževanja tekočine. Zlasti tanini pomagajo zmanjšati oteklino in razbarvanje. Dve vrečki čaja postavite v hladilnik. Ko se ohladijo, jih za nekaj časa položite na oči in si nato umijte obraz.
 • Uporabite lahko tudi tehniko ohlajene žlice. Vzemite dve žlici in jih hranite v hladilniku. Pustite jih, da se nekaj časa ohladijo. Ko se dovolj ohladijo, jih odstranite in jih položite na vsako oko. To bo pomirilo krvne žile okoli oči in temni krogi bodo postopoma izginili.

temni krogi

Ta članek vam pomaga z nekaterimi bistvenimi vitamini, ki odlično zmanjšujejo podočnjake in pomagajo videti lepše kot prej. Ta živila ali sestavine lahko preprosto vključite v svoje dnevne obroke, saj so napolnjeni z bistvenimi vitamini in izpolnjujejo dnevne potrebe. Poleg tega pomagajo ostati zdravi, hkrati pa zmanjšujejo temne kolobarje pod očmi. Kot smo opazili, so vitamini, ki pomagajo pri temnih krogih, najboljša in popolna rešitev.

Dali smo vam popolno in naravno rešitev, da se znebite temnih kolobarjev, ki pokvarijo vaš lep obraz. Vitamini so bili vedno nujni za telo zaradi neštetih razlogov in prednosti, ki jih imajo. Temni krogi so eden izmed njih. V svojo prehrano lahko preprosto vključite vitamine. Najdemo jih v vaši vsakdanji hrani in ne potrebujejo individualnih naporov.

Poleg teh prednosti vitamini skrbijo tudi za vse, tudi za krvni obtok v telesu in nastajanje novih celic. Vse, kar morate biti, je slediti in biti redni v tej rutini ter skrbeti zase. Malo razvajanja je vse, kar morate storiti in žareč obraz ni daleč.

Pogosto zastavljena vprašanja

Q. Kako lahko uporabimo vitamin E za zmanjšanje temnih krogov?

A. Vitamin E je na voljo v obliki olja in gela na trgu. Priporočljivo je, da namesto očesa uporabite gelne kapsule vitamina E. Kapsulo morate naboditi, da gel izteče. Ta gel nežno vmasirajte okoli oči z nežnimi in krožnimi gibi za takojšnje in učinkovite rezultate.

Q. Kako naravno odstraniti temne kroge?

A. Temne kolobarje je mogoče odstraniti in naravno odstraniti s pomočjo ustrezne prehrane. Če jeste sadje, bogato z vitamini, bodo temni krogi s časom popolnoma izginili. Izberete lahko tudi, da na temne kolobarje uporabite kombinacijo soka kumare in limoninega soka. Pustite tako nekaj časa, nato pa ga operite. Če redno izvajate to rutino, boste opazili, da so vaši temni krogi izginili. To je zato, ker sta kumara in limona citrusi in vsebujeta veliko vitamina C, ki je primeren za odstranjevanje podočnjakov

Q. Ali obstaja kakšen hiter domači način, da se znebite temnih krogov?

A. Obstaja veliko majhnih, a učinkovitih nasvetov, kako se znebiti temnih kolobarjev. Naribajte krompir tako, da se iztisne sok. Namočite vato in krompirjev sok nanesite na temne kolobarje. V ta namen lahko uporabite tudi paradižnikov sok.