Temne kroge običajno povzročijo pomanjkanje spanja, staranje, stres, nezdrav način življenja. Koža pod očmi je v primerjavi z drugimi deli telesa zelo občutljiva in tanka. Tema je opazna, saj so žile tukaj veliko bližje površini kože, zaradi česar je videti temnejša. Eterična olja za temne kolobarje so zelo koristna. Eterična olja je treba pred uporabo razredčiti, saj so zelo močna.

Med uporabo eteričnih olj za temne kolobarje morate eno kapljico olja zmešati s 15 ml katerega koli nosilnega olja. Na splošno se olje mareličnih jedrc uporablja kot nosilno olje, saj deluje zelo dobro.

Eterična olja za temne kroge pod očmi

Najboljša eterična olja za temne kroge pod očmi:

Spodaj je navedenih nekaj dobrih eteričnih olj za temne kolobarje pod očmi in njihove lastnosti,

1. Kamilica:

Kamilica za temne kolobarje

Olje kamilice je protivnetno eterično olje, ki se uporablja za temne kolobarje. Kožo pomirja. Ima tudi antidepresivne in antibiotične lastnosti. Dodajte eno kapljico kamilice v 15 ml olja mareličnih jedrc, ki je nosilno olje. Rahlo tapkajte oljno mešanico pod očmi. Izogibajte se nanašanju olja na veke in se ne približujte preveč očem.

2. Palmarosa:

Palmarosa za temne kroge

Olje palmarose je zelo uporabno pri zdravljenju kožnih težav, saj ima antibakterijske in antiseptične lastnosti. Je zelo dobro zdravilo za stres in zmanjšuje tesnobo in živčno izčrpanost. Olje palmarose ima tudi učinkovite vlažilne in pomlajevalne lastnosti. Eno kapljico olja Palmorosa, pomešanega s katerim koli primernim nosilnim oljem, je treba nežno nanesti na temne kolobarje in pustiti čez noč.

3. Olje kadila:

Olje kadila za temne kroge

KUPITE TUKAJ

To je eno najboljših eteričnih olj za temne kolobarje, saj ima značilnost, da zbledi temo kože. Vzbuja občutek zadovoljstva, sproščenosti in duševnega miru. Zmanjšuje tesnobo, stres in jezo. Približno 15 ml katerega koli nosilnega olja dodajte 1 ml olja kadila. To mešanico je treba previdno nanesti pod oči. Med nanosom zaprite oči. Pustite prižgano.

4. Olje nageljnove žbice in olje kadila:

Olje nageljnove žbice in olje kadila za temne kroge

Olje nageljnove žbice, pomešano z oljem kadila, je zelo dobro za temne kolobarje. To pomaga izboljšati krvni obtok in je tudi dobro naravno protivnetno sredstvo. Vzemite 2 kapljici olja nageljnove žbice, 7 kapljic olja kadila, 7 kapljic limoninega soka, malo olja vitamina E. Vse sestavine dobro premešamo in shranimo v steklenici. To mešanico nanesite vsak večer na temne kroge, da jih zmanjšate.

5. Eterično olje rožnate geranije:

Eterično olje roža geranije za temne kroge

KUPITE TUKAJ

To je eno najboljših olj za temne kolobarje pod očmi. Zmanjša zabuhlost. Ima tudi lastnosti proti staranju. Dve kapljici olja rožnate geranije je treba dobro premešati s približno ½ čajne žličke gela aloe vere. Za hitre rezultate poskusite dobiti čisti gel aloe vere. To mešanico vsak dan pred spanjem nežno nanesite pod vsako oko.

6. Eterično olje komarčka:

Eterično olje komarčka za temne kroge

KUPITE TUKAJ

Drugo dobro eterično olje za zmanjšanje zabuhlosti in temnih kolobarjev je olje komarčka. Ugotovljeno je, da je plodno pri glajenju gub in toniranju kože. Zmešajte eno kapljico koromačevega olja s ½ čajne žličke kokosovega olja in nanesite na prizadeto območje pod očmi. Ne nanašajte na veke ali preblizu oči.

7. Eterično olje sivke:

Eterično olje sivke za temne kroge

Sivkino olje je eno najboljših olj za podočnjake. Ima neverjetne lastnosti, ki so zelo primerne za kožo. Ima veliko antioksidativnih lastnosti in je najbolj priljubljeno olje na svetu. Pri rednem nanašanju sivkinega olja na oči sprošča oči in povzroča spanje. Dodajte ½ čajne žličke kokosovega olja eno kapljico olja sivke in dobro premešajte. Pred spanjem si olje masirajte pod očmi.

8. Eterično olje ciprese:

Eterično olje ciprese za temne kroge

KUPITE TUKAJ

Ciprsko olje velja za neprecenljiv in dragocen dragulj, saj odlično deluje pri zmanjševanju temnih kolobarjev. Pomaga tudi pri odstranjevanju odvečne tekočine, ki se nabira pod očmi, kar povzroča zabuhlost. Eno kapljico cipresovega olja, pomešanega s ½ čajne žličke karitejevega masla, je treba nežno nanesti na temne kolobarje in pustiti čez noč.

9. Eterično olje rožmarina:

Eterično olje rožmarina za temne kroge

KUPITE TUKAJ

Rožmarinovo olje naj bi pomagalo pri zmanjševanju podočnjakov in zabuhlosti. Je protivnetno in pomaga pri odstranjevanju odvečne vode. Čist kos bombaža namočite v rabljeno vrečko zelenega čaja in dodajte kapljico eteričnega olja rožmarina. Ta bombaž nežno vtrite pod vsako oko.

Eterična olja imajo številne zdravilne in obnovitvene lastnosti, ki so zelo dobre za zdravje in lepoto. Eterična olja so koristna za temne kolobarje, saj sprožijo krvni obtok pod očmi in zmanjšajo zabuhlost. Olja negujejo kožo in jo tudi posvetlijo. Zdravijo tudi poškodovano kožo. Pomagajo pri zmanjševanju stresa in pomirjajo oči ter tako dobro spijo.