London, eno najlepših mest na svetu, je dom večine indijskih hindujcev. V Londonu je približno 150 templjev, kar kaže na pomen teh krajev za prebivalce Anglije. Ti templji so kraji skupne harmonije, kjer se srečujejo in častijo ljudje različnih kultur. Tempelji so tudi kraji, ki hindujcem ponujajo široko paleto javnih storitev, zlasti za poroke, jezikovne tečaje, verske dogodke, praznike in celo jogo. Tempelj Swaminaryaran, tempelj Balaji in tempelj Murugan so nekateri vidni hindujski templji v Londonu v Veliki Britaniji. Preberite, če želite raziskati te čudovite templje.

Lepe slike templjev v Londonu:

1. Tempelj Sree Ganapathy v Wimbledonu:

templji v Londonu

Ta čudovit tempelj se nahaja v Wimbledonu in ga obiščejo skoraj vsi Indijanci, ki prebivajo v Londonu. Ta čudovit tempelj, ustanovljen v 19. stoletju, je posvečen lordu Ganeši. Skoraj vsi hindujski rituali čaščenja se natančno upoštevajo v tem templju. V tem templju se izvajajo dejavnosti, kot so filozofski pogovori, verska predavanja itd.

2. Tempelj Shree Swami Narayan v Willesdnu:

Templji v Londonu 2

To je eno najbolj obiskanih hindujskih romanj v Londonu. Ta tempelj, ki se nahaja v Willesdnu, je ustanovila Shree Swamy Narayan. Ta tempelj je bil ustanovljen leta 1960 in je eno izmed najbolj priljubljenih hindujskih mest za zbiranje v mestu, kamor vsi prihajajo spoznavati religijo, Boga, meditirati itd. V tempelju so tudi tečaji in zdravstveni seminarji.

3. Londonski tempelj ISKCON Soho:

Templji v Londonu3

Eden najbolj mirnih in mirnih krajev v Londonu je tempelj ISKCON Soho London in je eden najčistejših krajev v državi. Ta tempelj, ki se nahaja na ulici Oxford Street, veljajo za pomembno in zgodovinsko mesto Indijancev. V alterju je prikazano lepo božanstvo Sri Sri Radhe Londonisvara, ki je tudi ena glavnih znamenitosti tega mesta. Tempelj obiskovalcem ponuja veliko možnosti osvežitve s široko paleto trgovin s spominki, lekarnami, veganskimi trgovinami itd. V bližini so tudi restavracije, zaradi katerih je tempelj tudi priljubljeno turistično mesto.

4. Tempelj London England (LDS):

Templji v Londonu4

Ta tempelj je v bistvu mormonski tempelj. Struktura je bila zgrajena že dolgo nazaj in je eno najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti v državi. Tempelj, ki se nahaja približno 25 milj južno od Londona, obsega ogromno območje, v prostorih pa so številne sobe in zgradbe. Stavba je bila zgrajena v tradicionalnem dvorcu in že od daleč izgleda kot ena. Tempelj postane drugačen, ko sonce zaide s pomočjo okoliške razsvetljave in prazničnega vzdušja.

5. Londonski tempelj Sri Murugan:

Templji v Londonu5

Med številnimi hindujskimi templji v Londonu je ta posebnega pomena. Sprednji del templja je vreden občudovanja. To hindujsko romanje izgleda lepo od zunaj in od znotraj. Notranjost zgradbe je zelo dobro okrašena s sadjem in cvetjem. Med številnimi božanstvi v tem templju je Lord Murga najpomembnejše. Na podlagi povratnih informacij obiskovalcev templja Sri Murugan lahko rečemo, da se boste tukaj imeli čudovito.

6. Tempelj Wat Buddhapadipa:

Templji v Londonu6

To budistično romanje je eno najbolj obiskanih verskih mest v Londonu. Ta tempelj, ki se nahaja v Wimbledonu, je bil prvič odprt konec 19. stoletja. Arhitektura tega templja prikazuje čudovit slog gradnje tajskih templjev.

7. Jain Temple London:

Tempelj Shree Mahavira swami Jain se nahaja na Broadwayu, Harrow. Tempelj je bil zgrajen leta 1980 in je prvi tempelj Digamber zunaj Indije. Z naraščajočim številom Mumushk v Londonu je bil ustanovljen Jain mandal, ki je služil interesom skupnosti in praznoval njihove priložnosti.

London je morda znan le po svoji svetovljanski naravi, londonskem očesu in seveda podzemni železnici in tramvajih! Toda skriti so ti čudoviti kraji verskega čaščenja, ki lahko obiskovalcem v hipu prinesejo mir. Te templje, ki se nahajajo v nekaterih najbolj umirjenih skupnostih v Londonu, redno obiskujejo lokalni hindujci. Ne glede na njihovo skupnost se hindujci zberejo v teh templjih in praznujejo vse indijske praznike in dogodke ter označujejo skupnostno harmonijo doma, ki ni doma!