Hindujski templji v Indiji so nekatera izmed najboljših romarskih krajev, ki jih boste kdaj videli. Zagotavljajo vam vseživljenjsko priložnost in vas bodo zagotovo navdušili in omamili. Arhitektura in slog vsakega od teh templjev sta briljantna. Turiste z vsega sveta privlačijo nekatera mini čudesa, ki jih ponuja naša država. Tu smo našteli nekaj najboljših hindujskih templjev v Indiji, razpršenih po različnih ozemljih te raznolike države.

Priljubljeni hindujski templji v Indiji:

1. Tempelj Brihadeshwara:

Hindujski templji v templju Brihadeshwara v Indiji

Tempelj Brihadeshwara, ki se nahaja v Thanjavurju v Tamil Nadu, je bil zgrajen v času dinastije Chola. Unesco ga je razglasil za svetovno dediščino. Strukture templja so narejene iz čistega granita, rezbarije pa so izvrstne in čudovite. Ta tempelj je jasen odraz kulture, umetnosti in ustvarjalnosti naše države.

2. Venkateshwara Tirupati Balaji:

Znani hindujski templji Venkateshwara Tirupati Balaji v Indiji

Tempelj Venkateshwara Tirupati Balaji je bil zgrajen v času vladavine kralja Krishnadeve Raye. Nahaja se v Andhra Pradeshu in ima vsako leto več kot 40 milijonov obiskovalcev. Je eden najbogatejših in najprestižnejših templjev v državi. Med pomembnimi festivali, kot sta Janmashtami in Ram Navami, lahko obiskovalci dosežejo do pet lakhov na dan.

3. Tempelj Meenakshi:

Tempelj Meenakshi

Tempelj Meenakshi, ki se nahaja v okrožju Madurai v Tamil Nadu, je primer umetniške ustvarjalnosti in brezhibne arhitekture. To je posvetilo boginji Parvati in njenemu možu lordu Šivi. Tempeljska zgradba je osupljiva, saj ima 14 gopuramov, ki so pobarvani v svetle in lepe barve in so okrašeni s figurami bogov, demonov, živali in drugih.

4. Tempelj Lorda Jagganatha:

Tempelj Lord Jagganath Znani hindujski templji v Indiji

Tempelj Lord Jagganath, ki se nahaja v Puriju v Orissi, je v 12. stoletju zgradil kralj Anantavarma Chodaganga. Posvečena je Gospodu Jagganathu in vsako leto ima na tisoče turistov in milijone romarjev. Tempeljska zgradba je primer odličnosti in sijaja ter služi kot eden izmed veličastnih templjev, ki jih je država videla.

5. Tempelj Siddhivinayak:

Tempelj Siddhivinayak Mh

Tempelj Siddhivinayak v Maharaštri je posvetilo Gospodu Ganeši. V tem templju je vsako leto na milijone bhaktov in turistov, ki so popolnoma omamljeni nad brezhibnostjo in čudovito ustvarjalnostjo, ki jo ta tempelj ponuja.

6. Tempelj Somnath:

Somnath Temple Znani hindujski templji v Indiji

Po mitologiji je tempelj Somnath v Gujaratu zgradil bog Lune, ki se je osvobodil svojega prekletstva, ki ga je nanj povzpel tast Daksh. Tempelj so večkrat obnavljali in obnavljali zaradi njegove obnove.

7. Tempelj Khajurao:

Templji Khajuraho v Madhya Pradesh-Pregled turističnih destinacij

Tempelj Khajurao v Madhya Pradeshu je bil zgrajen v času dinastije Chandela in je znan po svoji veličastnosti in eksotičnih rezbarijah. Razdeljen je na štiri skupine, ki imajo velik vpliv hinduizma, nekatere pa na džainizem. Najboljši čas za obisk tega templja je med praznovanji Khajurao, kjer si lahko ogledate nekaj najbolj izvrstnih predstav klasičnega plesa..

8. Tempelj Kashi Vishwanath:

Tempelj Kashi Vishwanath

Tempelj Kashi Vishwanath je leta 1780 zgradil Ahilyabai Holkar. Nahaja se v Varanasiju in je posvetilo Gospodu Šivi. To je eden najsvetejših templjev v državi in ​​vam ponuja vseživljenjsko priložnost, da se potopite v vode reke Gange, ki spere vse grehe in sram.

9. Tempelj Akshardham:

Tempelj Akshardham delhi Znani hindujski templji v Indiji

Tempelj Akshardham v Delhiju predstavlja indijsko lepoto, duhovnost, modrost, umetnost, kulturo in blaginjo. Odprt je bil leta 2005 in je bil znan kot največji celovit hindujski tempelj na svetu. Predstavlja staro indijsko arhitekturo, svete spise in sporočila ter je resnično mojstrovina.

Tukaj si oglejte nekaj znanih hindujskih templjev v Indiji, vam je všeč? pustite komentarje spodaj.