Odstranjevanje tetovaže je zelo boleč postopek in za učinkovito dokončanje zahteva čas in energijo. Tudi takrat to sploh ni enostavno, saj je tetovaža, ko je enkrat narejena, vdelana v kožo, ki naj bi bila trajna. Koža ne bo zlahka sprejela dejstva, da želite odstraniti tetovažo, če ne ustreza vašim standardom. Postopek je zelo boleč in lahko pusti brazgotine, ki se jim ni mogoče izogniti.

odstranjevanje tetovaže

Obstaja več metod, ki vam lahko dajo želene rezultate, vendar spet ni enostavno in jih je v nekaterih primerih treba izvajati vsak dan. Obstajajo tako medicinske metode kot domača sredstva, ki vam lahko pomagajo odstraniti tetovažo, vendar so nekatere metode popoln dokaz, nekatere pa postopek poskusov in napak.

Kako odstraniti tetovažo:

Spodaj je podrobno omenjenih 13 najboljših načinov odstranjevanja tetovaže, s katerimi se lahko znebite tetovaže.

1. Lasersko odstranjevanje:

Lasersko odstranjevanje

Lasersko odstranjevanje je bilo v zadnjih letih sprejeto kot najboljši postopek odstranjevanja tetovaž, vendar se je zdelo, da se postopek konča. V enem dnevu je največkrat zelo boleče. To je še bolj boleče kot samo tetoviranje in na koži največkrat ostane brazgotina, ki se ji večinoma ni mogoče izogniti. Zato se morate najprej najprej malo zamisliti, nato pa od dobrega tetovatorja, da se izognete kakršni koli odstranitvi v prihodnosti. To je najboljše lasersko odstranjevanje tetovaže.

2. Krema za odstranjevanje tetovaž:

Odstranjevalna krema

Odstranjevalna krema je stroškovno učinkovita in vam zato omogoča, da jo uporabite veliko, da se znebite tetovaže. Če odstranite kremo za odstranjevanje skupaj z domačim zdravilom in jo nanesete trikrat na dan, boste v nekaj mesecih videli velik del tetovaže. Čeprav je postopek dolgotrajen, tetovaža na koncu dneva ne bo več.

3. Medicinska metoda za odstranjevanje tetovaže:

Medicinske metode

Medicinske metode lahko vključujejo redčenje kože, ki odstrani plast kože, na kateri je tetovaža, ta metoda je precej draga in je boleča kot postopek odstranjevanja laserja, zato bodite previdni.

4. Dermoabrazija:

Dermoabrazija

Z abrazivnim trenjem se odstrani zgornja plast vaše kože, zaradi česar je to še en priljubljen postopek odstranjevanja tetovaže, vendar je spet drag in boleč. Ta postopek dermabrazije za odstranjevanje tetovaže je zelo drag, vendar se tudi splača. To je najboljša tehnologija odstranjevanja tetovaž.

5. Izrezovanje:

Odstranjevanje tetovaže z ekscizijo

Ekscizija je najbolj smrtonosna metoda za odstranjevanje tetovaže, pri kateri se kože okoli tetovaže odrežejo in nato sešijo, ko se tetovaža odstrani. To je zelo boleč proces in zahteva velik pogum in sposobnost, da prenese bolečino.

6. Presaditev kože za odstranjevanje tetovaž:

Metode odstranjevanja tetovaže -grafit kože

Presaditev kože je postopek, pri katerem se odstrani koža, kjer prebiva vaša tetovaža, in koža z drugega čistega dela telesa najprej odstrani in nato položi na odstranjeno tetovažo. To je zelo drag postopek in ga mora opraviti zdravnik.

7. Pokrivanje tetovaže:

Tetoviranje prikrij

Če imate radi tetovaže, vendar imate tetovažo, ki ni v skladu z vašimi standardi, imate možnost, da naredite prikrivanje, kjer bo usposobljeni umetnik tetovaže preoblikoval novo tetovažo nad staro po vaših specifikacijah.

Domača sredstva za odstranjevanje tetovaž doma:

Sledijo najboljše metode odstranjevanja tetovaže z uporabo domačih sredstev, ki so zelo varna in nimajo stranskih učinkov.

8. Aloe Vera in marelice:

Domače zdravilo za odstranjevanje tetovaž

Naredite mešanico aloe vere, marelice in vitamina v enaki količini in jo nanesite na tetovažo. Pustite delovati približno deset minut in nato sperite s hladno vodo. Naredite to trikrat na dan, dokler ne vidite, da tetovaža zbledi. Nadaljujte tako, dokler tetovaža ne izgine. Na koži bodo ostanki, vendar bo tetovaža večinoma izginila z vaše kože.

