Nosečnost prinaša veliko sprememb v žensko telo tako znotraj kot zunaj. Tokrat se v našem telesu dogajajo številne hormonske spremembe. Vsaka ženska doživlja različne spremembe. To je lahko posledica pridobivanja teže, temnejše kože, slabe prebave in še veliko več. Vitamini, železo in folna kislina igrajo ključno vlogo pri obnavljanju in pomlajevanju kože. Zato zdravniki nosečnicam predpisujejo dodatke.

Domača zdravila za temne kroge v nosečnosti

Temni krogi med nosečnostjo so najpogostejša težava. Tudi če včasih jemljete dodatke, se lahko pojavijo temni kolobarji. To je ključni čas in vaša koža lahko postane občutljiva. Zato lahko uporaba izdelkov, ki so na voljo na trgu za temne kolobarje v nosečnosti, poškoduje vašo kožo.

Domači obrazni paketi za temne kroge v nosečnosti:

Zato je za vašo kožo najbolje uporabiti naravno masko za obraz. Spodaj je nekaj učinkovitih domačih mask za obraz, ki jih lahko preizkusite,

1. Maska za obraz iz kumar:

Maska za obraz iz kumar

Kumara pomirja kožo in naredi kožo svetlejšo. Limonin sok je dober tudi za odstranjevanje teme pod očmi.

Kako narediti:

Kumaro naribamo in iz nje iztisnemo sok ter ga zmešamo z 1 čajno žličko limoninega soka.

Kako uporabiti:

V to mešanico namočite bombažno blazinico in jo nanesite na oči ter pustite 15 minut. Po 15 minutah si umijte obraz. To lahko storite vsak dan, da med nosečnostjo odstranite temne kolobarje pod očmi.

2. Papajina maska ​​za obraz:

Maska za obraz iz papaje

Papaja je zelo koristna in pomaga zmanjšati pigmentacijo vaše kože. Za pripravo tega pakiranja potrebujete papajo, med in celulozo aloe.

Kako narediti:

Vzemite 2 žlici papaje in jo zmešajte z 1 žlico medu in 1 žlico. mladič aloe vere. Vse sestavine zmešajte, da dobite fino pasto.

Kako uporabiti:

To pasto nanesite na oči in jo pustite 20 minut. Daje vam hladilni učinek in vam pomaga pri sprostitvi. Nato si obraz umijte z vodo in posušite. To lahko storite vsak dan, da dosežete hiter rezultat. V nasprotnem primeru to storite 3 -krat na teden. Začnite to početi v prvem trimesečju, da boste lahko v zgodnji nosečnosti odstranili temne kolobarje pod očmi.

3. Paket obraza za kurkumo iz lesa sandala:

Paket obraza za kurkumo iz lesa sandala

Glavne sestavine tega obraza v prahu iz sandalovine, kurkuma in med. Sandalovina in kurkuma imata protimikrobne lastnosti. Zato je najbolje, da odstranite porjavitev in prinese sijaj na vaš obraz. Med je znan po svojih antibakterijskih in protivnetnih lastnostih.

Kako narediti:

Zmešajte 1 žlico sandalovine v prahu s ½ žlice kurkume v prahu in tej mešanici dodajte 2 do 3 žlice medu. Dobro premešajte, da dobite fino pasto. Dobili boste prijeten vonj in ga lahko nanesete po celem telesu.

Kako uporabiti:

To pasto iz sandalovine nanesite na prizadeta območja in pustite, da se posuši. Pustite ga tam vsaj 20 minut in si umijte obraz z vodo, obraz posušite in nato nanesite vlažilno kremo. To lahko storite vsak dan, da se znebite temnih kolobarjev pod očmi med nosečnostjo.

Temni krogi pod očmi so pogosta težava mnogih žensk med nosečnostjo. Lahko jih dobite v zgodnji fazi nosečnosti. Poskusite s temi sredstvi, da se med nosečnostjo znebite temnih kolobarjev pod očmi. Vse te sestavine so na voljo v vaši kuhinji. Zato je te pakete enostavno pripraviti. Med nosečnostjo so varni za uporabo. Toda včasih, če imate občutljivo kožo, je bolje, da se pred nosečnostjo posvetujete z dermatologom.