9. Sol:

Metode odstranjevanja tetovaže sol

To domače zdravilo za odstranjevanje tetovaže vključuje postopek občasnega drgnjenja soli ali pa še vedno močno drgnjenje soli na tetovažo vsak dan. To ubije celice na koži in povzroči, da se koža odlepi, tako da sčasoma zlahka odstrani tetovažo. Sol se uporablja za ustvarjanje trenja na koži, tako da se plast tetovaže odstrani. Po tem postopku lahko koža zaceli tedne.

10. Čudeži limoninega soka:

Limonin sok

Limonin sok vedno velja za enega najboljših izdelkov za posvetlitev kože, ki na brazgotinah dela čudeže. Tetovaža na koži ni nič drugega kot večna brazgotina, ki s starostjo in elastičnostjo kože zbledi. Če pa morate odstraniti tetovažo na enostaven in ekonomičen način, ne da bi pri tem uporabili obsežne laserje, lahko preprosto uporabite prednosti tega sadja, obogatenega z vitaminom C, in z lahkoto opravite stvari. V posodo iztisnite sveže limone ali celo limeto in očistite semena. Zdaj vtrite bombaž v sok in ga začnite drgniti po tetovaži, da začnete postopek pilinga. Čez nekaj dni boste spoznali, da umetnost tetoviranja počasi bledi. To je eno najboljših odstranjevanj tetovaž doma.

11. Indijski oreščki za odstranjevanje tetovaž:

Olje indijskih oreščkov

Zelo malo ljudi se zaveda preprostega dejstva, da vam lahko darilna košarica, napolnjena z indijskimi oreščki, dejansko pomaga odpraviti neželeno črnilo za tetoviranje. Če bi natančno in odločno sledili, bi vsakdanji učinek indijskega oreha zagotovo olajšal črnilo. Če se sprašujete, kako odstraniti tetovaže z uporabo semen indijskih oreščkov, začnite z zatičem, da na vrhu semena indijskih oreščkov naredite luknjo in izpraznite sok iz tega oreščka na okrašeno območje. Ko sok prekrije celotno območje tetovaže, pustite, da se sok posuši.

12. Salabrazija:

Odstranjevalec salabrazijske tetovaže

Čeprav je bila sol že prej omenjena kot ugledna metoda odstranjevanja tetovaž, bi večina teh vključevala boleče ukrepe, kjer poteka temeljito čiščenje in piling, ki lahko poškoduje ali ne poškoduje kožno plast na tem področju. Salabrasion je ena izmed priljubljenih metod odstranjevanja tetovaž, ki jo lahko iz udobja lastne hiše uporabljate samo s soljo, vodo in povojno folijo. Vendar pa je to lahko tudi nekoliko trdo za kožo, saj z abrazivno napravo drgnemo površino, dokler ne postane surova, takoj po tem, ko smo na površino nanesli slano vodo. Koža bo trenutno vneta, zato hitro uporabite antibiotik in prelijte območje ter ga hranite v naslednjih 2 do 3 dneh. Postopek je treba znova uporabiti, saj se tipi kože in sposobnost ohranjanja tetovaže razlikujejo od kože do kože.

13. Med:

Med in sol

O tem, kako vam sol izbriše tetovažo, smo že dovolj slišali in tokrat smo soli dodali spremljevalca, sladkega in sladkega medu. Tako kot limonin in limetov med je tudi dober piling in lahko osvetli in posvetli površino kože ter odstrani brazgotine ali madeže in bo zagotovo učinkovit pri vaših tetovažah. Še vedno se sprašujete, kako odstraniti tetovažo doma z uporabo preprosto medu? Začnite tako, da pripravite domačo mešanico, v katero dodate sol in sladkor, ne drobnozrnatega, nato pa mešanici dodate med in prilepljene liste mete. Pogosto je lahko v pomoč drgnjenje alkohola za posvetlitev raztopine, zdaj namočite bombaž v mešanico in začnite postopek pilinga. Odstranjevanje tetovaže na najlažji možni način.

Ko so tetovaže enkrat narejene, so lahko precej trajen spomin, dokler se ne sprejmejo obsežni ukrepi za njihovo odpravo. Najboljši in pripravljen način za prekrivanje tetovaže je, da se odločite za do-over, kjer narišite drugo črnilo na vrhu prejšnjega. Naslednja najboljša možnost je laserska odstranitev, vendar se mnogi bojijo ali se vzdržijo, da bi se odločili za eno.

Drug način, da se odločite za odstranjevanje tetovaže, je, da se podvržete domači vsebini in uporabite najboljše možnosti iz svoje kuhinje, da uničite črnilo, ki je šlo narobe.